כאן מדברים על הכל
09 ספטמבר 2015, 18:24
אנשים מגזימים עם המבחן הזה. כמו שאמרו לך כאן, תתמקד בעיקר בדברים שאתה לא חזק בהם. אני למשל התמקדתי בעיקר במתמטיקה (שונא את זה) ולבסוף עברתי את המבחן בהצלחה רבה (למרות שממש לא שאפתי ל-800). כשלמדתי לתואר הראשון ושקעתי במבחנים, הייתי מסתכל במבט לאחור לתקופת הפסיכומטרי והתגעגעתי "לחופש" שהיה לי.
בהצלחה.
09 ספטמבר 2015, 18:30
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:הבנתי שהיום המשרדים הגדולים לוקחים ברצינות גם בוגרי בינתחומי.
בכל מקרה, סלולה מבחינת אופציות תעסוקה. ביקוש לעו"ד תמיד יהיה, ואם תהיה טוב, תמצא עבודה. כמובן שהעבודה שוחקת, ולוקח זמן להגיע לטופ.
בבינתחומי הלימודים קלים יותר, אבל אם אתה לא מקושר, אתה תהיה בנחיתות משמעותית מול בוגרי ירושלים ותל-אביב. העבודה שוחקת בצורה בלתי רגילה, אבל אם אתה מצליח להיכנס למשרד גדול ולהישאר שם כמה שנים, אתה יכולת להתייצב על שכר של 25+ גם אם אתה לא מגיע לטופ ונהיה שותף.
חשבתי על הבינתחומי בעיקר בגלל התכנית משפטים וממשל שלהם. שמעתי שהיא גם נחשבת ליוקרתית יחסית, וגם האפשרות לשלב חטיבה בביטחון לאומי נשמעת לי מעניינת.
שמעת משהו על התכנית?
09 ספטמבר 2015, 18:37
תודה רבה שאתם משביזים לי את החיים עם כל הדיבורים האלה
09 ספטמבר 2015, 18:43
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:הבנתי שהיום המשרדים הגדולים לוקחים ברצינות גם בוגרי בינתחומי.
בכל מקרה, סלולה מבחינת אופציות תעסוקה. ביקוש לעו"ד תמיד יהיה, ואם תהיה טוב, תמצא עבודה. כמובן שהעבודה שוחקת, ולוקח זמן להגיע לטופ.
בבינתחומי הלימודים קלים יותר, אבל אם אתה לא מקושר, אתה תהיה בנחיתות משמעותית מול בוגרי ירושלים ותל-אביב. העבודה שוחקת בצורה בלתי רגילה, אבל אם אתה מצליח להיכנס למשרד גדול ולהישאר שם כמה שנים, אתה יכולת להתייצב על שכר של 25+ גם אם אתה לא מגיע לטופ ונהיה שותף.
אם אתה מוציא ציונים גבוהים בבינתחומי או באחת מהאוניברסיטאות (לא רק ת"א או י-ם) הדרך שלך להתמחות במשרד טוב היא די סלולה וראיונות עבודה יציפו לך את המייל. אם אתה בוגר אחת המכללות האחרות הדרך שלך להתמחות איכותית תהיה קשה משמעותית, אבל כבר יצא לי לראות בוגרי מכללות שמצאו את עצמם במשרדים מאוד איכותיים ואף פנו לקריירה מוצלחת למדי.
אני באופן אישי למדתי באונ', ואני חושב שמקצוע כמו משפטים הוא לא קשה ומצדיק את העומס האכזרי שמטילים עליך. יכול להיות שללמוד בבינתחומי בתנאים נוחים מאוד - ביחס לאונ' - וסיכויים כמעט שווים למצוא התמחות מעולה, זה דבר שהוא שווה במידה וכסף לא מהווה שיקול עבורך.
דבר שאני מאוד מסכים איתך לגביו הוא שלאחר תקופת ההתמחות (שלהזכירכם היא סה"כ שנה אחת), גם אם היית במשרד הגדול והאיכותי ביותר, הדרך להצלחה ממש ממש לא סלולה. זה מקצוע שאוכלים בו המון חרא עד שרואים ניצני הצלחה, והמון עורכי דין (יוצאי מכללות ואוניברסיטאות כאחד) נפלטים מחוצה לו. אופציית גדולה להצליח תהיה בעיקר לאלה שיש להם קשרים במקצוע, למשל משרד משפחתי או קרוב משפחה שהוא שותף בכיר במשרד טוב וכו'.
בכל אופן, אוי למי שילך למקצוע הזה רק בגלל שאין אלטרנטיבה טובה יותר. זה מקצוע שחייבים לנשום אותו.
09 ספטמבר 2015, 18:45
MTA2311 כתב:roy1000 כתב:MTA2311 כתב:הבנתי שהיום המשרדים הגדולים לוקחים ברצינות גם בוגרי בינתחומי.
חשבתי על הבינתחומי בעיקר בגלל התכנית משפטים וממשל שלהם. שמעתי שהיא גם נחשבת ליוקרתית יחסית, וגם האפשרות לשלב חטיבה בביטחון לאומי נשמעת לי מעניינת.
שמעת משהו על התכנית?
אני מכיר את השוק במשפטים כי אישתי עבדה במשרדים גדולים.
לגבי התוכנית הספציפית, אני לא מכיר. בגדול, הרעיון של הבינתחומי (ואני מניח גם של התוכנית הזו) הוא לימודים יותר קלים עם קורסים יותר ״כיפיים״ לעומת האוניברסיטה. זה מעולה לאנשים מקושרים שמחכה להם עבודה, אבל אם אתה לא כזה, אתה תהיה בחיסרון מול מי שלמד בירושלים או תל-אביב.
09 ספטמבר 2015, 18:46
תנין,
אתה יכול לנתח לי את ההחלטה להאריך את תקופת ההתמחות לשנתיים מזווית של עו"ד?
09 ספטמבר 2015, 18:52
תנין, אתה לא יכול לשים את הבינתחומי עם ירושלים ותל אביב באותו הסל. על כל 4 מתמחים שלוקחים מירושלים/תל אביב, לוקחים אחד מהבינתחומי (וגם זה יכול להיות בזכות קשרים). הבינתחומי זה כמו חיפה.
אם אתה יודע אנגלית ברמת שפת אם, זה יכול לתת לך מיתרון גדול במחלקות בינלאומיות שדם התחרות יותר קטנה.
09 ספטמבר 2015, 18:54
MTA2311 כתב:תנין,
אתה יכול לנתח לי את ההחלטה להאריך את תקופת ההתמחות לשנתיים מזווית של עו"ד?
החלטה שתטיב עם המקצוע ללא ספק (ומן הסתם תטיב פחות עם המתמחים), ולו מן הטעם שזה ימנע את הנהירה חסרת הפרופורציות למקצוע. המצב הוא כיום שאנשים הולכים ללמוד משפטים מהסיבה הפשוטה שהם גרועים במתמטיקה ומשוכנעים שתואר בזה יסלול את דרכם להצלחה. בנוסף אני לא חושב שהתמחות של שנה אחת (שכוללת התאקלמות לא קטנה) באמת נותנת את מירב הכלים להבין את עולם המשפט.
עבור המתמחים זו כמובן בשורה רעה מאוד לטווח הקצר, היות ומדובר בתקופה סיזיפית ודוחה בה אתה יכול למצוא את עצמך במשרד עד השעות הקטנות של הלילה. זה גם נותן פתח עבור בעלי משרדים "לנצל" את העובדה שזורם אליהם כוח עבודה זול לתקופה משמעותית יותר.
בסופו של דבר הייתי ממליץ לאחד שעונה על אחד מבין השניים הבאים (או שניהם יחד) ללמוד משפטים:
1. אתה מטורף לדבר ואדם יצירתי.
2. יש לך קשרים (במצב כזה אין צורך ללמוד אפילו במוסד נחשב).
09 ספטמבר 2015, 18:59
roy1000 כתב:תנין, אתה לא יכול לשים את הבינתחומי עם ירושלים ותל אביב באותו הסל. על כל 4 מתמחים שלוקחים מירושלים/תל אביב, לוקחים אחד מהבינתחומי (וגם זה יכול להיות בזכות קשרים). הבינתחומי זה כמו חיפה.
אם אתה יודע אנגלית ברמת שפת אם, זה יכול לתת לך מיתרון גדול במחלקות בינלאומיות שדם התחרות יותר קטנה.
מבחינת הרמה, אין ספק. ועדיין כאחד שמתוך התחום אני יכול להגיד לך שעבור המעסיקים, הבינתחומי נחשב לאוניברסיטה לכל דבר ועניין (והאמת שאין לי מושג למה) ובוגריהם מציפים את המשרדים הגדולים ביותר. אל תשכח שיש יחסית מעט סטודנטים בוגרי העברית עם ציונים טובים (מעל 85) ובד בבד יש יותר ממשרד גדול אחד. בת"א לבדה יש לך עשרות משרדים נחשבים (והם לא חייבים אגב להיות ענקיים), ותהיה בטוח שבוגר העברית עם ממוצע 80 לא יהיה בעל עדיפות על בוגר בר אילן עם ממוצע 85-90. היו לי חברים שלמדו בבינתחומי, בבר אילן ובחיפה ולאף אחד מהם לא הייתה בעיה למצוא התמחות מאוד איכותית. לעומת זאת בוגרי מכללות אחרות עובדים קשה הרבה יותר כדי לקבל זימונים לראיונות.
אבל שוב, אל תשכחו שהתמחות זו רק שנה אחת והיא לא מבטיחה לך דבר ולו חצי דבר. מרגע שהסתיימה ההתמחות מה שידבר אלו היכולות שלך בלבד והעובדה שלמדת בעברית או בבינתחומי כבר לא תהיה רלוונטית. גם ככה עולם המעשה הוא שונה בתכלית מעולם האקדמיה.
09 ספטמבר 2015, 19:12
תודה לשניכם על המידע.
חציל, מתנצל על ההשתלטות על הת'רד.
09 ספטמבר 2015, 21:29
אור, יש לי שאלה אליך
למה אתה לא חושב על קריירה בתחום היחב"ל, למשל לעשות את קורס הצוערים של משרד החוץ
או מצד שני לנות לכיוון משרד הביטחון, שב"כ, מוסד,..
נשמע לי כמו כיוונים מעניינים מאוד לקריירה
09 ספטמבר 2015, 21:30
MTA2311 כתב:תודה לשניכם על המידע.
חציל, מתנצל על ההשתלטות על הת'רד.
שטויות, אני בעד- נשנה גם את הכותרת.
אולי גם תעזרו לי למצוא כיוון, כי כאמור- אצלי בשונה ממך, אין ממש.
אני כן יודע שאני הולך לאחת מבין ת״א והבינתחומי.
אללי, בחירות קריירה
09 ספטמבר 2015, 21:43
jol9 כתב:אור, יש לי שאלה אליך
קורס צוערים זה משהו שאני שוקל ברצינות, אבל בשביל זה צריך לפחות תואר ראשון. גם המיונים קשים ביותר.
לגבי קריירה בטחונית- כרגע אני בoverload של מודיעין. היו לי לא מעט הצעות אחרי השחרור מגופים שונים, אבל לא הייתי מסוגל מנטאלית. תחום תובעני ביותר...
09 ספטמבר 2015, 22:00
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אור, יש לי שאלה אליך
קורס צוערים זה משהו שאני שוקל ברצינות, אבל בשביל זה צריך לפחות תואר ראשון. גם המיונים קשים ביותר.
לגבי קריירה בטחונית- כרגע אני בoverload של מודיעין. היו לי לא מעט הצעות אחרי השחרור מגופים שונים, אבל לא הייתי מסוגל מנטאלית. תחום תובעני ביותר...
אה יפה, מקווה שתצליח
לגבי שירותי הביטחון, זה באמת מובן שאפשר להיות שם בoverload
בכל אופן נראה לי שחברה איכותיים יכולים להסתדר יפה במוסד, ואולי גם בתפקידים מעניינים מאוד
אני בזמנו חשבתי על זה קצת, דווקא מתוך ההייטק
09 ספטמבר 2015, 22:04
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:אור, יש לי שאלה אליך
אה יפה, מקווה שתצליח
לגבי שירותי הביטחון, זה באמת מובן שאפשר להיות שם בoverload
בכל אופן נראה לי שחברה איכותיים יכולים להסתדר יפה במוסד, ואולי גם בתפקידים מעניינים מאוד
אני בזמנו חשבתי על זה קצת, דווקא מתוך ההייטק
אם זה עדיין מעניין אותך דבר איתי. מכיר שם כמה אנשים שיוכלו לעזור.
09 ספטמבר 2015, 22:21
חציל, מה הנתונים שלך? ממוצע בגרות, יחידות מתמטיקה וכו'?
09 ספטמבר 2015, 22:23
התנין כתב:חציל, מה הנתונים שלך? ממוצע בגרות, יחידות מתמטיקה וכו'?
למדתי במגמת ספורט בתיכון ככה שעשיתי 5 יחידות בספורט (93) ו-5 במחשבים (96).
מתמטיקה עשיתי 5 עם 92, אנגלית 5 עם 97. סה״כ הממוצע שלי הוא באזור ה-109, סופי כולל הבונוסים.
09 ספטמבר 2015, 22:34
אם המטרה שלך היא למצוא בעתיד את העיסוק המכניס ביותר מבחינה כלכלית אז אתה חייב לשאוף לכיוון מקצועות ההנדסה. ממוצע כ"כ גבוה במתמטיקה בחמש יחידות מראה שיש לך את הראש לכך ללא ספק, ובנוסף אני מניח שאינך מתעב את התחום. הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל וכו', ובעיקר אם אתה מוציא תואר מהטכניון, יהפכו אותך לסחורה סופר מבוקשת בשוק.
אני מכיר יותר מידי אנשים עם נתונים כ"כ מבטיחים כאלה שבחרו בטיפשות מוחלטת ללמוד משפטים, למשל, מתוך מחשבה שאמנם הם גאונים במתמטיקה אך "הם לא רואים את עצמם מתעסקים בזה" (הערך המשפט הכי מטופש שניתן להעלות על הדעת) ומעדיפים מקצוע יותר ''תזזיתי", אלא שלרוע מזלם גם אין להם את האופי להיות עו"ד.
אדם צריך ללמוד לא בהכרח את מה שהוא אוהב, אלא את מה שהוא בטוח שהוא יכול להיות תותח בו.
אגב, מיותר לציין שעם נתונים כאלה אני לא רואה שום סיבה שלא תפציץ בגדול בפסיכומטרי. קטן עליך. ובנוסף אני לא חושב שאתה במצב שצריך להתפשר על הבינתחומי שכן עד כמה שידוע לי התואר היחיד שיכול להיות רלוונטי עבורך שם זה מדעי המחשב, שנחשב לפחות יוקרתי. בנוסף במקצועות כאלה, עד כמה שידוע לי, ישנו דגש גדול יותר על מוסד הלימודים והטכניון יציב אותך במקום גבוה משמעותית מזה של בוגר הבינתחומי.
09 ספטמבר 2015, 23:29
קודם כל- תודה רבה.
הנחת היסוד שלך היא שאני רוצה למצוא את העיסוק המכניס ביותר ואני לא בטוח שזה המצב אצלי.
כלומר, ברור שאני מאוד רוצה למצוא עיסוק מניב כמה שיותר, אבל אני שם בחשיבות עליונה את עניין ההנאה וקורת הרוח- לפני הכל.
אני גם מאמין שאני יכול להצליח בהרבה תחומים. כל הציונים שלי בבית ספר היו מעל 90. גם בהיסטוריה ותנ״ך שעניינו לי ת׳שק ביצים, אבל היה לי תחת לשבת ללמוד.
הנקודה היא שאני לא יכול להגיד שאני מחובר לאיזשהו מקצוע באופן מיוחד. יצא לי גם ללכת ליום פתוח בת״א ויצאתי משם רק עם תחושת קבס (זה היה מיד עם השחרור, אמנם).
אני לא נמשך באופן מיוחד למתמטיקה, עם כל זה שזה היה המקצוע שהשקעתי בו הכי הרבה.
תמיד אהבתי מחשבים, בעיקר כי זה הלך לי נורא בקלות וכמעט ולא ישבתי ללמוד.
הכי אהבתי את הספורט אבל הכיוונים שלי בעולם הזה הם לא באמת ברורים, ולקרוא למגמת ספורט בתיכון לימודים זה גם כן סוג של בדיחה...
הנדסה? לא יודע, בתגובה הראשונית, אני מקבל אנטי.
יצא לי לדבר על הנושא עם הרבה בני משפחה שלי לאחרונה.
בגדול ייעצו לי ללכת לעשות מה שאני אוהב (כאמור- לא באמת יודע), ואם אני לא סגור על מה אני אוהב- ללכת על משהו שמסקרן אותי לפחות- סתם בשביל לפתוח את הראש.
מה אתם אומרים?
09 ספטמבר 2015, 23:37
בהנחה שמנטרלים לחלוטין את הפן התעסוקתי, מה היה מעניין אותך ללמוד? לא בהכרח משהו ספציפי אפילו, תחום.