24 נובמבר 2012, 21:40
קובי כתב:ברור שאני שוכח. אני גם שוכח שביבי אמר שלא ישחרר אסירים עם דם על הידיים לפני הבחירות ולא רק ששיחרר בסופו של דבר, אלא שיחרר אסירות עם אותו דם תמורת קלטת.
מה שאתה אומר זה קלאסי - מעריצי ביבי תמיד ילכו אחריו בעיוורון בלתי מוסבר, עם תירוצים קלושים ותלושים. "היידה ביבי".
כל מי שרוצה להמשיך לטמון ראשו בחול, לסגור עיניים, לסתום אוזניים ולזכור סלקטיבית, שיבושם לו. בשורה התחתונה - ביבי והליכוד מציגים מצע בחירות שווא פעם אחר פעם ומוליכים את הבוחרים שלהם שולל בכל בחירות מחדש.
24 נובמבר 2012, 21:45
felix_r כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.
מבצע "עופרת יצוקה" היה בדצמבר 2008/ינואר 2009.
אובמה (והילרי) היו נוכחים כבר אז...
נכון, אבל אז, בהתחלה, כשאובמה היה עוד חדש בתפקיד (חודש-חודשים), הוא עוד לא היה בטוח בעצמו, והתעסק יותר בעניינים של עצמו. גם לפני הבחירות האלה, הוא לא היה מראה לבוחרים היהודים שהוא דופק את ישראל. אבל עכשיו, כשהוא נבחר לכהונה שניה, הוא כבר בטוח בעצמו ומנוסה, ויכול להוציא לפועל את כל התוכנית המפגרת של הילארי קלינטון לגבי "מזרח התיכון החדש" (לא הספיק לנו את פרס?).
24 נובמבר 2012, 21:45
חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:בכל מקרה, אנשי השמאל ברוב חוצפתם קורא לביבי צבוע כי הוא ביקר את קדימה על עופרת יצוקה, ולא "סיים את העבודה" עכשיו (בהתעלמות מוחלטת מכך שאובאמה ישב לו על הראש, ומכך שיש בחירות עוד חודשיים), אבל כל פעם שמעלים את נושא ההתנתקות המוצלחת נזכרים פתאום שהם שכחו סיר על הגז בבית ובורחים.
שוב, אותם נתונים בדיוק שהיו במבצע עופרת יצוקה... (ואני ממש לא אומרת את מה שקובי אומר)
24 נובמבר 2012, 21:46
קובי כתב:MTA2311 כתב:קובי כתב:מעניין מה היו התגובות של אוהדי ביבי פה, אם אותה מערכה הייתה מתבצעת ע"י ראש ממשלה מטעם מפלגת העבודה...
אחח העליהום... אחח הצביעות...
לפחות צדיק אחד אמר פה שקרניהו - "בסוף כשכבר יצאו לפעולה, וצה"ל עשה עבודה יוצאת מהכלל, ציפי לבני וממשלת קדימה עצרו את צה"ל לפני השלמת המלאכה. אז אני רוצה להגיד כאן ועכשיו: אנחנו לא נעצור את צה"ל. אנחנו נשלים את המלאכה. אנחנו נמוטט את שלטון הטרור של החמאס. אנחנו נחזיר את הביטחון לתושבי ישראל":
http://www.col.org.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%97%D7%91%D7%93_%D7%9B%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%91%D7%99_%D7%94%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97_%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95_%D7%9C%D7%90_%D7%A0%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%90%D7%AA_%D7%A6%D7%94%D7%9C_%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95_%D7%A0%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94_72374.html
אותי מעניין דווקא מה לך יש להגיד על המבצע, בתור מצביע עבודה( אני מניח, לפי המשפט הראשון שלך).
בכל מקרה, אנשי השמאל ברוב חוצפתם קורא לביבי צבוע כי הוא ביקר את קדימה על עופרת יצוקה, ולא "סיים את העבודה" עכשיו (בהתעלמות מוחלטת מכך שאובאמה ישב לו על הראש, ומכך שיש בחירות עוד חודשיים), אבל כל פעם שמעלים את נושא ההתנתקות המוצלחת נזכרים פתאום שהם שכחו סיר על הגז בבית ובורחים.
כן ההתנתקות... אריק שרון... מערכניק ידוע... נכון ?
24 נובמבר 2012, 21:47
קובי כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.
אבל את לא מבינה את הנקודה של פליקס - עכשיו זה ביבי ! לו מותר הכל !
24 נובמבר 2012, 21:48
24 נובמבר 2012, 21:48
חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.
נכון, אבל אז, בהתחלה, כשאובמה היה עוד חדש בתפקיד (חודש-חודשים), הוא עוד לא היה בטוח בעצמו, והתעסק יותר בעניינים של עצמו. גם לפני הבחירות האלה, הוא לא היה מראה לבוחרים היהודים שהוא דופק את ישראל. אבל עכשיו, כשהוא נבחר לכהונה שניה, הוא כבר בטוח בעצמו ומנוסה, ויכול להוציא לפועל את כל התוכנית המפגרת של הילארי קלינטון לגבי "מזרח התיכון החדש" (לא הספיק לנו את פרס?).
אז אתה אומר שהוא והילרי לא לחצו על אולמרט ושהוא הפסיק את המבצע סתם כי לא בא לו להרוג "ילדים פלסטינים מסכנים"??
לא נראה לי!!
בסופו של דבר, כל ראש ממשלה מתמודד עם אותם לחצים ועם אותם מיליון פקטורים שמביאים אותם להחלטות שאינם תמיד פופולאריות, ושמאוד קל לצעוק אותם מהאופוזיציה, אבל זה קצת יותר מסובך כשאתה מגיע לתפקיד של זה שצריך באמת לקבל את ההחלטות.
בגלל זה אני ממש לא שופטת את ביבי על החלטתו (ואני לא ממצביעיו), כמו שאני גם לא שופטת את אולמרט על החלטתו מלפני 4 שנים.
24 נובמבר 2012, 21:52
jol9 כתב:קובי כתב:ברור שאני שוכח. אני גם שוכח שביבי אמר שלא ישחרר אסירים עם דם על הידיים לפני הבחירות ולא רק ששיחרר בסופו של דבר, אלא שיחרר אסירות עם אותו דם תמורת קלטת.
מה שאתה אומר זה קלאסי - מעריצי ביבי תמיד ילכו אחריו בעיוורון בלתי מוסבר, עם תירוצים קלושים ותלושים. "היידה ביבי".
כל מי שרוצה להמשיך לטמון ראשו בחול, לסגור עיניים, לסתום אוזניים ולזכור סלקטיבית, שיבושם לו. בשורה התחתונה - ביבי והליכוד מציגים מצע בחירות שווא פעם אחר פעם ומוליכים את הבוחרים שלהם שולל בכל בחירות מחדש.
מה רצית שהוא יעשה? ישאיר את גלעד שליט להירקב בכלא?
24 נובמבר 2012, 21:53
24 נובמבר 2012, 21:54
שחף כתב:יוני, התדמית הביטחונית של נתניהו תספוג איזושהי מכה מהמבצע הזה. קראתי כתבה ב-NRG לגבי זה שהפקודה להיכנס קרקעית למעשה ניתנה כבר פעמיים ובוטלה. ככה שאנ יכול עוד איכשהו להבין את הטיעונים שאובמה והילרי עצרו אותנו באמצע, ומהלך כזה היה מהווה השפלה של הגברת קלינטון שהגיעה לפה. אבל אם ביבי לא יודע להגיד לאובאמה לא, איך בדיוק הוא מתכנן לתקוף באיראן, מהלך שהוא פי כמה וכמה מורכב מבחינת הסיכונים והמורכבות שלו עצמו?
24 נובמבר 2012, 21:55
MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.
אז אתה אומר שהוא והילרי לא לחצו על אולמרט ושהוא הפסיק את המבצע סתם כי לא בא לו להרוג "ילדים פלסטינים מסכנים"??
לא נראה לי!!
בסופו של דבר, כל ראש ממשלה מתמודד עם אותם לחצים ועם אותם מיליון פקטורים שמביאים אותם להחלטות שאינם תמיד פופולאריות, ושמאוד קל לצעוק אותם מהאופוזיציה, אבל זה קצת יותר מסובך כשאתה מגיע לתפקיד של זה שצריך באמת לקבל את ההחלטות.
בגלל זה אני ממש לא שופטת את ביבי על החלטתו (ואני לא ממצביעיו), כמו שאני גם לא שופטת את אולמרט על החלטתו מלפני 4 שנים.
הוא הפסיק את המבצע כי המפלגה שלו( בערך), הייתה זאת שהחליטה על ההתנתקות 4 שנים קודם לכן. לכבוש שוב את עזה, ולמוטט את השלטון שם, זה לא לא בדיוק מהלך חכם בשביל אותה המפלגה שטענה שהתנתקות חד צדדית מעזה תוביל לשקט וביטחון.
24 נובמבר 2012, 21:57
felix_r כתב:קובי כתב:חנו'ש כתב:פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.
אבל את לא מבינה את הנקודה של פליקס - עכשיו זה ביבי ! לו מותר הכל !
אתה ממש לא צודק.
גם אני היתי מאוכזב מאוד משני המהלכים שציינת (שיחרור שליט תמורת 1000 מחבלים, וגם מסיום המבצע הזה). מה נעשה, אין אף ראש ממשלה שתמיד עושה בדיוק את מה שאתה היית רוצה. אני כועס, אבל אני גם מבין, שלפחות במקרה האחרון פשוט לא היתה לו ברירה.
דרך אגב, אני מכיר לא מעט אנשי ימין (שהם הרבה יותר ימין ממני), שלא התאכזבו מסיום המבצע בעזה. הם אומרים תודה, שלא נכנסו הכוחות הקרקעים, כי אז הרבה בנים שלנו היו מתים בכל מיני מלכודות , מטענים וצלפים. היה אפשר להמשיך להפציץ מהאוויר, אבל כמה מטרות רצינות כבר נשאר בעזה אחרי 1300 גיחות מטוסים?
24 נובמבר 2012, 21:57
קובי כתב:jol9 כתב:קובי כתב:ברור שאני שוכח. אני גם שוכח שביבי אמר שלא ישחרר אסירים עם דם על הידיים לפני הבחירות ולא רק ששיחרר בסופו של דבר, אלא שיחרר אסירות עם אותו דם תמורת קלטת.
אני לא אמרתי שהייתי בעד, או נגד המהלך. אני אומר שביבי פשוט מוליך את המצביעים שלו שולל עם מצגות שווא במצע הבחירות, המצוייר כימני-ציוני-בטוניסטי ובפועל פועל במתינות מדינית לכיוון האמצע-שמאל.
24 נובמבר 2012, 21:59
felix_r כתב:שחף כתב:יוני, התדמית הביטחונית של נתניהו תספוג איזושהי מכה מהמבצע הזה. קראתי כתבה ב-NRG לגבי זה שהפקודה להיכנס קרקעית למעשה ניתנה כבר פעמיים ובוטלה. ככה שאנ יכול עוד איכשהו להבין את הטיעונים שאובמה והילרי עצרו אותנו באמצע, ומהלך כזה היה מהווה השפלה של הגברת קלינטון שהגיעה לפה. אבל אם ביבי לא יודע להגיד לאובאמה לא, איך בדיוק הוא מתכנן לתקוף באיראן, מהלך שהוא פי כמה וכמה מורכב מבחינת הסיכונים והמורכבות שלו עצמו?
קודם כל אני לא חושב, שאנחנו הולכים לתקוף באיראן, אבל זה לא מה ששאלת. לגבי השאלה שלך, לדעתי אין לנו בעיה עם שום מורכבות שלא תהיה, הבעיה היא לפעול לאורך זמן כשכל העולם המערבי מושך אותך בידיים. ככה שאם (ואני לא מאמין שזה יקרה) נתקוף באיראן, לא תהיה לנו בעיה של אובמה, כי זו תהיה התקפה קצרה בתחום של יום אחד.
24 נובמבר 2012, 22:03
שחף כתב:felix_r כתב:שחף כתב:יוני, התדמית הביטחונית של נתניהו תספוג איזושהי מכה מהמבצע הזה. קראתי כתבה ב-NRG לגבי זה שהפקודה להיכנס קרקעית למעשה ניתנה כבר פעמיים ובוטלה. ככה שאנ יכול עוד איכשהו להבין את הטיעונים שאובמה והילרי עצרו אותנו באמצע, ומהלך כזה היה מהווה השפלה של הגברת קלינטון שהגיעה לפה. אבל אם ביבי לא יודע להגיד לאובאמה לא, איך בדיוק הוא מתכנן לתקוף באיראן, מהלך שהוא פי כמה וכמה מורכב מבחינת הסיכונים והמורכבות שלו עצמו?
קודם כל אני לא חושב, שאנחנו הולכים לתקוף באיראן, אבל זה לא מה ששאלת. לגבי השאלה שלך, לדעתי אין לנו בעיה עם שום מורכבות שלא תהיה, הבעיה היא לפעול לאורך זמן כשכל העולם המערבי מושך אותך בידיים. ככה שאם (ואני לא מאמין שזה יקרה) נתקוף באיראן, לא תהיה לנו בעיה של אובמה, כי זו תהיה התקפה קצרה בתחום של יום אחד.
ונראה לך שאובמה יאשר לנתניהו לתקוף באיראן מלכתכילה?
24 נובמבר 2012, 22:04
felix_r כתב:קובי כתב:jol9 כתב:קובי כתב:ברור שאני שוכח. אני גם שוכח שביבי אמר שלא ישחרר אסירים עם דם על הידיים לפני הבחירות ולא רק ששיחרר בסופו של דבר, אלא שיחרר אסירות עם אותו דם תמורת קלטת.
אני לא אמרתי שהייתי בעד, או נגד המהלך. אני אומר שביבי פשוט מוליך את המצביעים שלו שולל עם מצגות שווא במצע הבחירות, המצוייר כימני-ציוני-בטוניסטי ובפועל פועל במתינות מדינית לכיוון האמצע-שמאל.
מה נעשה שהיום אין ימין אמיתי? פעם אפילו מפ"ם היתה יותר ימנית מליברמן בנושא הפלסטיני.
מה אפשר לעשות שהשמאל הקיצוני בעזרתה הרבה של התקשורת הצליח במשך שנים לטמטם אוכלוסיה של מדינה שלמה?
24 נובמבר 2012, 22:07
קובי כתב:felix_r כתב:קובי כתב:jol9 כתב:קובי כתב:ברור שאני שוכח. אני גם שוכח שביבי אמר שלא ישחרר אסירים עם דם על הידיים לפני הבחירות ולא רק ששיחרר בסופו של דבר, אלא שיחרר אסירות עם אותו דם תמורת קלטת.
מה נעשה שהיום אין ימין אמיתי? פעם אפילו מפ"ם היתה יותר ימנית מליברמן בנושא הפלסטיני.
מה אפשר לעשות שהשמאל הקיצוני בעזרתה הרבה של התקשורת הצליח במשך שנים לטמטם אוכלוסיה של מדינה שלמה?
לא הבנתי. עכשיו ביבי שמאל קיצוני ?
אני לא יודע על איזה עם מטומטם אתה מדבר (ואולי אתה חושב שצריך להחליף את העם?), אלב יש לי חבר שמאז ומתמיד מצביע ליכוד ואמר לי לפני הבחירות הקודמות: "אני הצבעתי לביבי, בגלל שתי סיבות: 1) ביבי אמר שיטפל בבעייה האיראנית. 2) ביבי הבטיח שלא ישחרר רוצחים עם דם על הידיים. "
24 נובמבר 2012, 22:11
24 נובמבר 2012, 22:12
שחף כתב:יוני, התדמית הביטחונית של נתניהו תספוג איזושהי מכה מהמבצע הזה. קראתי כתבה ב-NRG לגבי זה שהפקודה להיכנס קרקעית למעשה ניתנה כבר פעמיים ובוטלה. ככה שאנ יכול עוד איכשהו להבין את הטיעונים שאובמה והילרי עצרו אותנו באמצע, ומהלך כזה היה מהווה השפלה של הגברת קלינטון שהגיעה לפה. אבל אם ביבי לא יודע להגיד לאובאמה לא, איך בדיוק הוא מתכנן לתקוף באיראן, מהלך שהוא פי כמה וכמה מורכב מבחינת הסיכונים והמורכבות שלו עצמו? לגבי עופרת יצוקה, ההישגים של אותו מבצע בעיני די מפוקפקים בעיני. הייתה לנו הזדמנות למוטט את החמאס, אחרי שנכנסנו כבר קרקעית, ולא עשינו את זה. שנתיים וחצי אחר כך חזרנו למציאות של סבבי ירי.
24 נובמבר 2012, 22:17
jol9 כתב:שחף כתב:יוני, התדמית הביטחונית של נתניהו תספוג איזושהי מכה מהמבצע הזה. קראתי כתבה ב-NRG לגבי זה שהפקודה להיכנס קרקעית למעשה ניתנה כבר פעמיים ובוטלה. ככה שאנ יכול עוד איכשהו להבין את הטיעונים שאובמה והילרי עצרו אותנו באמצע, ומהלך כזה היה מהווה השפלה של הגברת קלינטון שהגיעה לפה. אבל אם ביבי לא יודע להגיד לאובאמה לא, איך בדיוק הוא מתכנן לתקוף באיראן, מהלך שהוא פי כמה וכמה מורכב מבחינת הסיכונים והמורכבות שלו עצמו? לגבי עופרת יצוקה, ההישגים של אותו מבצע בעיני די מפוקפקים בעיני. הייתה לנו הזדמנות למוטט את החמאס, אחרי שנכנסנו כבר קרקעית, ולא עשינו את זה. שנתיים וחצי אחר כך חזרנו למציאות של סבבי ירי.
את עניין התדמית נוכל לבדוק בעוד שנה-שנה וחצי מהיום. כרגע אי אפשר לדעת.
תראה, אני לא מצביע עבור ביבי בגלל שהוא יוביל אותנו למלחמה מול האירנים, אלא בגלל שאם נגיע למצב קריטי בנושא הזה, יהיה לנו ראש ממשלה מספיק חזק ומנוסה,
שיידע לעשות את הדבר הנכון.
זה יפה להגיד שסביב כל ראש ממשלה יש צוות מומחים, יועצים, לוחשים וכו', אבל בסופו של דבר, ההחלטה נופלת על הכתפיים של איש/ה אחד/ת, ולא יעזור שום עיצה או לחישה.
בגלל זה, אני רוצה את האיש הזה, ולא מישהי שרמת ההתעניינות שלה בנושאים הביטחוניים היא כמו רמת ההתעניינות שלי בליגת הקרלינג של נורבגיה.