החורף מגיע

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: החורף מגיע

הודעהעל ידי felix_r » 23 ספטמבר 2015, 14:36

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:אני במגננה?
זאת את שמנסה להוכיח שהטענה שלך היא נכונה.

לי אין מה להתגונן. רוב האנשים בעולם לא יודעים בכלל מה זה התאריך הזה, אז ברור שהם לא מחשבים את זה ל"תחילתו הרשמי של הסתיו". זה פשוט קישקוש.

אני לא ''מנסה'' להוכיח שזה נכון, אני הוכחתי שזה נכון תוך שנייה

ושניים מתוך 10 הטרנדים העולמיים בטוויטר כבר מאתמול הם על היום הראשון של הסתיו אבל שוב, אתה צודק לגמרי, אף אחד בעולם לא יודע בכלל מה זה התאריך הזה

תמונה

תמונה

א) זה שאת מחליטה מה רשמי ומה לא לפי הטוויטר, זה פשוט הזוי. לרוב האנשים בעולם אין טוויטר בכלל.

ב) מה את בכלל מבינה בסתיו כשאת כל החיים שלך חייה במדינה שאין בה בכלל 4 עונות השנה?

ג) איך זה בכלל יכול להיות תחילתו הרשמי של הסתיו בעולם, אם בחצי הכדור הדרומי זה בכלל אביב? :)

ד) את לוקחת ברוצינות גדולה מדי כל קישקוש של אמריקאים. ארה"ב זה לא כל העולם. אפילו לא קרוב לזה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 ספטמבר 2015, 14:40

אלה הטיעונים שהצלחת להעלות? בחייאת פליקס, די, מספיק

אמרת שזה מתחיל ב-1.9, הבאתי לך שני קישורים משני אתרים שונים שאומרים שהסתיו מתחיל היום בחצי הצפוני של כדור הארץ
אמרת שאף אחד בכלל לא מודע ולא מכיר את היום הזה, הבאתי לך הוכחה שמליוני אנשים מצייצים על זה כי זה כבר כמעט יום שלם נמצא בטרנדים העולמיים
וזה שלאחרים אביב...לא מרחמת עליהם, לנו היה מספיק, עכשיו שהם ייסבלו (ובאוסטרליה הולך להיות קיץ אז הם הולכים מאוד לסבול משריפות ענק)
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 23 ספטמבר 2015, 14:43

Holiday_Armadillo כתב:אלה הטיעונים שהצלחת להעלות? בחייאת פליקס, די, מספיק

אמרת שזה מתחיל ב-1.9, הבאתי לך שני קישורים משני אתרים שונים שאומרים שהסתיו מתחיל היום בחצי הצפוני של כדור הארץ
אמרת שאף אחד בכלל לא מודע ולא מכיר את היום הזה, הבאתי לך הוכחה שמליוני אנשים מצייצים על זה כי זה כבר כמעט יום שלם נמצא בטרנדים העולמיים
וזה שלאחרים אביב...לא מרחמת עליהם, לנו היה מספיק, עכשיו שהם ייסבלו (ובאוסטרליה הולך להיות קיץ אז הם הולכים מאוד לסבול משריפות ענק)

אני לא צריך להביא טיעונים. אני פשוט יודע שהדברים שאת אומרת זה קישקוש.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 ספטמבר 2015, 14:53

אוקיי
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 ספטמבר 2015, 15:10

פליקס צודק, אין איזושהי הגדרה מוצקה ומדעית למתי הסתיו מתחיל. כל תרבות מגדירה זאת בצורה שונה.
ויקיפידה מסבירה את הסוגייה היטב:

In North America, autumn is usually considered to start with the September equinox[5] and end with the winter solstice (21 or 22 December).[6] Popular culture in North America associates Labor Day, the first Monday in September, as the end of summer and the start of autumn; certain summer traditions, such as wearing white, are discouraged after that date.[7] In traditional East Asian solar term, autumn starts on or around 8 August and ends on or about 7 November. In Ireland, the autumn months according to the national meteorological service, Met Éireann, are September, October and November.[8] However, according to the Irish Calendar, which is based on ancient Gaelic traditions, autumn lasts throughout the months of August, September and October, or possibly a few days later, depending on tradition. In Australia and New Zealand, autumn officially begins on 1 March and ends on 31 May.[9]
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 ספטמבר 2015, 15:12

שמואל1 כתב:פליקס צודק, אין איזושהי הגדרה מוצקה ומדעית למתי הסתיו מתחיל. כל תרבות מגדירה זאת בצורה שונה.

In North America, autumn is usually considered to start with the September equinox[5] and end with the winter solstice (21 or 22 December).[6] Popular culture in North America associates Labor Day, the first Monday in September, as the end of summer and the start of autumn; certain summer traditions, such as wearing white, are discouraged after that date.[7] In traditional East Asian solar term, autumn starts on or around 8 August and ends on or about 7 November. In Ireland, the autumn months according to the national meteorological service, Met Éireann, are September, October and November.[8] However, according to the Irish Calendar, which is based on ancient Gaelic traditions, autumn lasts throughout the months of August, September and October, or possibly a few days later, depending on tradition. In Australia and New Zealand, autumn officially begins on 1 March and ends on 31 May.[9]

ואני לא מדברת על תרבויות והגדרות, אני מדברת על מתי מבחינה מדעית הסתיו מתחיל ואם לפני שנה זה היה ב-21 בספטמבר אז השנה זה ב-23 בספטמבר, וכמובן שיש הגדרה החלטית ומדעית למתי הסתיו מתחיל כמו שיש הגדרה למתי החורף מתחיל ומתי הקיץ מתחיל, במקרה הזה קוראים לזה autumn equinox
זהו, לא מתכוונת להתווכח על זה ש-1+1=2
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 23 ספטמבר 2015, 15:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 ספטמבר 2015, 15:13

Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:פליקס צודק, אין איזושהי הגדרה מוצקה ומדעית למתי הסתיו מתחיל. כל תרבות מגדירה זאת בצורה שונה.

ואני לא מדברת על תרבויות והגדרות, אני מדברת על מתי מבחינה מדעית הסתיו מתחיל ואם לפני שנה זה היה ב-21 בספטמבר אז השנה זה ב-23 בספטמבר

אבל שוב, מה שאת אומרת הוא לא מדעי. זה תלוי תרבות.
בארה"ב נהוג לראות את תחילת הסתיו ב- September equinox, עליו את מדברת. אין פה שום דבר מדעי שקושר את היום הזה עם הסתיו, כי לראייה בתרבויות אחרות זה נחשב בזמן אחר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 ספטמבר 2015, 15:16

שמואל1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

ואני לא מדברת על תרבויות והגדרות, אני מדברת על מתי מבחינה מדעית הסתיו מתחיל ואם לפני שנה זה היה ב-21 בספטמבר אז השנה זה ב-23 בספטמבר

בארה"ב נהוג לראות את תחילת הסתיו ב- September equinox, עליו את מדברת. אין פה שום דבר מדעי שקושר זאת עם הסתיו, כי לראייה בתרבויות אחרות זה נחשב בזמן אחר.

Sun Crosses Celestial Equator
The September equinox occurs the moment the Sun crosses the celestial equator – the imaginary line in the sky above the Earth’s Equator – from north to south. This happens either on September 22, 23, or 24 every year.

זאת ההגדרה של הסתיו, זה קורה כל שנה ומכיוון שזאת תופעה טבעית שמתרחשת מעצמה (ולא מישהו שהחליט שרק החצב מביא את הסתיו), זה היום שבו הסתיו מתחיל וזה מקובל בכל החצי הצפוני של כדור הארץ, לפחות אצל אלה שמסתכלים על זה מנקודת מבט מדעית
כמו שהקיץ מתחיל רשמית ביום שבו אנחנו חווים את היום הכי ארוך בשנה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 ספטמבר 2015, 15:20

Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

בארה"ב נהוג לראות את תחילת הסתיו ב- September equinox, עליו את מדברת. אין פה שום דבר מדעי שקושר זאת עם הסתיו, כי לראייה בתרבויות אחרות זה נחשב בזמן אחר.

Sun Crosses Celestial Equator
The September equinox occurs the moment the Sun crosses the celestial equator – the imaginary line in the sky above the Earth’s Equator – from north to south. This happens either on September 22, 23, or 24 every year.

זאת ההגדרה של הסתיו, זה קורה כל שנה ומכיוון שזאת תופעה טבעית שמתרחשת מעצמה (ולא מישהו שהחליט שרק החצב מביא את הסתיו), זה היום שבו הסתיו מתחיל וזה מקובל בכל החצי הצפוני של כדור הארץ, לפחות אצל אלה שמסתכלים על זה מנקודת מבט מדעית
כמו שהקיץ מתחיל רשמית ביום שבו אנחנו חווים את היום הכי ארוך בשנה

הדיון הזה לא מתקדם. אני אסכם בצורה פשוטה:
יש יום בשנה שבו מתרחש ההיפוך המדובר. זה מדעי ועובדה אסטרונומית מוצקה.
רוב התרבויות בחצי הכדור הצפוני רואות בכך את היום הראשון של הסתיו, ותרבויות אחרות מגדירות את תחילת הסתיו בצורה אחרת. זה הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 ספטמבר 2015, 15:23

שמואל1 כתב:הדיון הזה לא מתקדם. אני אסכם בצורה פשוטה:
רוב התרבויות בחצי הכדור הצפוני רואות בכך את היום הראשון של הסתיו, ותרבויות אחרות מגדירות את תחילת הסתיו בצורה אחרת. זה הכל.

אוקיי, אז על זה אני יכולה להסכים איתך, לא התווכחתי על זה
כשרשמתי בהודעה המקורית שלי ''היום התחיל הסתיו באופן רשמי'' התכוונתי מבחינה מדעית
כי כמו ששחף אמר, 34 מעלות זה לא בדיוק איך שאנחנו רואים סתיו ואני בטוחה שכשיתחיל החורף באופן רשמי (21 בדצמבר? משהו כזה) אז עדיין לא יהיה פה מזג אוויר חורפי כמו שאנחנו מצפים אבל עדיין זה יהיה איזשהו סימן דרך שאולי יראה על שינוי קרוב במזג האוויר
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 ספטמבר 2015, 15:37

Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:הדיון הזה לא מתקדם. אני אסכם בצורה פשוטה:

אוקיי, אז על זה אני יכולה להסכים איתך, לא התווכחתי על זה
כשרשמתי בהודעה המקורית שלי ''היום התחיל הסתיו באופן רשמי'' התכוונתי מבחינה מדעית
כי כמו ששחף אמר, 34 מעלות זה לא בדיוק איך שאנחנו רואים סתיו ואני בטוחה שכשיתחיל החורף באופן רשמי (21 בדצמבר? משהו כזה) אז עדיין לא יהיה פה מזג אוויר חורפי כמו שאנחנו מצפים אבל עדיין זה יהיה איזשהו סימן דרך שאולי יראה על שינוי קרוב במזג האוויר

:thumbup
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 ספטמבר 2015, 15:44

חמודים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אוקטובר 2015, 19:04

אמרו שאמור להיות היום גשם
אם אין היום גשם... :angry2 :cry1
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 06 אוקטובר 2015, 19:33

שונא חורף!
הוא מפחיד אותי...מי יודע מה הילדים שלי יחטפו בקור הכלבים שבגוש עציון...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי מכביסט24 » 06 אוקטובר 2015, 19:48

אני כבר ממש מצפה לגשם חזק במיוחד שישטוף את כל החרא של היונים מהחלון שלי..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אוקטובר 2015, 20:12

התגעגעתי להגיד את זה - יורד גשם :grin
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 07 אוקטובר 2015, 20:33

שונא את החורף
הכל בחוץ אפור וכבר בחמש חשוך בחוץ
אותי זה ממש מדכא
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אוקטובר 2015, 20:39

rc4991 כתב:שונא את החורף
אותי זה ממש מדכא

אל תגרום לי להוריד ממך את החסינות
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 07 אוקטובר 2015, 20:41

Holiday_Armadillo כתב:
אותי זה ממש מדכא

יש גם דברים שאני אוהב בחורף כמו שיורד מלא גשם ושלג וכו' וגם כשקר בחוץ ואתה מתחמם בבית ורואה איזה סרט
אבל מבחינת איך שזה מרגיש בדרך כלל? אותי זה די מדכא כשהכל אפור ושחור בחוץ
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אוקטובר 2015, 20:43

rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
אותי זה ממש מדכא

יש גם דברים שאני אוהב בחורף כמו שיורד מלא גשם ושלג וכו' וגם כשקר בחוץ ואתה מתחמם בבית ורואה איזה סרט
אבל מבחינת איך שזה מרגיש בדרך כלל? אותי זה די מדכא כשהכל אפור ושחור בחוץ

התקופה הכי כיפית בשנה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים