הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 12:59

על מי ברשימה הזו יש לך ביקורת? אני רק שומע עד כמה הרשימה הזו היא נהדרת, למרות שאף אחד ברשימה הזו לא עשה כלום בשבילך. במה האנשים ברשימה הזו קידמו את טובתך? מעבר לדיבורים - מה עשו בשבילך סילבן ומירי רגב וכץ ואדלשטיין וכל האנשים האלה שאתה חושב שהם כל כך נפלאים? איזה מהלכים הם קידמו בשבילך?

בוגי הראה שהוא טיפש במעשים שלו - רק בנאדם מאוד מאוד טיפש יגיד את הדברים שאמר על קרי. אני לא זוכר תקדים לדבר כזה, מה שמראה שבוגי הוא לא סתם טיפש, אלא חריג בטיפשותו. מעשים, לא השערות.

הזכרת את סתיו שפיר - אני לא חושב שהיא בנאדם ברמה אישית גבוהה (היא ממוצעת), אבל אני כן חושב שיש לה חוכמה פוליטית. היא יודעת למנף את עצמה למקסימום (והדרך היחידה שלה היא באמצעות פרובוקציות), ובגדול, למרות שאני ממש לא אוהב אותה ואת האופורטוניזם שלה, אני חושב שהיא כן תורמת לציבור בבלאגן שהיא עושה בוודעת הכספים ובכך שהיא כופה שקיפות. אני חושב שזכותו של הציבור לדעת שמעבירים מליארדים לחטיבה להתיישבות. אז כן, טוב שקיימת סתיו שפיר בכנסת.

דרך אגב - אם תדפדף בתרד הזה, תוכל לראות מה אני חושב על הרשימה של מפלגת העבודה, וזה לא דברים טובים במיוחד. יש לי גם ביקורת מאוד חריפה על יאיר לפיד ויש עתיד למרות שהצבעתי בשבילם, ובהיעדר אלטרנטיבה, אני ככל הנראה אאלץ להצביע בשבילם שוב. לגבי גרמן - היא עבדה בלי הפסקה בתור שרת הבריאות. הקימה ועדה מקצועית וניסתה לקדם רפורמות שבגלל הבחירות לא יצאו כנראה אל הפועל. אין לי שום תלונה לגרמן בתור שרת בריאות. היא גם הצליחה להשיג עוד כסף לתקציב הבריאות. המצב של מערכת הבריאות השתפר בכהונה שלה. לגבי שר הרווחה - זה תחום שפחות מעניין אותי ובאמת אין לי מושג מה הוא עשה. אני מודה.

אני לא מבין מה ההתלהבות של "לתת סיכוי" למירי רגב. אפשר ללכת ולאסוף סתם מישהי מהרחוב וגם "לתת לה סיכוי". האישה הזו לא עשתה כלום בכנסת חוץ מהתלהמות. היא תהיה שרה, אבל הסיכוי שהיא תעשה משהו לטובת אזרחי המדינה הוא קלוש עד אפסי. אין לה שום כישורים לעשות כלום חוץ מלהתלהם.

לגבי הבטחון - כן, הכל מושתת על common sense. לא ברור לי איך בתור בנאדם אינטילגנטי, אתה לא מבין שלמדינת ישראל אין יכולת ממשית לתקוף בצורה אפקטיבית בתוך איראן. גם עם תקנה את ה- 50 חמקנים שבוגי רוצה, לא תוכל לתקוף באיראן תקיפה קונבנציונלית שתהרוס את מתקני הגרעין בצורה שייקח זמן משמעותי מאוד לתקן אותם. אתה לא יכול לתת תשובה לכל איום של האיסלאם הקיצוני. פאקיסטן היא מדינה מוסלמית מאוד קיצונית. יש להם נשק גרעיני ואיכשהו אנחנו עדיין בחיים ואנחנו לא תוקפים אותם. צריך להיות ריאליים ולהבין שיש איומים שאין להם תשובה קונבנציונלית. התשובה לגרעין האיראני (מעבר לפעולות חשאיות) יכולה להיות רק ברמה הדיפלומטית והלא קונבנציונלית. אתה לא יכול לתקוף באיראן תקיפה קונבנציונלית אפקטיבית ולא צריך להיות גאון או מומחה גדול בשביל להבין את זה. מספיק להסתכל על המפה ועל המרחק ועל הפיזור של אתרי הגרעין באיראן. אי אפשר לקנות כל סיפור הזוי ולהגיד אמן. אתה גם לא "תסייע" בשום תקיפה כי ארה"ב לא צריכה את הסיוע שלך והיא היחידה שיכולה לתקוף באיראן באמצעות הבסיסים שלה בקטאר ונושאות מטוסים שיצאו לאלפי גיחות הפצצה.

מדובר ב- 50 חמקנים, לא ב- 19 כמו שאתה אומר, ובשום חלום, המטוסים האלה לא יעלו 100 מליון ליחידה. כרגע, אם אני לא טועה, מדובר על 180 מליון ליחידה ובסיבוב הבא זה יהיה סביב ה- 150. אני עדיין לא מבין על איזה צורך בטחוני זה עונה שהמטוסים הנוכחיים לא נותנים לו פתרון. בסיוע האמריקאי אפשר גם לקנות נגמ"שים ואני לא מבין למה נגמש"ים שיחסכו חיי אדם לא באים לפני המטוסים האלה? על איזה עליונות אווירית אתה מדבר? לאף אחד באזור אין בכלל מטוסים, ולאף אחד אין כסף לקנות מטוסים. יש לישראל עליונית אווירית מוחלטת ואין מה לרוץ לקנות מטוסים עתידניים שלא ברור בכלל עד כמה הם טובים בכסף שאין לנו.

ברק, שאין הרבה אנשים בעולם שאני שונא יותר ממנו (מסיבות שאני לא אפרט כאן), עשה המון רפורמות בצבא. החל מרפורמות ארגוניות, הפחתה בכוח אדם וארגון מחדש של צבא היבשה.

לגבי כיפת ברזל - אני חד וחלק תמכתי בזה בזמן אמת. היה לי ברור שצריך לתת מענה לטילים ושזה האיום שמולו עומדת המדינה. היה לי ברור שהמערכת הזו תשנה את כללי המשחק אם היא תעבוד (והיה לי גם ברור שעם מספיק מאמץ ותקציב זה אפשרי). הכל common sense, בלי שום מידע פנים ובלי שום מומחיות מיוחדת. אין מה להשוות לעלויות המטורפות של החמקנים שלא עונים לשום איום שעומד מולנו. גם זה common sense. אם לא עומד מולך שום חיל אוויר, אז על מי בדיוק אתה צריך להיות "עליון" ואיך זה יציל מישהו? נגמ"שים ורקטות זולות שיחליפו את חיל האוויר היקר זה מה שיציל אותנו. לא מטוסים במליארדים. אתה בנאדם אינטילגנטי, אני לא מבין למה אתה בורח מלהפעיל את ההגיון שלך. הרי בדיוק הבריחה שלך זה מה שמאפשר לבוגי ושות' לעשות מה שהם רוצים ואז פתאום לצוץ עם הון של עשורת מליונים שנתיים אחרי הפרישה מהפוליטיקה והגיד שהם ייעצו "לקרנות גידור".

אז תמשיך לטמון את הראש בחול ולהגיד אמן על כל דבר שבוגי אומר, כי הרי בוגי עשה כל כך הרבה בשבילך וכל דבר רע שקרה בזמן שהוא היה רמטכ"ל/שר בטחון זה לא בגללו, וזה שהוא לא עשה כלום בזמן הכהונה שלו זה גם בסדר, כי אנחנו בוחרים פוליטיקאים שלא יעשו כלום. בכלל, למה צריך ראש ממשלה, אפשר פשוט לשים תוכנת מחשב שתשמור על הסטטוס קוו ולא תעשה כלום. לפחות המחשב לא יתעשר בפתאומיות אחרי שיחליפו אותו.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 02 ינואר 2015, 13:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 ינואר 2015, 13:08

רוי, בטור מי שבחר בבחירות הקודמות ברשימה של מגיש תוכנית טלויזיה ללא תעודת בגרות, ובפרשן כדורסל שגם כתב סיפורי פורנו רך ב"בלייזר", הביקורת שלך נשמעת פתטית לחלוטין :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 13:13

felix_r כתב:רוי, בטור מי שבחר בבחירות הקודמות ברשימה של מגיש תוכנית טלויזיה ללא תעודת בגרות, ובפרשן כדורסל שגם כתב סיפורי פורנו רך ב"בלייזר", הביקורת שלך נשמעת פתטית לחלוטין :D

פליקס, חוץ מלחזור אחרי ססמאות בחירות חלולות של ביבי אתה יכול גם להגיד משהו עם משמעות?

מגיש הטלוויזיה ללא תעודת הבגרות, ופרשן הכדורסל/כותב הפורנו עשו בשבילי בשנתיים יותר ממה שביבי עשה בשבילי ב- 15 שנה ויותר ממה שליברמן עשה ויעשה בשבילי ב- 50 שנה בכנסת. אני מוכן גם להצביע לליצן אם הוא יעשה רפורמות שיקדמו וישפרו את מצבי. אני מבין שאותך מעניינות הססמאות ומצידך שישבו אנשים בממשלה שכל מה שמעניין אותם זה לגנוב את הכסף שלך. אני לא בא בגישה הזו. אז לך תצביע לביבי או ליברמן ובאותה הזדמנות אתה מוזמן ללכת להפגנות של "שחררו את פאינה" ו"סטס זכאי". שיהיה לך בהצלחה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 ינואר 2015, 13:29

roy1000 כתב:
felix_r כתב:רוי, בטור מי שבחר בבחירות הקודמות ברשימה של מגיש תוכנית טלויזיה ללא תעודת בגרות, ובפרשן כדורסל שגם כתב סיפורי פורנו רך ב"בלייזר", הביקורת שלך נשמעת פתטית לחלוטין :D

פליקס, חוץ מלחזור אחרי ססמאות בחירות חלולות של ביבי אתה יכול גם להגיד משהו עם משמעות?

מגיש הטלוויזיה ללא תעודת הבגרות, ופרשן הכדורסל/כותב הפורנו עשו בשבילי בשנתיים יותר ממה שביבי עשה בשבילי ב- 15 שנה ויותר ממה שליברמן עשה ויעשה בשבילי ב- 50 שנה בכנסת. אני מוכן גם להצביע לליצן אם הוא יעשה רפורמות שיקדמו וישפרו את מצבי. אני מבין שאותך מעניינות הססמאות ומצידך שישבו אנשים בממשלה שכל מה שמעניין אותם זה לגנוב את הכסף שלך. אני לא בא בגישה הזו. אז לך תצביע לביבי או ליברמן ובאותה הזדמנות אתה מוזמן ללכת להפגנות של "שחררו את פאינה" ו"סטס זכאי". שיהיה לך בהצלחה.

ססמאות? ממני? האם תועיל בטובך להביא ציטוט שבו אני חוזר על סיסמאות?

מי שחוזר על סיסמאות זה אתה. והסיסמא שלך היא "ביבי הוא חרא כי הוא ביבי כי הוא ביבי כי הוא חרא".

נ.ב. ואם כבר מדברים על שחיתות וגניבת כספים, אז אין בעולם כולו אירגון מושחת יותר מההיסתדרות. אירגון ששדד ושודד את הציבור כבר 60 שנה. גם אם כל חבריו של ליברמן יהפכו פי 100 מושחתית יותר מאשר הם עכשיו, וישדדו את כספי הציבור במשך 100 שנה ברציפות, הם לעולם לא יצליחו להגיע לאחוז 1 של השחיתות של ההיסתדרות. אבל לשמאלנים זה לעולם לא הפריע ...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Roni1 » 02 ינואר 2015, 13:30

ברור רוי, גרמן במשרד הבריאות עשתה המון ובלי הפסקה (והיא באמת עבדה) וסילבן במשרד לפיתוח הנגב והגליל לא עשה כלום (עשה המון), וישראל כץ במשרד התחבורה לא עשה כלום (אתה נוסע בכבישים בארץ? צפון? דרום?).
לפני כמה זמן אחד מחברי הכנסת של השמאל כתב סטטוס ארוך לתושבי שדרות ועוטף עזה על כל הכספים שהולכים לחטיבה להתיישבות במקום אליהם, המסכנים. ראש עיריית שדרות החזיר בפוסט חריף ואמר שלא היתה ממשלה שפיתחה את העיר שדרות ודאגה לה כמו ממשלת נתניהו מ2009. גם אחד מראשי הקיבוצים התראיין לפני שבועיים וסיפר שהממשלה הקצתה להם המון כספים ואמצעים (והוא שמאלני!).

אין דבר יותר עלוב מהסיסמאות של לפיד על השחיתות בגלידת פיסטוק על חשבון הציבור, בטח כששלושה שרים וסגנים שלו התקינו מקררים באוטו על חשבון הציבור והמשרדים שלהם עומדים בראש רשימת הבזבוזים על ״כיבודים״. אם הנהנתנות של ביבי זה שחיתות, אז גם של פירון ומיקי לוי היא כזאת.
כל הביקורת שלך על פוליטיקאים מונעת מתמיכה או אי תמיכה שלהם בהתנחלויות ובגופי ההתיישבות. מי שמתנגד הוא איש עשייה ומי שתומך הוא מושחת שלא עשה כלום וחי על חשבון הציבור. פוליטיקה של שנאה, מתאים לך לפיד.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 13:31

felix_r כתב:ראיתי עכשיו את תוצאות הסקר ונדהמתי! איך העבודה+התנועה קוראים לעצמם "המחנה הציוני" ? :eek
לאנשים האלה יש חוצפה! פשוט הזוי.

מה אתה טוען, שסתיו שפיר ומירב מיכאלי ויריב אופנהיימר זה לא המחנה הציוני?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 13:36

felix_r כתב:ססמאות? ממני? האם תועיל בטובך להביא ציטוט שבו אני חוזר על סיסמאות?

אם תפתח את המילון תחת הערך "ססמא חלולה", הצטוט הזה שלך יופיע שם.

felix_r כתב:מי שחוזר על סיסמאות זה אתה. והסיסמא שלך היא "ביבי הוא חרא כי הוא ביבי כי הוא ביבי כי הוא חרא".

נ.ב. ואם כבר מדברים על שחיתות וגניבת כספים, אז אין בעולם כולו אירגון מושחת יותר מההיסתדרות. אירגון ששדד ושודד את הציבור כבר 60 שנה. גם אם כל חבריו של ליברמן יהפכו פי 100 מושחתית יותר מאשר הם עכשיו, וישדדו את כספי הציבור במשך 100 שנה ברציפות, הם לעולם לא יצליחו להגיע לאחוז 1 של השחיתות של ההיסתדרות. אבל לשמאלנים זה לעולם לא הפריע ...

אתה צודק בזה שביבי הוא ראש ממשלה גרוע (או "חרא"), אבל בניגוד אליך, אני כתבתי פה באריכות למה בדיוק אני חושב שהוא ראש ממשלה גרוע. אתה יכול להסביר לי למה הוא ראש ממשלה טוב? אתה יכול להגיד לי במה הוא שיפר את המצב של אזרחי המדינה ב- 6 השנים האחרונות?

אתה צודק גם לגבי ההסתדרות, אבל אני לא חבר הסתדרות ואני לא תומך הבם ואני גם לא מבין איך השחיתות של ההסתדרות קשורה לגניבות הכספים הבוטות של אנשי ליברמן? אני אפילו לא תומך במפלגת העבודה עד כמה שהיא קשורה להסתדרות היום.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 ינואר 2015, 13:48

תוספת לחצי הדיון הבטחוני שהתפתח פה- בפני מדינת ישראל עומדים היום ארבעה איומים עיקריים:
1. חמאס, שרוב העימותים שלנו בשנים הבאות יהיו מולו. רובם יהיו זניחים וטקטיים.
2. חזבאללה- האיום המשמעותי ביותר על מדינת ישראל היום. מלחמה איתו תהיה אירוע משמעותי בכל קנה מידה. עשרות אלפי רקטות וטילים (חלקם עם CEP של כמה עשרות מטרים בלבד), כטבמים, מנהרות ועוד'.
3. זירת סוריה- סוריה היום היא כבר לא מדינה. למעשה היא התפרקה למספר קנטונים דה פקטו, והמצב לא צפוי להשתנות בקרוב. האיום המיידי על מדינת ישראל הוא כמובן ארגוני הג'האד העולמי שם, ומספר תשתיות טרור שחזבאללה ואיראן עומדות מאחוריהם.
4. איראן- איראן היום רחוקה יותר מהתגרענות ממה שהייתה לפני שנתיים. פחות מבחינה טכנולוגית, ויותר מבחינה פוליטית-אסטרטגית. רוחאני הוא לא אחמדיניג'אד, וגם חמינאי לא פוסל הגעה להסכם עם המערב. ההסכם לא בהכרח יהיה טוב, אבל הוא כן יעכב אותם לא מעט. לגבי הפתרון האופרטיבי, הוא בהחלט קיים. "המומחים" שטוענים שלא, הם כאלה שלא היו במערכת בשנים האחרונות, או כאלה שיש להם אינטרס פוליטי לטעון שאין פתרון כזה. מלבד נושא הגרעין, קיים כמובן עניין ה"ציר הרדיקלי". איראן ממשיכה לתמוך בדרכים שונות בחזבאללה ובמשטר אסד.

כמו שאני מנתח את המצב, מלבד חזבאללה, לא קיים איום משמעותי על מדינת ישראל היום. וגם עם חזבאללה (שעדיין מורתע) ניתן להתמודד. אם אי פעם היה זמן לקצץ בתקציב הבטחון, זה היום.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 13:48

Roni1 כתב:ברור רוי, גרמן במשרד הבריאות עשתה המון ובלי הפסקה (והיא באמת עבדה) וסילבן במשרד לפיתוח הנגב והגליל לא עשה כלום (עשה המון), וישראל כץ במשרד התחבורה לא עשה כלום (אתה נוסע בכבישים בארץ? צפון? דרום?).
לפני כמה זמן אחד מחברי הכנסת של השמאל כתב סטטוס ארוך לתושבי שדרות ועוטף עזה על כל הכספים שהולכים לחטיבה להתיישבות במקום אליהם, המסכנים. ראש עיריית שדרות החזיר בפוסט חריף ואמר שלא היתה ממשלה שפיתחה את העיר שדרות ודאגה לה כמו ממשלת נתניהו מ2009. גם אחד מראשי הקיבוצים התראיין לפני שבועיים וסיפר שהממשלה הקצתה להם המון כספים ואמצעים (והוא שמאלני!).

אין דבר יותר עלוב מהסיסמאות של לפיד על השחיתות בגלידת פיסטוק על חשבון הציבור, בטח כששלושה שרים וסגנים שלו התקינו מקררים באוטו על חשבון הציבור והמשרדים שלהם עומדים בראש רשימת הבזבוזים על ״כיבודים״. אם הנהנתנות של ביבי זה שחיתות, אז גם של פירון ומיקי לוי היא כזאת.
כל הביקורת שלך על פוליטיקאים מונעת מתמיכה או אי תמיכה שלהם בהתנחלויות ובגופי ההתיישבות. מי שמתנגד הוא איש עשייה ומי שתומך הוא מושחת שלא עשה כלום וחי על חשבון הציבור. פוליטיקה של שנאה, מתאים לך לפיד.

מה בדיוק עשה סילבן? תאירי את עיני.

לגבי כץ - החבר שלו, שהוא מינה לפרוייקט הרכבת הקלה בת"א נמצא עכשיו במעצר. אותו פרוייקט שבזבז מליארדים ולא עשה כלום. אני מציע שתחכי כמה שבועות לפני שאת מהללת את כץ. אני מעריך שבסבירות גבוהה הוא יגיע לחדר החקירות בזמן הקרוב ובסבירות לא נמוכה, הוא יצטרף לחברו הירשנזון בבית הכלא.

המקררים באוטו היו מהכסף הפרטי שלהם ואין מפלגה יותר נקיה מ"יש עתיד". אין שם אפילו ח"כ אחד שיגנוב כסף, כי רוב האנשים שם או שכבר עשו כסף, או שכסף לא כזה מעניין אותם. תאמיני לי ששי פירון לא יקנה רהיטים לבית שלו על חשבון משרד החינוך. אני מוכן להבטיח לך את זה.

התמיכה שלי בפוליטיקאים מונעת מדבר אחד בלבד - מי שעובד למען האינטרסים שלי. ההתנחלויות והכספים שמושקעים שם הם לא באינטרסים שלי. כסף לחרדים הוא לא באינטרסים שלי. מטוסים חמקנים הם לא באינטרסים שלי. רפורמות בבטחון, בתחבורה, בועדות הבניה ובבריאות הם כן באינטרסים שלי. מחשבה מחוץ לקופסא בנושא המדיני זה כן באינטרסים שלי. שימור הסטטוס קוו זה לא באינטרסים שלי.

אני לא שונא אף אחד. המתנחלים דואגים לעצמם, וככה גם החרדים. גם ביבי דואג לעצמו ולשרידות הפוליטית שלו. הכל בסדר, אבל כל האנשים האלה עובדים נגדי ונגד האינטרסים שלי והרווחה שלי (ושל אנשים דומים לי).
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 ינואר 2015, 13:55

רוי, אתה אומר שאתה מרצה באוניברסיטה, אבל משום מה אתה לא מבדיל בין סיסמא לעובדה.

אתה הצבעת למגיש תוכנית טלויזיה, שקיבל את המישרה רק בגלל שהוא נראה טוב ולא בגלל היותו איזה עיתונאי חוקר דגול. זאת עובדה. רצית שאדם ללא תעודת בגרות יהיה ראש הממשלה שלך. זאת עובדה. לא סיסמא.

מה קורה איתך? אתה שוב מתבלבל. אני לא אמרתי שנתניהו היה ראש ממשלה חרא. זאת הסיסמא שלך ושל חבריך השמאלנים. זה לא שאני תמיד הייתי מרוצה ממה שנתניהו עשה או לא עשה, אבל אני מבין את המגבלות שיש בממשלה לא הומוגנית, כאשר כל אחד שם מושך לכיוון שלו. זאת בעיה בשיטת הממשל בישראל, ולא בזהות ראש הממשלה.

אני מעולם לא הצבעתי לליברמן, ככה שזה לא ממש קשור אלי.

אתה ביקרת את הרשימה של הליכוד, ולכן אמרתי שבטור אחד שבחר ברשימה של מגיש טלויזיה ופרשן כדורסל, אין לך זכות דיבור.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 13:59

MTA2311 כתב:תוספת לחצי הדיון הבטחוני שהתפתח פה- בפני מדינת ישראל עומדים היום ארבעה איומים עיקריים:
2. חזבאללה- האיום המשמעותי ביותר על מדינת ישראל היום. מלחמה איתו תהיה אירוע משמעותי בכל קנה מידה. עשרות אלפי רקטות וטילים (חלקם עם CEP של כמה עשרות מטרים בלבד), כטבמים, מנהרות ועוד'.
3. זירת סוריה- סוריה היום היא כבר לא מדינה. למעשה היא התפרקה למספר קנטונים דה פקטו, והמצב לא צפוי להשתנות בקרוב. האיום המיידי על מדינת ישראל הוא כמובן ארגוני הג'האד העולמי שם, ומספר תשתיות טרור שחזבאללה ואיראן עומדות מאחוריהם.
4. איראן- איראן היום רחוקה יותר מהתגרענות ממה שהייתה לפני שנתיים. פחות מבחינה טכנולוגית, ויותר מבחינה פוליטית-אסטרטגית. רוחאני הוא לא אחמדיניג'אד, וגם חמינאי לא פוסל הגעה להסכם עם המערב. ההסכם לא בהכרח יהיה טוב, אבל הוא כן יעכב אותם לא מעט. לגבי הפתרון האופרטיבי, הוא בהחלט קיים. "המומחים" שטוענים שלא, הם כאלה שלא היו במערכת בשנים האחרונות, או כאלה שיש להם אינטרס פוליטי לטעון שאין פתרון כזה. מלבד נושא הגרעין, קיים כמובן עניין ה"ציר הרדיקלי". איראן ממשיכה לתמוך בדרכים שונות בחזבאללה ובמשטר אסד.

כמו שאני מנתח את המצב, מלבד חזבאללה, לא קיים איום משמעותי על מדינת ישראל היום. וגם עם חזבאללה (שעדיין מורתע) ניתן להתמודד. אם אי פעם היה זמן לקצץ בתקציב הבטחון, זה היום.

אני אשמח אם תחווה את דעתך בנושא המטוסים המדוברים, במסגרת מה שמותר כמובן. משום מה יש לי תחושה שאתה יודע יותר משנינו ותוכל
קצת להאיר את עיינינו בנושא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 ינואר 2015, 14:14

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:תוספת לחצי הדיון הבטחוני שהתפתח פה- בפני מדינת ישראל עומדים היום ארבעה איומים עיקריים:

אני אשמח אם תחווה את דעתך בנושא המטוסים המדוברים, במסגרת מה שמותר כמובן. משום מה יש לי תחושה שאתה יודע יותר משנינו ותוכל

בגדול, צה"ל נמצא היום במגמה של התייעלות והתאמה לאיומים החדשים. זה כמובן תהליך נכון, אבל כמו כל תהליך צה"לי, מאוד איטי. המלחמות שהכרנו לפני 20-30 שנה הן נחלת העבר, והאיומים המודרניים הם שונים לחלוטין. לכן, מה שמנסים לעשות, זה קודם כל לשמור על עליונות אווירית,טכנולוגית ומודיעינית. מקצצים ביבשה ובשריון, וקונים עוד מטוסים. מלבד העימותים הגלויים (מלחמה עם חזבאללה לדוגמה), יש את כל נושא המב"מ (מערכה שבין מלחמות), שהוא כמובן חשאי. בשביל להשאיר אותו חשאי, נדרשים אמצעים מיוחדים (שוב, אוויריים וטכנולגיים) שעולים לא מעט כסף. החמקנים הם דוגמה טובה לכך. זה לא יקרה ביום, חודש או שנה, אבל הכוונה היא טובה.

אני חושב שהמגמה הזאת היא בהחלט נכונה. בתור אחד שנמצא בחיל (וספציפית ביחידה) עם לא מעט משאבים, אני יכול להגיד לך שבהחלט מרגישים קיצוצים, ומצד שני רואים איך המשאבים מתחילים להיות מופנים לדברים חשובים יותר. במסגרת תפקידיי יצא לי לעבוד המון עם גורמים מבצעיים בחיל האוויר, וגם שם קיימת אותה מגמה. בנוסף, מבירור שעשיתי לגבי המטוסים החדשים, נאמר לי שהסכומים שמפורסמים בתקשורת מנופחים בצורה מחפירה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 14:15

רוי, לפוסט הארוך אני אתייחס מאוחר יותר, אבל קודם אני רוצה לעשות סוג של יישור קו.
בוא ננסה לענות רגע על השאלות הבאות:

1. האם אתה מרוצה מהממשלה האחרונה?
לא. הממשלה האחרונה לא קידמה מספיק דברים חשובים. היו כמה הצלחות נקודתיות כמו ביטול
האגרה, פתיחת השמים לתחרות והוזלת הטיסות, כמה רפורמות שאהבתי בחינוך, אבל לדעתי בוזבז יותר מדי זמן על מו"מ טיפשי שלא היה לו שום סיכוי מלכתחילה, בוצעו מעט מעט רפורמות אזרחיות, לא טופל הנושא של המשילות כלל (פרט לעלאת אחוז החסימה), לא טופל נושא יוקר המחייה כמעט בכלל,
ונוהלה מלחמה לא הכי מוצלחת מול החמאס.

2. במה בחרת והאם אתה מרוצה מהבחירה?
בחרתי ליכוד-ביתנו. אני לא מרוצה מהבחירה, אבל גם בדיעבד לא הייתי בוחר מישהו אחר.

3. במי תבחר בבחירות הקרובות ועל מה תתבסס בחירתך?
אני עדיין לא בטוח. הסיכוי הגבוה ביותר כעת הוא שאבחר שוב בליכוד. יש סיכוי קטן שאצביע לליברמן, ויש סיכוי קטן
שאצביע למפלגת מרכז מאוחדת אם תקום כזאת, ולא יהיו בה חדלי אישים כמו ציפי או כל מיני אנשי שמאל הזויים כמו זהבה.
הבחירה שלי מתבססת על מספר דברים:
הממשלה האחרונה אמנם לא לא היתה טובה בעיניי, אבל זאת שלפניה פעלה ועשתה מספר דברים טובים, שהקלו על החיים היומיומיים שלי.
חשבון הסלולר, ניקודות זיכוי לאבות לילדים צעירים, חוק חינוך חינם מגיל 3 וזה בנוסף כאמור לדברים שציינתי בסעיף 1, משאירים מאות שקלים בחודש
בכיס שלי, וזה משמעותי.
הסיבה השניה היא שאני לא סומך על שום דמות אחרת בנוף הפוליטי שיוכל להיות ראש ממשלה, לעמוד איתן מול הלחצים המטורפים שיש בתפקיד
הזה, וגם להצליח בו. בטח ובטח לא הצמד חמד העלוב משמאל, והשום דבר כרגע שקיים במרכז.
הסיבה השלישית היא שאין כרגע שום מפלגת מרכז ימין מוכחת אחרת, שאני אשמח לתת לה את הקול שלי.

אני חושב שאחרי שכל מי שרוצה להביע את עמדתו יענה על השאלות כאן, נוכל לדעת את העמדות האמיתיות ולהקדם הלאה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 14:20

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

בגדול, צה"ל נמצא היום במגמה של התייעלות והתאמה לאיומים החדשים. זה כמובן תהליך נכון, אבל כמו כל תהליך צה"לי, מאוד איטי. המלחמות שהכרנו לפני 20-30 שנה הן נחלת העבר, והאיומים המודרניים הם שונים לחלוטין. לכן, מה שמנסים לעשות, זה קודם כל לשמור על עליונות אווירית,טכנולוגית ומודיעינית. מקצצים ביבשה ובשריון, וקונים עוד מטוסים. מלבד העימותים הגלויים (מלחמה עם חזבאללה לדוגמה), יש את כל נושא המב"מ (מערכה שבין מלחמות), שהוא כמובן חשאי. בשביל להשאיר אותו חשאי, נדרשים אמצעים מיוחדים (שוב, אוויריים וטכנולגיים) שעולים לא מעט כסף. החמקנים הם דוגמה טובה לכך. זה לא יקרה ביום, חודש או שנה, אבל הכוונה היא טובה.

אני חושב שהמגמה הזאת היא בהחלט נכונה. בתור אחד שנמצא בחיל (וספציפית ביחידה) עם לא מעט משאבים, אני יכול להגיד לך שבהחלט מרגישים קיצוצים, ומצד שני רואים איך המשאבים מתחילים להיות מופנים לדברים חשובים יותר. במסגרת תפקידיי יצא לי לעבוד המון עם גורמים מבצעיים בחיל האוויר, וגם שם קיימת אותה מגמה. בנוסף, מבירור שעשיתי לגבי המטוסים החדשים, נאמר לי שהסכומים שמפורסמים בתקשורת מנופחים בצורה מחפירה.

תודה אור. זה נשמע מאוד מעניין.
מעניין גם מה יהיה לרוי להגיד על זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 14:35

felix_r כתב:רוי, אתה אומר שאתה מרצה באוניברסיטה, אבל משום מה אתה לא מבדיל בין סיסמא לעובדה.

אתה הצבעת למגיש תוכנית טלויזיה, שקיבל את המישרה רק בגלל שהוא נראה טוב ולא בגלל היותו איזה עיתונאי חוקר דגול. זאת עובדה. רצית שאדם ללא תעודת בגרות יהיה ראש הממשלה שלך. זאת עובדה. לא סיסמא.

מה קורה איתך? אתה שוב מתבלבל. אני לא אמרתי שנתניהו היה ראש ממשלה חרא. זאת הסיסמא שלך ושל חבריך השמאלנים. זה לא שאני תמיד הייתי מרוצה ממה שנתניהו עשה או לא עשה, אבל אני מבין את המגבלות שיש בממשלה לא הומוגנית, כאשר כל אחד שם מושך לכיוון שלו. זאת בעיה בשיטת הממשל בישראל, ולא בזהות ראש הממשלה.

אתה ביקרת את הרשימה של הליכוד, ולכן אמרתי שבטור אחד שבחר ברשימה של מגיש טלויזיה ופרשן כדורסל, אין לך זכות דיבור.

פליקס, בתור מישהו שגר בבית של זכוכית, לא הייתי ממהר לזרוק אבנים.

מה שאמרת זו סיסמא חלולה שלא קשורה לכלום. אולי אתה לא מבין את משמעות המילה.

שני האנשים שהזכרת קידמו את האינטרסים שלי יותר ממה שאחרים לא עשו במשך 20 שנה. הם גם אנשים ברמה יותר גבוהה מסילבן ובוגי ושות׳.

לגבי החלק השני - תקרא שוב את מה שאמרתי. לא הבנת כלום.

מה בדיוק ביבי עשה בשבילך בשש השנים האחרונות?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 14:42

roy1000 כתב:
felix_r כתב:רוי, אתה אומר שאתה מרצה באוניברסיטה, אבל משום מה אתה לא מבדיל בין סיסמא לעובדה.

פליקס, בתור מישהו שגר בבית של זכוכית, לא הייתי ממהר לזרוק אבנים.

מה שאמרת זו סיסמא חלולה שלא קשורה לכלום. אולי אתה לא מבין את משמעות המילה.

שני האנשים שהזכרת קידמו את האינטרסים שלי יותר ממה שאחרים לא עשו במשך 20 שנה. הם גם אנשים ברמה יותר גבוהה מסילבן ובוגי ושות׳.

לגבי החלק השני - תקרא שוב את מה שאמרתי. לא הבנת כלום.

מה בדיוק ביבי עשה בשבילך בשש השנים האחרונות?

אני ציינתי מה ביבי וממשלתו עשו בשבילי. לכל אחד זה קצת אחרת, אבל שוב - מהפכת הסלולר, הוזלת הטיסות, ביטול האגרה, ניקודות זיכוי לאבות לילדים צעירים, חוק חינוך חינם מגיל 3 ושכחתי לציין גם את המהפכה שעשה גדעון סער בשכר המורים ועובדי ההוראה (שהכניס לאשתי בערך עוד איזה 2000
ש"ח בממוצע בחודש).

עכשיו בוא ותספר לנו איך עופר שלח ויאיר לפיד קידמו אותך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 15:58

jol9 כתב:תודה אור. זה נשמע מאוד מעניין.
מעניין גם מה יהיה לרוי להגיד על זה.

יוני, העלויות של ה- F-35 ידועות ומפורסמות:

https://medium.com/war-is-boring/how-mu ... f95d239398

אין פה סודות. אני עדיין לא מבין מה הצורך במטוס הזה ולמה השקעה במטוס הזה עדיפה על השקעה בתחבורה, חינוך, או אפילו בנגמש"ים לחיילי חי"ר. בטח שאין צורך במטוס הזה לצרכי מודיעין.

לגבי כל השאר - זה די תומך במה שאני אומר, חוץ מדבר אחד - גם נגד חמאס וחיזבאללה צריך לדעת להילחם ביעילות ובחיסכון יותר גדול. כלומר, להשתמש פחות בחיל האוויר ויותר ברקטות זולות ומדוייקות שכבר קיימות.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 16:04

jol9 כתב:אני ציינתי מה ביבי וממשלתו עשו בשבילי. לכל אחד זה קצת אחרת, אבל שוב - מהפכת הסלולר, הוזלת הטיסות, ביטול האגרה, ניקודות זיכוי לאבות לילדים צעירים, חוק חינוך חינם מגיל 3 ושכחתי לציין גם את המהפכה שעשה גדעון סער בשכר המורים ועובדי ההוראה (שהכניס לאשתי בערך עוד איזה 2000
ש"ח בממוצע בחודש).

הדברים שציינת הם דברים מאוד מעטים למישהו שהיה בשלטון 6 שנים ואם אני לא טועה, חוק חינוך חינם מגיל 3 ונקודות זיכוי לאבות זה מטרכטנברג.

לגב לפיד/שלח - קיצוץ ההעברות לחרדים ודחיפה שלהם לשוק העבודה, טיפול (לא מושלם) במערך הנכים בצה"ל, צמצום העברות כספים להתנחלויות, הגדלת תקציבי החינוך והבריאות, צמצום גודל הממשלה, סייעות בגני ילדים, טיפול בגרעון שהשאירו שטייניץ וביבי. כל זה בשנתיים.
roy1000

הודעהעל ידי sunshine » 02 ינואר 2015, 17:01

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני ציינתי מה ביבי וממשלתו עשו בשבילי. לכל אחד זה קצת אחרת, אבל שוב - מהפכת הסלולר, הוזלת הטיסות, ביטול האגרה, ניקודות זיכוי לאבות לילדים צעירים, חוק חינוך חינם מגיל 3 ושכחתי לציין גם את המהפכה שעשה גדעון סער בשכר המורים ועובדי ההוראה (שהכניס לאשתי בערך עוד איזה 2000
ש"ח בממוצע בחודש).

הדברים שציינת הם דברים מאוד מעטים למישהו שהיה בשלטון 6 שנים ואם אני לא טועה, חוק חינוך חינם מגיל 3 ונקודות זיכוי לאבות זה מטרכטנברג.

לגב לפיד/שלח - קיצוץ ההעברות לחרדים ודחיפה שלהם לשוק העבודה, טיפול (לא מושלם) במערך הנכים בצה"ל, צמצום העברות כספים להתנחלויות, הגדלת תקציבי החינוך והבריאות, צמצום גודל הממשלה, סייעות בגני ילדים, טיפול בגרעון שהשאירו שטייניץ וביבי. כל זה בשנתיים.

אם יורשה לי להתערב..מימה שאני רואה ושומע,הסטיגמה של גברים חרדים לא עובדים,היא שקר.
בסביבות ה 80% מהחרדים עובדים מסורים,משפחות שהחליטו בדרך חיים שהאבא לא עובד ויושב ולומד תורה והאמא כן עובדת..גם ימשיכו בדרך חיים שלהם גם אם יכפו אותם(עם קשה עורף).ככה שבנושא הזה אין ללפיד במה להתפאר.
".Stay the course, believe in what you're doing, and stay healthy"
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 18:09

roy1000 כתב:
ש"ח בממוצע בחודש).

טרכטנברג? הוא היה שר האוצר או ראש הממשלה?
טרכטנברג לא העביר כלום. הוא מונה ע"י נתניהו ושטייניץ (וחייב להם את זה ששמו הפך למוכר בציבור). הוא המליץ, אבל בסוף מי שביצע
זאת הממשלה.

אני ציינתי רק את הדברים שהשפיעו באופן ישיר על הכיס ש-ל-י. אני מניח שחני יכולה לציין דברים אחרים, ופליקס דברים אחרים שהשפיעו
באופן ישיר עליהם.
כל הדברים שהזכרת בהקשר ללפיד, לא השפיעו באופן ישיר על הכיס שלנו. פשוט כסף הלך ממקום אחד למקום אחר. שום דבר מזה לא הגיע
אלינו ישירות.
מה איכפת לך כמה החרדים מקבלים, אם במקום זה הכסף הולך לאיזשהי מטרה לא מובנת. וגם אם המטרה הזאת מובנת וטובה, זה עדיין
לא השפיע עליך באופן ישיר.
כך שאם שאלת שאלה מפורשת, וקיבלת תשובה מפורשת, אתה בעצמך לא ידעת לענות עליה וברחת לכל מיני הצהרות כלליות.

ולגבי צמצום ההעברות להתנחלויות הצחקת אותי... כשיש ברית אחים? ממש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים