roy1000 כתב:jol9 כתב:בכל אופן, יכול להיות שזאת תהיה דרישת סף של אגודה, ובהתחשב בזה, שהם גם ככה לא מבקשים הרבה, אז לדעתי
מי שיצטרך לוותר הוא כחלון.
לאגודה אין אפשרות להציב שום דרישות סף. אם יציבו יותר מדי דרישות הם יישארו בחוץ ויקבלו כלום אחד גדול.
מצד שני, לכחלון אין אינטרס להכינס לממשלה שלא תיתן לו לעשות כלום. זה ההבדל. ביבי לא יילך לבחירות נוספות על ועדת הכספים. אין סיכוי.
מה ההבדל בין אגודה לכחלון? בלי אלה אין ממשלה ובלי אלה אין ממשלה.
אל תשכח, שלרוב אגודה וש"ס הולכים ביחד, אז הנה לך 14 מנדטים - יותר ממה שיש לכחלון.
תפקיד האוצר חשוב בהרבה מתפקיד יו"ר ועדת הכספים, ועם זה כחלון הלך לציבור. הוא לא בא לציבור ואמר, אני אדרוש את ארבעת התפקידים הספציפיים
האלה, ואיתם אני אעשה את השינוי. הוא דיבר רק על תפקיד האוצר, ועבור זה הציבור הצביע.
אני מאוד חולק גם על המשפט השני שלך - לכחלון יש את כל האינטרסים בעולם להיכנס לתפקיד הזה, כי אם לא ייכנס אליו, ויגרום לבחירות נוספות, או
עוד קדנציה קצרה, כשהוא באופוזיציה, ומביא 0 הישגים לציבור, אז הוא יתרסק בבחירות הבאות, כי היחס אליו יהיה כלעוד פוליטיקאי רגיל, שהעם לא באמת מעניין אותו.
הרי כשר התקשורת, הוא לא היה גם יו"ר ועדת הכספים ויו"ר ועדת תקשורת או whatever, ועדיין הוא ביצע את הרפורמה ההיא. אז למה עכשיו זה לא יתאפשר?
זה גם לא שמביאים לו איזה קוזימודו לתפקיד היו"ר. הוא מקבל מישהו שמכיר את העבודה, וגם נחשב ליו"ר טוב, בעיניי הציבור ובכנסת.
אתה וטוז'ה כל הזמן מדברים בקונטקסט שהוא שגוי בעיניי, שמייחס לכחלון איזשהן תכונות שכאילו הוא בכלל עושה לכולם טובה, ושאם לא מסתדר, אז לא נורא,
ולדעתי זה רחוק מאוד מהמציאות.