felix_r כתב:jol9 כתב:שחף כתב:יוני, התדמית הביטחונית של נתניהו תספוג איזושהי מכה מהמבצע הזה. קראתי כתבה ב-NRG לגבי זה שהפקודה להיכנס קרקעית למעשה ניתנה כבר פעמיים ובוטלה. ככה שאנ יכול עוד איכשהו להבין את הטיעונים שאובמה והילרי עצרו אותנו באמצע, ומהלך כזה היה מהווה השפלה של הגברת קלינטון שהגיעה לפה. אבל אם ביבי לא יודע להגיד לאובאמה לא, איך בדיוק הוא מתכנן לתקוף באיראן, מהלך שהוא פי כמה וכמה מורכב מבחינת הסיכונים והמורכבות שלו עצמו? לגבי עופרת יצוקה, ההישגים של אותו מבצע בעיני די מפוקפקים בעיני. הייתה לנו הזדמנות למוטט את החמאס, אחרי שנכנסנו כבר קרקעית, ולא עשינו את זה. שנתיים וחצי אחר כך חזרנו למציאות של סבבי ירי.
את עניין התדמית נוכל לבדוק בעוד שנה-שנה וחצי מהיום. כרגע אי אפשר לדעת.
תראה, אני לא מצביע עבור ביבי בגלל שהוא יוביל אותנו למלחמה מול האירנים, אלא בגלל שאם נגיע למצב קריטי בנושא הזה, יהיה לנו ראש ממשלה מספיק חזק ומנוסה,
שיידע לעשות את הדבר הנכון.
זה יפה להגיד שסביב כל ראש ממשלה יש צוות מומחים, יועצים, לוחשים וכו', אבל בסופו של דבר, ההחלטה נופלת על הכתפיים של איש/ה אחד/ת, ולא יעזור שום עיצה או לחישה.
בגלל זה, אני רוצה את האיש הזה, ולא מישהי שרמת ההתעניינות שלה בנושאים הביטחוניים היא כמו רמת ההתעניינות שלי בליגת הקרלינג של נורבגיה.
בזה אתה צודק. אין היום שום אלטרנטיבה. אין שום דמות ציבורית בעלת רמה ונסיון. כלום. היחידה עם נסיון היא ציפי, אבל היא ציפור חסרת מעוף לחלוטין.
חוץ מזה, אני מצביע לנתניהו כי לפחות בכלכלה הוא טוב. אני ממש לא רוצה ששוב נתדרדר לכיוון מדינה סוציאליסטית שהינו לפני בגין. כאחד בעל נסיון של חיים במדינה שהשמאל הקיצוני ניצח בה ניצחון מלא, בא לי להקיא מהסיסמאות הזולות של שלי יחימוביץ'. כל הנסיונות שהיו לשמאל במאה ה-20 גרמו רק צער, חיים עלובים ומיליוני הרוגים למדינות שכל סוגי השמאל למיניהם השתלטו עליהן. לדעתי, חייבים להחריז על אידיולוגיה של שמאל קיצוני כאידיולוגיה פושעת נגד האנושות לצד הנאציזם. לא סתם השמאל הקיצוני והאיסלם הקיצוני עושים יד אחת נגד ישראל ונגד העולם המערבי כולו.
נכון מאוד. על זה נראה לי שכולם מסכימים.
לשלי אין שום עניין ושום ידע בכל מה שלא קשור בדברים שקרובים לליבה. נתניהו מנגד הוא ראש ממשלה כבר כשבע שנים, שר אוצר (מצליח) עוד איזה שנתיים-שלוש.
כלומר הוא יושב בצמתים הכי מרכזיים וחשובים של המדינה כבר כעשור.
הנסיון הגדול של שלי הוא כיושב ראש האופוזיציה למשך איזה שבועיים בהן מופז ביצע סיכול ממוקד בקדימה. זהו...
אני אומר, שתהיה לפחות איזו שרה. שתנסה לראות איך הממשלה עובדת. איך מתקבלות ההחלטות. איך מנהיגים מובילים את הממשלה לקבלת ההחלטות.
זה פשוט לא הגיוני, שיש כ"כ הרבה אנשים שקונים את הסחורה הפגומה הזאת.
אני בטוח ב100% שבהגיעה לכיסא ראש הממשלה, היא תפר הרבה יותר הבטחות מביבי, או מכל ראש ממשלה אחר, כי היא תמצא את עצמה מתעסקת ב80% מהזמן בבעיות הקיומיות
של המדינה שלנו ולא בביטחון הכלכלי, שנשמע כ"כ טוב כסלוגן...