הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 18:11

roy1000 כתב:
jol9 כתב:תודה אור. זה נשמע מאוד מעניין.
מעניין גם מה יהיה לרוי להגיד על זה.

יוני, העלויות של ה- F-35 ידועות ומפורסמות:

https://medium.com/war-is-boring/how-mu ... f95d239398

אין פה סודות. אני עדיין לא מבין מה הצורך במטוס הזה ולמה השקעה במטוס הזה עדיפה על השקעה בתחבורה, חינוך, או אפילו בנגמש"ים לחיילי חי"ר. בטח שאין צורך במטוס הזה לצרכי מודיעין.

לגבי כל השאר - זה די תומך במה שאני אומר, חוץ מדבר אחד - גם נגד חמאס וחיזבאללה צריך לדעת להילחם ביעילות ובחיסכון יותר גדול. כלומר, להשתמש פחות בחיל האוויר ויותר ברקטות זולות ומדוייקות שכבר קיימות.

יכול להיות שאתה לא מבין, אבל אני מניח שמי שנמצא במערך קבלת ההחלטות כן מבין.
כנ"ל לגבי אסטרגיית הלחימה - הדבר הראשי והחשוב ביותר זה חיי אדם. לא שווה לבזבז עוד שני מיליארד ולחסוך חיים של עשרה חיילים?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 18:25

jol9 כתב:יכול להיות שאתה לא מבין, אבל אני מניח שמי שנמצא במערך קבלת ההחלטות כן מבין.
כנ"ל לגבי אסטרגיית הלחימה - הדבר הראשי והחשוב ביותר זה חיי אדם. לא שווה לבזבז עוד שני מיליארד ולחסוך חיים של עשרה חיילים?

ויכול להיות שיש אנשים שמקבלים כסף מהצד או שיש להם שיקולים אחרים לבצע את העסקה הזו? או שהם פשוט טועים?
אם חיי אדם חשובים, אז הרבה לפני שמשקיעים בחמקנים, צריך להשקיע במיגון של כוחות החי"ר. חיי אדם הם לא הדבר שמנחה את מקבלי ההחלטות בצה"ל. יש הרבה דברים לפני זה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 18:26

אביהוא כתב:אם יורשה לי להתערב..מימה שאני רואה ושומע,הסטיגמה של גברים חרדים לא עובדים,היא שקר.
בסביבות ה 80% מהחרדים עובדים מסורים,משפחות שהחליטו בדרך חיים שהאבא לא עובד ויושב ולומד תורה והאמא כן עובדת..גם ימשיכו בדרך חיים שלהם גם אם יכפו אותם(עם קשה עורף).ככה שבנושא הזה אין ללפיד במה להתפאר.

מעניין שבברוקלין הם לא כאלה קשי עורף בנוגע לעבודה... יעבדו כמו גדולים - עד האחרון שבהם.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 18:29

jol9 כתב:כל הדברים שהזכרת בהקשר ללפיד, לא השפיעו באופן ישיר על הכיס שלנו. פשוט כסף הלך ממקום אחד למקום אחר. שום דבר מזה לא הגיע
אלינו ישירות.
מה איכפת לך כמה החרדים מקבלים, אם במקום זה הכסף הולך לאיזשהי מטרה לא מובנת. וגם אם המטרה הזאת מובנת וטובה, זה עדיין
לא השפיע עליך באופן ישיר.
כך שאם שאלת שאלה מפורשת, וקיבלת תשובה מפורשת, אתה בעצמך לא ידעת לענות עליה וברחת לכל מיני הצהרות כלליות.

ולגבי צמצום ההעברות להתנחלויות הצחקת אותי... כשיש ברית אחים? ממש.

ברור שהדברים האלה משפיעים עליי ישירות. הכסף לא הלך לשום מטרות עלומות. אם החרדים היו מקבלים את הכסף הרגיל שלהם, אז היו מעלים מיסים. למה הצהרות כלליות? עניתי אחד לאחד. והסיבה היחידה שביבי ביצע את הני הדברים האלה זה לחץ ציבורי. בסופו של דבר שילמנו על זה בהעלאת מיסים כי שטייניץ יצר גרעון עצום.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 18:41

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כל הדברים שהזכרת בהקשר ללפיד, לא השפיעו באופן ישיר על הכיס שלנו. פשוט כסף הלך ממקום אחד למקום אחר. שום דבר מזה לא הגיע
אלינו ישירות.
מה איכפת לך כמה החרדים מקבלים, אם במקום זה הכסף הולך לאיזשהי מטרה לא מובנת. וגם אם המטרה הזאת מובנת וטובה, זה עדיין
לא השפיע עליך באופן ישיר.
כך שאם שאלת שאלה מפורשת, וקיבלת תשובה מפורשת, אתה בעצמך לא ידעת לענות עליה וברחת לכל מיני הצהרות כלליות.

ולגבי צמצום ההעברות להתנחלויות הצחקת אותי... כשיש ברית אחים? ממש.

ברור שהדברים האלה משפיעים עליי ישירות. הכסף לא הלך לשום מטרות עלומות. אם החרדים היו מקבלים את הכסף הרגיל שלהם, אז היו מעלים מיסים. למה הצהרות כלליות? עניתי אחד לאחד. והסיבה היחידה שביבי ביצע את הני הדברים האלה זה לחץ ציבורי. בסופו של דבר שילמנו על זה בהעלאת מיסים כי שטייניץ יצר גרעון עצום.

אני לא הרגשתי שום שיפור מהרגע שלפיד נהיה שר אוצר. לעומת זאת המשרדים האחרים ומשרד האוצר בקדנציה הקודמת יצרו
דברים אמיתיים שהשאירו מאות ואלפי שקלים בתוך התקציב הפנימי שלנו.
ד"א החרידים היו בממשלה כשהעבירו את רוב ההטבות, והחרידים יהיו גם בממשלה הבאה בין אם זאת תהיה ממשלת ימין או שמאל.

כמו שאמרתי גם בדף הקודם, איכות האנשים ורמת ההשכלה שלהם, לאו דווקא מבשרת על איכותם כמנהיגים פוליטיים וכשרים.
ושוב יעל גרמן כדוגמא - מצב מערכת הבריאות הוא בכי רע, וזה למרות שהיא היתה שרת הבריאות ולפיד ישב על הכסף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 19:10

jol9 כתב:אני לא הרגשתי שום שיפור מהרגע שלפיד נהיה שר אוצר. לעומת זאת המשרדים האחרים ומשרד האוצר בקדנציה הקודמת יצרו
ד"א החרידים היו בממשלה כשהעבירו את רוב ההטבות, והחרידים יהיו גם בממשלה הבאה בין אם זאת תהיה ממשלת ימין או שמאל.

כמו שאמרתי גם בדף הקודם, איכות האנשים ורמת ההשכלה שלהם, לאו דווקא מבשרת על איכותם כמנהיגים פוליטיים וכשרים.
ושוב יעל גרמן כדוגמא - מצב מערכת הבריאות הוא בכי רע, וזה למרות שהיא היתה שרת הבריאות ולפיד ישב על הכסף.

אני לא יודע על מה אתה מדבר. לפיד היה שר אוצר שנתיים ונכנס ישר למשבר שהשאירו שטייניץ וביבי עם כלכלת הבחירות שלהם. הוא נאלץ להעלות מיסים והוא רק הגדיל את תקציב הבריאות. מצב מערכת הבריאות בכי רע, אבל זה לא בגלל גרמן שהמצב השתפר בתקופתה.

עכשיו שוב יש כלכלת בחירות של ביבי ושוב נשלם על זה בריבוע כשביבי יקים את הממשלה החדשה שלו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 19:45

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני לא הרגשתי שום שיפור מהרגע שלפיד נהיה שר אוצר. לעומת זאת המשרדים האחרים ומשרד האוצר בקדנציה הקודמת יצרו

אני לא יודע על מה אתה מדבר. לפיד היה שר אוצר שנתיים ונכנס ישר למשבר שהשאירו שטייניץ וביבי עם כלכלת הבחירות שלהם. הוא נאלץ להעלות מיסים והוא רק הגדיל את תקציב הבריאות. מצב מערכת הבריאות בכי רע, אבל זה לא בגלל גרמן שהמצב השתפר בתקופתה.

עכשיו שוב יש כלכלת בחירות של ביבי ושוב נשלם על זה בריבוע כשביבי יקים את הממשלה החדשה שלו.

עכשיו אין שום כלכלה. לא כלכלה רגילה ולא כלכלת בחירות. אני מזכיר לך שהבחירות האלה נכפו ע"י לפיד (וע"י זה שהוא כנראה לא
הבין שהוא לא ראש ממשלה, ולא יכול לכפות את דעתו על כולם כל הזמן), ובגלל זה אין לנו שום תקציב.
מצב מע' הבריאות לא השתפר אפילו בקצת. אותן בעיות, אנשים שוכבים במסדרונות, תורות לרופאים לוקחים שנים,... תאמין
לי שחוויתי מספיק ממערכת הבריאות (יותר נכון הצד של המשפחה של אשתי) בתקופה האחרונה.

אני לא חושב שזה הוגן לבטל את כל הדברים שעשו אחרים, ובו בזמן לא לבקר את מה שעשו או לא עשו שרי יש עתיד.
גם מאיר כהן (שאני דווקא מאוד מחבב), לא בדיוק שיפר את מצב הרווחה במדינה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 21:00

jol9 כתב:עכשיו אין שום כלכלה. לא כלכלה רגילה ולא כלכלת בחירות. אני מזכיר לך שהבחירות האלה נכפו ע"י לפיד (וע"י זה שהוא כנראה לא
הבין שהוא לא ראש ממשלה, ולא יכול לכפות את דעתו על כולם כל הזמן), ובגלל זה אין לנו שום תקציב.
מצב מע' הבריאות לא השתפר אפילו בקצת. אותן בעיות, אנשים שוכבים במסדרונות, תורות לרופאים לוקחים שנים,... תאמין
לי שחוויתי מספיק ממערכת הבריאות (יותר נכון הצד של המשפחה של אשתי) בתקופה האחרונה.

אני לא חושב שזה הוגן לבטל את כל הדברים שעשו אחרים, ובו בזמן לא לבקר את מה שעשו או לא עשו שרי יש עתיד.

יש לי הרבה ביקורת על דברים שעשה ולא עשה יאיר לפיד באוצר. אין לי שום ביקורת על גרמן שעשתה עבודה מאוד רצינית בבריאות וניסתה לשפר ואף השיגה עוד משהו כמו מליארד שקל למערכת. בכל מקרה, קשה לצפות לניסים מי שכיהן בקושי שנתייים.

הבחירות ממש לא נכפו ע"י לפיד. ביבי הוא זה שפירק את הממשלה במהלך הזוי. עד כמה שאני זוכר, לביבי לא היו הרבה יותר מנדטים מלפיד, ככה שגם ביבי לא יכל לכפות את דעתו כל הזמן. עכשיו לביבי תהיה הזדמנות נוספת לעשות מה שהוא רוצה עם קואליציה שלו ביחד עם בנט והחרדים. בוא נראה מה יהיה. אני צופה העלאת מיסים וקיצוצים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2015, 21:20

את זה כבר אמרת. אנחנו נחכה ונראה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 22:54

jol9 כתב:את זה כבר אמרת. אנחנו נחכה ונראה.

אכן כבר אמרתי. בכל מקרה, אני מוכן לראות מה נבחרת החלומות של הליכוד יכולה לעשות. בוא ניתן צ'אנס למירי רגב ושות' ונראה מה יהיה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 02 ינואר 2015, 23:43

מעניין אם סיפור החקירה בחטיבה להתיישבות יגיע גם לאנשי בנט. זה משהו שיכול קצת לטרוף את הקלפים בבחירות האלה.
roy1000

הודעהעל ידי Yellow Gute » 03 ינואר 2015, 09:47

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

עכשיו אין שום כלכלה. לא כלכלה רגילה ולא כלכלת בחירות. אני מזכיר לך שהבחירות האלה נכפו ע"י לפיד (וע"י זה שהוא כנראה לא

1.הבחירות לא נכפו ע"י לפיד. ברור כשמש שהבחירות ברגע שיש עתיד החליטה "להזיז את הגבינה" ולהתחיל להתעסק עם בורות השומן בקרן הקיימת ובתיירות המרפא, פתאום כל הפוליטיקאים והמקורבים התחילו להילחץ שמא ישמטו את סיר הבשר מתחת לרגליהם.
2. מאיר כהן היה אחד משרי הרווחה הטובים ביותר שהיו למדינת ישראל, ראשית בגלל שהוא, בניגוד לקודמיו בתפקיד, רצה את התפקיד והתייחס אליו ברצינות, ולא כגיבנת כפי שהתייחסו קודמיו. הוא לא הספיק הרבה כי לתקן עוולות של עשרות שנים לוקח "קצת" יותר משנה ושמונה חודשים. אבל במעט הזמן שהיה הספיק להפוך עולמות.
חובב דובים
סמל אישי של המשתמש
Yellow Gute

הודעהעל ידי roy1000 » 03 ינואר 2015, 20:42

יוני, הנה מירי רגב החברתית שלך:

http://www.themarker.com/news/1.2528665

הדרך שלה לנווה תרצה תהיה קצרה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2015, 22:36

roy1000 כתב:יוני, הנה מירי רגב החברתית שלך:

http://www.themarker.com/news/1.2528665

הדרך שלה לנווה תרצה תהיה קצרה.

לא הבנתי מה הקשר בין הכתבה, לבין מה שכתבת...

האמת שהיא יכולה להרגיש טוב עם עצמה. מאמר די ארוך שהיה אמור למצוא קצת רפש ודופי בהחלטות שלה, וכל מה שהם הצליחו למצוא
זה כמה קשקושים... באמת לא משמעותי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 ינואר 2015, 22:53

jol9 כתב:לא הבנתי מה הקשר בין הכתבה, לבין מה שכתבת...

האמת שהיא יכולה להרגיש טוב עם עצמה. מאמר די ארוך שהיה אמור למצוא קצת רפש ודופי בהחלטות שלה, וכל מה שהם הצליחו למצוא

נו באמת, "נוחי דנקנר הוא חבר שלי"? מה היא עושה בכנסת חוץ מלדאוג לג'ובים לכל מיני אנשים וטובות לכל מיני טייקונים? היא הרי לא עשתה כלום.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 00:13

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לא הבנתי מה הקשר בין הכתבה, לבין מה שכתבת...

נו באמת, "נוחי דנקנר הוא חבר שלי"? מה היא עושה בכנסת חוץ מלדאוג לג'ובים לכל מיני אנשים וטובות לכל מיני טייקונים? היא הרי לא עשתה כלום.

די נו, עכשיו אתה סתם מקשקש. הבנתי, ראיתי את הכתבה. נבחן אותה מקרוב בכנסת הבאה...
לא צריך להיסחף. אתה יודע כמה חברים טייקונים יש ללפיד ולחברי יש עתיד? באמת שזה לא קשור לכלום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 ינואר 2015, 00:45

jol9 כתב:די נו, עכשיו אתה סתם מקשקש. הבנתי, ראיתי את הכתבה. נבחן אותה מקרוב בכנסת הבאה...
לא צריך להיסחף. אתה יודע כמה חברים טייקונים יש ללפיד ולחברי יש עתיד? באמת שזה לא קשור לכלום.

מה זה קשור? לפיד מעביר בכנסת חוקים לטייקונים? היא אפילו לא מכחישה את זה. אתה באמת כזה עיוור?

וכן, אני זה ממש רותם שטרקמן שכתב את הכתבה. צודק.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 01:00

roy1000 כתב:
jol9 כתב:די נו, עכשיו אתה סתם מקשקש. הבנתי, ראיתי את הכתבה. נבחן אותה מקרוב בכנסת הבאה...

מה זה קשור? לפיד מעביר בכנסת חוקים לטייקונים? היא אפילו לא מכחישה את זה. אתה באמת כזה עיוור?

וכן, אני זה ממש רותם שטרקמן שכתב את הכתבה. צודק.

איזה חוקים היא העבירה לטייקונים?? אתה מדבר דברים הזויים. אז היא התנגדה לביטול המע"מ לפירות ולירקות, אז מה? כמה עוד חברי
כנסת התנגדו לזה?
אתה יודע מה.. נגיד שהיא לא חברתית וסתם חרא של ח"כית, מה הקשר של נווה תרצה? עוד איזשהי הזייה שלך סטייל בוגי משלשל מליונים
לכיסו מעסקאות נשק?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 ינואר 2015, 08:28

jol9 כתב:איזה חוקים היא העבירה לטייקונים?? אתה מדבר דברים הזויים. אז היא התנגדה לביטול המע"מ לפירות ולירקות, אז מה? כמה עוד חברי
כנסת התנגדו לזה?
אתה יודע מה.. נגיד שהיא לא חברתית וסתם חרא של ח"כית, מה הקשר של נווה תרצה? עוד איזשהי הזייה שלך סטייל בוגי משלשל מליונים
לכיסו מעסקאות נשק?

ממש הזיות.
היא התנגדה לביטול המע"מ על פירות כי דנקנר אמר לה להתנגד והיא מודה בזה. אתה בכלל קראת את הכתבה?
היא לא שום "חברתית" ולא שום כלום. היא שם בשביל לדאוג לעצמה ולעשות כסף, והיא בדיוק מסוג האנשים שגומרים בסופו של דבר בכלא.

מה שיפה אצלך זה ששום דבר לא יזיז אותך מהעמדה שלך. כותבים לך שחור על גבי לבן שהיא לא עשתה שום דבר לקדם נושאים חברתיים ושכל מה שהיא עשתה בכנסת זה לדאוג לג'ובים לחברים שלה ולאינטרסים של טייקונים ואתה תמשיך לתמוך בה כאילו מדובר בעגל הזהב ועוד תטען שצריך לקדם אותה. בסדר. העובדות אף פעם לא מבלבלות אותך.

"בוא נבחן אותה בכנסת הבאה" - במה הכנסת הבאה תהיה שונה מ- 8 השנים האחרונות שבהן היא עשתה כלום אחד גדול בשביל הציבור?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 10:40

roy1000 כתב:
jol9 כתב:איזה חוקים היא העבירה לטייקונים?? אתה מדבר דברים הזויים. אז היא התנגדה לביטול המע"מ לפירות ולירקות, אז מה? כמה עוד חברי
כנסת התנגדו לזה?
לכיסו מעסקאות נשק?

ממש הזיות.
היא התנגדה לביטול המע"מ על פירות כי דנקנר אמר לה להתנגד והיא מודה בזה. אתה בכלל קראת את הכתבה?
היא לא שום "חברתית" ולא שום כלום. היא שם בשביל לדאוג לעצמה ולעשות כסף, והיא בדיוק מסוג האנשים שגומרים בסופו של דבר בכלא.

מה שיפה אצלך זה ששום דבר לא יזיז אותך מהעמדה שלך. כותבים לך שחור על גבי לבן שהיא לא עשתה שום דבר לקדם נושאים חברתיים ושכל מה שהיא עשתה בכנסת זה לדאוג לג'ובים לחברים שלה ולאינטרסים של טייקונים ואתה תמשיך לתמוך בה כאילו מדובר בעגל הזהב ועוד תטען שצריך לקדם אותה. בסדר. העובדות אף פעם לא מבלבלות אותך.

"בוא נבחן אותה בכנסת הבאה" - במה הכנסת הבאה תהיה שונה מ- 8 השנים האחרונות שבהן היא עשתה כלום אחד גדול בשביל הציבור?

דבר ראשון בוא נגיד שאם יש מישהו שמתבצר בעמדה שלו ולעולם לא יזוז ממנה מבין שנינו ובכל נושא, אז זה לא ממש אני.

דבר שני, מה שכתוב בכתבה זה כל מיני נקודות קטנות, ולא מאוד משמעותיות לדעתי. בחלקן כתוב שהיא חשבה משהו אחד ולבסוף הצביעה אחרת,
וכן לפי הקו החברתי.
אני לא יודע למה היא שם, אם זה לדאוג לעצמה או לאחרים, אבל אני יודע שהעליהום עליה הוא בעיקר בגלל הצורה ולא התוכן. הכתבה הזאת היא
אחת היחידות שמנסה להתעסק בתוכן ולא בצורה, ולהפתעתי לא גיליתי בה דברים חמורים כמו שאתה מציג אותם. אבל זה טוב. סופסוף אפשר
להגיע לרמה עניינית יותר.

דבר שלישי, אם יתברר שהיא לא עושה את העבודה שלה, אז אני אבקר אותה כמו את האחרים (בינתיים אני ביקרתי את המפלגה שהצבעתי עבורה,
הרבה יותר ממה שאתה ביקרת את המפלגה שאתה הצבעת עבורה). הרצון שלי "להגן" עליה כאן בפורום הוא בגלל שגם כאן שופטים
אותה בעיקר בגלל הצורה ולא התוכן.
אני עדיין לא השתכנעתי שהיא לא עשתה כלום, או שקידמה אינטרסים של טייקונים.

דבר רביעי, יש בכנסת 120 ח"כים. עבודתם לרוב לא ידועה לנו לפרטי פרטים, אלא רק בדברים גדולים ומשמעותיים. האם אתה יכול לפרט לי
את מה שעשה כל אחד מחברי הכנסת, או שהדרך אצלך היא לקבוע שאף אחד מהם לא עשה כלום?
אני מניח שאם תיתן ליועץ התקשורת של רגב לכתוב כתבה עליה, אז הכתבה תיראה אחרת. אתה לא רואה בעצמך שהכתבה הזאת מגמתית, ובאה
רק להראות כמה היא לא, ולא כתבה אובייקטיבית?

דבר אחרון, כל הנושא של הון שלטון ושחיטות זה נושא גדול שצריך לטפל בו מהשורש. אני בטוח ב200%, שאם כל מה שמירי רגב עשתה,
זה להיות ידידה של דנקר ולהתנגד לביטול המע"מ, אז היא כנראה הנקייה מבין חברי הכנסת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים