Holiday_Armadillo כתב:כל מי שהזכרת התמודד השנה נגד טראמפ (טוב, 95%) והפסיד, אז הם לא ממש מעניינים אנשים
אמריקה נעשית יותר ויותר מגוונת, אני לא רואה מתמודד רפובליקני, לא משנה אם הוא שחור או היספני (שזה לרוב גימיק של המפלגה), לוקח מתמודד דמוקרטי ברגע שיתחילו להעלות את כל האמירות ה....''מיוחדות'' שלו נגד מיעוטים
נכון, הפסיד, אבל טראמפ, לפחות בינתיים, הוא תופעה ייחודית. השילוב של גזענות ופופוליזם תופס. אבל המפלגה הרפובליקנית(וגם אני, מודה, וגם כתבתי בפורום) לא לקחה אותו ברצינות. נגיד, בפריימריז הרפובליקנים לסנאט ובית הנבחרים המפלגה הרפובליקנית ממש עשתה רשימת חיסול, שפכה ערימות של כסף במדינות די נידחות, רק כדי לחסל מתמודדים הזויים. וכמעט בכל המקומות, מועמדי הממסד ניצחו. אני לא יכול להבטיח שמשהו כמו טראמפ לא יקרה ב2020(או, אפילו, טראמפ עצמו), אבל המפלגה תבוא מוכנה, אין מצב שיתפסו אותם ככה שוב. הוא הגיע בתקופה המושלמת, כשהסחר החופשי שהרפובליקנים תמיד תמכו בו דווקא הרע עם הבוחרים שלהם, והוא בחר להסיט את זה נגד כל מי שרק אפשר. לא בטוח שדבר כזה יעבוד פעמיים בהנחה וכל מנגנוני המפלגה יתמקדו נגד אנשים כמותו מהפעם הראשונה. כי זו באמת נקודת שבר במפלגה, כל כך הרבה רפובליקנים בכירים שתומכים בשנואת נפשם.
תחשבי על זה, אם טראמפ, ההזוי, הגזען, השוביניסט, הפופוליסט הצליח להיראות לפרקים כמו בנאדם שיש לו דרך ל270 אלקטורים, תארי לך מה יקרה עוד 4 שנים, כשהילארי, כמו אובמה לפניה, תשא על עצמה את שנות הנשיאות שלה, כשגם לפניהן היא הייתה המועמדת הכי פגיעה אולי אי פעם, ומול רפובליקני נורמלי, רהוט, חכם. זו שחיטה. אז הפריימריז, בהנחה ולא יקרה משהו מדהים, יבחרו לא את המועמד, אלא את הנשיא. המפלגה הולכת להתאבד על זה. לא יודע אם את מאלו שיש להם עצבים לעקוב, אבל זה הולך להיות משהו של פעם בכמה עשורים, לא צחוק.