שמואל1 כתב:yanay21 כתב:שמואל1 כתב:Holiday_Armadillo כתב:שמואל1 כתב:לדעתי זה טיול הרבה יותר מעניין מרוב המקומות בעולם.
קראתי לא מזמן כתבה על ישראלי שטייל שם וזה פשוט מרתק. עולם אחר.
אתה מודע לזה שאנשים מוחזקים שם במחנות בלי אוכל, נותנים לכלבים לאכול אותם, מוציאים שם להורג על ימין ועל שמאל בלי סיבה והאזרחים עוברים שטיפת מוח ואם אתה נוסע לשם אתה נותן לזה יד?
איך אני נותן לזה יד? אני מודע לדברים שמתרחשים שם. זה שאדם נוסע לטייל שם לא אומר שהוא תומך במדיניות הממשלה.
זה טיול שנועד לראות עולם אחר ולהיחשף בעיקר לפולחן האישיות לקים ג'ונג און ואביו. דברים שלא רואים בשום מקום אחר בעולם.
בעצם ההגעה שלך לשם(גם אם לא תוציא שם שקל אחד), אתה נותן לגיטימציה למקום. וצפון קוריאה, אולי יותר מכל דיקטטורה אחרת בעולם היום, היא מקום שאסור לו לקבל לגיטימציה מערבית. גם לא מבן אדם אחד. הם עושים את זה בדיוק מהשיקולים האלו
אני לא רואה איך זה נותן לגיטימציה למקום. המדינה הזאת מבודדת ותמשיך להיות כך.
מדובר בנטו תיירות. לבוא, להסתכל וללמוד. לדעתי זה אפילו חשוב לראות איך מדינה
לא צריכה להתקיים. עד שאתה לא שם אתה לא יכול באמת להבין את העוצמות של זה.
אתה נותן לגיטימציה בעצם הנוכחות שלך. אתה מגיע כתייר, לא כעיתונאי חוקר שאחרי זה יפרסם את הזוועות בניו יורק טיימס. ומה שמציעים אלו חבילות טיסה, לא חבילות "חקר למערבי המזועזע והנאור". אתה בא כתייר, אתה אומר שהמקום הוא לגיטימי לתייר בו. רוצה ללמוד איך מדינה לא צריכה להתנהל, מצרים וירדן פה קרוב. צפון קוריאה היא תמצית הרוע בעולם. לא במקרה היא המבודדת שבמדינות. יש את בני המשפחה האלו שרוצים להסתיר אותם, אולי אלו שמשתכרים בחתונות, או סתם כאלו לא מנומסים. אלו רוב הדיקטטורות. ויש את בני המשפחה האלו שגרים בפרבר מרוחק, אבל יום אחד אתה מגלה שיש להם אוסף של ידיים כרותות במרתף, אבל רק שמאליות. זו צפון קוריאה.