shayD כתב:ביבי אדם אינטליגנט וחריף ופולטיקאי מהטובים.
אבל כל הקלפים נגדו. אין לו שום סיבה לפרק את הממשלה כי הוא יודע שיש סיכוי לא רע שהוא לא ירכיב את הממשלה הבאה.
כחלון ממש לא עובר אורח בפוליטיקה הישראלית, הוא אדם מאוד חיובי בעיני הציבור ושר אוצר לא רע עד כה.
כחלון יהיה שר אוצר כמעט בכל ממשלה בעיקר כי לפיד לא רוצה להיות שוב וכל השאר מרוכזים בלהשיג את תיק הביטחון.
ליברמן לא רלוונטי לבחירות הבאות ואם מוסיפים לזה את הצניחה של הליכוד בסקרים - נתניהו ממש לא בעמדת מיקוח.
לדעתי הוא מנסה למצוא חן בעיניי עובדי ראשות השידור ( יש שם מספיק אנשים שמכירים אותו מספיק שנים והוא לא צריך עוד שונאים בתקשורת כרגע).
ערב הבחירות הקודמות, נתניהו היה במצב הרבה יותר קשה ממצבו כעת.
ראשית, לערוץ 10 יש סקר שבו נתניהו עוקף את לפיד.
שנית, לא מבין למה אתה טוען שכחלון יהיה שר אוצר ושליברמן לא רלוונטי. בשני הסקרים האחרונים שפורסמו,
ליברמן או עוקף את כחלון או שווה לו.
שלישית, אין ספק שכחלון פוליטיקאי יותר חכם ומנוסה מלפיד, אבל אם הוא יהיה זה שיגרום לממשלה הימנית הזאת ליפול, אז הוא יהיה זה שיחטוף את כל האש, ויאבד הרבה מאוד כח, ואם נתניהו שוב יעשה את הנס שלו, אז כחלון יכול לשכוח מתיק האוצר, או לחלופין מתיק כלשהו בממשלה.
אם תשאל אותי, הסיבה הכי רעה להפיל ממשלה ימנית טובה ומתפקדת, היא סיבת התאגיד/רשות השידור.
למי איכפת כאילו. אני הייתי מקווה ומצפה שזה לא יהיה מה שיפיל את הממשלה הזאת, ואם כן, מבחינתי שניהם יהיו אחראיים באותה המידה, ואף אחד מהם לא ייקבל את הקול שלי בקלפי.