חיסולים ותקיפות בעזה - מבצע עמוד ענן יצא לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חיסולים ותקיפות בעזה - מבצע עמוד ענן יצא לדרך

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 נובמבר 2012, 22:56

מצד שני, רק לפני כמה ימים חמאס החליט להיכנס למאבק עם ממשלה בראשות ביבי-ליברמן-ברק, אבל נראה לי שכבר הסכמנו שהרמה השכלית המשותפת של כל החמאסניקים ביחד פחותה מזו של השרקניות שלי (והן די מטומטמות...)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2012, 22:56

felix_r כתב:
jol9 כתב:
שחף כתב:אסד לא ייזום עימות צבאי עם ישראל, כי הוא לא עומד בראש ארגון גרילה אלא בראש מדינה, וגם הוא יודע יפה יפה את היתרונות העצומים שיש לישראל בכל תחום אפשרי על הצבא שלו. סוריה לא הגיבה כשאולמרט תקף מתקני גרעין על האדמה שלה, אז מאוד קשה לי להאמין שהיא תיזום מלחמה נגד ישראל. חיזבאללה עסוק במלחמת האזרחים של אסד שמזיקה לו מאוד תדמיתית בתוך לבנון. אתם קוראים יותר מידי שטויות של התקשורת פה.

הערבים יודעים להריח חולשה. שלי כראש ממשלה, עם איזה שר ביטחון ללא נסיון צבאי, זה בדיוק המתכון הבטוח שנסראללה לנסות אותנו שוב.
אחרי נסראללה, יגיעו החמאס, ומי יודע מה יהיה עם סוריה.

בהשאלה מעולם הכדורסל, שלי כראש ממשלה, זה כמו שהלייקרס תחליט להחתים את דן שמיר כמאמן ראשי.
זה לא בגלל הכישורים שלהם, אלא זה פשוט לא מתאים.

פה אתה צודק לחלוטין. בדיוק בגלל זה היו לנו שתי מלחמות בתקופתה של קדימה. אני בטוח, שאם אריק שרון היה נשאר כראש ממשלת קדימה, מהכרות איתו נאסראלה בחיים לא היה מתחיל במלחמה עם ישראל.

נכון. בזמנו דיברו ששרון יכול לרסק את הליכוד לחלוטין ולהביא משהו כמו 50 מנדטים.

במצב כזה הוא היה ממנה שר ביטחון לא שוקיסט (פרץ עם כל הכבוד לכיפת הברזל, לא ממש היה מסוגל לנהל מלחמה כזאת שתי דקות אחרי שהבין את ההבדל בין
המרכבה לסטי"ל).
אפילו שרון עצמו היה מספיק מרתיע... מה שכן, החיזבאללה לא תיכננו לפתוח במלחמה. הם רצו לחטוף חיילים, ולבצע פיגוע, אבל אני בטוח שהם לא שיערו שישראל תגיב
כמו שהגיבה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 נובמבר 2012, 22:58

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:
felix_r כתב:דרך אגב, ליברמן עשה מהלך טיפשי מאוד (עכשיו בדיעבד), כשהחליט ללכת ברשימה משותפת עם ליכוד. אחרי האכזבה של רוב מצביעי הימין מהמבצע בעזה, ליברן היה נבחר לראשות הממשלה

גם אם ליברמן לא היה "מתחתן" עם ביבי, הוא עדיין שותף בכיר בממשלה שהחליטה לא להיכנס קרקעית לעזה.
כך שאני לא רואה סיבה למה אנשים שהתאכזבו מביבי היו מצביעים לליברמן שעשה אותו דבר.

כי נגד נתניהו יש הסטה מכוונת בתקשורת ב-10 השנים האחרונות. האמת שזה התחיל אפילו קודם, מאז רצח רבין וזכייתו של נתניהו בבחירות לאחר מכן (ד"א מעניין מה קרה לחוק נגד הסטה). אני רוצה להזכיר לך, שבבחירות האחרונות לישראל ביתנו היו הכי הרבה קולות, ודווקא ליברמן הצליח בשנים האחרונות להשתחרר מסטריוטיפ של פאשיסט קיצוני שהדביקה לו התקשורת בתחילת דרכו.

אבל אם אנשים מאוכזבים מזה שביבי עצר את המבצע לפני הזמן, למה שלא יהיו מאוכזבים באותה מידה מליברמן שהיה שותף מלא לכך? (וגם אותו התקשורת "אוהבת" בערך כמו את ביבי)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 24 נובמבר 2012, 23:00

דרך אגב, למרות שגם אני מאוד לא מרוצה מאיך שהסתיים המבצע בעזה, קשה לדעת מה יהיו תוצאותיו. אולי בעתיד יתברר, שזה היה צעד נכון. להזכירכם, כולם ירדו על תוצאותיה של מלחמת לבנון השניה, ובפועל אנחנו קיבלנו תוצאה טובה, עובדה, שאין בעיות בגבול עם לבנון. קשה להתנבא. הינה, אפילו פרץ, שכולם אהבו לצחוק עליו (גם אני) בזמן היותו שר הבטחון, עשה מעשה נהדר, כאשר אישר את תוכנית "כיפת הברזל" למרות ההתנגדות של ראשי הצבא! מה הינו עושים היום ללא כיפת ברזל?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 24 נובמבר 2012, 23:14

חוץ מזה, אסור לשכוח, שבסך הכל סבלנו מאבידות מזעריות ביותר לאורך המבצע באופן יחסי (למרות הצער הכבד על כל אזרח וחייל שנפגעו). אני חושב, שזה היה אחד הגורמים שאיפשר לממשלה לקבל את ההחלטה הדי מפתיעה לסיים את המבצע כל כך מהר. אני בטוח, שאם הינו סופגים אבידות כבדות באוכלוסיה האזרחית (מה שבטוח היה קורה ללא כיפת ברזל), הממשלה היתה מחליטה על פעולה צבאית נרחבת וארוכה הרבה יותר. לאנשים שחיים בת"א או בירושלים די קשה לקלוט את התמונה, אבל נפלו עלינו מאות טילים. מאות! רק על באר-שבע ירו לפחות 200.

אסור גם לשכוח, שלמרות היותו קצר, המבצע עלה למדינה כ 4 מיליארד שקל, וזה עוד לפני הפיצוים שהרבה מאוד אנשים יקבלו ממס רכוש, ובלי לחשב את הנזק הכלכלי בגלל הפסקת הפעילות העיסקית בחלק גדול מהמדינה בגלל הטילים. בטח העלות הכוללת תהיה כפולה. ומאיפה הכסף הזה יבוא? מהמיסים. ואז האנשים שוב יאשימו את נתניהו שהוא שודד אותם (כאילו הוא לוקח את הכסף לכיסו הפרטי). יש מצב, שאובמה הסכים לכסות חלק גדול מהסכום הזה, כדי להמתיק לנתניהו את הגלולה המרה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי michael » 25 נובמבר 2012, 03:17

אובמה הבטיח לביבי חיילים אמריקאים על גבול הרצועה מהצד המצרי.
זה הדבר שהביא את ביבי להסיק כי הוא יכול לוותר על הפעולה הקרקעית ולמנוע בעתיד הברחות של נשק כבד.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי michael » 25 נובמבר 2012, 03:20

ישראל עומדת לבחון בקרוב את מערכת ההגנה מפני טילים "שרביט קסמים".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/417/ ... =1&cat=875
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי rc4991 » 25 נובמבר 2012, 08:59

michael כתב:אובמה הבטיח לביבי חיילים אמריקאים על גבול הרצועה מהצד המצרי.
זה הדבר שהביא את ביבי להסיק כי הוא יכול לוותר על הפעולה הקרקעית ולמנוע בעתיד הברחות של נשק כבד.

ידיעה מאוד משמחת שבהחלט נותנת סיבה טובה לסיום המבצע
עם כוחות אמריקאים בגבול,יהיה קשה מאוד לחמאס להבריח נשק לרצועה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 25 נובמבר 2012, 09:01

michael כתב:ישראל עומדת לבחון בקרוב את מערכת ההגנה מפני טילים "שרביט קסמים".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/417/ ... =1&cat=875

עוד ידיעה משמחת :D
מישהו יודע מתי התחילו לעבוד על המערכת הזאת?התחילו לפתח אותה בזמן שגם פיתחו את כיפת ברזל או לפני/אחרי זה?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 25 נובמבר 2012, 09:28

מאיפה זה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי michael » 25 נובמבר 2012, 13:43

felix_r כתב:

מאיפה זה?

קראתי באחד האתרים למשל שהנשיא אובמה בכבודו ובעצמו הבטיח לנתניהו לשלוח ממש בימים הקרובים חיילים אמריקאיים לסיני שילחמו בפועל באירגוני הטרור המתפתחים בסיני ובהברחות הטילים לרצועה בהסכמה שקטה של מורסי "וזה מה ששיכנע סופית את נתניהו להסכים להפסקת-אש! " נכון? מי יודע? מצד שני- יתכן שישראל התחייבה בשקו בשקט להימנע מחיסולים של פעילי טרור..

http://cafe.themarker.com/post/2782650/

http://forums.gamer.co.il/gamer2/php/re ... or17587281

מצאתי לך את הלינקים האלה בלי לחפש יותר מידיי , אבל אני בטוח שקראתי את הידיעה באתר חדשות אמין.
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי felix_r » 25 נובמבר 2012, 13:48

נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 25 נובמבר 2012, 13:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי michael » 25 נובמבר 2012, 13:51

כנראה שבאמת מדבקה.
אני קורא קבוע שם.... :bigsmile2
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי felix_r » 25 נובמבר 2012, 13:53

אם זה נכון, אז בסוף נתניהו לא יצא כזה טמבל. שמר על חיילים שלנו בריאים ושלמים, וגרם לאמריקאים גם להלחם בחמאס וגם לחצוץ בינינו לבין מצרים (למקרה אם וכאשר מצרים בכל זאת תחליט לבטל את הסכם השלום)

נ.ב. אני רק מקווה, שזו לא איזו בדיחה של דבקה, אלא ידיעה אמיתית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 25 נובמבר 2012, 21:22

זה נשמע הזוי במקרה הטוב.
אובמה רק מחפש דרכים להחזיר חיילים אמריקאים הבייתה ולא למצוא להם משימות חדשות. מה גם שהגבול בין מצרים לעזה הוא כה מסוכן מבחינת חיי אדם שאף נשיא אמריקאי (גם לא ג'ורג' בוש הבן) היה מתחייב למשימה של שמירה על שלום ופיקוח על הברחות מסוג זה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 25 נובמבר 2012, 22:56

yiffy כתב:זה נשמע הזוי במקרה הטוב.
אובמה רק מחפש דרכים להחזיר חיילים אמריקאים הבייתה ולא למצוא להם משימות חדשות. מה גם שהגבול בין מצרים לעזה הוא כה מסוכן מבחינת חיי אדם שאף נשיא אמריקאי (גם לא ג'ורג' בוש הבן) היה מתחייב למשימה של שמירה על שלום ופיקוח על הברחות מסוג זה.

זה באמת לא נשמע הגיוני, פה אני מסכים איתך לחלוטין.

לגבי מה מחפש אובמה... אתה באמת מאמין לסיסמאות האלה שאומרים אותן לפני הבחירות? אתה באמת עד כדי כך תמים?
עכשיו אני מבין למה אתה שמאלני. למרות שהתבגרת, עדיין לא קלטת שלסיסמאות יפות אין שום קשר למציאות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 25 נובמבר 2012, 23:01

felix_r כתב:

לגבי מה מחפש אובמה... אתה באמת מאמין לסיסמאות האלה שאומרים אותן לפני הבחירות? אתה באמת עד כדי כך תמים?
עכשיו אני מבין למה אתה שמאלני. למרות שהתבגרת, עדיין לא קלטת שלסיסמאות יפות אין שום קשר למציאות.

אובמה הסיג את כוחות ארה"ב מעיראק והוא יסיג בהדרגה את הכוחות האמריקאים מאפגניסטן עד לפני סוף הכהונה השנייה שלו. זאת עובדה - Like it or not.
אלא אם הוא מתכנן כניסה קרקעית לסוריה או מלחמה רחבת היקף עם נוכחות צבאית כבירה באיראן בשנה-שנתיים הקרובות - אותן "סיסמאות" הן עובדות בשטח.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 25 נובמבר 2012, 23:10

yiffy כתב:
felix_r כתב:

אובמה הסיג את כוחות ארה"ב מעיראק והוא יסיג בהדרגה את הכוחות האמריקאים מאפגניסטן עד לפני סוף הכהונה השנייה שלו. זאת עובדה - Like it or not.
אלא אם הוא מתכנן כניסה קרקעית לסוריה או מלחמה רחבת היקף עם נוכחות צבאית כבירה באיראן בשנה-שנתיים הקרובות - אותן "סיסמאות" הן עובדות בשטח.

זה שאובמה הסיג את כוחות ארה"ב מעיראק, עדיין לא מוכיח כלום. זה היה אמור לקרות מתי שהו. גם ככה האמריקאים ישבו בעיראק 11 שנים. כמו שנאמר בגיבעת חלפון (בשינוי קל) : "מה יש להם לעשות שם בחום הזה?". אובמה או כל נשיא אחר, הצבא האמריקאי היה יוצא מעיראק בכל מקרה. זה לא שהיה נשיא או מועמד אחר, שרצה להשאר בעיראק לנצח. כל המועמדים אמרו שהם רוצים להחזיר את החיילים הביתה. כל המועמדים גם אמרו שהם דואגים לביטחונה של ישראל... אז מה? עדיין אמריקה ממשיכה לדאוג להשפעתה בעולם. עדיין היא דואגת לאינטרסים שלה, ולא של ישראל. זה לא שבגלל אובמה פתאום אמריקאים הפסיקו להתעסק בענייניהן של חצי ממדינות העולם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 25 נובמבר 2012, 23:19

אתה טועה. מק'קיין אמר שישאיר את הכוחות האמריקאים באפגניסטן אם ייבחר.

אני לא אומר שבגלל אובמה האמריקאים הפסיקו להתעסק בעניינים של מדינות אחרות. אני דווקא משוכנע שזה בגלל בוש והכישלון של המעורבות האמריקאית תחתיו. אבל המדיניות של אובמה להפחית את המחויבויות הצבאיות הבינלאומיות של ארה"ב בעולם היא עובדה. החריג היחיד היא אפגניסטן בקדנציה הראשונה שלו. עוד בזמן הבחירות הוא אמר שירחיב את המעורבות האמריקאית כדי למוטט את הטאליבן. הוא עשה את זה, השיג את התוצאות אשר השיג, וכעת הוא מעוניין להסיג בחזרה גם את הכוחות הללו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 26 נובמבר 2012, 11:01

yiffy,

תמשיך להזין את עצמך מהתקשורת, ונראה לאן תגיע.
בזמן שערוצי הטלויזיה במשך יום שלם העסיקו את עצמם ואת הצופים בליגלוגים לתקלה במחשב של הבחירות בליכוד, מסביב למדינה מתרחשים הרבה מאוד דברים, שאתה לא ממש מודע להם. למה? כי הרבה יותר כייף לצחוק ולהתבדח על הבחירות בליכוד, מאשר לעשות את העבודה האמיתית, שבשבילה בכלל קיימת התקשורת.

לדוגמא, אתה לא ממש מודע לעובדה שיש רעב במצרים השכנה (ותודה לאובמה על האביב הערבי!), ושיש סיכוי של ממש שהעם יעיף את מורסי במהפכה חדשה, ורק אלוהים יודע איך זה ישפיע עלינו. אז נכון, אם תחפור ותקרא גם את הידיעות שנדחפו הכי רחוק מהכותרות, אתה תדע על זה, אבל ספק גדול בליבי שאתה באמת חופר כל כך עמוק באתרי החדשות.

אתה גם לא ממש מודע לעבודה שיש מתיחות גדולה מאוד באיזורנו בין האמריקאים לרוסים. ממש בימים אלה ספינות מלחמה רוסיות ואמריקאיות עומדות אלה מול אלה מול החוף של עזה וגם של סוריה. אז נכון, שמעת בקצה האוזן, שהאמריקאים עומדים להציב סוללות פטריוט על גבול טורקיה-סוריה, ושהרוסים זועמים, אבל התקשורת שלנו החליטה שלא צריך להעמיס עליך עם הפרטים והפרשנויות. כי הרבה יותר שמח לפרשן יום שלם את התקלה במחשב של הליכוד! למה להעמיס עליך ידיעות מדאיגות?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים