הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 ינואר 2015, 10:51

אני האחרון שמתבצר בעמדה שלו. אני חושב שבכל החיים שלי, לא הצבעתי פעמיים לאותה המפלגה.

האמת, שזה ממש קל היום לדעת בדיוק מה עושה כמעט כל ח"כ. פשוט אפשר להציץ בדף הפייסבוק שלו. אם תציץ בדף הפייסבוק של מירי רגב, תראה המון דיבורים, אבל אפס מעשים. היא כל הזמן מדברת על לעזור לכל מיני אנשים, אבל לא עושה כלום. החוק היחידי שנראה שיזמה היו ביטול תאגידי המים (שכמו שכתוב בכתבה - זה היה מעביר את המים חזרה לרשויות שכבר נכשלו כשלון חרוץ בזה). חוץ מזה, היא מדברת הרבה על דיור ורווחה וביטחון, אבל היא לא יזמה שום חוקים בעניינים האלה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 11:31

אני מסכים עם זה. השאלה היא האם עברת ח"כ ח"כ ובדקת מה הם עושים?

אני אומר שוב - יכול להיות שאתה צודק, ושאין שם לא צורה ולא תוכן. עד עכשיו היא היתה ח"כים זניחה יחסית ונהנתה מזה שלא
בוחנים אותה מקרוב, אבל מעכשיו, המצב הזה ישתנה, והיא תהיה חייבת גם להביא קבלות
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 ינואר 2015, 11:56

jol9 כתב:אני מסכים עם זה. השאלה היא האם עברת ח"כ ח"כ ובדקת מה הם עושים?

כמה חברי כנסת רלוונטיים יש? תוריד את הערבים והחרדים. תוריד את אלו שעזבו/עוזבים ואת אלו שהיו שרים ועם כמה אתה נשאר? אולי 30?

לא מישהי שני אוהב (בלשון מעטה), אבל שים לב לתפוקה:
מרב מיכאלי כתב:זה הסיכום שלי לשנתיים בהן נמשכה הכנסת ה – 19, בה נתתן/ם לי את הזכות לכהן: 24 חוקים * 5 מהם בהובלתי, כיוזמת ראשונה * 51 הצעות חוק * ועוד 20 הצעות חוק שלא הספיקו להירשם כי הכנסת נגמרה באמצע * 92 ישיבות בוועדת החוץ והביטחון * 83 ישיבות בוועדת החוקה, חוק ומשפט * 30 ישיבות בוועדת הכספים * ועוד עשרות ישיבות בוועדות אחרות * 37 שאילתות * 24 דיונים מהירים * 10 הצעות לסדר * 67 מכתבים רשמיים * 10 כנסים שיזמתי * 5 שדולות שהקמתי * מאות פניות ציבור.

גם אורלי לוי יוזמת ומשיגה המון למען מטרות שמעניינות אותה (נפגות תקיפה מינית, אוטיזם, שוכרי דירות) וכו'.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 13:18

אורלי לוי היא באמת ח"כית טובה עושה רושם.

אני חושב שכל 120 הח"כים הם רלוונטיים. כל ח"כ, ולא משנה מה תפקידו, צריך להציג לציבור את העשייה שלו בראשי פרקים, כולל הישגים וכשלונות. רק כך נוכל לשפוט אותם, וזה כולל שרים
וכמובן ראש ממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 ינואר 2015, 14:23

jol9 כתב:אורלי לוי היא באמת ח"כית טובה עושה רושם.

אני חושב שכל 120 הח"כים הם רלוונטיים. כל ח"כ, ולא משנה מה תפקידו, צריך להציג לציבור את העשייה שלו בראשי פרקים, כולל הישגים וכשלונות. רק כך נוכל לשפוט אותם, וזה כולל שרים
וכמובן ראש ממשלה.

האמת שאפילו לא צריך להראות כשלונות. רק שכל אחד יציג את החוקים שהוא יזם וכל דבר אחד שהוא תרם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 18:53

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אורלי לוי היא באמת ח"כית טובה עושה רושם.

וכמובן ראש ממשלה.

האמת שאפילו לא צריך להראות כשלונות. רק שכל אחד יציג את החוקים שהוא יזם וכל דבר אחד שהוא תרם.

נכון. ד"א אם לא הם, אז המידע הזה חייב להיות נגיש איפשהו באתר הכנסת או משהו בסגנון
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 20:26

העיתונאי שרון גל מצטרף למפלגה של ליברמן. רכש איכותי לטעמי, וגם מתחבר היטב למפלגה בתור אחד
שגם אחריו רדפה מערכת המשפט והתקשורת ולבסוף יצא נקי.

אני מקווה שישובץ גבוה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 04 ינואר 2015, 20:43

jol9 כתב:העיתונאי שרון גל מצטרף למפלגה של ליברמן. רכש איכותי לטעמי, וגם מתחבר היטב למפלגה בתור אחד

אני מקווה שישובץ גבוה.

כבר החלטת שישראל ביתנו ייצאו נקיים? בכל מקרה ברור שגם אצל שרון גל וגם אצל ליברמן בעבר היו דברים מסריחים ולא מוסריים, גם אם לא פליליים.
החלטה טובה לישראל ביתנו, החלטה גרועה בשבילו.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2015, 21:55

Roni1 כתב:
jol9 כתב:העיתונאי שרון גל מצטרף למפלגה של ליברמן. רכש איכותי לטעמי, וגם מתחבר היטב למפלגה בתור אחד

אני מקווה שישובץ גבוה.

כבר החלטת שישראל ביתנו ייצאו נקיים? בכל מקרה ברור שגם אצל שרון גל וגם אצל ליברמן בעבר היו דברים מסריחים ולא מוסריים, גם אם לא פליליים.
החלטה טובה לישראל ביתנו, החלטה גרועה בשבילו.

יותר התכוונתי לליברמן עצמו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ינואר 2015, 00:30

אם באיזושהי צורה, ליברמן מצליח לעבור את אחוז החסימה, הוא הפוליטיקאי הכי גדול בתולדות האנושות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2015, 00:40

roy1000 כתב:אם באיזושהי צורה, ליברמן מצליח לעבור את אחוז החסימה, הוא הפוליטיקאי הכי גדול בתולדות האנושות.

די הגזמת.... יש לו אלקטוראט קשיח של איזה 7-8 מנדטים לפחות.

סתם עלתה בי המחשבה לגבי העבודה. הרי ציפי לבני לא הביאה אפילו מנדט אחד לבוז'י, ולו מהסיבה שהיא היתה נמחקת מהמפה
אם היתה רצה לבד. לכן, את הקפיצה בסקרים מ15-16 ל20-21 אפשר כנראה להסביר רק במאוכזבי לפיד, שפתאום מצאו איזו תקווה חדשה.

להערכתי, קמפיין טוב של לפיד ושל כחלון (שלא נאמר איחוד שלהם), צריך להחזיר את המנדטים האובדים מהעבודה ולהחזיר אותה
לכיוון ה-15.

אני מנסה לחשוב על קואליציה שיכולה לקום אחרי הבחירות כאן, ולא עולה לי שום דבר נורמלי פרט לאותה קואליציית ימין-חרדים-כחלון.
אני באמת חושב שהשמאל במצב לא משהו. הם בונים על זה שדרעי וליברמן יתקעו את ביבי, אבל אם ליברמן לא רוצה להתאבד פוליטית הוא
לא יעשה את זה, וגם דרעי נראה לי יעדיף את הכסא החמים לצידו של ביבי, מאשר לשבת בקואליציה עם לפיד וזהבה...

בקיצור, נראה לי שבמצב העניינים הנוכחי ע"פ הסקרים, יש רק אופציה אחת לממשלה, והשאלה היחידה היא התיקים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2015, 00:54

אפרופו הדיון הקודם, מסתבר שיש את כל המידע באתר הכנסת.
מסתבר גם שגב' רגב היתה די פעילה...http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mk.asp ... l_id_t=831

ואני לא יודע מה זה אומר....http://www.knesset.gov.il/privatelaw/Pl ... ind_mk=831

אבל גם כאן נראה שהיא היתה מאוד פעילה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ינואר 2015, 07:47

jol9 כתב:
roy1000 כתב:אם באיזושהי צורה, ליברמן מצליח לעבור את אחוז החסימה, הוא הפוליטיקאי הכי גדול בתולדות האנושות.

סתם עלתה בי המחשבה לגבי העבודה. הרי ציפי לבני לא הביאה אפילו מנדט אחד לבוז'י, ולו מהסיבה שהיא היתה נמחקת מהמפה
אם היתה רצה לבד. לכן, את הקפיצה בסקרים מ15-16 ל20-21 אפשר כנראה להסביר רק במאוכזבי לפיד, שפתאום מצאו איזו תקווה חדשה.

להערכתי, קמפיין טוב של לפיד ושל כחלון (שלא נאמר איחוד שלהם), צריך להחזיר את המנדטים האובדים מהעבודה ולהחזיר אותה
לכיוון ה-15.

אני מנסה לחשוב על קואליציה שיכולה לקום אחרי הבחירות כאן, ולא עולה לי שום דבר נורמלי פרט לאותה קואליציית ימין-חרדים-כחלון.
אני באמת חושב שהשמאל במצב לא משהו. הם בונים על זה שדרעי וליברמן יתקעו את ביבי, אבל אם ליברמן לא רוצה להתאבד פוליטית הוא
לא יעשה את זה, וגם דרעי נראה לי יעדיף את הכסא החמים לצידו של ביבי, מאשר לשבת בקואליציה עם לפיד וזהבה...

בקיצור, נראה לי שבמצב העניינים הנוכחי ע"פ הסקרים, יש רק אופציה אחת לממשלה, והשאלה היחידה היא התיקים.

אם ליברמן מצליח להביא 7 מנדטים אחרי הפרשה הזו אז הוא גאון. לא פחות. לא ברור לי למה בדיוק מצביעים לו חוץ מהאג'נדה הרוסית שהוא לא ממש מקדם.

הקואליציה שתקום היא ידועה - ביבי-בנט-חרדים ואולי גם כחלון (למרות שזה יהיה די אדיוטי מצידו להיות שותף לממשלה שתתחיל את הדרך מעמדה כל כך גרועה).
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ינואר 2015, 08:25

http://igalsarna.wordpress.com/2015/01/ ... A8%D7%A72/

אני אוסיף את זה גם פה. פשוט לא ייאמן.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2015, 10:07

roy1000 כתב:
jol9 כתב:

לכיוון ה-15.

אם ליברמן מצליח להביא 7 מנדטים אחרי הפרשה הזו אז הוא גאון. לא פחות. לא ברור לי למה בדיוק מצביעים לו חוץ מהאג'נדה הרוסית שהוא לא ממש מקדם.

הקואליציה שתקום היא ידועה - ביבי-בנט-חרדים ואולי גם כחלון (למרות שזה יהיה די אדיוטי מצידו להיות שותף לממשלה שתתחיל את הדרך מעמדה כל כך גרועה).

הפרשה הזאת כמו כל הפרשות התחילה בפיצוץ גדול ונעלמה לה לאט לאט. היום כבר בקושי מדברים על זה. מקסימום יעיפו
את קירשנבאום וזהו... לא נשמע לי ביג דיל.

לדעתי הממשלה שתקום תכלול גם את ליברמן. כלומר נניח 17-18 מנדטים של כחלון וליברמן, בערך 40 של ביבי-בנט ועוד איזה 10-12
של החרדים. לא הכי מדהים שבעולם האמת, אבל לא נראה לי שיש הרבה אופציות אחרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ינואר 2015, 10:15

jol9 כתב:הפרשה הזאת כמו כל הפרשות התחילה בפיצוץ גדול ונעלמה לה לאט לאט. היום כבר בקושי מדברים על זה. מקסימום יעיפו
את קירשנבאום וזהו... לא נשמע לי ביג דיל.

לדעתי הממשלה שתקום תכלול גם את ליברמן. כלומר נניח 17-18 מנדטים של כחלון וליברמן, בערך 40 של ביבי-בנט ועוד איזה 10-12
של החרדים. לא הכי מדהים שבעולם האמת, אבל לא נראה לי שיש הרבה אופציות אחרות.

זאת תהיה הממשלה. ביבי-בנט-חרדים ועוד מה שיקבלו כחלון וליברמן. זה היה ברור ברדע שהוכרזו הבחירות ושום דבר לא השתנה מאז. זו תהיה ממשלה עם נקודת פתיחה מהגרועות בהסטוריה של מדינת ישראל וזו גם תהיה ממשלת ביבי האחרונה להערכתי.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 05 ינואר 2015, 10:41

roy1000 כתב:http://igalsarna.wordpress.com/2015/01/04/%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A5-%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%A0%D7%98-%D7%94%D7%99%D7%96%D7%94%D7%A8%D7%95-%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%A72/

אני אוסיף את זה גם פה. פשוט לא ייאמן.

אתה מביא את זה לפה כדי לנגח את בנט או כי אתה המום ממחלת הנפש של יגאל סרנה?

עריכה: ראיתי שכתבת בנושא השני. הסמ״פ של בנט, איש שמאל שהיה מעורב באותו אירוע אומר שהסיפור של סרנה על ״שינוי פקודות״ לא היה ולא נברא.
מעניין מה זה אומר עליך שחולה הנפש הזה מוכיח לך משהו (תסתכל קצת בפייסבוק שלו, איש חולה מאוד). או מה זה אומר על השמאל בכלל שאנשי תקשורת הולכים אחורה עד לבנט של גיל 22 בשטח אויב כדי למצוא עליו משהו רע. או מה זה אומר על בנט ש״הוא היה בלחץ בקשר״ בזמן שהוא והחיילים שלו בסכנת חיים זה הדבר הרע היחיד שמצאו עליו.
אפשר גם לחשוב שהוא זה שירה את הפגזים.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ינואר 2015, 11:39

Roni1 כתב:אתה מביא את זה לפה כדי לנגח את בנט או כי אתה המום ממחלת הנפש של יגאל סרנה?

עריכה: ראיתי שכתבת בנושא השני. הסמ״פ של בנט, איש שמאל שהיה מעורב באותו אירוע אומר שהסיפור של סרנה על ״שינוי פקודות״ לא היה ולא נברא.
מעניין מה זה אומר עליך שחולה הנפש הזה מוכיח לך משהו (תסתכל קצת בפייסבוק שלו, איש חולה מאוד). או מה זה אומר על השמאל בכלל שאנשי תקשורת הולכים אחורה עד לבנט של גיל 22 בשטח אויב כדי למצוא עליו משהו רע. או מה זה אומר על בנט ש״הוא היה בלחץ בקשר״ בזמן שהוא והחיילים שלו בסכנת חיים זה הדבר הרע היחיד שמצאו עליו.
אפשר גם לחשוב שהוא זה שירה את הפגזים.

רוני, אני מביא את זה פה כי אני הייתי בלבנון במבצע הזה. הסיפור הרישמי, זה שידעתי עד עכשיו, זה שהכוח של מגלן התברבר והלך לאיבוד. בחיים לא דמיינתי שאיזה אדיוט לקח את הכוח שלו מרצון למקום שבו הוא נמצא בנחיתות וודאית ונמצא במרחק של לפחות 10 ק"מ מהמקום שבו הוא אמור להיות. והכל בשביל מה? בשביל לצאת גיבור? בשביל הוא סיכן 50 חיילים? לא היה לי עד עכשיו מושג שמדובר באח בנט. יש לך מושג את כמה האנשים האלה היו קרובים להיות מחוסלים? המרגמות נפלו מטרים מהם - די ברור שבנט היה בלחץ. עוד 5 דקות וכולם היו מתים. אני אשכרה לא מאמין שהוא עשה דבר כזה. אני עדיין בהלם שזה בנט.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 05 ינואר 2015, 12:08

לא צריך להיות במבצע הזה כדי להכיר את האירוע בכפר כנא.
כמו שכתבתי, דוד זונשיין הסמ״פ שלו (פעיל שמאל, בצלם) כתב ש״הכוח ישב איפה שנקבע מראש והאיתור שלנו היה קשור לחוסר תנועה במרחב וכנראה לטיווחים מוצלחים שמתישהו הבינו איפה אנחנו יושבים״.

בכל אופן הפרסומים האלה של רביב דרוקר ויגאל סרנה הם לא לצורך תחקיר האירוע אלא האשמה של בנט ב״טבח״ כפר כנא עם כל מיני פרטים לא רלוונטיים כמו ״היה לחוץ בקשר״.
אתה הסקת מזה שבנט הרבה יותר מסוכן ממה שחשבת, היום הוא מסוכן בגלל התפקוד שלו בגיל 22 באירוע שלאף אחד מאיתנו אין עובדות לגביו. זה עלוב ואף אחד לא היה אומר את זה על איש שמאל עם עבר צבאי כזה.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 05 ינואר 2015, 12:31

Roni1 כתב:לא צריך להיות במבצע הזה כדי להכיר את האירוע בכפר כנא.
כמו שכתבתי, דוד זונשיין הסמ״פ שלו (פעיל שמאל, בצלם) כתב ש״הכוח ישב איפה שנקבע מראש והאיתור שלנו היה קשור לחוסר תנועה במרחב וכנראה לטיווחים מוצלחים שמתישהו הבינו איפה אנחנו יושבים״.

בכל אופן הפרסומים האלה של רביב דרוקר ויגאל סרנה הם לא לצורך תחקיר האירוע אלא האשמה של בנט ב״טבח״ כפר כנא עם כל מיני פרטים לא רלוונטיים כמו ״היה לחוץ בקשר״.
אתה הסקת מזה שבנט הרבה יותר מסוכן ממה שחשבת, היום הוא מסוכן בגלל התפקוד שלו בגיל 22 באירוע שלאף אחד מאיתנו אין עובדות לגביו. זה עלוב ואף אחד לא היה אומר את זה על איש שמאל עם עבר צבאי כזה.

כנראה שאתה לא מבינה. אני הייתי שם. הייתי בלבנון במצבע הזה. הייתי בשטח. שמעתי את בנט בקשר.

מה שכתבת במשפט השני זה שקר גס. הכוח לא היה אפילו קרוב למקום שבו הוא היה אמור להיות. הם היו יותר מ- 10 ק"מ מהמקום שבו הם אמורים היו להיות (אני הייתי 5 ק"מ מהמקום שבו הם היו אמורים להיות). כשבנט עלה בקשר לבקש סיוע, אף אחד לא הבין בהתחלה על מה הוא מדבר כי לא ראו ירי של מרגמות במקום שבו הוא היה אמור להיות ולקח כמה דקות להבין איפה הוא בכלל נמצא. עד עכשיו הסיפור שידעתי זה שהם טעו בדרך. לא ידעתי שהדביל הוביל אותם לשם בכוונה. הם נכנסו לוואדי שאי אפשר לצאת ממנו והחיזבאללה טיווח אותם מעבר להר כמו ברווזים.

אבל יפה שאת גם מסבירה לי מה קרה שם. כנראה שאני כבר זקן ולא זוכר.

מה זה רלוונטי? דבר ראשון זה מאוד רלוונטי בשבילי. דבר שני - בנט מדבר בדיוק באותה שחצנות גם עכשיו.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים