על ידי Mitelka » 19 אפריל 2016, 11:58
יאללה, יש פה מתכנתים, יש פה היי טקיסטים, יש פה אוהדי אוונאוקו - זה מספיק בשביל לנסות.
אז ככה, אני בן 27, לומד מדעי המחשב באקדמית ת"א יפו. המסלול שאני לומד בו נקרא מסלול מעוף. זה מסלול שיועד בתחילה לאנשי צבא ונפתח לשאר האנשים. הרבה כאלה שמהצבא כבר עובדים בתעשייה והמשיכו לאחר השירות, ולא יכולים לעשות סטופ כדי ללמוד. וכמובן לא מעט אנשי צבא שעיקרם ב8200 או בממר"ם. המסלול הוא 4 שנים, כולל סמסטר קיץ, ולומדים רק בימי חמישי ושישי (ואולי איזה ערב באמצ"ש) וכך אפשר גם לעבוד. המסלול ה"רגיל" והנחמד של מדעי המחשב שכולם מכירים (3 שנים) הוא די אינטנסיבי ולא ממש מאפשר עבודה נורמלית למעט אולי סופ"שים.
אז מלבד החיילים ואלה שכבר בתעשייה יש כאלה שלא פה ולא פה אבל חייבים את המסלול הזה כדי לעבוד ואין להם יכולת כלכלית לעשות סטופ ורק ללמוד. והיי, אני אחד מהם. אז אני מנסה ללמוד את זה יחד עם העבודה שלי (אמנם לא עבודה שקשורה ישירות לתחום, אני עובד בחברה שמבצעת סטטיסטיקות למשחקי כדורגל בפ"ת, אבל יצא לי להתעסק קצת באפיונים ובדברים דומים) ואני עדיין שורד אם כי צובר מספיק נכשלים כדי שאני לא אסיים ב-4 שנים. כרגע אני בשנה השלישית.
הקורסים שעברתי : כל קורסי המתמטיקה (חדוו"אות, לינאריות, בדידה, לוגיקה הסתברות וכל מה שאתם מדמיינים) וקורסי המחשב מבוא לתכנות בC, C מתקדם וC++ מונחה עצמים. ציונים שנעים באיזור ה70. הבעיה היא כמובן שכל הניסיון שלי בתחום מסתכם בקורסים האלה. וכנראה זה לא מספיק.
השאלה שלי היא כזאת. כרגע יש סמסטר די גדול (מבני נתונים, ארכיטקטורה, אסמבלר ועוד 2 קורסי בחירה קקיונים), ומשם לא נשאר הרבה קורסי חובה ואני מין הסתם יקח קורסי בחירה כמו סי שארפ וג'אווה שאני מבין שזה חשוב. השאלה אם לנסות ולמצוא עבודה כבר עכשיו, או לחכות ממש לקראת סיום התואר אחרי שכביכול יהיה לי עוד ידע תכנותי.
אני אהיה אמיתי ואגיד שעברתי לא מעט קורסי תכנות (מהשלושה למעלה) במועד ב' או בקורס חוזר. בקורס המרכזי והחשוב - C++ מונחה עצמים, עברתי עם 70 במועד ב' כשאת הפרוייקט המעשי (לבנות איזה משחק חלליות נחמד...) עשיתי עם שותף שאני מספיק אמיתי להגיד שהוביל את רוב שלבי הפרוייקט (עובד כמתכנת כבר).
מה הייתם ממליצים לי כדי להכנס לתעשייה? לחכות? לנסות ללמוד דברים בעצמי? לנסות להכנס כבר עכשיו לאיזה משרה (מי בתכלס יקח אותי כרגע? לא בקטע מתבכיין, באמת שואל).
אני כאילו עושה את עצמי בעניינים עם שנה שלישית בתואר ועבודה בחברה שהיא עאלק היי טק. בתכלס שמקלפים את זה אין לי מושג איך העסק עובד.
תודה לעוזרים.