המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yanay21 כתב:לרפובליקנים יש דם חדש, זה פשוט לוקח שנים לבנות פרופיל ברמה הארצית. לדמוקרטים באמת אין, וכשיש, הם יותר מדי תואמים את הקו המפלגתי.
Holiday_Armadillo כתב:זה העניין, שכל רפובליקני שהם הריצו עד היום שלא היה גבר לבן, היה גימיק
כל היספני, שחור או אישה שהם לא יריצו, בבסיס שלהם הם עדיין מפלגה שמרנית של גברים לבנים עשירים, ואני לא רואה מפלגה כזאת לוקחת בחירות
נכון שהדמוקרטים בבעיה אם הילארי תתמודד ב-2020 ולא נגד טראמפ 2.0, אבל בבחירות ''נורמליות'', אין לרפובליקנים יותר מדי מה להציע באמריקה החדשה
לא רואה את התקשורת נותנת לרפובליקני להיבחר, גם לא לפול ריאן שהוא בעייתי בפני עצמו
אתה רואה את ג'ורג' בוש לוקח 44% מקולות ההיספאנים עכשיו? שלא לדבר על זה ש-2004 הייתה מערכת בחירות מטורפת אחרי אסון התאומים וכל המדינה הייתה פרנואידית ברמות אחרות
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לרפובליקנים יש דם חדש, זה פשוט לוקח שנים לבנות פרופיל ברמה הארצית. לדמוקרטים באמת אין, וכשיש, הם יותר מדי תואמים את הקו המפלגתי.
תראה את ראנד פול למשל
רפובליקני אבל בעד לגליזציה והפסקת הסיוע לישראל, יש לו מצב להיבחר ברמת המפלגה? לא, אפילו לא עם ''דם חדש''
פול ריאן ומרקו רוביו כאילו צעירים שיביאו דם חדש למפלגה, אבל הם לא היו קרובים לטראמפ אפילו (או לטד קרוז השמרן) ונגיד אם הם מגיעים להיות המועמדים, אחד חלש מאוד ברמה הארצית כי הוא ילד פחדן (רוביו) והשני יחוסל ע''י התקשורת דיי מהר (ריאן)
לא מתווכחת איתך שהדמוקרטים צריכים לעשות עם זה משהו (ודווקא יש להם שמות לא רעים אבל הם לא בעמדה לרוץ) אבל מועמד אחד בסדר+ ולא צריכה להיות להם יותר מדי בעיה נגד מועמד רפובליקני מצוין
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:זה העניין, שכל רפובליקני שהם הריצו עד היום שלא היה גבר לבן, היה גימיק
כל היספני, שחור או אישה שהם לא יריצו, בבסיס שלהם הם עדיין מפלגה שמרנית של גברים לבנים עשירים, ואני לא רואה מפלגה כזאת לוקחת בחירות
נכון שהדמוקרטים בבעיה אם הילארי תתמודד ב-2020 ולא נגד טראמפ 2.0, אבל בבחירות ''נורמליות'', אין לרפובליקנים יותר מדי מה להציע באמריקה החדשה
לא רואה את התקשורת נותנת לרפובליקני להיבחר, גם לא לפול ריאן שהוא בעייתי בפני עצמו
אתה רואה את ג'ורג' בוש לוקח 44% מקולות ההיספאנים עכשיו? שלא לדבר על זה ש-2004 הייתה מערכת בחירות מטורפת אחרי אסון התאומים וכל המדינה הייתה פרנואידית ברמות אחרות
בוש עצמו יכול לקחת, כי הוא היה בעד רפורמה בהגירה. אבל הרפובליקנים הלכו ימינה משם, וישחטו כל מי שיעז לרוץ ככה(נגיד, בוש היה מוגדר היום כבוגד בערכי המפלגה, ליברל, וכן הלאה). כלומר, כל עוד לא תהיה יד מכוונת מלמעלה, שתרצח כל מועמד שמרן מדי שבדרך, זה כמעט בלתי אפשרי למועמד רפובליקני לשרוד פריימריז ולנצח בכלליות, בלי ללכת יותר מדי ימינה. זה גם מה שקרה לרומני, הם משכו אותו ימינה, והוא לא חזר למרכז. ואין כמו הקמפיין של אובמה לנצל את זה.
אגב 2004, משהו שיעניין אותך. הניצחון של בוש לא היה מוחץ כמו אלו של אובמה, למעשה, תורידי לו את אוהיו או פלורידה, והוא היה מפסיד. אחד הדברים שעזרו לו מאוד, זה ששנה לפני נישואים חד מיניים נכנסו לתוקף במסצ'וסטס. וזה גרר תגובת נגד עצומה מצד הנוצרים, והם העלו להצבעה עשרות תיקונים לחוקות(חוקות של המדינות עצמן, לא של ארה"ב), מה שמשך ערימות של נוצרים בהמון מדינות, שלולא העניין הזה, רבים מהם לא היו באים. היום, מהלך כזה יגרור תוצאה הפוכה. כלומר, גם אם בוש ירוץ באותו מצב, עם המלחמה והכול, גם אז הוא היה בפוטנציאל להפסד. הוא אמנם זכה פעמיים, אבל כבר אז הרפובליקנים התחילו להתנוון מבחינה אלקטורלית, ואת העונש הם מקבלים עכשיו
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:זה העניין, שכל רפובליקני שהם הריצו עד היום שלא היה גבר לבן, היה גימיק
בוש עצמו יכול לקחת, כי הוא היה בעד רפורמה בהגירה. אבל הרפובליקנים הלכו ימינה משם, וישחטו כל מי שיעז לרוץ ככה(נגיד, בוש היה מוגדר היום כבוגד בערכי המפלגה, ליברל, וכן הלאה). כלומר, כל עוד לא תהיה יד מכוונת מלמעלה, שתרצח כל מועמד שמרן מדי שבדרך, זה כמעט בלתי אפשרי למועמד רפובליקני לשרוד פריימריז ולנצח בכלליות, בלי ללכת יותר מדי ימינה. זה גם מה שקרה לרומני, הם משכו אותו ימינה, והוא לא חזר למרכז. ואין כמו הקמפיין של אובמה לנצל את זה.
אגב 2004, משהו שיעניין אותך. הניצחון של בוש לא היה מוחץ כמו אלו של אובמה, למעשה, תורידי לו את אוהיו או פלורידה, והוא היה מפסיד. אחד הדברים שעזרו לו מאוד, זה ששנה לפני נישואים חד מיניים נכנסו לתוקף במסצ'וסטס. וזה גרר תגובת נגד עצומה מצד הנוצרים, והם העלו להצבעה עשרות תיקונים לחוקות(חוקות של המדינות עצמן, לא של ארה"ב), מה שמשך ערימות של נוצרים בהמון מדינות, שלולא העניין הזה, רבים מהם לא היו באים. היום, מהלך כזה יגרור תוצאה הפוכה. כלומר, גם אם בוש ירוץ באותו מצב, עם המלחמה והכול, גם אז הוא היה בפוטנציאל להפסד. הוא אמנם זכה פעמיים, אבל כבר אז הרפובליקנים התחילו להתנוון מבחינה אלקטורלית, ואת העונש הם מקבלים עכשיו
אבל זאת הייתה גם הבעיה השנה
אם טראמפ לא לוקח איזה 99.9% מהקולות השנה, אין מצב שהיו תומכים בו מהמפלגה הרפובליקנית
אז יש לך שיטה שיכולה לגרום לך ללכת נגד רצון האנשים ומצד שני אם תעשה את זה איך תגרום להם להצביע לבן אדם שאתה רוצה אם הרגע חיסלת את המועמד שהם רצו רק כי אתה לא רצית אותו?
זה היה אחד הבוסטים הגדולים ביותר של טראמפ בפריימריז של המפלגה הרפובליקנית, התחושה הזאת שהוא נתן לבוחרים שלו שזה הם נגד העולם
אתה לא יכול להיות מפלגה שמרנית ובו-זמנית לחסל מועמדים שנראים לך שמרנים מדי
הכנת את הדייסה, עכשיו תאכל אותה
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לרפובליקנים יש דם חדש, זה פשוט לוקח שנים לבנות פרופיל ברמה הארצית. לדמוקרטים באמת אין, וכשיש, הם יותר מדי תואמים את הקו המפלגתי.
תראה את ראנד פול למשל
רפובליקני אבל בעד לגליזציה והפסקת הסיוע לישראל, יש לו מצב להיבחר ברמת המפלגה? לא, אפילו לא עם ''דם חדש''
פול ריאן ומרקו רוביו כאילו צעירים שיביאו דם חדש למפלגה, אבל הם לא היו קרובים לטראמפ אפילו (או לטד קרוז השמרן) ונגיד אם הם מגיעים להיות המועמדים, אחד חלש מאוד ברמה הארצית כי הוא ילד פחדן (רוביו) והשני יחוסל ע''י התקשורת דיי מהר (ריאן)
לא מתווכחת איתך שהדמוקרטים צריכים לעשות עם זה משהו (ודווקא יש להם שמות לא רעים אבל הם לא בעמדה לרוץ) אבל מועמד אחד בסדר+ ולא צריכה להיות להם יותר מדי בעיה נגד מועמד רפובליקני מצוין
אם כבר הזכרת את קרוז, הוא די שנוא בתוך המפלגה עצמה, אבל אולי יש לו סיכוי להיות הסוס השחור הזה. זו תהיה התאבדות קלאסית למפלגה הרפובליקנית.
מי נראה סבבה בעיניך מבין הדמוקרטים(הכוונה למי שלא בעמדה)? מודה שבקושי התעמקתי בזה מרוב שהפריימריז לא רלוונטים לשמונה השנים הקרובות, אז אני סתם מעוניין לחשוב על זה
yanay21 כתב:מסכים שזו בעיה, אני פשוט תוהה אם הבוחרים באמת ידפקו את עצמם פעמיים. כלומר, האם זו מגמה, או תזמון מוצלח של בן אדם מחריד. כלומר, אני תוהה כמה הממסד והבוחרים במפלגה יהיו מנותקים. כמובן שאת צודקת שהמפלגה אשמה, כי הם לא חשבו על הזמן שבו תהיה מפלגה אחרת, שתוקפת אותם על כל מה שהולך מבפנים. נגיד, בארץ, כל הוויכוח הפוליטי הוא פנים-ימני, ואין ימין ושמאל. בארה"ב תמיד צריך לחשוב על הכלליות. ואין ספק, זו חתיכת דייסה.
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לרפובליקנים יש דם חדש, זה פשוט לוקח שנים לבנות פרופיל ברמה הארצית. לדמוקרטים באמת אין, וכשיש, הם יותר מדי תואמים את הקו המפלגתי.
תראה את ראנד פול למשל
אם כבר הזכרת את קרוז, הוא די שנוא בתוך המפלגה עצמה, אבל אולי יש לו סיכוי להיות הסוס השחור הזה. זו תהיה התאבדות קלאסית למפלגה הרפובליקנית.
מי נראה סבבה בעיניך מבין הדמוקרטים(הכוונה למי שלא בעמדה)? מודה שבקושי התעמקתי בזה מרוב שהפריימריז לא רלוונטים לשמונה השנים הקרובות, אז אני סתם מעוניין לחשוב על זה
קרוז בן אדם מזעזע, אבל הוא רפובליקני אז מה חדש
זה לא שציפינו למשהו שונה
כמו שאמרתי, וונדי דיוויס זאת פנטזיה חזקה שלי
מבאס בטירוף שהיא דווקא בטקסס אבל שם דווקא הכוח שלה כי בשום מקום אחר היא לא הייתה יכולה להצטייר כלוחמת חופש כזאת
יש את קורי בוקר שגם יכול להיות הצלחה כי הרבה רואים אותו כשילוב דיי מוצלח בין אידיאולוגיה שמרנית (בעיקר בעניינים פיננסים) ואידיאולוגיה ליברלית (לגליזציה, נשואים חד-מיניים, הפלות, הגבלת נשק וכו')
לא הייתי אומרת שלמרטין או'מאלי יש סיכוי, בעיקר כי לא שמו לב אליו, אבל הוא לא כזה נוראי ויש לו רעיונות טובים
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:מסכים שזו בעיה, אני פשוט תוהה אם הבוחרים באמת ידפקו את עצמם פעמיים. כלומר, האם זו מגמה, או תזמון מוצלח של בן אדם מחריד. כלומר, אני תוהה כמה הממסד והבוחרים במפלגה יהיו מנותקים. כמובן שאת צודקת שהמפלגה אשמה, כי הם לא חשבו על הזמן שבו תהיה מפלגה אחרת, שתוקפת אותם על כל מה שהולך מבפנים. נגיד, בארץ, כל הוויכוח הפוליטי הוא פנים-ימני, ואין ימין ושמאל. בארה"ב תמיד צריך לחשוב על הכלליות. ואין ספק, זו חתיכת דייסה.
אני לא יודעת אם הריצה הזאת של טראמפ היא במקרה
רפובליקנים אוהבים לחשוב שזאת איזשהי פיקציה וזה חד-פעמי אבל הוא לא הביס את כל שאר המתמודדים בכזאת קלות במקרה, משהו במפלגה שלהם לא עובד ונמאס להם לבחור שוב בין מורמוני לבן עשיר או שקר כלשהו עם שם משפחה אתני שעדיין מקדם את כל הדברים המשעממים של המפלגה
כרגע נראה שהעתיד של ארה''ב הוא בין הליברלים הטהרנים וה-tea party שאם למישהו יש ספק, שני הצדדים מטורפים באותה מידה
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:מסכים שזו בעיה, אני פשוט תוהה אם הבוחרים באמת ידפקו את עצמם פעמיים. כלומר, האם זו מגמה, או תזמון מוצלח של בן אדם מחריד. כלומר, אני תוהה כמה הממסד והבוחרים במפלגה יהיו מנותקים. כמובן שאת צודקת שהמפלגה אשמה, כי הם לא חשבו על הזמן שבו תהיה מפלגה אחרת, שתוקפת אותם על כל מה שהולך מבפנים. נגיד, בארץ, כל הוויכוח הפוליטי הוא פנים-ימני, ואין ימין ושמאל. בארה"ב תמיד צריך לחשוב על הכלליות. ואין ספק, זו חתיכת דייסה.
רפובליקנים אוהבים לחשוב שזאת איזשהי פיקציה וזה חד-פעמי אבל הוא לא הביס את כל שאר המתמודדים בכזאת קלות במקרה, משהו במפלגה שלהם לא עובד ונמאס להם לבחור שוב בין מורמוני לבן עשיר או שקר כלשהו עם שם משפחה אתני שעדיין מקדם את כל הדברים המשעממים של המפלגה
כרגע נראה שהעתיד של ארה''ב הוא בין הליברלים הטהרנים וה-tea party שאם למישהו יש ספק, שני הצדדים מטורפים באותה מידה
מסכים. ועם כל הפגמים שלה, זה היתרון של הילארי לטעמי. עם כל הפגמים והשחיתות, היא משעממת, היא באמצע, לא עושה רעש. מעדיף את זה על פני ברני או טראמפ. אבל עוד שתיים-שלוש מערכות בחירות חוץ מזאת, נראה שאת צודקת, זה מה שהולך להיות. ואיכשהו, כל צד חושב שהשני גונב לו את המדינה.
yanay21 כתב:תחשבי שבדורו סנדרס חריג. אבל הרי כל התומכים שלו, והם רבים, חושבים כמוהו, ולפעמים יותר קיצוניים. כל מה שצריך זה שרק כמה מהם יצמחו להיות פוליטיקאים, ושלא נדע מצרות. שתי מפלגות שהולכות ומתחרפנות. זה יוביל מתישהו לבחירה של מועמד עצמאי. זה יקח זמן, אבל זה יקרה.
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:תחשבי שבדורו סנדרס חריג. אבל הרי כל התומכים שלו, והם רבים, חושבים כמוהו, ולפעמים יותר קיצוניים. כל מה שצריך זה שרק כמה מהם יצמחו להיות פוליטיקאים, ושלא נדע מצרות. שתי מפלגות שהולכות ומתחרפנות. זה יוביל מתישהו לבחירה של מועמד עצמאי. זה יקח זמן, אבל זה יקרה.
אם בעתיד יהיה נשיא מ-ucla או ברקלי אפשר לסגור לא רק את המדינה אלא את העולם
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:מסכים שזו בעיה, אני פשוט תוהה אם הבוחרים באמת ידפקו את עצמם פעמיים. כלומר, האם זו מגמה, או תזמון מוצלח של בן אדם מחריד. כלומר, אני תוהה כמה הממסד והבוחרים במפלגה יהיו מנותקים. כמובן שאת צודקת שהמפלגה אשמה, כי הם לא חשבו על הזמן שבו תהיה מפלגה אחרת, שתוקפת אותם על כל מה שהולך מבפנים. נגיד, בארץ, כל הוויכוח הפוליטי הוא פנים-ימני, ואין ימין ושמאל. בארה"ב תמיד צריך לחשוב על הכלליות. ואין ספק, זו חתיכת דייסה.
מסכים. ועם כל הפגמים שלה, זה היתרון של הילארי לטעמי. עם כל הפגמים והשחיתות, היא משעממת, היא באמצע, לא עושה רעש. מעדיף את זה על פני ברני או טראמפ. אבל עוד שתיים-שלוש מערכות בחירות חוץ מזאת, נראה שאת צודקת, זה מה שהולך להיות. ואיכשהו, כל צד חושב שהשני גונב לו את המדינה.
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:תחשבי שבדורו סנדרס חריג. אבל הרי כל התומכים שלו, והם רבים, חושבים כמוהו, ולפעמים יותר קיצוניים. כל מה שצריך זה שרק כמה מהם יצמחו להיות פוליטיקאים, ושלא נדע מצרות. שתי מפלגות שהולכות ומתחרפנות. זה יוביל מתישהו לבחירה של מועמד עצמאי. זה יקח זמן, אבל זה יקרה.
אם בעתיד יהיה נשיא מ-ucla או ברקלי אפשר לסגור לא רק את המדינה אלא את העולם
ואת מדינת ישראל קודם
MTA2311 כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:מסכים שזו בעיה, אני פשוט תוהה אם הבוחרים באמת ידפקו את עצמם פעמיים. כלומר, האם זו מגמה, או תזמון מוצלח של בן אדם מחריד. כלומר, אני תוהה כמה הממסד והבוחרים במפלגה יהיו מנותקים. כמובן שאת צודקת שהמפלגה אשמה, כי הם לא חשבו על הזמן שבו תהיה מפלגה אחרת, שתוקפת אותם על כל מה שהולך מבפנים. נגיד, בארץ, כל הוויכוח הפוליטי הוא פנים-ימני, ואין ימין ושמאל. בארה"ב תמיד צריך לחשוב על הכלליות. ואין ספק, זו חתיכת דייסה.
אני חושב שזה נחשב ליתרון רק במערכת הבחירות ההזוייה הנוכחית. אם המפלגה הרפובליקנית הייתה מצליחה להפיק מועמד אפילו סביר זה היה ניצחון קל.
yanay21 כתב:MTA2311 כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:מסכים שזו בעיה, אני פשוט תוהה אם הבוחרים באמת ידפקו את עצמם פעמיים. כלומר, האם זו מגמה, או תזמון מוצלח של בן אדם מחריד. כלומר, אני תוהה כמה הממסד והבוחרים במפלגה יהיו מנותקים. כמובן שאת צודקת שהמפלגה אשמה, כי הם לא חשבו על הזמן שבו תהיה מפלגה אחרת, שתוקפת אותם על כל מה שהולך מבפנים. נגיד, בארץ, כל הוויכוח הפוליטי הוא פנים-ימני, ואין ימין ושמאל. בארה"ב תמיד צריך לחשוב על הכלליות. ואין ספק, זו חתיכת דייסה.
אני חושב שזה נחשב ליתרון רק במערכת הבחירות ההזוייה הנוכחית. אם המפלגה הרפובליקנית הייתה מצליחה להפיק מועמד אפילו סביר זה היה ניצחון קל.
הניצחון הכי מוחץ מאז רייגן. זה מה שחירפן אותי. זה הטרף הכי קל בעולם, והם בחרו במועמד הכי גרוע שהיה שם, אולי מעולם
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־22 אורחים