בארץ 3

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 3

הודעהעל ידי rc4991 » 16 ספטמבר 2016, 18:16

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:אז עכשיו אתה מחליט שהדעה שלי לא מייצגת ובאותה נשימה ממשיך לקבוע מי הם המצביעים של ביבי ואיך הם רואים אותו
עזוב, הדיון הזה לא מתפתח לשום מקום

לא זה לא. סתם כי אתה החלטת להפוך את זה למשהו אישי שבאמת לא מעניין אף אחד.

אנשים אמרו פה משהו פשוט אני מסכים אותו - לא ניתן להחליף את ביבי בבחירות. זה הכל.

לא אני קובע מי המצביעים של ביבי - אתה יכול לפתוח את מפת הבחירות ולראות מי הצביע לו (רמז - לא חילונים מתל-אביב).

אל תחליט למה הפכתי את הדיון ומאילו מניעים
בשביל לרענן את זכרונך אתה מוזמן לראות שהדיון התחיל מזה שקבעת שהמצביעים של ביבי חושבים שהוא אל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 ספטמבר 2016, 18:20

rc4991 כתב:אל תחליט למה הפכתי את הדיון ומאילו מניעים
בשביל לרענן את זכרונך אתה מוזמן לראות שהדיון התחיל מזה שקבעת שהמצביעים של ביבי חושבים שהוא אל

נכון. ואתה לא מצביע של ביבי (לפי הודעתך אתה תומך בבנט), אז אני לא יודע מה אתה רוצה? על מה הויכוח פה? אם יש לך דוגמא למצביעים של ביבי שיש סיכוי שלא יצביעו לו בבחירות הבאות אשמח לראות אותם. ממה שאני מכיר מהמצבייעם של ביבי, אין כאלה.

כל הדיון הזה הוא סתם טחינת מים. אני חושב שגם אתה מסכים שהסיכוי להחליף את ביבי בבחירות הוא קלוש במקרה הטוב.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 16 ספטמבר 2016, 18:26

shayD כתב:ליברמן לא יהיה ראש ממשלה בישראל , ever

רוב האנשים שמצביעים לליכוד הם אנשים מתונים שגדלו על חזונו של בגין (שגדל על ברכיו של ז׳בוטינסקי).

הם מחפשים מחליף ראוי ולכשאין כזה בנמצא ממשיכים להצביע לנתניהו.

אני חושב שדווקא בתקופת זמן הנוכחיות שבו אין תהליך מדיני והאזרח מאוד מתעניין ברווחה כלכלית יכול לצוץ לו מנהיג שיהיה ראוי בעיניי אותם אנשים.

אמרו גם על שרון שהוא לא יהיה יותר שר ביטחון, בטח ובטח לא ראש ממשלה. לא הייתי יוצא בהכרזה כזאת,
בטח ובטח כשאין שמאל, כשמנהיגי המרכז הם לפיד וכחלון וכשגם בימין אחרי ביבי יש שממה די גדולה.

חזונם של בגין וז'בוטינסקי, נמצאים הרבה יותר ימינה מהימין המתון היום, והימין המתון, שזה באמת רוב העם,
יוכל בקלות להתחבר לליברמן. הדבר היחיד שיכול למנוע מליברמן להיות ראש ממשלה, זה המוצא והמבטא שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 16 ספטמבר 2016, 18:38

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אתה צודק ב100%.

אחרי הבחירות האחרונות, אי אפשר לטעון אחרת.
אני גם באמת לא מצליח להבין את הטענות כלפיו. הוא לא מושלם מן הסתם, ואף אחד לא מושלם.

אבל בואו נעשה סקירה רגע של ה20-25 השנים האחרונות.
92-96: רבין ופרס. הביאו את אסון אוסלו ואת האינטיפדה והאוטובוסים המתפוצצים.
99-00: ברק. אין הרבה מה לדבר
00-06: שרון. עשה הרבה דברים, חלקם טובים, חלקם לא. בסופו של דבר הוא יצא מחיינו לפני
שהצליחו להוכיח כל מיני טענות שהיו בהקשרו.
06-09: אולמרט. יושב בכלא. ניהל מלחמה כושלת. איפשר את היעצמות החמאס שהובילו לכל הסבבים
בשנים האחרונות. לא עשה כלום כשמחירי הדירות החלו להאמיר.

אז בסה"כ, נתניהו לא כזה נורא. הוא לא עשה טעויות גסות בזירה המדינית והביטחונית.
הכלכלה בסדר גמור גם ברמה הלאומית וגם ברמה האישית. אחוזי האבטלה הם מהנמוכים בעולם.
וכד'.

אני רק חושב שאחרי נתניהו יכול לבוא איזה חנון עם שיגעון גדלות כמו בוז'י, ולהמית על כולנו אסון מדיני כבד,
או איזה נפולאון WANNABE מושחת שיגרור את כולנו למשבר כלכלי גדול...

גם בימין כרגע אין קרקע בשלה למחליף ראוי. גדעון סער, גלעד ארדן, בנט הם לא חומר לראשות ממשלה.
אז בסוף מי שלא רוצה את נתניהו, יקבל את ליברמן, ואז יבכה על מר גורלו.

דבר ראשון 92 זה לא רבין ופרס - זה רבין. פרס היה ראש ממשלה ב- 1985 והיה ראש הממשלה הכי טוב שהיה למדינת ישראל. פרס הוא זה שהקים את כלכלת ישראל המודרנית. פרס נכנס לתפקיד אחרי 8 שנים שהליכוד ובגין פשוט החריבו את המדינה. פרס יצא מלבנון, עשה את תוכנית הייצוב (שמהפירות שלה אנחנו עדיין נהנים) והקים את ההייטק בישראל (במהלך מודע לחלוטין). ללא פרס, אתה היית עכשיו עובד בחקלאות (ובעצם קרוב לוודאי שההורים שלךבכלל לא היול מגיעים לארץ).

לגבי ביבי - אני מסכים שהוא לא עשה קטסטרופות גדולות. הוא עשה שחיתויות די נוראיות כמו מתווה הגז, ובזק ועוד כל מיני דברים שרוב האזרחים בכלל לא מבינים, אבל הוא לא גרם לאיזה הרס גדול. בנושא המדיני/בטחוני הוא בהחלט היה סביר (גם אם הנאום בקונגרס היה דבילי).

אני חושב שמגיע למדינה משהו יותר טוב מביבי, אבל הסיכויים לנצח אותו בבחירות הם אפסיים ובטח שברק או אשכנזי הם לא הפתרון.

אגב, אין לי בעיה עם מה שאתה אומר לגבי פרס, אלא שכמו שציינת זה היה ב85, כלומר לפני 30 שנה.

זה לא סתם שהעם בוחר בביבי. נמאס לו מהרפתקאות ומטרמפיסטים, והוא רוצה מנהיג מנוסה ושקול,
גם אם הוא לא מושלם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 16 ספטמבר 2016, 18:56

roy1000 כתב:
felix_r כתב:עזבו את רוי. הוא בן אדם חלש, ששטפו לו את המוח בידי אידיאלוגיה שמאלנית. בן אדם שלא מסוגל לשפוט דברים בצורה אובייקטיבית. בן אדם שמקבל את התעמולה השמאלנית כאמת אולטימטיבית ואוניברסאלית מבלי להתייחס למה שרואות עיניו.

הכל נכון חוץ מזה שאני לא הצבעתי ל"שמאל" כבר די הרבה זמן. אני חושב שה"שמאל" האחרון שהצבתי לו היה פרס ב- 1996.

אתה חושב שזה לא שמאל, אבל זה שמאל במציאות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 16 ספטמבר 2016, 19:02

jol9 כתב:אגב, אין לי בעיה עם מה שאתה אומר לגבי פרס, אלא שכמו שציינת זה היה ב85, כלומר לפני 30 שנה.

זה לא סתם שהעם בוחר בביבי. נמאס לו מהרפתקאות ומטרמפיסטים, והוא רוצה מנהיג מנוסה ושקול,
גם אם הוא לא מושלם.

אתה צודק שבניגוד לרטוריקה הלעיתים הזויה שלו, ביבי הוא בגדול מנהיג מאוד מתון ושמרני. הוא לוקח מעט מאוד סיכונים (למד בדרך הקשה בפרשת משעל) ולא עושה מהלכים גדולים באמת בשום תחום. אפילו בהתנחלויות הוא לא מקדם בניה משמעותית ובאופן די הזוי הוא גם די מקפיא בניה בשכונות היהודיות במזרח ירושלים.

אני גם חושב שלא במקרה העם בוחר ביבי, אבל אני גם בטוח שיכול להיות בישראל ראש ממשלה טוב בהרבה ממנו. אני גם חושב שהוא מרגיש שהציבור די בכיס שלו ולכן הוא מרשה לעצמו דברים כמו מתווה הגז או בזק וכו'.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 16 ספטמבר 2016, 19:05

felix_r כתב:
roy1000 כתב:
felix_r כתב:עזבו את רוי. הוא בן אדם חלש, ששטפו לו את המוח בידי אידיאלוגיה שמאלנית. בן אדם שלא מסוגל לשפוט דברים בצורה אובייקטיבית. בן אדם שמקבל את התעמולה השמאלנית כאמת אולטימטיבית ואוניברסאלית מבלי להתייחס למה שרואות עיניו.

הכל נכון חוץ מזה שאני לא הצבעתי ל"שמאל" כבר די הרבה זמן. אני חושב שה"שמאל" האחרון שהצבתי לו היה פרס ב- 1996.

אתה חושב שזה לא שמאל, אבל זה שמאל במציאות

זה כבר עניין של הגדרות. יש שיטענו שגם ביבי זה שמאל.
בכל מקרה, אני הצבעתי למפלגה סקטוריאלית של חילונים כי מה שמעניין אותי זה עניינים אזרחיים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 16 ספטמבר 2016, 20:33

אני חושב שליברמן הוא המרוויח הגדול ביותר בינתיים.
הוא לא זחל פנימה ונכנס בעיתוי שהתאים לו. קיבל את התפקיד הרגיש והחשוב ביותר שיש אחרי רוה״מ.
מתפקד עד עכשיו טוב מאוד ובונה את עצמו להמשך.

אני חושב שהוא מחכה שביבי יעזוב את הזירה ואז הוא ינסה לחבור לליכוד ולהפוך למועמד לראשות הממשלה.
זה יכול לקחת עוד כמה שנים טובות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 ספטמבר 2016, 20:34

jol9 כתב:אני חושב שליברמן הוא המרוויח הגדול ביותר בינתיים.
הוא לא זחל פנימה ונכנס בעיתוי שהתאים לו. קיבל את התפקיד הרגיש והחשוב ביותר שיש אחרי רוה״מ.

אני חושב שהוא מחכה שביבי יעזוב את הזירה ואז הוא ינסה לחבור לליכוד ולהפוך למועמד לראשות הממשלה.

אתה באמת רואה מצב שליברמן לוקח פריימריז בליכוד? אני חושב שיש הרבה מאוד אנשים לפניו.
אני גם לא רואה מה בדיוק ליברמן הרוויח. הוא ממש לא מצליח לצאת מהדימוי הסקטוריאלי שלו.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 ספטמבר 2016, 20:37

על סמך מה אתה קובע שהוא מתפקד טוב מאוד? מה הוא עושה שונה מבוגי לצורך העניין?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 16 ספטמבר 2016, 20:37

וחשוב מכל: ביבי לא יפרוש בחיים
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 16 ספטמבר 2016, 20:39

roy1000 כתב:

אתה באמת רואה מצב שליברמן לוקח פריימריז בליכוד? אני חושב שיש הרבה מאוד אנשים לפניו.
אני גם לא רואה מה בדיוק ליברמן הרוויח. הוא ממש לא מצליח לצאת מהדימוי הסקטוריאלי שלו.

הליכוד ירצה את השלטון. אם ליברמן יהיה המועמד הבולט אז אני מאמין שהוא ייקח את הפריימריז
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 16 ספטמבר 2016, 20:41

MTA2311 כתב:

למשל התגובה בעזה.
למשל ההתנהלות שלו בפרשת החייל היורה.

מעבר להכל, הוא מראה שיש שקט. המערכת עובדת והוא לא רץ לכבוש את איראן כמו שדיברו כל מיני בעלי עניין ואינטרסים.
אני מבטיח לך שאצלו שום סגן רמטכל לא יגיד שאנחנו מזכירים לו את גרמניה הנאצית...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 ספטמבר 2016, 20:44

jol9 כתב:למשל התגובה בעזה.

מעבר להכל, הוא מראה שיש שקט. המערכת עובדת והוא לא רץ לכבוש את איראן כמו שדיברו כל מיני בעלי עניין ואינטרסים.

הדבר העיקרי שליברמן משדר זה חוסר עניין.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 ספטמבר 2016, 20:44

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

למשל התגובה בעזה.

התגובה בעזה הייתה של בניינים ריקים. לא היה בה שום שדרוג מבצעי או אסטרטגי. היא הייתה פופוליסטית, כמו כל ההתנהגות שלו.

שנדבר על העשרות מיליונים שקטאר העבירה לעזה באישורו? מה היית אומר אם בוגי היה מאשר דבר כזה?

התדמית המיליטנטית של ליברמן היא התדמית שהוא יצר לעצמו באופן מכוון. זה היה אינטרס שלו לנציג את עצמו ככה. הבעיה היא שכשיש לו כוח והוא נמצא בעמדות מפתח הוא פתאום נזכר לעבור "ניתוח לקיצור הפתיל" כמו שאמר אז.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 16 ספטמבר 2016, 20:44

roy1000 כתב:
jol9 כתב:למשל התגובה בעזה.

הדבר העיקרי שליברמן משדר זה חוסר עניין.

ממש לא
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 16 ספטמבר 2016, 20:47

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

למשל התגובה בעזה.

התגובה בעזה הייתה של בניינים ריקים. לא היה בה שום שדרוג מבצעי או אסטרטגי. היא הייתה פופוליסטית, כמו כל ההתנהגות שלו.

שנדבר על העשרות מיליונים שקטאר העבירה לעזה באישורו? מה היית אומר אם בוגי היה מאשר דבר כזה?

התדמית המיליטנטית של ליברמן היא התדמית שהוא יצר לעצמו באופן מכוון. זה היה אינטרס שלו לנציג את עצמו ככה. הבעיה היא שכשיש לו כוח והוא נמצא בעמדות מפתח הוא פתאום נזכר לעבור "ניתוח לקיצור הפתיל" כמו שאמר אז.

היא היתה תגובה חריפה בהרבה שהעבירה מסר לצד השני ועובדה שיש שקט מאז.
אני לא מכיר שום כספים שהועברו באישורו. כספי טרור עוברים כל הזמן וזה משהו שבהחלט צריך לתת עליו את הדעת.
בשורה התחתונה אני כרגע לא רואה שום דבר רע ממה שהבטיחו לנו.
בתוך שנה נוכל לתת הערכה טובה יותר לתפקוד שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 ספטמבר 2016, 20:49

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

למשל התגובה בעזה.

היא היתה תגובה חריפה בהרבה שהעבירה מסר לצד השני ועובדה שיש שקט מאז.
אני לא מכיר שום כספים שהועברו באישורו. כספי טרור עוברים כל הזמן וזה משהו שבהחלט צריך לתת עליו את הדעת.
בשורה התחתונה אני כרגע לא רואה שום דבר רע ממה שהבטיחו לנו.
בתוך שנה נוכל לתת הערכה טובה יותר לתפקוד שלו.

אתמול נפל פצמר ששוגר מעזה. היה שקט לפני התגובה ויש דקט גם אחריה. הוא לא הרתיע אף אחד.

אז הנה, עכשיו אתה מכיר. אלה לא כספי טרור. אלה כספים שליברמן אישר באופן אישי לקטאר להעביר לחמאס למען שיקום עזה. קטאר פנתה-ליברמן אישר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 17 ספטמבר 2016, 21:29

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:אל תחליט למה הפכתי את הדיון ומאילו מניעים

נכון. ואתה לא מצביע של ביבי (לפי הודעתך אתה תומך בבנט), אז אני לא יודע מה אתה רוצה? על מה הויכוח פה? אם יש לך דוגמא למצביעים של ביבי שיש סיכוי שלא יצביעו לו בבחירות הבאות אשמח לראות אותם. ממה שאני מכיר מהמצבייעם של ביבי, אין כאלה.

כל הדיון הזה הוא סתם טחינת מים. אני חושב שגם אתה מסכים שהסיכוי להחליף את ביבי בבחירות הוא קלוש במקרה הטוב.

אני גם מצביע של ביבי, לא קבוע אבל אני גם תומך בו
וסבבה, נגיד שאני לא מייצג, שים לב ששינית עכשיו את מה שקבעת בהתחלה כעובדה למשהו שאתה מבסס עכשיו רק על סמך האנשים שאתה מכיר

ברור שהסיכוי להחליף את ביבי בבחירות קלוש ולא על זה דיברתי
זה פשוט קצת מעצבן שאנשים קונים את זה שהתקשורת מוכרת להם את מצביעי ביבי כמפגרים ובהמות (גם אם לא באופן מפורש) שרצים אחריו כמו עדר וחושבים שהוא אל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2016, 11:47

rc4991 כתב:אני גם מצביע של ביבי, לא קבוע אבל אני גם תומך בו
וסבבה, נגיד שאני לא מייצג, שים לב ששינית עכשיו את מה שקבעת בהתחלה כעובדה למשהו שאתה מבסס עכשיו רק על סמך האנשים שאתה מכיר

ברור שהסיכוי להחליף את ביבי בבחירות קלוש ולא על זה דיברתי
זה פשוט קצת מעצבן שאנשים קונים את זה שהתקשורת מוכרת להם את מצביעי ביבי כמפגרים ובהמות (גם אם לא באופן מפורש) שרצים אחריו כמו עדר וחושבים שהוא אל

המצביעים של ביבי ברובם מהפריפריה. זו עובדה שלא ניתן להתכווח עליה.
אתה יכול לבדוק בדיוק את הדמוגרפיה של מצביעי ביבי. נראה לי שלא תאהב את התוצאות.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־19 אורחים