כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס 4 - עונת 2014 נכנסת להילוך גבוה

07 מאי 2014, 00:07

לפדרר נולד זוג תאומים. הפעם בנים. שיהיה במזל טוב!!! (כמובן שהוא לא משחק במדריד, אני מאמין שיוותר גם על רומא, אבל יגיע לפריז)

08 מאי 2014, 21:22

http://m.sport5.co.il/Pages/Article.asp ... eId=168631

08 מאי 2014, 21:34

LIAV10 כתב:http://m.sport5.co.il/Pages/Article.aspx?articleId=168631

אני חושב שצריך לסכם בסוף. הלוואי ולרפא יהיו עוד עונות כמו 2013, ואז גם הספקנים והפנאטים ייצטרכו להודות, אבל בינתיים רפא נמצא בכושר די ירוד, והדיון הזה כרגע
לא רלוונטי. הוא מן הסתם יתעורר שוב, עם כל הצלחה מקצועית של רפא.

08 מאי 2014, 21:42

האמת שהוא בכושר פשוט מזעזע, אולי מהגרועים בקריירה (כספורטאי בריא ולא כפצוע כמובן).

11 מאי 2014, 21:44

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:http://m.sport5.co.il/Pages/Article.aspx?articleId=168631

אני חושב שצריך לסכם בסוף. הלוואי ולרפא יהיו עוד עונות כמו 2013, ואז גם הספקנים והפנאטים ייצטרכו להודות, אבל בינתיים רפא נמצא בכושר די ירוד, והדיון הזה כרגע
לא רלוונטי. הוא מן הסתם יתעורר שוב, עם כל הצלחה מקצועית של רפא.

יצטרכו להודות במה ?

גם אם נדאל יעקוף את פדרר במספר הסלאמים ואני מקווה שזה לא יקרה , בעיני הרוב המוחלט של אוהדי הטניס הוא לעולם לא יהיה פדרר.

נדמה לי שהפאנטים נמצאים דווקא בצד השני , פדרר זה הג'ורדן של הטניס ושום דבר כבר לא ישנה את זה .

דווקא ההצלחות שלו בשולי הקריירה , כשהוא נע בין משפחה לקריירה רק מגדילים את האתוס שלו ולא מקטינים כמו שכאלו שהתחילו לראות טניס לפני שנתיים חושבים.

מצד שני נדאל שחקן ענק ולמרות שלא אהבתי אותו לאורך הקריירה ולא בגלל פדרר אלא בגלל הסגנון , הוא הראה לאורך הקריירה נחישות יוצאת דופן וחייבים להעריך אותו על זה .

מעבר לזה הוא שחקן החימר הגדול בהיסטוריה וזה לא מעט , את התחרות מול פדרר הייתי שם בצד.

11 מאי 2014, 22:15

הפוך, כבר כמעט כולם מבינים שפדרר לקח סלאמים כשהיריבים שלו היו רודיק, יואיט וסבא פיט.
נדאל מהיום שהוא בענף יש לו את פדרר ואז נובאק.

11 מאי 2014, 22:25

דיון מיותר ושחוק.
בראייה היסטורית, מי שיחשב לגדול בכל הזמנים זה מי שיזכה ביותר gs, נקודה. נראה לכם שעוד 20 שנה מישהו יזכור מול מי רוג'ר לקח את הסלאמים שלו?

11 מאי 2014, 22:27

LIAV10 כתב:הפוך, כבר כמעט כולם מבינים שפדרר לקח סלאמים כשהיריבים שלו היו רודיק, יואיט וסבא פיט.
נדאל מהיום שהוא בענף יש לו את פדרר ואז נובאק.

טוב , בסדר...

טחנו את הנושא הזה מכל הכיוונים , את העובדה שנדאל לא הגיע לשלבים המכריעים בשנות השיא של פדרר על משטחים שאינם חימר , פדרר לעומתו הגיע לגמרים בכל המשטחים ולכן רוב המפגשים באותם שנים היו על חימר , אחר כך פדרר כבר התחיל את הירידה והפסיד להרבה מאוד שחקנים שהם לא נדאל , מה שלא קרה בשנות השיא.

אבל זה סתם ויכוח לעוס ושחוק , דיברתי על הקהל הרחב , תנסה פעם לשמוע בטלוויזיה את הקהל במגרשים במשחקים שפדרר מעורב בהם / נדאל מעורב בהם , יהיה לך קשה מאוד להתבלבל מה הרוב המוחלט של אוהדי , שחקני ופרשני הטניס בעולם חושבים.

זה מזכיר לי את אוהדי מכבי חיפה מנסים לשכנע את עצמם שהם מכבי ... אבל פה נכנס מבחן האיש ברחוב או ה"אדם הסביר" , כשתגיד למישהו מכבי הוא יחשוב מיד על מכבי תל אביב , כשתגיד למישהו שחקן הטניס הגדול בהיסטוריה הוא ישר יחשוב פדרר , תלמד לחיות עם זה.

11 מאי 2014, 22:29

MTA2311 כתב:דיון מיותר ושחוק.
בראייה היסטורית, מי שיחשב לגדול בכל הזמנים זה מי שיזכה ביותר gs, נקודה. נראה לכם שעוד 20 שנה מישהו יזכור מול מי רוג'ר לקח את הסלאמים שלו?

זה לא זה ..

נוטים לזלזל בקלאסה וביופי של המשחק אבל הקהל הרחב כן מתחבר הרבה יותר לקלאסה של פדרר ובעיניו זה יותר חשוב מעוד תואר או שניים .

הגדולה של מכבי של אמצע שנות ה-2000 זה הכדורסל שלה ולא שני התארים האירופיים, תיקח ממנה את התארים ולא יזכרו כלום אבל אחרי שיש תארים מה שנותן את המימד ההיסטורי זה האסטתיקה והיופי שישאר תמיד .

11 מאי 2014, 22:36

כן יוסי? בן כמה היה נדאל כשלא הגיע לשלבים המכריעים? 19?
טיעון מגוכח.

11 מאי 2014, 23:23

יוסי,
אסתטיקה זה עניין של טעם - עניין סובייקטיבי.
אין לזה קשר ישיר לגדולה.

אני לא בטוח שג'ורדן הוא השחקן הכי אסתטי אי פעם. בטוח שלארי בירד לא.

ברור שכוכב על צריך שיהיה לו את המשהו הנוסף הזה שמבדיל אותו מאחרים, ומחבר אותו לאנשים, ולרפא יש את זה בגדול, גם בלי שהטניס שלו יהיה "אסתטי".

לגבי עניין האהדה - איך בדיוק אתה מודד את זה? לנדאל יש יותר עוקבים בטוויטר למשל. ברור שרוג'ר מקבל המון אהבה ואהדה בכל מקום. זה עניין של רומנטיקה. גם רפא בעוד 3-4 שנים,
ייקבל את הדחיפה מהקהל על חשבונם של דימיטרוב, נישיקורי ואחרים שיהיו דומיננטיים יותר בסבב. זה טבעו של עולם.
אני לא בטוח שלפדרר יש יותר אוהדים אמיתיים בעולם מאשר לרפא.
הכוונה היא דווקא לא לקהל הרחב, אלא לקהל אוהדי הטניס. לא בטוח שיש הבדלים גדולים שם.

ואין מה לעשות. אם אתם מחשיבים את פדרר לגדול מכולם (ולא את סאמפראס נניח), אז זה חייב להתבסס על משהו מעבר לאסתטיקה. לפדרר יש את השיאים והמספרים,
שאף אחד לא ייקח לו, אבל לא מן הנמנע שהם יישברו מתישהו, ואז הוא כבר לא יוכל להתהדר בתואר שאתה כ"כ נחוש להדביק לו.

11 מאי 2014, 23:26

לרפא היה המון מזל היום מול נישיקורי. המשחק הארוך אתמול, והגוף המעט שברירי של היפני, שיחק לטובתו, והוא נחלץ בעור שיניו, וזכה בתואר מאסטרס 27 בקריירה.

הוא חייב להתחזק ולהמשיך לעבוד. השבוע מתחיל טורניר רומא (כבר התחיל) והוא יצטרך להמשיך ולנסות להשתפר בשביל להגיע לרולאן בכושר ובמצב רוח טוב.

12 מאי 2014, 06:05

jol9 כתב:יוסי,
אסתטיקה זה עניין של טעם - עניין סובייקטיבי.
אין לזה קשר ישיר לגדולה.

אני לא בטוח שג'ורדן הוא השחקן הכי אסתטי אי פעם. בטוח שלארי בירד לא.

ברור שכוכב על צריך שיהיה לו את המשהו הנוסף הזה שמבדיל אותו מאחרים, ומחבר אותו לאנשים, ולרפא יש את זה בגדול, גם בלי שהטניס שלו יהיה "אסתטי".

לגבי עניין האהדה - איך בדיוק אתה מודד את זה? לנדאל יש יותר עוקבים בטוויטר למשל. ברור שרוג'ר מקבל המון אהבה ואהדה בכל מקום. זה עניין של רומנטיקה. גם רפא בעוד 3-4 שנים,
ייקבל את הדחיפה מהקהל על חשבונם של דימיטרוב, נישיקורי ואחרים שיהיו דומיננטיים יותר בסבב. זה טבעו של עולם.
אני לא בטוח שלפדרר יש יותר אוהדים אמיתיים בעולם מאשר לרפא.
הכוונה היא דווקא לא לקהל הרחב, אלא לקהל אוהדי הטניס. לא בטוח שיש הבדלים גדולים שם.

ואין מה לעשות. אם אתם מחשיבים את פדרר לגדול מכולם (ולא את סאמפראס נניח), אז זה חייב להתבסס על משהו מעבר לאסתטיקה. לפדרר יש את השיאים והמספרים,
שאף אחד לא ייקח לו, אבל לא מן הנמנע שהם יישברו מתישהו, ואז הוא כבר לא יוכל להתהדר בתואר שאתה כ"כ נחוש להדביק לו.

אבל פה בדיוק נכנס הקהל שהוא לא קהל הטניס , הקהל שמכיר את ג'ורדן למרות שהוא לא יודע את החוקים הבסיסיים של משחק הכדורסל ומכיר את פדרר למרות שהוא לא יודע איך מחזיקים מחבט .

אבל נעצור פה באמת כי זה ויכוח שחוק ולעוס , מי שרוצה לחשוב שנדאל באמת יכול יום אחד להגיע לרמה של פדרר שיהנה .

רק התייחסתי לנקודה שיום אחד כל הפנאטים יסכימו עם הדעה הדי פרובקטיבית שבכתבה , אתה בטח מכיר את ההבדל בין סיקור של כלב שנשך אדם ולהפך .

עוד דבר אחרון (באמת..) לנדאל יש אולי יתרון (אני מאמין לך..)בכמות העוקבים בגלל שהא מגיע מספרד , תנטרל את כל העוקבים מספרד ומשוויץ ותקבל פער מוחץ , שמלמד הרבה יותר על המצב בעולם שהוא לא ספרד או שוויץ לצורך העניין.

12 מאי 2014, 09:33

יוסי אתה מדבר על דברים ערטילאים לחלוטין כאילו היו עובדות מוגמרות או שאלה בטריגו במבחן בגרות.

אתה צודק בדבר אחד - הנושא הזה נטחן עד יסוד. אבל זה לא אומר שהצד שלך הוא הצודק.

בהיעדר פרמטרים ברורים (כמו שעון עצר למשל), חייבים להתחשב שמדדים רבים אחרים. הבסיסי והפשוט ביותר הוא כמות תארי הגראנד סלאם, אבל כמובן שגם זה לא תמיד מספיק.
ישנם עוד עשרות פרמטרים שבחלקם רפא לוקח ובחלקם רוג'ר.
הנקודה היא שזה הרבה הרבה פחות מוחלט וברור (אפילו היום) ממה שאתה ואוהדי פדרר רבים חושבים.

ולי ד"א אין ספק בכלל שהאוהדים של פדרר הרבה יותר פנאטים. מספיק לקרוא קצת תגובות בכל מיני פורומים באינטרנט.

19 מאי 2014, 00:06

יוני הצלחנו לנחס רק 1/2

19 מאי 2014, 00:26

LIAV10 כתב:יוני הצלחנו לנחס רק 1/2

עזוב. רומא זה לא חשוב.. אתה יודע לאן צריך לכוון.

19 מאי 2014, 00:28

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:יוני הצלחנו לנחס רק 1/2

עזוב. רומא זה לא חשוב.. אתה יודע לאן צריך לכוון.

להפסד ברולאן גארוס.

26 מאי 2014, 22:36

וואורינקה הפסיד ופינה את הדרך של נובאק לזכייה.

29 מאי 2014, 14:39

יוליה גלושקו הדהימה את המדורגת 22 בעולם קריסטין פליפקנס והעפילה לסיבוב השלישי ברולאן גארוס. זהו הישג השיא בקריירה שלה.

29 מאי 2014, 19:00

אם לא הייתי אוהד של נדאל אז כנראה זה היה נובאק, איזה תותח הבנאדם:

נושא נעול