הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אפריל 2015, 07:54

jol9 כתב:
tzachMTA כתב:כרגע נראה שבנט ממצמץ ראשון ומפחד מממשלת אחדות, כרגע הדיווחים הם חינוך, חקלאות ותרבות, אחד בינוני ושניים קטנים, אם הדיווחים נכונים, הצליחו לכופף את בנט לגמרי..

חינוך זה ממש לא תיק בינוני...
אני לא מבין מה לבנט ולחינוך ולמה הוא לא ממשיך בכלכלה... האם הוא סיים את המלאכה שלו בשנתיים שהיה שם?

המגזר שלו רוצה חינוך כי אפשר להטות משאבים סקטוריאלים בתיק הזה. למשרד הכלכלה אין שום תקציבים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 26 אפריל 2015, 13:22

tzachMTA כתב:
jol9 כתב:
tzachMTA כתב:כרגע נראה שבנט ממצמץ ראשון ומפחד מממשלת אחדות, כרגע הדיווחים הם חינוך, חקלאות ותרבות, אחד בינוני ושניים קטנים, אם הדיווחים נכונים, הצליחו לכופף את בנט לגמרי..

חינוך זה ממש לא תיק בינוני...
אני לא מבין מה לבנט ולחינוך ולמה הוא לא ממשיך בכלכלה... האם הוא סיים את המלאכה שלו בשנתיים שהיה שם?

תיק גדול זה אוצר חוץ וביטחון.
בינוני זה כלכלה, פנים, חינוך, תחבורה וכו..
קטנים זה הגנת הסביבה, חקלאות, תרבות ודומיהם..

חינוך זה תיק גדול ומאוד משמעותי, ובעל התקציב השני בגודלו. נכון שהוא נמצא בדרגה קצת פחות גבוהה משלושת התיקים הבכירים, אבל עדיין הוא מעל תיקים אחרים בטח כמו תחבורה.

חלוקה של התיקים ל-3 קטגוריות היא חלוקה גסה מדי לדעתי

לגבי הממשלה המתגבשת, נראה שכבר יש את ההסכמות הבאות:
ביטחון - בוגי
אוצר - כחלון
חוץ - ליברמן
חינוך - בנט
פנים - דרעי
תחבורה - כץ
שיכון - גלאנט
איכות הסביבה - אלאלוף
בריאות (סגן) - ליצמן
קליטת עליה - לנדוור (בזיון)
חקלאות - אורי אריאל
תרבות וספורט - איילת שקד

נשארים עוד מספר תיקים לאייש שהמעניינים שבהם יילכו לליכוד מן הסתם. משפטים, ביטחון פנים, כלכלה, רווחה, פיתוח הנגב והגליל, המדע, איומים אסטרטגיים
ועוד בטח כמה ששכחתי.
לדעתי בני בגין יהיה שר המשפטים או שר לאיומים אסטרטגיים, ארדן ייקח את הכלכלה או המשפטים, ומירי רגב תקבל את הרווחה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אפריל 2015, 13:27

דווקא יהיה מעניין לראות מי יהיה שר המשפטים. זה יגיד הרבה לגבי הכיוון שביבי רוצה ללכת אליו במלחמה מול מערכת המשפט.
roy1000

הודעהעל ידי tzachMTA » 26 אפריל 2015, 13:28

כרגע הדיבור הוא שאם בנט לוקח חינוך, דרעי לוקח לו את הכלכלה ואולי מקבל הרחבה לנגב וגליל על הדרך..
אני אגב מנמר כארדן כשר למשפטים.
tzachMTA

הודעהעל ידי יוסי22 » 26 אפריל 2015, 14:15

tzachMTA כתב:כרגע הדיבור הוא שאם בנט לוקח חינוך, דרעי לוקח לו את הכלכלה ואולי מקבל הרחבה לנגב וגליל על הדרך..

הלוואי שארדן ילך למשפטים , יש שם הרבה מאוד עבודה לעדשות וארדן עושה רושם של מועמד ראוי לתפקיד הזה .

קצת איבדתי פוקוס ... ליברמן סגור בחוץ ? על מה בדיוק ... ? על 6 מנדטים והתנהלות בוגדנית ?

שיתנו את זה כבר לסילבן שלום , יעשה עבודה יותר טובה ממנו .
יוסי22

הודעהעל ידי toja27 » 26 אפריל 2015, 14:24

יוסי22 כתב:
tzachMTA כתב:כרגע הדיבור הוא שאם בנט לוקח חינוך, דרעי לוקח לו את הכלכלה ואולי מקבל הרחבה לנגב וגליל על הדרך..

הלוואי שארדן ילך למשפטים , יש שם הרבה מאוד עבודה לעדשות וארדן עושה רושם של מועמד ראוי לתפקיד הזה .

קצת איבדתי פוקוס ... ליברמן סגור בחוץ ? על מה בדיוק ... ? על 6 מנדטים והתנהלות בוגדנית ?

שיתנו לסילבן שלום אבל אז תהיה קואלציה של 61 מנדטים, ונראה לי שביבי מוכן לוותר על התענוג הזה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 26 אפריל 2015, 14:28

אמרתי כבר בסוף הבחירות, שלדעתי יהיה קשה להרכיב קואלציה במצב הנוכחי ואם אכן ביבי יצליח אז ישארו משקעים שיתנו את אותותיהם יותר מאוחר. אני חושב שלמרות העובדה שלכאורה הממשלה הזאת היא "הומוגנית",היא לא תחזיק יותר מדי זמן.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי tzachMTA » 26 אפריל 2015, 18:21

יוסי22 כתב:

הדבר הכי לא ברור זה למה ליברמן מקבל את החוץ..
tzachMTA

הודעהעל ידי rc4991 » 26 אפריל 2015, 21:52

יש כמה תיקים שממש מבאסים אותי שלא ניתנו לאנשים שרציתי
ממש רציתי שבנט יקבל את החוץ ובסוף ליברמן ימשיך בתפקיד ועוד בנט יעבור מהכלכלה לחינוך
רציתי גם לראות את שקד במשפטים כדי להגביל סוף סוף את בג"ץ ובמקום זה היא מקבלת תיק חסר משמעות (אני מקווה לפחות שמישהו בליכוד ידאג לבג"ץ)
ברווחה רציתי לראות את אבוקסיס או אלאלוף שאכפת להם וישקיעו למען החלשים
הדבר היחיד שאני מרוצה ממנו זה שכחלון קיבל את כל המשרדים שהוא רצה על מנת לטפל ביוקר הדיור
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 26 אפריל 2015, 22:53

יוסי22 כתב:

זה מאוד פשוט. ליברמן אמר שאו שהוא בחוץ או שהוא בחוץ... אומרים שאין לו שום חשק למשחקים ולמו"מ קשה, והוא ממש חתך את זה באופן הזה
ושבאמת לא איכפת לו להיות מחוץ לממשלה.
האמת אני לא יודע למה הוא הולך על התפקיד הזה כל הזמן...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 28 אפריל 2015, 21:19

עמית סגל חשף הערב כמה הסכמות מעניינות בדרך לקואליציה
1. יעבירו חוק שיאפשר הצבעה של אזרחים בחול
2. יש הסכם לבצע רפורמה במערכת המשפט
3. יש הסכם על שינוי שיטת הממשל

במידה ויתממשו מדובר בהחלטות טובות
מעניין אם הם יצליחו באמת להגביל את כוחו של בג"ץ
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2015, 22:12

הבנתי גם שיעלו את קצבאות הילדים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 29 אפריל 2015, 07:26

jol9 כתב:הבנתי גם שיעלו את קצבאות הילדים

מצד שני ממש מעצבן ששוב יזרימו מלא כסף לחרדים
בכלל מעצבן אותי שבכזאת קלות משנים פה כל הזמן חוקים שסותרים חוקים שעברו רק לפני שנתיים (כמו עם הגבלת השרים)
חייבים לשנות את זה ולקבוע מינימום שנים בהן אי אפשר לשנות את החוק או שאפשר לבטלו רק ברוב גדול של חכים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 29 אפריל 2015, 07:27

דרעי רוצה את הכלכלה, הרווחה והדתות לעצמו
כמה שהאיש הזה מגעיל אותי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 29 אפריל 2015, 09:06

rc4991 כתב:עמית סגל חשף הערב כמה הסכמות מעניינות בדרך לקואליציה

ברור. החלטות מצויינות. כל סיפור הדמוקרטיה והבחירות האלה זה סתם מעיק ומפריע לביבי לנאום את הנאומים חוצבי הלהבות שלו על איראן.
אפשר לבטל לחלוטין את בית המשפט - זה מוסד מיותר לגמרי ולשנות את שיטת הממשל לשיטה מלוכנית (כלומר להכיר במציאות הקיימת). השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא מתי יעבור השלטון ליאיר נתניהו?
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 29 אפריל 2015, 10:16

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:עמית סגל חשף הערב כמה הסכמות מעניינות בדרך לקואליציה

ברור. החלטות מצויינות. כל סיפור הדמוקרטיה והבחירות האלה זה סתם מעיק ומפריע לביבי לנאום את הנאומים חוצבי הלהבות שלו על איראן.
אפשר לבטל לחלוטין את בית המשפט - זה מוסד מיותר לגמרי ולשנות את שיטת הממשל לשיטה מלוכנית (כלומר להכיר במציאות הקיימת). השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא מתי יעבור השלטון ליאיר נתניהו?

בית המשפט זה גוף חשוב במשולש המערכות אבל הכח שלהם כבר יותר מדי חזק וגם שולטים בו שמאלנים שמקבלים החלטות על פי ההשקפה שלהם ולמעשה מגבילים מאוד את כל הממשלה וכך יוצא שבג"ץ שולט בהרבה החלטות חשובות במדינה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 29 אפריל 2015, 10:53

rc4991 כתב:בית המשפט זה גוף חשוב במשולש המערכות אבל הכח שלהם כבר יותר מדי חזק וגם שולטים בו שמאלנים שמקבלים החלטות על פי ההשקפה שלהם ולמעשה מגבילים מאוד את כל הממשלה וכך יוצא שבג"ץ שולט בהרבה החלטות חשובות במדינה

אתב צודק. אני בכלל חושב שצריך לטהר את כל המערכות משמאלנים. התקשורת, בית המשפט, הצבא, מערכת החינוך, האוצר. כל המפלגות משמאל לליכוד צריכות להיות מוצאות מחוץ לחוק והשמלאנים צריכים ללכת עם טלאי (נגיד לבן) כדי שיהיה אפשר לזהות אותם ברחוב. כל מי שלא מתאים לו שיעבור לברלין (וכמובן את הרכוש של השמאלנים צריכים להלאים).

מתי הולכים לשרוף חנויות של שמאלנים באבן גבירול?
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 29 אפריל 2015, 12:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2015, 11:52

אני חושב שמה שקורה עכשיו במו"מ הזה, הסחטנות וההליכה אחורה, היא במידה גדולה בזכותו של יאיר לפיד...
לנתניהו לצערי אין אופציות אחרות.

אני עוד לא מודע לפרטי ההסכמים, אבל לעשות UNDO לכל מה שנעשה כאן בשנתיים האחרונות, זה עוול גדול, וזאת תעודת עניות גדולה. בלי קשר להאם זה נכון או לא,
חוקים ורפורמות שעברו את כל הועדות וכל ההצבעות, לא יכולים להיות מבוטלים במחי יד. זה אומר שבוזבזו כאן שנים יקרות וכספים גדולים. חייב להיות רצף שלטוני, כי המצב כבר בלתי נסבל
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 29 אפריל 2015, 13:29

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:בית המשפט זה גוף חשוב במשולש המערכות אבל הכח שלהם כבר יותר מדי חזק וגם שולטים בו שמאלנים שמקבלים החלטות על פי ההשקפה שלהם ולמעשה מגבילים מאוד את כל הממשלה וכך יוצא שבג"ץ שולט בהרבה החלטות חשובות במדינה

אתב צודק. אני בכלל חושב שצריך לטהר את כל המערכות משמאלנים. התקשורת, בית המשפט, הצבא, מערכת החינוך, האוצר. כל המפלגות משמאל לליכוד צריכות להיות מוצאות מחוץ לחוק והשמלאנים צריכים ללכת עם טלאי (נגיד לבן) כדי שיהיה אפשר לזהות אותם ברחוב. כל מי שלא מתאים לו שיעבור לברלין (וכמובן את הרכוש של השמאלנים צריכים להלאים).

מתי הולכים לשרוף חנויות של שמאלנים באבן גבירול?

שים לה מה כתבתי לך, "שמאלנים שמקבלים החלטות על פי ההשקפה שלהם"
אין לי שום בעיה שיהיו שמאלנים בבית המשפט או בכל מערכת אחרת, רק שיהיו אובייקטיבים ולא יקבלו החלטות על סמך ההשקפה שלהם כי זה לא התפקיד שלהם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 29 אפריל 2015, 15:33

rc4991 כתב:
jol9 כתב:הבנתי גם שיעלו את קצבאות הילדים

מצד שני ממש מעצבן ששוב יזרימו מלא כסף לחרדים
בכלל מעצבן אותי שבכזאת קלות משנים פה כל הזמן חוקים שסותרים חוקים שעברו רק לפני שנתיים (כמו עם הגבלת השרים)
חייבים לשנות את זה ולקבוע מינימום שנים בהן אי אפשר לשנות את החוק או שאפשר לבטלו רק ברוב גדול של חכים

זה מאוד נכון ואני אומר את אותו דבר כל הזמן , אבל למישהו כמו ביבי זה לא אכפת. הבן אדם הולך להיות ראש ממשלה בפעם הרביעית ומראה שבסופו של דבר אין לבן אדם הזה ערכים אמיתיים, ואם יש הם לא תופסים חלק גדול בהחלטות שלו. הדבר הכי חזק אצלו מסתמן זה הרצון להישאר בשלטון שוב,וזה לא משנה שרק לפני שנתיים נקבעו חוקים שהיו אמורים לקדם את ישראל והוא מבטל אותם בלי להניד עפעף רק כדי לבנות קואלציה ולהיות ראש ממשלה בפעם המי יודע כמה.
זה בושה גדולה לאזרחי המדינה הזאת שהאיש הזה קיבל 30 מנדטים והוא ראש הממשלה שוב.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים