jol9 כתב:roy1000 כתב:מנסה לשווק באמצעות שקרים בוטים?
ביבי לא סתם קרא להפלת המשטר של סאדאם חוסיין, הוא הבטיח הבטחות על מה יהיה אחרי. הבטחות שלא היה להם שום כיסוי. זה משחק חוזר - אתה לא יכול לשקר שוב ושוב.
אין לי בעיה להתמקד בתוצאות - 6 שנים שביבי בשלטון, והמצב המדיני הכי גרוע מאז שנות ה- 80, המצב הבטחוני בערך אותו דבר כמו לפני 6 שנים אם לא גרוע יותר, ואיראן היא מדינת סף גרעינית.
לגבי לפיד - הוא רץ בפעם שעברה על נושא השיוויון בנטל וזה הוא הצליח להעביר את זה כמו שהבטיח. אני לא חושב שכרגע המדינה צריכה לשאוף לכיוון של הורדת מס הכנסה (אבל כן לשאוף להוריד את המע"מ ל- 15%), צריך לשאוף לשפר את שירותי הבריאות, החינוך והתחבורה הציבורית.
דרך אגב - בכל הקמפיין הזה, לא הזכירו פעם אחת את נושא ניהול החוב של המדינה. למדינת ישראל יש ניהול חוב כושל בצורה בלתי רגילה. אנחנו משלמים תשלומי ריבית שנתיים של 6.5% על החוב הלאומי וזו שערוריה. עם ניהול חוב מקצועי, היה אפשר להוריד את זה ל- 3%, וזה שווה למעלה מ- 25 מליארד שקל בשנה - מספיק בשביל הרבה מאוד דברים. זה לא יכול להיות שאיזו פקידה בת 35 שעבדה כל החיים שלה במשרד האוצר מנהלת חוב של 650 מליארד שקל כשאין לה שום ידע מקצועי מספק לנושא.
ארה"ב השקיע מליארדים בנושא של ניהול חוב - הם שכרו את האנשים הכי טובים בתחום והורידו את תשלומי הריבית בחצי טריליון לשנה בזכות ניהול חוב חכם. חבל שכחלון ולפיד לא מדברים על הדבר הזה.
ועוד לא דיברתי על נושא החוב של חברת החשמל שהוא שערוריה בפני עצמה.
בסדר. אז הוא טעה בהערכה, וכנראה שאם הטיפול של ארה"ב, היה טוב יותר, אולי איראן לא היתה מתרוממת ככה. בכל מקרה, כל רודן אכזר ופסיכוטי, חייב
להיתלות על העץ הקרוב למקום מגוריו בהקדם.
אני חושב שאתה מפשט באופן ציני מאוד את 6 השנים האחרונות. המצב הביטחוני, המדיני, האזרחי, הכלכלי והחברתי לא ניתנים לסיכום בשתי שורות
לפיד רץ על הרבה דברים. שוויון בנטל? אתה רואה כאן שוויון בנטל? זה שיש עוד כמה חרדים שמתגייסים, זה ממש לא שוויון בנטל, עם כל הכבוד.
יש משהו שכדאי לך לדעת ... אין עוד כמה חרדים שמתגייסים בגלל לפיד , להיפך .
הייתה מגמה ברוכה של השתלבות בלימודים , שירות צבאי , עבודה וכו' ואז בא לפיד ופגע באופן הרסני בתהליכים האלו כשהוא הפך את הנושא למלחמה במקום לחזק את התהליכים שהיו גם כך בכיוון הנכון.