בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי יוסי22 » 05 מרץ 2015, 12:06

jol9 כתב:
roy1000 כתב:מנסה לשווק באמצעות שקרים בוטים?

ביבי לא סתם קרא להפלת המשטר של סאדאם חוסיין, הוא הבטיח הבטחות על מה יהיה אחרי. הבטחות שלא היה להם שום כיסוי. זה משחק חוזר - אתה לא יכול לשקר שוב ושוב.

אין לי בעיה להתמקד בתוצאות - 6 שנים שביבי בשלטון, והמצב המדיני הכי גרוע מאז שנות ה- 80, המצב הבטחוני בערך אותו דבר כמו לפני 6 שנים אם לא גרוע יותר, ואיראן היא מדינת סף גרעינית.

לגבי לפיד - הוא רץ בפעם שעברה על נושא השיוויון בנטל וזה הוא הצליח להעביר את זה כמו שהבטיח. אני לא חושב שכרגע המדינה צריכה לשאוף לכיוון של הורדת מס הכנסה (אבל כן לשאוף להוריד את המע"מ ל- 15%), צריך לשאוף לשפר את שירותי הבריאות, החינוך והתחבורה הציבורית.

דרך אגב - בכל הקמפיין הזה, לא הזכירו פעם אחת את נושא ניהול החוב של המדינה. למדינת ישראל יש ניהול חוב כושל בצורה בלתי רגילה. אנחנו משלמים תשלומי ריבית שנתיים של 6.5% על החוב הלאומי וזו שערוריה. עם ניהול חוב מקצועי, היה אפשר להוריד את זה ל- 3%, וזה שווה למעלה מ- 25 מליארד שקל בשנה - מספיק בשביל הרבה מאוד דברים. זה לא יכול להיות שאיזו פקידה בת 35 שעבדה כל החיים שלה במשרד האוצר מנהלת חוב של 650 מליארד שקל כשאין לה שום ידע מקצועי מספק לנושא.

ארה"ב השקיע מליארדים בנושא של ניהול חוב - הם שכרו את האנשים הכי טובים בתחום והורידו את תשלומי הריבית בחצי טריליון לשנה בזכות ניהול חוב חכם. חבל שכחלון ולפיד לא מדברים על הדבר הזה.

ועוד לא דיברתי על נושא החוב של חברת החשמל שהוא שערוריה בפני עצמה.

בסדר. אז הוא טעה בהערכה, וכנראה שאם הטיפול של ארה"ב, היה טוב יותר, אולי איראן לא היתה מתרוממת ככה. בכל מקרה, כל רודן אכזר ופסיכוטי, חייב
להיתלות על העץ הקרוב למקום מגוריו בהקדם.

אני חושב שאתה מפשט באופן ציני מאוד את 6 השנים האחרונות. המצב הביטחוני, המדיני, האזרחי, הכלכלי והחברתי לא ניתנים לסיכום בשתי שורות

לפיד רץ על הרבה דברים. שוויון בנטל? אתה רואה כאן שוויון בנטל? זה שיש עוד כמה חרדים שמתגייסים, זה ממש לא שוויון בנטל, עם כל הכבוד.

יש משהו שכדאי לך לדעת ... אין עוד כמה חרדים שמתגייסים בגלל לפיד , להיפך .

הייתה מגמה ברוכה של השתלבות בלימודים , שירות צבאי , עבודה וכו' ואז בא לפיד ופגע באופן הרסני בתהליכים האלו כשהוא הפך את הנושא למלחמה במקום לחזק את התהליכים שהיו גם כך בכיוון הנכון.
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 12:09

יוסי22 כתב:יש משהו שכדאי לך לדעת ... אין עוד כמה חרדים שמתגייסים בגלל לפיד , להיפך .

הייתה מגמה ברוכה של השתלבות בלימודים , שירות צבאי , עבודה וכו' ואז בא לפיד ופגע באופן הרסני בתהליכים האלו כשהוא הפך את הנושא למלחמה במקום לחזק את התהליכים שהיו גם כך בכיוון הנכון.

זה סיפורים שמוכרים הרבנים וכל מיני אינטרסנטים, אבל לפיד הציג את המספרים האמיתיים והוא הראה עליה של 5% בגיוס מ- 2014 ל- 2015 ועוד עליה דומה ביציאה לעבודה.

שום דבר לא נפגע. התהליך הזה הוא בלתי נמנע והחוק היה נכון וצודק.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 05 מרץ 2015, 12:14

תרשה לי לגחך ...

אתה מדבר בביטחון על נושאים שאין לך מושג בהם וחבל ... קצת צניעות עוד לא הרגה אף אחד .

גם אם יש מספרים כאלו (איך יש מספרי גיוס ל-2015??? ) , איך מודדים גיוס חרדים ? חשבת על זה שבודקים גיוס למקומות כמו נחל חרדי שהם בדרך כלל חצי חרדים חצי דתיים ואפשר בקלות לדחוף לשם עוד קצת דתיים ולעוות נתונים ?

אני יכול להגיד לך בוודאות בנושא הזה שבו בבירור אין לך מושג שאתה טועה בגדול ולפיד חיזק (מאוד!) את הגורמים הקיצוניים בתוך הציבור החרדי וגרם לפגיעה בתהליכי עומק שהחלו בציבור החרדי לפני שהוא הפך את הנושא הזה לכלי ניגוח פוליטי .
יוסי22

הודעהעל ידי felix_r » 05 מרץ 2015, 13:00

MTA2311 כתב:אז מסתבר ש40% מהציבור נמצא במינוס.
זאת התשובה לכל אלה שטוענים שיוקר המחיה הוא פיקציה, ושאנשים סתם מפונקים. רמת החיים פה יחסית גבוהה, כי אנשים חיים על המינוס. עד שהבועה תתפוצץ כמובן.

יוקר המחיה הוא לא פיקציה, אבל הנתון שהבאת לא קשור בכלל לעניין. אם תשאל את ההורים שלך, הם יספרו לך שזה תמיד היה ככה פשוט כי בישראל זה אפשרי. בארה"ב אף אחד לא חי במינוס, כי אין דבר כזה להיות באוברדראפט.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2015, 13:30

felix_r כתב:
זאת התשובה לכל אלה שטוענים שיוקר המחיה הוא פיקציה, ושאנשים סתם מפונקים. רמת החיים פה יחסית גבוהה, כי אנשים חיים על המינוס. עד שהבועה תתפוצץ כמובן.

יוקר המחיה הוא לא פיקציה, אבל הנתון שהבאת לא קשור בכלל לעניין. אם תשאל את ההורים שלך, הם יספרו לך שזה תמיד היה ככה פשוט כי בישראל זה אפשרי. בארה"ב אף אחד לא חי במינוס, כי אין דבר כזה להיות באוברדראפט.

זה קשור, כי אחד הטיעונים המרכזיים נגד המחאה החברתית , היה ש"המסעדות מלאות כל השנה ונתבג מלא בקיץ". זה אפשרי, כי אנשים פה חיים על המינוס.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 05 מרץ 2015, 13:43

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

זה קשור, כי אחד הטיעונים המרכזיים נגד המחאה החברתית , היה ש"המסעדות מלאות כל השנה ונתבג מלא בקיץ". זה אפשרי, כי אנשים פה חיים על המינוס.

זה לא קשור אפילו לא לשניה. לא למסעדות ולא ליוקר המחייה.
אתה חושב שמינוס זו איזו מתנה שהבן אדם מקבל כמו מענק שיחרור? :)

זאת בסך הכל מסגרת בגובה המשכורת החודשית שלך שנכנסת לבנק כל חודש. אז אתה מבזבז את הכסף של המשכורת לפני שהיא נכנסת. אז? זה סוג של אשראי (בתנאים לא משתלמים דרך אגב).

תחשוב על זה ככה: אם אתה משלם בכרטיס אשראי ולא במזומן, האם זה עושה אותך עשיר יותר?

ברוב המדינות אין בכלל דבר כזה מינוס. גם העשיר וגם העני לא יכול לקחת שקל אחד יותר ממה שיש לו על חשבון העו"ש.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Roni1 » 05 מרץ 2015, 14:31

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

אז שיתחילו להתנהל נכון. ברור שיש יוקר מחיה וחלק גדול מהאנשים שנמצאים במינוס נמצאים בו מתוך הכרח. אבל הישראלים הם צרכנים מטומטמים ובזבזנים, מי שנכנס למינוס על טיסות ומותרות בתקופה שאין לו אפשרות הוא אדיוט, ויש כאן יותר מידי כאלה.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 15:02

יוסי22 כתב:תרשה לי לגחך ...

אתה מדבר בביטחון על נושאים שאין לך מושג בהם וחבל ... קצת צניעות עוד לא הרגה אף אחד .

גם אם יש מספרים כאלו (איך יש מספרי גיוס ל-2015??? ) , איך מודדים גיוס חרדים ? חשבת על זה שבודקים גיוס למקומות כמו נחל חרדי שהם בדרך כלל חצי חרדים חצי דתיים ואפשר בקלות לדחוף לשם עוד קצת דתיים ולעוות נתונים ?

אני יכול להגיד לך בוודאות בנושא הזה שבו בבירור אין לך מושג שאתה טועה בגדול ולפיד חיזק (מאוד!) את הגורמים הקיצוניים בתוך הציבור החרדי וגרם לפגיעה בתהליכי עומק שהחלו בציבור החרדי לפני שהוא הפך את הנושא הזה לכלי ניגוח פוליטי .

יכול להיות. אלו המספרים הרשמיים של צה"ל וזה לא כזה מעניין להתווכח עליהם. מדובר במספרים קטנים ככה או ככה.
לגבי היציאה לעבודה גם כאן יש לך ויכוח עם המספרים?

את הדברים האלה יהיה אפשר לשפוט רק בעוד 5-10 שנים. ממש לא מעניינים אותי גורמים קיצוניים בציבור החרדי. זה כמו להגיד שלא נעביר חוק נגד אונס בגלל גורמים קיצוניים בקרב האנסים. החוקים צריכים לשקף נורמות חברתיות והנורמה החברתית היא שכולם צריכים לשרת ולעבוד.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2015, 15:18

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

זאת בסך הכל מסגרת בגובה המשכורת החודשית שלך שנכנסת לבנק כל חודש. אז אתה מבזבז את הכסף של המשכורת לפני שהיא נכנסת. אז? זה סוג של אשראי (בתנאים לא משתלמים דרך אגב).

תחשוב על זה ככה: אם אתה משלם בכרטיס אשראי ולא במזומן, האם זה עושה אותך עשיר יותר?

ברוב המדינות אין בכלל דבר כזה מינוס. גם העשיר וגם העני לא יכול לקחת שקל אחד יותר ממה שיש לו על חשבון העו"ש.

לא רק שזה קשור, זאת הסיבה הבלעדית למצב. אנשים מרשים לעצמם להיכנס לבור של חובות (מינוס), וממשיכים לחיות ברמת חיים גבוהה. זה לא הופך אותם לעשירים יותר, זה מאפשר להם לחיות זמנית כמו עשירים. שוב, עד שהבועה תתפוצץ.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 05 מרץ 2015, 15:26

roy1000 כתב:את הדברים האלה יהיה אפשר לשפוט רק בעוד 5-10 שנים. ממש לא מעניינים אותי גורמים קיצוניים בציבור החרדי. זה כמו להגיד שלא נעביר חוק נגד אונס בגלל גורמים קיצוניים בקרב האנסים. החוקים צריכים לשקף נורמות חברתיות והנורמה החברתית היא שכולם צריכים לשרת ולעבוד.

זו הנורמה בחברה שלך בלבד. בחברה שלהם הנורמה היא שלא משרתים בצבא, ואפילו היה לכך הכשר חוקי. וכן, אותם חרדים שמסכימים לבסוף להתגייס הם אלו שבין כה נמצאים על התפר שבין עולם הישיבות ובין הרצון לצאת לעולם החופשי (חרדים לייט). החרדים המסורתיים שאנחנו מכירים לא יתחילו לנהור בהמוניהם לשירות צבאי לעולם, ובצדק.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 15:49

התנין כתב:
roy1000 כתב:את הדברים האלה יהיה אפשר לשפוט רק בעוד 5-10 שנים. ממש לא מעניינים אותי גורמים קיצוניים בציבור החרדי. זה כמו להגיד שלא נעביר חוק נגד אונס בגלל גורמים קיצוניים בקרב האנסים. החוקים צריכים לשקף נורמות חברתיות והנורמה החברתית היא שכולם צריכים לשרת ולעבוד.

זו הנורמה בחברה שלך בלבד. בחברה שלהם הנורמה היא שלא משרתים בצבא, ואפילו היה לכך הכשר חוקי. וכן, אותם חרדים שמסכימים לבסוף להתגייס הם אלו שבין כה נמצאים על התפר שבין עולם הישיבות ובין הרצון לצאת לעולם החופשי (חרדים לייט). החרדים המסורתיים שאנחנו מכירים לא יתחילו לנהור בהמוניהם לשירות צבאי לעולם, ובצדק.

זו הנורמה שרוב העם רוצה. רוב העם רוצה שכולם ישרתו ושכולם יעבדו. אם זה יצא לפועל או לא, נצטרך לראות בעוד כמה שנים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 15:57

אני חושב שחרידים לא צריכים ברובם לשרת בצבא, אבל כן צריכים לשרת כולם בשירות אזרחי או קהילתי כלשהו.
זאת היתה יכולה להיות התרומה האמיתית לשוויון בחברה. אותו כנ"ל בקשר לערבים.

ואז הסנקציות היו הרבה יותר סבירות - מי שלא תרם לא בצה"ל ולא בשירות כלשהו חוקי, לא ייקבל שום הטבה, לא באוניברסיטה, לא ברכישת דירה, וכו'
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2015, 15:58

חרדים צריכים ללכת לעבוד, או לא להיות מתוקצבים על ידי המדינה.
עניין הגיוס זה פופוליזם זול ומטופש של יאיר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 05 מרץ 2015, 16:01

roy1000 כתב:
התנין כתב:

זו הנורמה שרוב העם רוצה. רוב העם רוצה שכולם ישרתו ושכולם יעבדו. אם זה יצא לפועל או לא, נצטרך לראות בעוד כמה שנים.

מה זה חשוב מה כל העם רוצה? העם רוצה הרבה דברים ועובדה שזה לא מתקיים. ההשוואה לאונס היא כמובן לא במקומה, שכן אונס מעולם לא היה חוקי, בעוד הימנעותם מלהתגייס היתה גם היתה. אני בטוח שזה גם לא יצא לפועל, לא משנה כמה לפידים יצוצו להם בפוליטיקה. הרוח של אותם אנשים היא מדהימה, ושום דבר לא יצליח להזיז אותם ממקומם, ואני מברך על כך.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 05 מרץ 2015, 16:17

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

לא רק שזה קשור, זאת הסיבה הבלעדית למצב. אנשים מרשים לעצמם להיכנס לבור של חובות (מינוס), וממשיכים לחיות ברמת חיים גבוהה. זה לא הופך אותם לעשירים יותר, זה מאפשר להם לחיות זמנית כמו עשירים. שוב, עד שהבועה תתפוצץ.

איך בן אדם שלא יודע לנהל את הכספים שלו קשור ליוקר המחייה? אנשים בזבזנים יש בכל העולם, גם במדינות שיקר לחיות בהן, וגם במדינות שזול לחיות בהן. זה כמו לקשור את יוקר המחייה לעובדה שלפעמים השמים בהירים ולפעמים מעונן. אין קשר לוגי כלשהו.

גם המיליארדרים נכנסים לפעמים לחובות. אין לזה שום קשר ליוקר המחיה.

יוקר המחיה קשור בדברים אחרים לגמרי. כמו:

א) מסים גבוהים מאוד על יבוא מוצרי בשר, חלב וחקלאות. אלה מיסים שנשארו עוד משלטון השמאל לפני הרבה שנים. בזמנו הם נועדו על מנת להגן על הקיבוצים החקלאים. בפועל, היום הם רק מונעים תחרות חופשית ולא נותנים ליבא מוצרים חילופיים זולים מחו"ל.

ב) חמדנות. כן, כן. העם שלנו הוא לא מושלם, הוא מאוד חמדן. אנשים מעלים מחירים סתם. כדוגמא אני תמיד מביא סיפור מחיר הסיגריות במכולת בשכונה שלי. בעל המכולת נוהג להעלות את מחיר הסיגריות כל כמה חודשים בלי שום קשר למציאות. כאשר לפני מספר שנים המע"מ עלה ב 1%, הוא העלה את מחיר הסיגריות שאני מעשן ב 2 שקל. שאלתי אותו למה? אמר לי, לא שמעת? המע"מ עלה ב 1%. אמרתי לו, רגע, אבל 1% מ 20 שקל זה רק 20 אגורות. 2 שקל זה 10%! אז הוא התחיל להתחמק והפיל הכל על הספק... לפני כחודשים יבואן אחד העלה את מחיר הסיגריות שהוא מייבא. רק את הסוגים שהוא מייבא. אבל בעל המכולת העלה את המחיר על כל סוגי הסיגריות, למרות שהסוג שאני מעשן, מייבא מישהו אחר לגמרי. למזלי אני כבר מזמן לא קונה אצלו. אני קונה אצל מישהו פחות חמדן. הבדל המחירים כבר הגיע ל 3 שקל לחפיסה. אני מעשן חפיסה ביום. מה שאומר בחשבון פשוט, אם הייתי ממשיך לקנות במכולת, הייתי מאפשר לשדוד אותי בסכום של 1000 שקל בשנה! מה שמביא אותנו לסעיף השלישי, והוא צרכנות חכמה.

ג) אין בישראל תרבות של צרכנות נכונה! אנשים קונים גם כאשר הם יודעים בודאות ששודדים אותם! אז אם אתה פראיר, למה שלא ישדדו אותך?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 16:20

התנין כתב:מה זה חשוב מה כל העם רוצה? העם רוצה הרבה דברים ועובדה שזה לא מתקיים. ההשוואה לאונס היא כמובן לא במקומה, שכן אונס מעולם לא היה חוקי, בעוד הימנעותם מלהתגייס היתה גם היתה. אני בטוח שזה גם לא יצא לפועל, לא משנה כמה לפידים יצוצו להם בפוליטיקה. הרוח של אותם אנשים היא מדהימה, ושום דבר לא יצליח להזיז אותם ממקומם, ואני מברך על כך.

בעיקרון, הדמוקרטיה עובדת לפי עקרון של שלטון הרוב. לפיד נבחר בשביל להעביר את החוק הזה של שיוויון בנטל והוא קיים את ההבטחה הזו. האם זה יעבוד? אין לי מושג, את זה נדע רק לאורך זמן אם החוק לא יבוטל.

אני יכול לתת לך דוגמא אחרת - החוק של זכויות יוצרים. אני זוכר שכשהייתי ילד היו חנויות שהיו מוכרות תוכנות מועתקות וכמובן היו את הקסטות המוקלטות בתחנה המרכזית. העבירו חוק של זכויות יוצרים וזה לקח משהו כמו 20 שנה, אבל הנורמות השתנו ורובנו מבינים שלהפר זכויות יוצרים זה משהו לא חוקי ולא נורמטיבי במידה כזו או אחרת. כנ"ל לגבי החוק להטרדה מינית - גם כאן הנורמה הייתה הפוכה ואחרי שהעבירו את החוק, הנורמות לאט לאט משתנות.

את הדברים האלה צריך לשפוט לאורך זמן. בכל מקרה, חוק או לא חוק, זה ברור שהאוכלוסיה החרדית תיאלץ לשנות את אורח החיים שלה פשוט כי חלקם באוכלוסיה הופך להיות גדול מדי בשביל להישען על מערכת הרווחה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 16:24

jol9 כתב:אני חושב שחרידים לא צריכים ברובם לשרת בצבא, אבל כן צריכים לשרת כולם בשירות אזרחי או קהילתי כלשהו.

ואז הסנקציות היו הרבה יותר סבירות - מי שלא תרם לא בצה"ל ולא בשירות כלשהו חוקי, לא ייקבל שום הטבה, לא באוניברסיטה, לא ברכישת דירה, וכו'

לפי מה שאני מבין, יש אפשרות לשירות אזרחי בחוק הזה. הבעיה שהתשתית של שירות אזרחי לא קיימת או לא מספיק גדולה.

אני מסכים לגמרי לגבי הפסקה השניה - הדרך היותר יעלה לטפל הנושא השירות הצבאי היא באמצעות המקל (הטבות) ולא דווקא באמצעות הגזר (סנקציות פליליות). הבעיה היא שהיועץ המשפטי לממשלה לא מאפשר (מפחד בג"ץ) להפלות אנשים לפי שירות צבאי. אני ממש לא מבין את הסיפור הזה כי בכמעט כל המדינות בעולם (כולל ארה"ב, צרפת ובריטניה) החוק מעודד אפליה לטובה על בסיס שירות צבאי. אני לא מבין איך בית המשפט בארץ סוטה מהנורמה הזו.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2015, 16:28

פליקס, לא אמרתי שיוקר המחיה הוא בגלל ש40% מהציבור במינוס. ממש לא. אמרתי שאלה שמנסים להראות כאילו המצב פה בסדר, על בסיס רמת החיים הגבוהה, הם גנבי דעת. כי רמת החיים גבוהה לא בגלל שהכל פה בסדר, אלא בגלל שיש אפשרות לחיות על מינוס.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 05 מרץ 2015, 16:55

MTA2311 כתב:פליקס, לא אמרתי שיוקר המחיה הוא בגלל ש40% מהציבור במינוס. ממש לא. אמרתי שאלה שמנסים להראות כאילו המצב פה בסדר, על בסיס רמת החיים הגבוהה, הם גנבי דעת. כי רמת החיים גבוהה לא בגלל שהכל פה בסדר, אלא בגלל שיש אפשרות לחיות על מינוס.

גם זו דיעה דילטאנטית עד מאוד. לא כל מי שנכנס למינוס, זה בגלל שאין לו כסף או שהוא לא יודע לנהל את כספו. רחוק מזה.

קח דוגמא. נגיד אתה עושה קניה גדולה. לדוגמא רכב חדש. פתחת בשביל זה כמה פק"מים/תכניות חיסכון, ועדיין חסר לך 10 אלף שקל. האפשרויות שעומדות בפניך הן או לפתוח את קרן ההשתלמות של אישתך (קרן ריווחית מאוד, כי המעסיק שלה משלם חצי), או להכנס למינוס של 10 אלף שקל. אתה אומר לעצמך למה לי לפתוח קרן השתלמות ריווחית, עדיף אני אכנס למינוס, בעוד שבועים תכנס המשכורת שלי ותכסה את הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 16:59

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שחרידים לא צריכים ברובם לשרת בצבא, אבל כן צריכים לשרת כולם בשירות אזרחי או קהילתי כלשהו.

לפי מה שאני מבין, יש אפשרות לשירות אזרחי בחוק הזה. הבעיה שהתשתית של שירות אזרחי לא קיימת או לא מספיק גדולה.

אני מסכים לגמרי לגבי הפסקה השניה - הדרך היותר יעלה לטפל הנושא השירות הצבאי היא באמצעות המקל (הטבות) ולא דווקא באמצעות הגזר (סנקציות פליליות). הבעיה היא שהיועץ המשפטי לממשלה לא מאפשר (מפחד בג"ץ) להפלות אנשים לפי שירות צבאי. אני ממש לא מבין את הסיפור הזה כי בכמעט כל המדינות בעולם (כולל ארה"ב, צרפת ובריטניה) החוק מעודד אפליה לטובה על בסיס שירות צבאי. אני לא מבין איך בית המשפט בארץ סוטה מהנורמה הזו.

אני מניח שהתשתית לא מספיק גדולה, אבל גם הצבא לא יכול לקלוט עשרות אלפי חרדים. ובוא נניח רגע שהחרדים יתגייסו כולם. מה עם הערבים?
למה להם מגיע פטור? ומה עם נשים דתיות?
אני מניח שפטור אפשר לתת לנשים בהריון או כאלה שכבר ילדו, אבל לא מעבר.

הפתרונות צריכים להיות כוללים. אין שום בעיה שבחורה בת 18 ממאה שערים, לא תתנדב באיזו טיפת חלב מקומית?
למה שבחור ערבי לא יתנדב לאיזה משמר אזרחי מקומי בכפר או בעיר שבה הוא גר?

את התשתית צריך להתחיל לבנות בהתאם לחוקים שיעברו ויתקבלו, וזה הרבה יותר מעניין מלגייס עוד עשרה דוסים, שגם ככה לא עושים כלום בצבא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד