המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
התנין כתב:פליקס,נראה לך הגיוני וצודק שאדם שמרוויח, נניח, 70 אלף ש"ח בחודש ואדם שמרוויח מיליון ש"ח (או אפילו חצי מיליון, או רבע מיליון) לחודש יהיה כפופים לאותו שיעור מס (50%)? לי לא.
בכל אופן, לא מדובר במס שהופך את המדינה שלך לקומוניסטית, ויש המון מדינות מערביות בהן הדבר נהוג. אם אני לא טועה, שיעורי המס הישיר בארה"ב גבוהים מאלו של ישראל.
jol9 כתב:דיון ממש מעניין התפתח כאן. פליקס, לדעתי אתה צודק ברמה הלוגית, אבל העולם שלנו לא ממש מתנהל כך, וזה ידוע.
בעולם שלנו, מי שמצליח ומרוויח הרבה כסף, מחזיר חלק מאוד משמעותי ממנו למדינה, ומי שלא - לא. אני חושב שעיקר המטרה של העניין
הזה הוא בשביל לתקן באופן מלאכותי את הפערים בחברה ולהקל במידת מה על חייהם של העניים.
felix_r כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:התנין ,
מי אמר שהחוקים החברתיים הם בכלל טובים ?
כל מי שמבין בכלכלה, יודע שבכלכלה לכל דבר יש שני צדדים, ולכל מהלך יש גם תגבוה הפוכה.
בוא ניקח לדוגמא את מס החברות. נגיד והעלת את מס החברות.
ניקח מהעשירים. נשמע טוב, לא? אבל בוא ונבדוק מה תהיה התוצאה.
התוצאה תהיה כזאת:
א) כתוצאה ממיסוי גבוה יותר, הרווח של החברות יקטן
ב) כשהרווח קטן, חברות הולכות להתיעלות
ג) "התיעלות" זו מילה יפה, אבל במציאות משמעות הדבר היא פיטורי עובדים
אז פיטורי עובדים זה טוב?
מס חברות לא קשור בכלום לעשירים. חברות זה לא בני אדם.
אין שום קשר בין מיסוי חברות להשקעה או להתייעלות או לפיטורי עובדים. מיסוי חברות זה רק על רווחים והוא לא מעוות החלטות השקעה. אפילו עובד אחד לא פוטר בגלל שהעלו את מס החברות. הבעיה היא אחרת - יש חברות גלובליות שיכולות לבחור את המקום שממנו הן עובדות ואם תעלה מיסים הן יברחו מכאן למקומות עם מיסוי נמוך יותר. לדוגמא - טבע או אינטל.
פיטורי עובדים יכולי םלהיות ממליון סיבות. זה לא טוב ולא רע ברמת החברה הבודדת.
אתה חי בסרט
שטויות במיץ
התנין כתב:קודם כל דיוק קטן - מס חברות מוטל על ההכנסות ולא על הרווחים. רווח זה מה שנשאר לאחר ניכוי הוצאות (בהן גם מסים), ועליו ישולם מס רק כאשר הוא יחולק כדיבידנד בין בעלי המניות, בשיעור של 25%-30%.
הבעיה המרכזית היא כפי שרוי ציין, שישנן חברות שבמידה ושיעור המס שלהן יעלה, יעדיפו להעתיק את פעילותן למדינה אחרת. זו אכן סוגיה מורכבת. אבל לגביי מס עשירים (של אנשים שמרוויחים משכורות באמת מנופחות, כמו מיליון שקל בחודש, דבר שהוא בהחלט קיים), אני לא רואה כל מניעה לכך שהדבר אכן יצא לפועל.
roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:התנין ,
מי אמר שהחוקים החברתיים הם בכלל טובים ?
כל מי שמבין בכלכלה, יודע שבכלכלה לכל דבר יש שני צדדים, ולכל מהלך יש גם תגבוה הפוכה.
בוא ניקח לדוגמא את מס החברות. נגיד והעלת את מס החברות.
ניקח מהעשירים. נשמע טוב, לא? אבל בוא ונבדוק מה תהיה התוצאה.
התוצאה תהיה כזאת:
א) כתוצאה ממיסוי גבוה יותר, הרווח של החברות יקטן
ב) כשהרווח קטן, חברות הולכות להתיעלות
ג) "התיעלות" זו מילה יפה, אבל במציאות משמעות הדבר היא פיטורי עובדים
אז פיטורי עובדים זה טוב?
מס חברות לא קשור בכלום לעשירים. חברות זה לא בני אדם.
אין שום קשר בין מיסוי חברות להשקעה או להתייעלות או לפיטורי עובדים. מיסוי חברות זה רק על רווחים והוא לא מעוות החלטות השקעה. אפילו עובד אחד לא פוטר בגלל שהעלו את מס החברות. הבעיה היא אחרת - יש חברות גלובליות שיכולות לבחור את המקום שממנו הן עובדות ואם תעלה מיסים הן יברחו מכאן למקומות עם מיסוי נמוך יותר. לדוגמא - טבע או אינטל.
פיטורי עובדים יכולי םלהיות ממליון סיבות. זה לא טוב ולא רע ברמת החברה הבודדת.
אתה חי בסרט
שטויות במיץ
אני חי בסרט שנרא העולם האמיתי פליקס. אולי כדאי שתצטרף.
felix_r כתב:jol9 כתב:דיון ממש מעניין התפתח כאן. פליקס, לדעתי אתה צודק ברמה הלוגית, אבל העולם שלנו לא ממש מתנהל כך, וזה ידוע.
בעולם שלנו, מי שמצליח ומרוויח הרבה כסף, מחזיר חלק מאוד משמעותי ממנו למדינה, ומי שלא - לא. אני חושב שעיקר המטרה של העניין
הזה הוא בשביל לתקן באופן מלאכותי את הפערים בחברה ולהקל במידת מה על חייהם של העניים.
המטרה (" לתקן באופן מלאכותי את הפערים בחברה...") ברורה, אין על זה וויכוח. השאלה היא האם זה נכון לעשות? ואם זה כן נכון לעשות, אז עד איזה גבול?
ניקח דוגמא פשוטה:
אתה עובד פי שלוש ממני, אבל מקבל נטו רק 10% יותר ממני. האם תמשיך לעבוד פי שלוש ממני אם אין הרבה הבדל בתמורה?
או דוגמא אחרת:
אתה למדת 7 שנים + 2 התמחות כאשר את כל הלימודים אתה משלם מכיסך, ואני למדתי קורס של 3 חודשים בחינם. האם היית משקיע כל כך הרבה זמן וכסף בלימודים אם כבר בהתחלה היית יודע שהמשכורת שלך נטו (אחרי המס) תהיה רק טיפה גבוה יותר משלי?
אז נכון, כולנו יהודים טובים, שאוהבים לעזור לנזקקים, אבל דבר אחד זה לעזור מדי פעם מרצונך החופשי, ודבר אחר זה במשך כל החיים לממן עשרות אנשים זרים, שאתה לא מכיר ואפילו לא יודע אם באמת מגיע להם, שתעזור להם, או שהם סתם עצלנים/רמאים?
felix_r כתב:אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל בעולם האמיתי לכל חברה יש בעלים (בעלי מניות), שרוצים רווחים!
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל בעולם האמיתי המטרה היחידה של כל חברה זה להרוויח כסף. וזאת המטרה היחידה שלה!
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל בעולם האמיתי כל חברה מפטרת עובדים כשהרווחים שלה יורדים. וכן, זה נקרא "התיעלות".
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל גם אם חברה מעבירה את המפעל לסין, זה אומר שהיא מפטרת את העובדים בישראל.
jol9 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:דיון ממש מעניין התפתח כאן. פליקס, לדעתי אתה צודק ברמה הלוגית, אבל העולם שלנו לא ממש מתנהל כך, וזה ידוע.
המטרה (" לתקן באופן מלאכותי את הפערים בחברה...") ברורה, אין על זה וויכוח. השאלה היא האם זה נכון לעשות? ואם זה כן נכון לעשות, אז עד איזה גבול?
ניקח דוגמא פשוטה:
אתה עובד פי שלוש ממני, אבל מקבל נטו רק 10% יותר ממני. האם תמשיך לעבוד פי שלוש ממני אם אין הרבה הבדל בתמורה?
או דוגמא אחרת:
אתה למדת 7 שנים + 2 התמחות כאשר את כל הלימודים אתה משלם מכיסך, ואני למדתי קורס של 3 חודשים בחינם. האם היית משקיע כל כך הרבה זמן וכסף בלימודים אם כבר בהתחלה היית יודע שהמשכורת שלך נטו (אחרי המס) תהיה רק טיפה גבוה יותר משלי?
אז נכון, כולנו יהודים טובים, שאוהבים לעזור לנזקקים, אבל דבר אחד זה לעזור מדי פעם מרצונך החופשי, ודבר אחר זה במשך כל החיים לממן עשרות אנשים זרים, שאתה לא מכיר ואפילו לא יודע אם באמת מגיע להם, שתעזור להם, או שהם סתם עצלנים/רמאים?
אתה צודק. אבל שוב, בעולם המודרני שלנו זה המצב. מי שיש לו ממש הרבה כסף, יכול לעשות כל מיני טריקים ולחסוך בתשלומי מס באופן
חוקי (למשל לעבור למונטה קרלו או לבלות חלק גדול מהזמן בחו"ל וכו').
אתה מתאר עולם קפיטליסטי מוחלט, שבו לחלש יותר אין ערך, וגם אנשי ימין כמונו מודעים לצורך לתמוך ולעזור לחלש, כי לא כל החלשים
הם רמאים ועצלנים.
אם גם מדברים על העולם הריאלי, אז אדם שלמד 3 חודשים ומגיע לרמות שכר של אחד שלמד 7 שנים אקדמיות, הוא כנראה מאוד מוכשר ומגיע לו
(או שהשני לא מספיק מוכשר). בסופו של דבר מי שלא באמת מספיק מקצועי לא יוכל להגיע לרמות שכר גבוהות, והפער, למרות המס, יהיה משמעותי.
אם גם מדברים על העולם הריאלי, אז אדם שלמד 3 חודשים ומגיע לרמות שכר של אחד שלמד 7 שנים אקדמיות, הוא כנראה מאוד מוכשר ומגיע לו (או שהשני לא מספיק מוכשר).
jol9 כתב:תגידו, מה אתם אומרים על הצוות שכחלון מגבש? לדעתי הוא עושה טעות אסטרטגית בבחירת המועמדים שלו.
גאלנט ומייקל אורן הם אנשים איכותיים, אבל אחד הוא איש מדיני והשני הוא איש צבא. מה הקשר בין זה ובין הקו המרכזי אותו כחלון מוביל?
גם ציפי לבני רצתה לבנות מיני מפלגה עם איש חברתי, ומנהיג עירוני, ואיש צבא ואיש משטרה וכו', והציבור לא קונה את זה.
אם כבר סקטוריאלי, אז שיהיה סקטוריאלי - כלכלי חברתי. לפיד למשל עשה את זה לדעתי בצורה מאוד נכונה בבניית הרשימה.
גם לליברמן יש רשימה של אנשי ימין שורשיים ואמיתיים. כחלון מנסה לרקוד על כל החתונות, ולהערכתי זאת טעות.
זה יתברר כמהלך מצויין אם יהיה איחוד של מפלגות, ואז באמת יצטרכו למלא את כל הפונקציות האלה באנשים מנוסים וטובים.
לא, חברות מפטרות עובדים כשההכנסות יורדות, לא כשהרווחים יורדים.
אם חברה ישראלית מעבירה מפעל לסין, אין לזה שום קשר למס חברות (כי את מס החברות היא תשלם גם על הרווחים מסין), אלא לעלויות בארץ.
roy1000 כתב:jol9 כתב:תגידו, מה אתם אומרים על הצוות שכחלון מגבש? לדעתי הוא עושה טעות אסטרטגית בבחירת המועמדים שלו.
גאלנט ומייקל אורן הם אנשים איכותיים, אבל אחד הוא איש מדיני והשני הוא איש צבא. מה הקשר בין זה ובין הקו המרכזי אותו כחלון מוביל?
גם ציפי לבני רצתה לבנות מיני מפלגה עם איש חברתי, ומנהיג עירוני, ואיש צבא ואיש משטרה וכו', והציבור לא קונה את זה.
אם כבר סקטוריאלי, אז שיהיה סקטוריאלי - כלכלי חברתי. לפיד למשל עשה את זה לדעתי בצורה מאוד נכונה בבניית הרשימה.
גם לליברמן יש רשימה של אנשי ימין שורשיים ואמיתיים. כחלון מנסה לרקוד על כל החתונות, ולהערכתי זאת טעות.
זה יתברר כמהלך מצויין אם יהיה איחוד של מפלגות, ואז באמת יצטרכו למלא את כל הפונקציות האלה באנשים מנוסים וטובים.
כחלון קורס בסקרים. המצביעים שלו חוזרים ללפיד. לדעתי בסופו של דבר הוא ייאלץ להתאחד איתו מעמדה הרבה פחות טובה.
felix_r כתב:אתה שוכח כמה דברים:
האחד מקבל דירה מעמידר כי הוא "מסכן", השני משלם קונה דירה במחיר של "20 שנות עבודה".
האחד משלם תשלום סימלי לקופת חולים, השני משלם 1500 שקל בחודש
האחד שולח את הילדים לגן בחינם, השני משלם הכל.
כשהילדים הולכים ללמוד באוניברסיטה/מכללה, הילדים של הראשון מקבלים מלגות ולומדים בחינם, הילדים של השני משלמים הכל כי האבא מרוויח הרבה.
וכו' וכו'
אז אם תקח את כל זה בחשבון, תראה שאין הבדל גדול כל כך בין מי שלמד 7 שנים על חשבונו, לזה שלמד קורס של 3 חודשים על חשבון המדינה.
roy1000 כתב:felix_r כתב:אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל בעולם האמיתי לכל חברה יש בעלים (בעלי מניות), שרוצים רווחים!
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל בעולם האמיתי המטרה היחידה של כל חברה זה להרוויח כסף. וזאת המטרה היחידה שלה!
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל בעולם האמיתי כל חברה מפטרת עובדים כשהרווחים שלה יורדים. וכן, זה נקרא "התיעלות".
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל גם אם חברה מעבירה את המפעל לסין, זה אומר שהיא מפטרת את העובדים בישראל.
גם אני רוצה להרוויח יותר כסף בעולם האמיתי. אז מה?
לא, חברות מפטרות עובדים כשההכנסות יורדות, לא כשהרווחים יורדים.
אם חברה ישראלית מעבירה מפעל לסין, אין לזה שום קשר למס חברות (כי את מס החברות היא תשלם גם על הרווחים מסין), אלא לעלויות בארץ.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים