הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 03 מאי 2015, 09:22

שוב תגובה עלובה מלאה בהסתה וגידופים , את הנזקים הגדולים בתולדות המדינה עשו דווקא ראשיי ממשלות מהמחנה השני .
אני מבין שאתה שונא ביבי ולמען האמת אני לא מהגדולים שבמעריצים שלו , אבל מפה ועד דברי הסתה ובלע המרחק גדול
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 09:33

מקאדו 3 כתב:שוב תגובה עלובה מלאה בהסתה וגידופים , את הנזקים הגדולים בתולדות המדינה עשו דווקא ראשיי ממשלות מהמחנה השני .
אני מבין שאתה שונא ביבי ולמען האמת אני לא מהגדולים שבמעריצים שלו , אבל מפה ועד דברי הסתה ובלע המרחק גדול

אני לא חושב אתה יודע מה זה "הסתה". אני מבין שבמסגרת התעמולה המגוכחת של ביבי הוא עושה שימוש תדיר במילה "הסתה" כלפי כל מי שמבקר אותו (זה מצחיק בערך כמו שהערבים קוראים לישראל "מדינת טרור"), אבל "הסתה" זו קריאה לאלימות פיזית נגד מישהו ואם אתה חושב שבאיזשהו מקום אני קראתי לזה, אז אתה קצת מתבלבל. שיטות ההסתה לאלימות והחלפת השלטון באמצעים אלימים זה פטנט בלעדי של ביבי, לא של אלו שמתנגדים לו.

לא ראיתי אפילו דבר בלע אחד שכתבתי. שוב, אני לא בטוח שאתה מבין מה זה דברי בלע.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 03 מאי 2015, 10:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 09:55

דרך אגב - הפתרון היחידי למצב שנוצר הוא מעבר לשיטת שלטון אזורית. כלומר, כל הנושאים האזרחיים (חינוך, דת, רפואה, תחבורה, תרבות, רווחה, משטרה) ינוהלו ברמה המקומית והממשלה הארצית תתרכז בבטחון ויחסי חוץ. כל אזור ינהל את כספי המיסים שנגבים מהתושבים שלו (אחרי קיזוז ההוצאות הארציות) וככה כולם יהיו מרוצים. המצב הנוכחי שבו התושבים של אזור המרכז משלמים 80% מהמיסים, אבל לא מקבלים כלום מהממשלה הוא בלתי נסבל. בונים עשרות רכבות לשום מקום שאף אחד לא נוסע בהם ומשקיעים מליארדים בכבישים בצפון ובדרום (וכמובן בשטחים), כשבכל אזור המרכז לא עושים כלום בשביל לשפר את מצב התחבורה הבלתי נסבל. בצפון ובדרום לומדים בכיתות של 20-30 תלמידים ובמרכז בכיתות של 40. בקיצור, אם החרדים בירושלים ובבית שמש רוצים קצבאות, הם מוזמנים לממן את זה מכספי המיסים של עצמם. אם המתנחלים רוצים להקים מאזחים ולבנות כבישים עוקפים, הם מוזמנים לממן את זה בעצמם (אפשר לקרוא לזה מדינת יהודה מבחינתי), אבל זה לא יכול להיות שהאנשים שמשלמים את כל המיסים מקבלים כלום אחד גדול.

שיטה אזורית כזו תפתור את הבעיות של סחטנות סקטוריאלית כי אף אחד סקטור אחד לא יוכל לקבל כלום על חשבון האחר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 10:21

איכס... איזו תגובה מגעילה ודוחה. רק מחזקת את מה שנאמר עליך ועל השמאלנים התל אביבים, שחושבים שהשמש
זורחת מהתחת שלהם, ושכל המדינה היא נטל עליהם. פשוט דוחה ברמות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 03 מאי 2015, 10:25

רוי רני ממש לא מתכוון להיכנס איתך לוויכוח אין סופי הרי לא יצא מזה כלום , אתה שייך למחנה שמותר לו להגיד הכל ולעשות כמעט הכל וזה אף פעם לא ייחשב להסתה .

מה גם שמהפוסט שלך עולה שאתה מתנשא ויהיר .

ייש כאלה ביננו שטופי שינאה עצמית והלכאה עצמית כמוך עד שזה גורם לרחם עלייהם ...
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 10:28

מקאדו 3 כתב:ייש כאלה ביננו שטופי שינאה עצמית והלכאה עצמית כמוך עד שזה גורם לרחם עלייהם ...

אני לא יודע על איזה שנאה עצמית או הלקאה אתה מדבר. נראה לי שאתה כבר לא מצליח להבדיל בין התעמולה של ביבי למציאות.

דרך אגב - המחנה היחידי שאני שייך אליו זה מחנה "רק לא ביבי". ולא, לא ראיתי או שמעתי אפילו על בנאדם אחד שקרא להפיל את ביבי באלימות. גם לא הכי קיצוניים.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 03 מאי 2015, 15:16

חברים, למה אין לנו עוד ממשלה? כלומר מה מונע מביבי לסגור את הקואלציה כבר היום? ומתי הדד ליין?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 16:24

toja27 כתב:חברים, למה אין לנו עוד ממשלה? כלומר מה מונע מביבי לסגור את הקואלציה כבר היום? ומתי הדד ליין?

יש בלגאן בדרישות. כל מפלגה מנצלת את המצב וסוחטת את כל מה שהיא יכולה.

המחלוקות כרגע הן משרד הדתות, ההתנגדות של ליברמן לסעיפים מסויימים בהסכם עם אגודה ותוספת של 1 מיליארד למשרד החינוך שבנט מבקש, ואנחנו כרגע
לא יודעים בעבור מה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 03 מאי 2015, 17:13

jol9 כתב:
toja27 כתב:חברים, למה אין לנו עוד ממשלה? כלומר מה מונע מביבי לסגור את הקואלציה כבר היום? ומתי הדד ליין?

יש בלגאן בדרישות. כל מפלגה מנצלת את המצב וסוחטת את כל מה שהיא יכולה.

המחלוקות כרגע הן משרד הדתות, ההתנגדות של ליברמן לסעיפים מסויימים בהסכם עם אגודה ותוספת של 1 מיליארד למשרד החינוך שבנט מבקש, ואנחנו כרגע
לא יודעים בעבור מה

תודה יוני. אם אני לא טועה, לא נשאר יותר מדי זמן לבנות את הממשלה, או שישנה אפשרות לקבל הארכה נוספת?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 17:30

ביום שלישי הדד-ליין. לא ניתן לקבל הארכה נוספת. אם ביבי לא יכול להציג ממשלה עד יום שלישי, הנשיא מחוייב לתת את המנדט למישהו אחר.

הסיכוי שזה יקרה הוא כמובן קטן ביותר כי ביבי לא ממש מנהל מו"מ קשוח כפי שניתן לראות מההסכמים עד עכשיו. מצד שני, עדיין מדובר בביבי, ולכן אי אפשר לפסול על הסף גם את האפשרות הקלושה שהוא יביא את הסיפור לפיצוץ ואז יפעל לשנות את שיטת הבחירות למתכונת שתיתן לו הרבה יותר כוח (פשוט כי אין ברירה ואחרת אי אפשר למשול). אני דווקא בסדר עם אפשרות הפיצוץ, לא כי אני חושב שיש סיכוי שבבחירות חדשות נקבל תוצאה שונה, אלא כי זה ידחה בעוד שנה את הנזקים שהממשלה החדשה תעשה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 03 מאי 2015, 19:33

roy1000 כתב:

ביום שלישי הדד-ליין. לא ניתן לקבל הארכה נוספת. אם ביבי לא יכול להציג ממשלה עד יום שלישי, הנשיא מחוייב לתת את המנדט למישהו אחר.

הסיכוי שזה יקרה הוא כמובן קטן ביותר כי ביבי לא ממש מנהל מו"מ קשוח כפי שניתן לראות מההסכמים עד עכשיו. מצד שני, עדיין מדובר בביבי, ולכן אי אפשר לפסול על הסף גם את האפשרות הקלושה שהוא יביא את הסיפור לפיצוץ ואז יפעל לשנות את שיטת הבחירות למתכונת שתיתן לו הרבה יותר כוח (פשוט כי אין ברירה ואחרת אי אפשר למשול). אני דווקא בסדר עם אפשרות הפיצוץ, לא כי אני חושב שיש סיכוי שבבחירות חדשות נקבל תוצאה שונה, אלא כי זה ידחה בעוד שנה את הנזקים שהממשלה החדשה תעשה.

אז בעצם ביבי בסיטואציה מאוד לא פשוטה מבחינתו, כי על פני השטח נראה שהוא יכול להיות פגיע במ"ומ עם השותפים הפוטנציאליים.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי rc4991 » 03 מאי 2015, 19:36

בלי קשר עכשיו להשקפה הופליטית שלי אני חושב שצריך לשנות את שיטת הקמת הקואליציה
לא יכול להיות שמפלגת השלטון עם 30 מנדטים תיסחט על ידי מפלגות קטנות ששוות פחות משליש ממנה

אי אפשר להתנהל ככה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 19:38

toja27 כתב:אז בעצם ביבי בסיטואציה מאוד לא פשוטה מבחינתו, כי על פני השטח נראה שהוא יכול להיות פגיע במ"ומ עם השותפים הפוטנציאליים.

ב- 2013 לקח 41 ימים להקים ממשלה, ואז זה היה קל בהרבה. בסופו של דבר החרדים לא יכולים להרשות לעצמם מצב שבו יום שלישי עובר ואין ממשלה כי כל יום שעובר, זה יום שבו הם לא מקבלים כסף. הבית היהודי הם היחידים שאין להם מה להפסיד כי מצבם לא יכול להיות גרוע יותר גם בבחירות חדשות. אני צופה שדרעי יתקפל ויעשה את הוויתורים לבית היהודי.

אם לוקחים את הגישה הצינית, ביבי יכול לצאת ביום שלישי ולהגיד שסחטו אותו ושאי אפשר להמשיך ככה ומטעמי "אחריות לאומית" הוא לא יכל להיענות לכל הדרישות ולכן הוא הולך לבחירות חדשות (כמובן אחרי שיעביר חוק לשינוי השיטה).
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 03 מאי 2015, 19:43

rc4991 כתב:בלי קשר עכשיו להשקפה הופליטית שלי אני חושב שצריך לשנות את שיטת הקמת הקואליציה
לא יכול להיות שמפלגת השלטון עם 30 מנדטים תיסחט על ידי מפלגות קטנות ששוות פחות משליש ממנה

אי אפשר להתנהל ככה

אתה צודק, מצד שני נתניהו היה יכול למנוע את כל הסיפור הזה.הוא יזם את הבחירות, הוא כנראה חשב שהחיים שלו יהיו פיקניק.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 19:46

toja27 כתב:
rc4991 כתב:בלי קשר עכשיו להשקפה הופליטית שלי אני חושב שצריך לשנות את שיטת הקמת הקואליציה

אי אפשר להתנהל ככה

אתה צודק, מצד שני נתניהו היה יכול למנוע את כל הסיפור הזה.הוא יזם את הבחירות, הוא כנראה חשב שהחיים שלו יהיו פיקניק.

הוא גם זה שחיכה לדקה ה- 90 בשביל להקים קואליציה. הכל מתוכנן.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 19:59

http://www.globes.co.il/news/article.as ... rstarticle

עוד טפטופים מההסכמים הקואליציונים. מדובר פה בהעלאת מס לכל דבר ועניין. כל מי שמרוויח למעלה מ- 15,000 ש"ח ישלם עוד כ- 1.7% מס על כל שקל מעבר ל- 15,000 אלף. כל מכבסת המילים הזו היא מגוכחת. זו התקפה פראית ומכוערת על מעמד הביניים. במקום כל המשחקים, אי אפשר פשוט לכתוב צ'קים ישירות לליצמן ובוגי?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 21:19

אני רוצה לעשות סוג של סדר.
ביבי צריך להציג את ממשלתו ביום רביעי. לצורך זה הוא צריך לסגור את הפערים שכתבתי למעלה.
אם לא יצליח, המנדט יעבור לח"כ אחר שאיננו נתניהו. זה יכול להיות כל אחד מה119 הח"כים האחרים.
אי אפשר להעביר שום חוקים עכשיו ולכן שינוי שיטת הממשל לא רלוונטי.
אין כנסת וביבי גם לא יכול לפזר שוב את הכנסת עד כמה שאני יודע.

לגבי הסחטנות החרדית - אני רק יכול להרגיע את כל הנוגעים בדבר, שאם בוז'י היה מקבל את המנדט, החרדים היו
סוחטים הרבה יותר.
הדרך היחידה למנוע את זה, היא באמצעות ממשלת אחדות, אלא שהקוטביות בין הליכוד לעבודה,
לא יאפשרו שום ממשלת אחדות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 21:22

jol9 כתב:אני רוצה לעשות סוג של סדר.
ביבי צריך להציג את ממשלתו ביום רביעי. לצורך זה הוא צריך לסגור את הפערים שכתבתי למעלה.
אם לא יצליח, המנדט יעבור לח"כ אחר שאיננו נתניהו. זה יכול להיות כל אחד מה119 הח"כים האחרים.

לגבי הסחטנות החרדית - אני רק יכול להרגיע את כל הנוגעים בדבר, שאם בוז'י היה מקבל את המנדט, החרדים היו
סוחטים הרבה יותר.
הדרך היחידה למנוע את זה, היא באמצעות ממשלת אחדות, אלא שהקוטביות בין הליכוד לעבודה,

אין ממשלה. יש כנסת ואפשר להעביר כל חוק שרוצים.

אם ביבי לא יצליח להרכיב ממשלה (סיכוי קלוש ביותר) המנדט יעבור לבוז'י כמעט בוודאות.

אני לא מבין מה זה משנה אם במצב היפוטתי הם היו מקבלים יותר או פחות מבוזי'? אם אגודה היו מקבלים 60 מדנטים הם בכלל היו מקבלים הכל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 21:48

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני רוצה לעשות סוג של סדר.

סוחטים הרבה יותר.

אין ממשלה. יש כנסת ואפשר להעביר כל חוק שרוצים.

אם ביבי לא יצליח להרכיב ממשלה (סיכוי קלוש ביותר) המנדט יעבור לבוז'י כמעט בוודאות.

אני לא מבין מה זה משנה אם במצב היפוטתי הם היו מקבלים יותר או פחות מבוזי'? אם אגודה היו מקבלים 60 מדנטים הם בכלל היו מקבלים הכל.

כנסת מורכבת היום מח"כים שיכולים לעשות מה שבא להם. נראה לך שבכנסת בלי קואליציה אפשר בכלל להעביר משהו?

אני גם חושב שביבי יצליח להרכיב קואליציה, אבל בוז'י לא יהיה זה שיקבל את הסיכוי אם לא. לדעתי, אם ביבי לא יצליח,
הוא יפרוש מהכנסת, וארדן יהיה זה שינסה. אין מה לעשות, הליכוד ניצח בבחירות האלה.

לגבי אגודה - פשוט יש דיבורים שנתניהו נכנע, ונתניהו נתן להם הכל. המצב לא היה שונה, וסביר מאוד להניח
שאף היה גרוע יותר, אם בוז'י היה צריך להרכיב את הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 22:14

jol9 כתב:כנסת מורכבת היום מח"כים שיכולים לעשות מה שבא להם. נראה לך שבכנסת בלי קואליציה אפשר בכלל להעביר משהו?

אני גם חושב שביבי יצליח להרכיב קואליציה, אבל בוז'י לא יהיה זה שיקבל את הסיכוי אם לא. לדעתי, אם ביבי לא יצליח,
הוא יפרוש מהכנסת, וארדן יהיה זה שינסה. אין מה לעשות, הליכוד ניצח בבחירות האלה.

לגבי אגודה - פשוט יש דיבורים שנתניהו נכנע, ונתניהו נתן להם הכל. המצב לא היה שונה, וסביר מאוד להניח
שאף היה גרוע יותר, אם בוז'י היה צריך להרכיב את הממשלה.

ביבי יפרוש מהכנסת? אחרי ששרף את המדינה בשביל להיות ראש ממשלה? באמת?

אני לא יודע אם ביבי יצליח להעביר חוק כזה, אבל בתיאוריה זה אפשרי. לליכוד יש 30 ויכול להיות שהעבודה תשתף פעולה. גם לפיד/כחלון/בנט יכולים לשתף פעולה.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים