כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

04 מאי 2015, 20:59

יש שני חבר'ה - יותר זמרי ונועם פתחי שהיו באותה פגישת טוקבקיסטים עם ביבי והם מדבררים את ביבי (בצורה רשמית או לא רשמית) באינטרנט. אם הם מדברים על בחירות חדשות, אני מניח שיש סיכוי מסויים שזה יקרה (למרות שאני עדיין חושב שמחר תוצג ממשלת 61).

04 מאי 2015, 21:43

שס מקבלת את משרד הכלכלה, פתוח הנגב והגליל ודתות וגם את הסגנות באוצר...
לא הגזימו בכלל בשביל 7 מנדטים...

04 מאי 2015, 21:44

חייבים לשים סוף לסחטנות הזאת. זה מטריף את השכל.

04 מאי 2015, 21:45

jol9 כתב:שס מקבלת את משרד הכלכלה, פתוח הנגב והגליל ודתות וגם את הסגנות באוצר...

בנט יוצא כל כך לא טוב בשום צורה שלא נסתכל על זה...כל כך מתסכל!

04 מאי 2015, 21:47

גם במדינות אחרות מקימים ממשלה בשיטה הזאת או שיש כאלה עם שיטות אחרות?
זה פשוט הזוי שמפלגה עם שלושים מנדטים מתקשה להקים ממשלה וכולם סוחטים ממנה הכל

04 מאי 2015, 21:49

my man כתב:

סליחה? הוא על 8 מנדטים קיבל 3 תיקים גם... זה מפתח לא סביר בכלל...

04 מאי 2015, 22:01

jol9 כתב:
my man כתב:

השאלה היא איזה תיקים הוא קיבל ואיזה תיקים הוא רצה...תשווה את זה לדרעי ותראה ושהאחד קיבל את כל מה שהוא רצה ורץ עליו והשני שום דבר שהוא דיבר עליו לפני הבחירות הוא לא קיבל...

04 מאי 2015, 22:07

סוג של צדק פואטי מה שקורה כאן. ה30 מנדטים שביבי קיבל הם כנראה המנדטים הכי לא מייצגים שמישהו קיבל בהיסטוריה. התקשורת וכל מיני V15 וסקרים הזויים למיניהם עשו קמפיין נגד ביבי, חלק מהעם רצה לעשות "דווקא" ולהראות מי הבוס ולבחור בביבי. בבחירות בנסיבות רגילות, ביבי בחיים לא היה מקבל 30 מנדטים. אני מקווה שהוא לא יצליח להרכיב את ממשלה ושביבי ישלם על השחצנות והערמומיות שלו כשהחליט לפרק את הממשלה הקודמת ולהראות לכולם "מי הבוס". מה שבטוח, שה30 מנדטים האלו לא עושים רושם על אף מפלגה אחרת ובצדק.

04 מאי 2015, 22:31

my man כתב:
jol9 כתב:
my man כתב:

השאלה היא איזה תיקים הוא קיבל ואיזה תיקים הוא רצה...תשווה את זה לדרעי ותראה ושהאחד קיבל את כל מה שהוא רצה ורץ עליו והשני שום דבר שהוא דיבר עליו לפני הבחירות הוא לא קיבל...

הוא קיבל את תיק החינוך. אין הרבה תיקים חשובים מזה.
אם הוא לא רוצה את התיק הזה, אז עדיף שלא ייקח אותו.

בכל מקרה, התיקים שהם קיבלו חשובים ובכירים יותר מאלה של ש"ס.

04 מאי 2015, 23:38

קודם כל אני רוצה להגיד שליברמן יצא כמו אדם עם עקרונות, כל מה שנתניהו לא. ויתר על שר החוץ וישיבה בקואלציה כי הוא לא מסכים עם הסכמים של נתניהו עם המפלגות החרדיות. כל הכבוד ליברמן.
אז עושה רושם שתקום הממשלה וש"ס יקבלו את תיק הדתות ומשרדי הכלכלה. תענוג של ממשלה . עכשיו נשאר לראות מה בנט יעשה. ביבי קיפח אותו קשות כי הוא יודע שבנט לא רוצה לשבת באופוזיציה. נתניהו משחק לו בדיוק בנקודות הרגישות שאם לא יצתרף אז כל ההתנחלויות יפונו בראשות ממשלת שמאל.
אני לא יודע את כל הדיבורים האלה על ממשלת אחדות, כלומר הרצוג ברצינות שוקל להצתרף לנתניהו בתור ריבאונד? אם כן, אז כל הדיבורים על כך שהוא "חנון" ולא מנהיג יתבררו כנכונים.

05 מאי 2015, 03:33

האמת שבנט יכול רק להרוויח מבחירות חדשות. עכשיו כשברור לכולם שמחנה הימין מנצח, הוא יקבל הרבה יותר מנדטים.

05 מאי 2015, 03:37

roy1000 כתב:האמת שבנט יכול רק להרוויח מבחירות חדשות. עכשיו כשברור לכולם שמחנה הימין מנצח, הוא יקבל הרבה יותר מנדטים.

אני כבר לא יודע אם הוא נתפס ברצינות בציבור אחרי הבחירות האלו.

05 מאי 2015, 04:41

toja27 כתב:
roy1000 כתב:האמת שבנט יכול רק להרוויח מבחירות חדשות. עכשיו כשברור לכולם שמחנה הימין מנצח, הוא יקבל הרבה יותר מנדטים.

ביבי מכר הכל לחרדים. הציבור הדתי-לאומי לא מקבל כלום. קשה לי להאמין שהציבור של בנט יחזור להצביע לביבי. אחרי שברור לכולם שאין אפשרות להפיל את ביבי, כל המצביעים יחזרו להצבעות הסקטוריאליות שלהם. זה אומר חזרה לבנט ולפיד.

05 מאי 2015, 04:42

roy1000 כתב:
toja27 כתב:

ביבי מכר הכל לחרדים. הציבור הדתי-לאומי לא מקבל כלום. קשה לי להאמין שהציבור של בנט יחזור להצביע לביבי. אחרי שברור לכולם שאין אפשרות להפיל את ביבי, כל המצביעים יחזרו להצבעות הסקטוריאליות שלהם. זה אומר חזרה לבנט ולפיד.

זה גם נכון.

05 מאי 2015, 04:45

הסעיף הכי שערורייתי בהסכם בין הליכוד לאגודה אומר שהקריטריונים למכרזים של מחיר מטרה יחזרו לאלה שהיו לפני הממשלה הקודמת. כלומר, יבוטל מיצוי כושר התשכרות ויחזור קריטריון הילדים והוותק בנישואין. זה אומר שרק חרדים יקבלו את הדירות המוזלות.

אז מסתבר שכחלון הוא בסך הכל מפגלה חרדית נוספת. פשוט בדיחה.

05 מאי 2015, 04:48

roy1000 כתב:הסעיף הכי שערורייתי בהסכם בין הליכוד לאגודה אומר שהקריטריונים למכרזים של מחיר מטרה יחזרו לאלה שהיו לפני הממשלה הקודמת. כלומר, יבוטל מיצוי כושר התשכרות ויחזור קריטריון הילדים והוותק בנישואין. זה אומר שרק חרדים יקבלו את הדירות המוזלות.

מה ציפית מכחלון במקרה הזה?

05 מאי 2015, 04:53

toja27 כתב:
roy1000 כתב:הסעיף הכי שערורייתי בהסכם בין הליכוד לאגודה אומר שהקריטריונים למכרזים של מחיר מטרה יחזרו לאלה שהיו לפני הממשלה הקודמת. כלומר, יבוטל מיצוי כושר התשכרות ויחזור קריטריון הילדים והוותק בנישואין. זה אומר שרק חרדים יקבלו את הדירות המוזלות.

מה ציפית מכחלון במקרה הזה?

אני לא מבין איך הוא יכול לאפשר דבר כזה? מה הטעם בכל המאמץ להפריט את המנהל וכל ההבטחות המפגרות שלו אם כל הדירות הן לחרדים?

שים לב למה כחלון הסכים עד עכשיו:

1. הגדלת מיסוי פראית על מי שמרוויח מעל 15,000 ש"ח.
2. 5 מליארד העברות סקטוריאליות לחרדים.
3. כל הדירות במחירים מוזלים לחרדים בלבד.

בשביל זה הוא קיבל קולות? בשביל לפתור את משבר הדיור של החרדים? בשביל למסות את המעט אנשים שעובדים? האיש הזה מתברר כגנב דעת וקולות ריק מתוכן וזה עוד לפני שבכלל הוקמה ממשלה.

05 מאי 2015, 05:00

אני מסכים איתך אבל קח בחשבון שאולי הוא רואה בכל הממשלה הזאת כהזדמנות פז שבה הוא קיבל מספיק כלים כדי להוריד את מחירי הדירות ולכן הוא מתפשר על דברים , למרות שאני בכלל לא בטוח שהוא כן צריך להתפשר.
לגבי הדירות המוזלות, אז יכול להיות שאת הדירות הכי זולות יקבלו החרדים, אבל הוא כן יצליח להוריד באופן כללי את מחירי הדירות כך שגם האחרים יצאו נשכרים.
הייתי כמובן שמח אם הוא לא היה מסכים לכל מה שקורה כאן אבל אני מנסה להיכנס לנעליו.

05 מאי 2015, 08:32

הייתה ישיבה של הבית היהודי באמצע הלילה ובעקבות הפרישה של ליברמן הם כנראה החליטו להעלות את הדרישות ולבקש או את תיק המשפטים לאיילת שקד או את החוץ לבנט.

אני מקווה שאיילת שקד תקבל את תיק המשפטים. במילא יש ממשלת קטסטרופה. לפחות שיהיה מצחיק.

האמת היא שבנט טיפש אם הוא נכנס לממשלת 61 כי ברור שביבי יזרוק אותו בהזדמנות הראשונה לטובת הרצוג. בנט יצא המנצח הגדול מבחירות חדשות. נקודה נוספת - ועדת השיוויון בנטל הייתה "ועדת שקד" - לא ברור לי איך אותה איילת שקד יכולה להצביע על ביטול המסקנות של הועדה של עצמה.

05 מאי 2015, 09:38

toja27 כתב:אני מסכים איתך אבל קח בחשבון שאולי הוא רואה בכל הממשלה הזאת כהזדמנות פז שבה הוא קיבל מספיק כלים כדי להוריד את מחירי הדירות ולכן הוא מתפשר על דברים , למרות שאני בכלל לא בטוח שהוא כן צריך להתפשר.
לגבי הדירות המוזלות, אז יכול להיות שאת הדירות הכי זולות יקבלו החרדים, אבל הוא כן יצליח להוריד באופן כללי את מחירי הדירות כך שגם האחרים יצאו נשכרים.

השוק של החרדים הוא שוק נפרד לחלוטין מזה של החילונים. כלומר, חילוני לא יקנה בית מחרדי, ככה שאין סיכוי שהמכרזים המוזלים לחרדים יורידו מחירים בשוק של החילונים.

ההסכם הקואליציוני הזה הוא הסכם ורסאי של החרדים והם ישלמו בריבית על החמדנות שלהם בבחירות הבאות. הם פשוט משחקים לידיים של לפיד.
פרסם תגובה