כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס3 - נובאק פותח את העונה עם עוד תואר

11 פברואר 2013, 11:52

אני מעריך שהוא ייקח בסאו פאולו. סך הכל אותו קאדר שחקנים פחות או יותר (כולל אותו זבאיוס) ורפא כבר יותר משופשף.
אקפולקו זו כבר אופרה אחרת. שם יהיו שחקנים איכותיים יותר והרמה שרפא יצטרך להציג תהיה חייבת לעלות. לקראת סוף טורניר סאו פאולו נדע מה הסיכוי שהוא ייקח באקפולקו.

11 פברואר 2013, 12:24

yiffy כתב:אני מעריך שהוא ייקח בסאו פאולו. סך הכל אותו קאדר שחקנים פחות או יותר (כולל אותו זבאיוס) ורפא כבר יותר משופשף.
אקפולקו זו כבר אופרה אחרת. שם יהיו שחקנים איכותיים יותר והרמה שרפא יצטרך להציג תהיה חייבת לעלות. לקראת סוף טורניר סאו פאולו נדע מה הסיכוי שהוא ייקח באקפולקו.

תכלס, זה מאכזב אבל פחות משנה. רפא הוא long runner וטורניר כזה או אחר אחרי היעדרות של 7 חודשים זה לא מה שמשנה.
הטורניר החשוב הראשון שלו הוא במונטה קרלו בעוד חודשיים. זה כבר יהיה סיפור אחר.

11 פברואר 2013, 13:47

מה שאותי מאכזב זה שהוא אומר שהברך עדיין מפריעה לו.
7 חודשים בחוץ לא עזרו? אני מניח שלשחק עליה עוד ועוד זה לא מה שיפתור את הבעיה.

11 פברואר 2013, 21:35

yiffy כתב:מה שאותי מאכזב זה שהוא אומר שהברך עדיין מפריעה לו.
7 חודשים בחוץ לא עזרו? אני מניח שלשחק עליה עוד ועוד זה לא מה שיפתור את הבעיה.

הוא גם אמר שהוא מרגיש מצויין ושהברך מתחזקת...
האמת שקשה לדעת מה הולך שם.
אני מניח שכולם מחכים לרולאן גארוס בשביל לראות מה יהיה, כי עד אז, הכל יהיה ספקולציות.

11 פברואר 2013, 22:03

ההגרלה של פדרר ברוטרדם נעשתה קלה יותר בן רגע. צונגה הודח בסיבוב הראשון.

13 פברואר 2013, 20:45

פדרר בכושר סביר מדלג לסיבוב השני של רוטרדם. אלוהים יודע למה בטורניר מאסטרס 500 לוקח למארגני הטורניר 4 ימים לסיים את הסיבוב הראשון.

15 פברואר 2013, 22:31

היה משחק של פדרר היום? כי אני ממש לא מצאתי את פדרר.
או שלקראת פורים , בנטו השפיל איזה סבא'לה שהתחפש לפדרר ועלה לשחק במקומו.

15 פברואר 2013, 23:08

shit happens.

16 פברואר 2013, 01:53

לפחות פדרר הפסיד לטניסאי טוב.

נדאל בינתיים נמצא ברמתו באיזור ה-50 בעולם לדעתי. ההתלהבות המאפקת שלי ממנו במשחקים הראשונים בצ'ילה היתה מוקדמת מדי.
הוא רחוק מאוד מהיכולת שיכולה להביא אותו לרבע גמר של טורניר מאסטרס 1000 שלא נדבר על זכיה בו.

16 פברואר 2013, 10:23

or163 כתב:היה משחק של פדרר היום? כי אני ממש לא מצאתי את פדרר.
או שלקראת פורים , בנטו השפיל איזה סבא'לה שהתחפש לפדרר ועלה לשחק במקומו.

זה בהחלט היה מבאס. שנה שעברה הזכייה בטורניר הזה שמה את פדרר על מסלול של זכיות מרשימות בדובאי, אינדיאן וולס ומדריד. השנה לצערי אני הרבה פחות אופטימי. יחד עם זאת, פדרר אוהב את המשטח בדובאי (חרף העובדה שזה יהיה טורניר עם שחקנים חזקים יותר). אולי שם הוא יחזור לפוקוס.

16 פברואר 2013, 10:40

טוב, אז רפא ניצח בסוף בשלוש מערכות צמודות... (לפני הפציעה שחקן כזה היה לוקח לו אולי 3 משחקונים במשחק וגם זה בלחץ)

עכשיו הוא בחצי גמר נגד טניסאי שאני לא מכיר. נראה מה יהיה.

16 פברואר 2013, 10:53

בינתיים ממה שראיתי עד עכשיו מנדאל, הוא נראה כבד והתנועה שלו כבדה, רחוק מהכושר שאפיין אותו כל השנים,
ובגלל זה הוא עושה כמות טעויות יותר גדולה משהוא רגיל בדרך כלל.

16 פברואר 2013, 11:54

or163 כתב:בינתיים ממה שראיתי עד עכשיו מנדאל, הוא נראה כבד והתנועה שלו כבדה, רחוק מהכושר שאפיין אותו כל השנים,
ובגלל זה הוא עושה כמות טעויות יותר גדולה משהוא רגיל בדרך כלל.

יש בזה משהו. בחזרה מהפציעה הקודמת הוא היה רזה מדי. עכשיו אולי הוא קצת שרירי ומנופח מדי. הוא טיפה יותר רחב משהיה כשנפצע.

16 פברואר 2013, 13:06

אני גם חושב שהוא מעט רחב יותר ממה שהיה.
ברור שאין לו את הכושר של לפני הפציעה, וזה משהו שהוא יבנה במהלך החודשים הקרובים. הבעיה היא שלמרות שהוא יודע שאין לו את הכושר
הדרוש בשביל למקסם את הטניס הקלאסי שלו, הוא עדיין ממשיך לשחק אותו סגנון.

מצד אחד זה נכון - הוא בעצם אומר, לא איכפת לי מזכיה בטורנירים הקטנים האלה, אלא איכפת לי לחזור לטניס הרגיל שלי לאט לאט.
מצד שני, אם אתה רואה שזה לא עובד, ואתה מפסיד, או כמעט מפסיד לשחקנים שפעם היית שולח את קרלוס קוסטה בשביל לנצח אותם, אז אולי תשנה מעט. תהיה מעט
יותר אגרסיבי בקבלת הסרב, תלך על חבטה את יש לך אותה וכו'.

המבחן הגדול והאמיתי הראשון שלו יהיה במונטה קרלו, וגם אם יגיע לשם בכושר פיזי טוב, הוא יצטרך לעבור את מארי, את פרר, את אלמגרו, את ברדיץ' וכמובן את דג'וקוביץ' בשביל לזכות.

16 פברואר 2013, 15:56

מעניין יהיה לראות מה יקרה באינדיאן וולס. רפא יגיע לשם אחרי שלא שיחק ולו משחק אחד על משטחים קשים מאז החזרה. לגבי מיאמי, לא ידוע לי אם רפא ישתתף בו. אני רק יודע שרוג'ר לא.

במונטה קרלו זה באמת יהיה קל יותר כי רוג'ר ואחרים לא ישתתפו (זה המאסטרס 1000 היחיד שמותר להיעדר ממנו בלי תירוצים), מה שיאפשר לו לפגוש את המדורגים הבכירים רק בחצי הגמר או בגמר.

16 פברואר 2013, 20:52

yiffy כתב:מעניין יהיה לראות מה יקרה באינדיאן וולס. רפא יגיע לשם אחרי שלא שיחק ולו משחק אחד על משטחים קשים מאז החזרה. לגבי מיאמי, לא ידוע לי אם רפא ישתתף בו. אני רק יודע שרוג'ר לא.

במונטה קרלו זה באמת יהיה קל יותר כי רוג'ר ואחרים לא ישתתפו (זה המאסטרס 1000 היחיד שמותר להיעדר ממנו בלי תירוצים), מה שיאפשר לו לפגוש את המדורגים הבכירים רק בחצי הגמר או בגמר.

מה רפא יעשה? ינצח משחק אחד אולי... הטורנירים האלה לא מעניינים אותו... אני לא אופתע אם יפספס אחד מהם ויודח מוקדם בשני.

במונטה קרלו יהיה קל? פדרר הוא הבכיר היחיד שלא מגיע. חוץ ממנו כולם יהיו שם.
אבל עזוב את כולם.
נראה לך שרפא יכול לדגדג את נובאק במצב שבו הוא בקושי מנצח את ברלוק? אני לא בטוח שחודשיים זה מספיק זמן בשביל לצבור כושר וביטחון בשביל להתמודד מול נובאק.

אני רק מקווה שבטורניר החשוב באמת, רפא כבר יהיה הרפא שלפני הפציעה... אבל עד אז עוד יש זמן.

16 פברואר 2013, 21:55

אני זוכר את נדאל של אחרי הפציעה ב2009 ולמרות שהוא היה רחוק משיאו אז, ולקח לו עד עונת החימר ב2010 לחזור לעצמו, היום הוא נראה עוד הרבה פחות טוב מלאחר הפציעה ההיא.
הוא נראה כבד יותר, רחב יותר, התנועה שלו מוגבלת והפורהאנד עדיין לא יציב וקטלני, רחוק מכך.
גם קשה לי להסביר את זה, מהמשחקים שראיתי בטורניר צ'ילה, אני לא רואה את הרעב הנדאלי הטיפוסי לנצח כל נקודה ולרמוס את היריב, משהו חסר בו עדיין.

16 פברואר 2013, 22:44

or163 כתב:אני זוכר את נדאל של אחרי הפציעה ב2009 ולמרות שהוא היה רחוק משיאו אז, ולקח לו עד עונת החימר ב2010 לחזור לעצמו, היום הוא נראה עוד הרבה פחות טוב מלאחר הפציעה ההיא.
הוא נראה כבד יותר, רחב יותר, התנועה שלו מוגבלת והפורהאנד עדיין לא יציב וקטלני, רחוק מכך.
גם קשה לי להסביר את זה, מהמשחקים שראיתי בטורניר צ'ילה, אני לא רואה את הרעב הנדאלי הטיפוסי לנצח כל נקודה ולרמוס את היריב, משהו חסר בו עדיין.

תראה, אז היתה פציעה הרבה יותר קצרה, ועדיין לקח לו 11 חודש לקחת תואר, ואיזה חצי שנה לנצח שחקן טניס מהעשיריה הראשונה.
בטורניר סוף השנה 2009 הוא לא לקח אפילו מערכה אחת...

אבל אני חושב שהדברים האלה יכולים להשתנות די מהר. לפדרר היתה תקופה די איומה, והוא יצא ממנה תוך כדי זכיה בטורנירים קטנים וצבירת ביטחון כל הדרך אל המקום
הראשון ולזכיה בווימבלדון.

הבעיה של רפא היא שאין לו יותר מדי זמן. מצד שני, רפא הוא רפא. הוא כבר הפתיע כ"כ הרבה פעמים, שזה מסוכן להמר נגדו.

אה, וברוך הבא לשרשור הטניס... :thumbup

16 פברואר 2013, 23:26

אני חושב שאתם מנתחים את כל העסק הזה הרבה יותר מדי. הוא לא שיחק טניס כמעט שנה, וחזר רק לפני שבועיים בערך.
טניס שונה מאוד מכדורסל לדוגמה בקטע הזה. לוקח המון זמן לחזור לעצמך מבחינה טכנית( זמן תגובה, עוצמות, טאץ')

16 פברואר 2013, 23:57

MTA2311 כתב:אני חושב שאתם מנתחים את כל העסק הזה הרבה יותר מדי. הוא לא שיחק טניס כמעט שנה, וחזר רק לפני שבועיים בערך.
טניס שונה מאוד מכדורסל לדוגמה בקטע הזה. לוקח המון זמן לחזור לעצמך מבחינה טכנית( זמן תגובה, עוצמות, טאץ')

נכון. אבל תשמע, לנדאל אין את הלוקסוס של דלפוטרו, לחזור לעצמו במשך עונה. יש לו מעמד, יש לו בסיס אוהדים, יש לו מחוייבות להצלחות.
לכן כשאתה רואה אותו יורק דם מול טניסאים מדרג נמוך, ועוד על המגרש המועדף עליו, אתה מבין בעצם עד כמה הוא רחוק מהחלונות הגבוהים, ואתה מתחיל לפקפק ביכולת
שלו להגיע לאותם מקומות בזמן הקצר יחסית שיש לו.
נושא נעול