עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - שנת הפריצה של נובאק

הודעהעל ידי misha » 12 מאי 2011, 18:07

yiffy כתב:לא ייאמן...
פדרר הפסיד לגאסקה בשלוש מערכות, אחרי שכבר היה לו המשחק ביד...
עד כה אחת מעונות החימר המאכזבות ביותר של פדרר. "השיא" שלה היה ההפסד לנדאל בחצי הגמר של מדריד, ובהתחשב בעובדה שזה משטח החימר המועדף עליו, זה בכלל לא מעודד.
עד כמה שזה מצער אותי, רוג'ר לא נראה כמו קונטנדר ל-RG הקרוב. אני מקווה שהוא לפחות יגיע לחצי הגמר על מנת להתקדם במעט בניקוד.

הכל בגלל הניחוס של יוני כמה הודעות למעלה ;)
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 12 מאי 2011, 19:18

misha כתב:
yiffy כתב:לא ייאמן...
פדרר הפסיד לגאסקה בשלוש מערכות, אחרי שכבר היה לו המשחק ביד...
עד כה אחת מעונות החימר המאכזבות ביותר של פדרר. "השיא" שלה היה ההפסד לנדאל בחצי הגמר של מדריד, ובהתחשב בעובדה שזה משטח החימר המועדף עליו, זה בכלל לא מעודד.
עד כמה שזה מצער אותי, רוג'ר לא נראה כמו קונטנדר ל-RG הקרוב. אני מקווה שהוא לפחות יגיע לחצי הגמר על מנת להתקדם במעט בניקוד.

הכל בגלל הניחוס של יוני כמה הודעות למעלה ;)

לגמרי. ושים לב - הוא גם עשה נאכס הפוך לנדאל! הוא עוד יזכה בטורניר הזה...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2011, 09:15

אני לא יכול לנחס את פדרר, רק את נדאל. הניחוס תמיד הולך עם השחקן שאותו אוהדים.

האמת שבינתיים מבחינת ההגרלה המזל משחק לידיו של רפא, אבל מצד שני, נראה שהוא תפס איזה וירוס ולא נמצא במיטבו מבחינה בריאותית.

במשחק היום מול סיליץ', יהיה לא קל בכלל בטח אם רפא לא לגמרי כשיר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 14 מאי 2011, 05:42

נובאק דרס את סודרלינג ויפגוש את מארי בחצי. רפה לא התקשה מול סיליץ' וישחק נגד גאסקה.

רפא כנראה יקבל הזדמנות לנקום בגמר בשחזור של שבוע שעבר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 14 מאי 2011, 13:18

רפא מגיע לגמר שישי רצוף שלו. בערב נובאק יצטרף אליו והם ישחקו את הגמר הרביעי שלהם השנה כשהמאזן ידוע.

אם לרפא יהיו את הכוחות המנטליים והפיזיים לגרד את הגמר הזה, אז הוא יחזור להיות מבחינתי פייבוריט בRG.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 14 מאי 2011, 16:20

במשחק בין נאדאל לדיוקוביץ' על חימר, מי שצריך לגרד ניצחון זה דיוקוביץ', עם כל הכבוד לרצף הניצחונות היפה שלו.
שחף

הודעהעל ידי misha » 14 מאי 2011, 17:43

שחף כתב:במשחק בין נאדאל לדיוקוביץ' על חימר, מי שצריך לגרד ניצחון זה דיוקוביץ', עם כל הכבוד לרצף הניצחונות היפה שלו.

מה לעשות שזו לא המציאות כרגע. נובאק בכושרו הנוכחי יכול לנצח כל אחד ובכל משטח. לא רואה כרגע פייבוריט ביניהם, גם אם המשחק יהיה על חימר.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי misha » 14 מאי 2011, 20:41

נובאק מסרב להפסיד. מארי חזר משבירה במערכה השלישית ושבר שוב כדי להגיש על הניצחון, אבל הסרבי שבר חזרה וניצח בטייברייק. נראה אם נשארו לו את הכוחות כדי לנצח עוד פעם את רפא בגמר.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 14 מאי 2011, 23:10

misha כתב:נובאק מסרב להפסיד. מארי חזר משבירה במערכה השלישית ושבר שוב כדי להגיש על הניצחון, אבל הסרבי שבר חזרה וניצח בטייברייק. נראה אם נשארו לו את הכוחות כדי לנצח עוד פעם את רפא בגמר.

איזה משחק זה היה! הכי יפה שראיתי בשנה האחרונה!
כל נקודה נמשכה 2 דקות. כל אחת נגמרה יותר יפה מהשנייה. שבירה אחרי שבירה, פעם אחר פעם.

אני ממליץ בחום לראות מהלכים חוזרים של המשחק הזה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 15 מאי 2011, 18:48

והוא לוקח גם את רומא!!
ניצחון רביעי ברציפות על רפא, שני ברציפות על חימר!
כרגע לנובאק יש יותר תארי חימר מלרפא, בלגראד, מדריד ורומא מול מונטה קרלו וברצלונה.
ניצחון 39 ברציפות של נובאק. אם הוא יזכה ברולאן גרוס הוא ישבור את שיא הרצף הארוך ביותר של ניצחונות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 15 מאי 2011, 18:50

נובאק ענק! מנצח שוב את נדאל בשתי מערכות (מתי פעם אחרונה רפא הפסיד פעמיים ברציפות לאותו שחקן על חימר?) וממשיך את הרצף המדהים שלו.
היה אחלה משחק ועוד לחשוב שרק אתמול הסרבי שיחק שלוש שעות במשחק מתיש מול מארי. היה יפה איך שהוא הריץ נדאל רוב המשחק ולקח כדורים די מוקדם.
כל הכבוד לו, באמת שהוא עולה על כל התחזיות הכי האופטימיות שהיו לגביו לפני תחילת העונה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 15 מאי 2011, 19:08

misha כתב:נובאק ענק! מנצח שוב את נדאל בשתי מערכות (מתי פעם אחרונה רפא הפסיד פעמיים ברציפות לאותו שחקן על חימר?) וממשיך את הרצף המדהים שלו.
היה אחלה משחק ועוד לחשוב שרק אתמול הסרבי שיחק שלוש שעות במשחק מתיש מול מארי. היה יפה איך שהוא הריץ נדאל רוב המשחק ולקח כדורים די מוקדם.
כל הכבוד לו, באמת שהוא עולה על כל התחזיות הכי האופטימיות שהיו לגביו לפני תחילת העונה.

מישה, נראה לי שאנחנו עדים לעידן חדש בטניס. אין שום סיכוי שאחרי שרצף הנצחונות ייגמר נובאק יחזור להיות השחקן "המוכשר אך מבוזבז" של השנים האחרונות. לדעתי מעכשיו הוא ייקח גראנד סלאמים, יהיה לפחות לפרקים במקום הראשון בעולם וייספר לא אחת כפייבוריט.

תכל'ס אלה חדשות טובות לעולם הטניס. הרבה מאוד חששו שבעוד כמה שנים, כאשר פדרר יפנה את מקומו מהבמה, לא יעמוד דבר בין נדאל ובין זלילה עצבנית של תארי גראנד סלאם. עכשיו אנחנו יודעים שיהיה דבר כזה - ג'וקוביץ'. החדשות הטובות עבור נדאל - גם עם ג'וקוביץ' מסוגל עתה להתמודד איתו בהצלחה על החימר, יש עדיין משטח אחד שבו הוא בטוח עדיף עליו - דשא. נובאק היה עד כה שחקן דשא בינוני יחסית ובווימבלדון אני חושב שהוא יתקשה לשחזר את ההישגים של עונה זו. אבל לכו תדעו :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 15 מאי 2011, 19:17

אני מסכים אתך. זה נראה כאילו הוא עושה קפיצה דומה למה שפדרר עשה בזמנו בערך באותו גיל ועכשיו כבר אין דרך חזרה. אבל הוא יצטרך לגבות את זה בעיקר בזכיות בסלאמים ואם הוא ייקח גם את הRG על חשבון רפא אז בכלל...

טוב בשביל המשחק שזה קורה דווקא עכשיו, כשרוג'ר כבר לאט לאט מתקדם לקראת הפרישה הצפויה אחרי האולימפיאדה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 17 מאי 2011, 19:24

לי אישית זה רע מאוד. דווקא בשיא של רפא, כשהוא די דורס את הסבב גם מבלי להבריק, פתאום בא לו הדבר הזה.

לצערי (ולשמחתי) האחריות על מה שקרה לרפא על החימר היא על רפא. כלומר על שינוי המשחק שלו שהיה הכרחי בשביל שיהפוך להיות אול אראונד פלייר.
רפא של היום חלש די בהרבה מרפא של לפני 3-4 שנים על חימר. לדעתי המודל ההוא של רפא היה מנצח את המודל הנוכחי ב-2 חלקות בכל טורניר חימר וגם את אותו נובאק של היום.

בעצם המשטח האיטי של החימר פועל לרעתו של רפא במשחקים מול נובאק, רק בגלל שנובאק עדיף בהרבה היום גם מהקו האחורי וגם מבחינת ההגנה שלו.

מה שרפא כן חייב לעבוד עליו זאת שיטת המשחק מול נובאק. לא יכול להיות שחצי מהנק' שלו הוא שם לו כדור גבוה באמצע המגרש. זה לא עובד.

אני חושב שנובאק פייבוריט ברור לזכייה בRG, אבל בווימבי רפא עדיין יכול לשחק טניס שיהיה קשה מאוד לנצח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 18 מאי 2011, 04:44

אני מסכים עם ההערכה שלך יוני. נובאק פייבוריט ל-RG, רפא המועמד המוביל לווימבלדון ופדרר מאחוריו, כאשר האקורד בו הוא יסיים את עונת החימר גם כן ישחק תפקיד.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 20 מאי 2011, 11:45

רוג'ר בחצי של נובאק, מארי בחצי של רפא.

http://issuu.com/bugzi/docs/rg_2011_msdraw
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 21 מאי 2011, 06:32

מישה, יפתח - מי זוכה?

אני אומר שאם נובאק מגיע לגמר, הוא לוקח, אבל אם הוא נופל לפני, אז רפא לוקח.
רוג'ר ומארי צריכים לעשות חצי גמר כאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 מאי 2011, 06:58

לפי דעתי שום דבר בעולם לא יעצור את נובאק בכושרו הנ וכחי מלהגיע לחצי הגמר. סביר מאוד שגם נדאל יגיע לשם, בכל זאת הוא לא הפסיד על החימר לאף אחד שהוא נולה השנה.
מארי נכנס סוף סוף לכושר טוב אך הוא לא יציב. אם הוא כן יצליח להגיע לחצי גמר, לדעתי יש לו מה למכור מול רפא. בחצי גמר רומא הוא כמעט ניצח את נולה, כאשר השני לא שיחק פחות טוב מאשר בגמר של רומא מול נדאל.
אצל פדרר התמונה יותר מסובכת. הוא עדיין לא עשה גמר בעונת החימר ועברה יותר משנה מאז שהגיע לגמר טורניר GS כלשהו. אני מעריך שאם הוא יגיע לחצי הגמר יש לו מה למכור מול ג'וקוביץ'. נולה עדיין לא שיחק מולו על החימר השנה, ופדרר על חימר הוא יריב שונה לחלוטין מנדאל - ייתכן שאולי קשה יותר בשביל נולה.

אם הייתי צריך לדרג, הסבירות הייתה נראית ככה:
1. נולה
2. רפא
3. פדרר
4. מארי
אין שום סיכוי לדעתי שסוס שחור כלשהו יכול לתברג.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 22 מאי 2011, 13:20

נובאק צריך לקחת את הRG על חשבון רפא ולהוכיח סופית שעוברים לעידן חדש. זה הסלאם הראשון שהוא מגיע כפייבוריט הגדול, כל הלחץ עליו ויהיה מעניין לראות איך הוא יתמודד עם זה. מצד שני, גם רפא יהיה מאוד נחוש ולא ירצה להפסיד עוד פעם לסרבי. יהיה מעניין.
--------------------------

שחר מפסידה כבר בסיבוב ראשון :thumbdown
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 22 מאי 2011, 15:14

misha כתב:נובאק צריך לקחת את הRG על חשבון רפא ולהוכיח סופית שעוברים לעידן חדש. זה הסלאם הראשון שהוא מגיע כפייבוריט הגדול, כל הלחץ עליו ויהיה מעניין לראות איך הוא יתמודד עם זה. מצד שני, גם רפא יהיה מאוד נחוש ולא ירצה להפסיד עוד פעם לסרבי. יהיה מעניין.
--------------------------

שחר מפסידה כבר בסיבוב ראשון :thumbdown

עונת חימר איומה ונוראה של שחר - אין מה להגיד. אני לא חושב שראיתי אותה אי פעם כ"כ אומללה כמו שהיא הייתה ברומא מול שראפובה, ועכשיו אנחנו רואים שזה חזר על עצמו גם ברולאן גארוס. אני מאוד מקווה שהיא תתאושש מהר.
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים