לפיד ומעמד הביניים

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לפיד ומעמד הביניים

הודעהעל ידי felix_r » 07 אפריל 2013, 12:42

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:זה נוראי שיש אמהות שרוצות להישאר בבית עם הילדים שלהן?

אמרתי שזה משפט נוראי לא שהמעשה נוראי
אתה חייב להבין שכשבחור כותב דבר כזה זה מתפרש כ''האמא חייבת להיות בבית עם הילדים לנקות ולהכין להם צהריים'' כי המילה ''רוצה'' לא נכונה פה כמו המילה ''צריכה''
לא אמרתי שלזה התכוונת אבל זה הדבר הראשון שנתפס לי בעין כי זאת בעצם הציפייה מנשים היום(ומאז ומעולם)

כרמל, את בתור אמא היית רוצה להשאיר את הילדים שלך עם מטפלת מגיל שלושה חודשים, ולצאת לעבוד כל יום עד 7 בערב? אני מניח שלא, אז המילה רוצה היא נכונה.
אני מאמין שכל אמא נקרעת בין הרצון שלה לגדל את הילדים שלה בעצמה, לבין הרצון לפתח קריירה עצמאית מחוץ לבית. הוראה היא הפשרה שחלק מהנשים עושות.

מה עם האבא?
למה מצופה מהאמא לבחור קריירה בשביל לטפל בילדים ולא מהאבא?
כשנולדים ילדים ישר האמא צריכה לזנוח הכל ולהפוך לשפחה בבית..למה לא מצפים את אותו הדבר מהאבא?

התשובה היא אותה התשובה כמו לשאלה "למה כשצריך להרים פסנתר לקומה רביעית בבית ללא מעלית, את מזמינה שני גרוזינים ולא שתי ילדות אתיופיות?". פשוט כי הם בנויים לזה יותר ;)

אז נכון, במאה השנים האחרונות נוצרו המון מקומות עבודה, שהאישה יכולה לעבוד בהם באותה מידת ההצלחה כמו הגבר, אבל לא צריך לשכוח מיליוני שנה של אבולוציה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 12:48

אבולוציה? יותר כמו שוביניזם
אישה יותר בנויה לבישול? וכביסה? וספונג'ה? התשובה היא לא, הגברים בנויים יותר לתת לאשה לעשות את זה

כמה עבודות היום כוללות סחיבת דברים כבדים וכמה כוללות ישיבה במשרד? אתה רוצה להגיד לי שאישה לא יכולה לשבת במשרד כמו גבר? אבל עדיין היא תקבל על זה 30% פחות, נכון? אז גם במשרד אין שוויון וגם בבית אין שוויון ותמיד הגברים מקבלים יותר
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 13:21

Holiday_Armadillo כתב:אבולוציה? יותר כמו שוביניזם
אישה יותר בנויה לבישול? וכביסה? וספונג'ה? התשובה היא לא, הגברים בנויים יותר לתת לאשה לעשות את זה

כמה עבודות היום כוללות סחיבת דברים כבדים וכמה כוללות ישיבה במשרד? אתה רוצה להגיד לי שאישה לא יכולה לשבת במשרד כמו גבר? אבל עדיין היא תקבל על זה 30% פחות, נכון? אז גם במשרד אין שוויון וגם בבית אין שוויון ותמיד הגברים מקבלים יותר

אני מניח שאם הנשים היו עובדות את אותו מספר השעות שגברים עובדים( אחרי שמנקים מחלה של ילד, חופשת לידה, בדיקות בזמן הריון, אסיפות הורים וכו'), אז המשכורת הייתה שווה.
מבחינה אובייקטיבית, אם הייתי מעסיק, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מקבל לעבודה אישה בת 30 שרק התחתנה. לא הייתי רוצה להפסיד על זה כסף.

בגלל זה אני בעד שוויון מוחלט. אותן זכויות, ואותן חובות. בדיוק כמו מנכ"לית יאהו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 13:27

MTA2311 כתב:

אני מניח שאם הנשים היו עובדות את אותו מספר השעות שגברים עובדים( אחרי שמנקים מחלה של ילד, חופשת לידה, בדיקות בזמן הריון, אסיפות הורים וכו'), אז המשכורת הייתה שווה.
מבחינה אובייקטיבית, אם הייתי מעסיק, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מקבל לעבודה אישה בת 30 שרק התחתנה. לא הייתי רוצה להפסיד על זה כסף.

אני לא יודעת איזה מקומות עבודה אתה מכיר אבל בעבודה של אמא שלי כולם עובדים מספר שווה של שעות
מצד שני, בעלה של אחותי עובד הרבה פחות שעות מאמא שלי ואצלו יש הרבה יותר דברים שקשורים לילדים שבגללם הוא עובד פחות
מבחינת אגורה לדקה, גברים מרוויחים יותר ואין לזה שום תירוץ
כמובן שאם אתה עובד 5 שעות יותר אז מגיע לך לקבל יותר אבל אם עובדים X שעות וגבר מקבל יותר ואישה מקבל פחות אין לזה שום תירוץ
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 13:48

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:

אני לא יודעת איזה מקומות עבודה אתה מכיר אבל בעבודה של אמא שלי כולם עובדים מספר שווה של שעות
מצד שני, בעלה של אחותי עובד הרבה פחות שעות מאמא שלי ואצלו יש הרבה יותר דברים שקשורים לילדים שבגללם הוא עובד פחות
כמובן שאם אתה עובד 5 שעות יותר אז מגיע לך לקבל יותר אבל אם עובדים X שעות וגבר מקבל יותר ואישה מקבל פחות אין לזה שום תירוץ

על הנייר כולם עובדים אותו מספר של שעות בכל מקום.
הבעיה מתחילה כשצריך לתת אקסטרות. אין מה לעשות, מישהו צריך להוציא את הילד מהגן מתישהו, ולפעמים המטפלת חולה. אני טוען שאצל חלק לא מבוטל מהנשים, גם אם הבעל היה לוקח את הדברים על עצמו, האמא לא הייתה ששה לוותר על הדברים האלה. קשה מאוד להלחם בביולוגיה, וגם אם מצליחים, חצי עולם מבקר אותך בלי בושה( שוב ע"ע מנכלית יאהו)
מעבר לזה, אי אפשר להתעלם מתקופת ההריון( שבמהלכה יש בדיקות, ומגבלות אחרות) ומחופשת הלידה.

אני לא בקיא בנתונים המדוייקים לגבי ההבדלים בשכר, איפה זה קורה ולמה, אבל אני חושב שהנשים מציגות פה סוג של מוסר כפול. מצד אחד, דורשות שוויון מוחלט( בצדק כמובן), אבל מצד שני משרתות רק שנתיים בצבא( כי מה לעשות, השעון הביולוגי מתקתק), וברגע שהן מקימות משפחה, המחוייבות שלהן לעבודה פוחתת. לא בכל המשפחות זה ככה, אבל הילד לא ייקח את עצמו מהגן, יאכיל את עצמו ויסיע את עצמו לחוגים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 13:52

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:

הבעיה מתחילה כשצריך לתת אקסטרות. אין מה לעשות, מישהו צריך להוציא את הילד מהגן מתישהו, ולפעמים המטפלת חולה. אני טוען שאצל חלק לא מבוטל מהנשים, גם אם הבעל היה לוקח את הדברים על עצמו, האמא לא הייתה ששה לוותר על הדברים האלה. קשה מאוד להלחם בביולוגיה, וגם אם מצליחים, חצי עולם מבקר אותך בלי בושה( שוב ע"ע מנכלית יאהו)
מעבר לזה, אי אפשר להתעלם מתקופת ההריון( שבמהלכה יש בדיקות, ומגבלות אחרות) ומחופשת הלידה.

אני לא בקיא בנתונים המדוייקים לגבי ההבדלים בשכר, איפה זה קורה ולמה, אבל אני חושב שהנשים מציגות פה סוג של מוסר כפול. מצד אחד, דורשות שוויון מוחלט( בצדק כמובן), אבל מצד שני משרתות רק שנתיים בצבא( כי מה לעשות, השעון הביולוגי מתקתק), וברגע שהן מקימות משפחה, המחוייבות שלהן לעבודה פוחתת. לא בכל המשפחות זה ככה, אבל הילד לא ייקח את עצמו מהגן, יאכיל את עצמו ויסיע את עצמו לחוגים.

ותסכים איתי שיש מספיק גברים שנורא נוח להם שהאמא עושה את כל הדברים האלה
והעניין של הצבא אדיוטי לחלוטין
אם מישהי רוצה להביא ילד בגיל 20 אז רוב הסיכויים שהיא בכלל לא תשרת בצבא על דת או משהו כי נשים ''נורמליות'' היום לא מביאות ילדים עד גיל 30 ככה

שוב, לא עובדת את אותן מספר שעות? לא תקבלי אותו שכר
אבל יש מספיק מקרים שהאישה עושה את אותה עבודה כמו הגבר(והיא לא נשואה ואין לה ילדים)והיא לא מקבלת את אותו שכר
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 14:11

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:

ותסכים איתי שיש מספיק גברים שנורא נוח להם שהאמא עושה את כל הדברים האלה
והעניין של הצבא אדיוטי לחלוטין
אם מישהי רוצה להביא ילד בגיל 20 אז רוב הסיכויים שהיא בכלל לא תשרת בצבא על דת או משהו כי נשים ''נורמליות'' היום לא מביאות ילדים עד גיל 30 ככה

שוב, לא עובדת את אותן מספר שעות? לא תקבלי אותו שכר
אבל יש מספיק מקרים שהאישה עושה את אותה עבודה כמו הגבר(והיא לא נשואה ואין לה ילדים)והיא לא מקבלת את אותו שכר

יש מספיק גברים מפגרים שזה נוח להם, אז מה? למה שהאישה תעשה משהו רק כי זה נוח לבעלה? איפה אנחנו חיים?

העניין של הצבא לא אידיוטי בכלל. שאלתי את נציגת יהל"ן אצלנו היחידה( סא"ל), למה נשים משרתות שנתיים, והיא אמרה שהתשובה הרשמית, היא שנשים מוגבלות בזמן בשביל להקים משפחה, ועוד שנה של צבא, הייתה דוחה להן את התכניות בעוד שנה. כמובן שלדעתי זה תירוץ שוביניסטי ומפגר. אם שוויון, אז שוויון עד הסוף, לא רק במה שנוח.

בנוגע למשפט האחרון שלך, אני לא בטוח שזה נכון. הייתי שמח( באמת) לראות הוכחות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אפריל 2013, 14:11

אור, אתה לא יכול להכניס גורמים כמו הריון וחופשת לידה למשוואה, כי זה לא משהו שנשים בחרו לקחת על עצמם במקום להשאיר זאת לגברים.
אם אשה היתה יכולה לתת לגבר להיכנס להריון וללדת במקומה אני בטוחה שכמעט כל אשה היתה מאושרת לעשות זאת, אבל זה לא נתון לבחירה.
אז למה זה הוגן שזה יהיה סיבה עבור אשה להרוויח פחות מגבר?? כי הנשים נבראו אחרת מגברים??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 14:17

יש מספיק גברים מפגרים שזה נוח להם, אז מה? למה שהאישה תעשה משהו רק כי זה נוח לבעלה? איפה אנחנו חיים?

העניין של הצבא לא אידיוטי בכלל. שאלתי את נציגת יהל"ן אצלנו היחידה( סא"ל), למה נשים משרתות שנתיים, והיא אמרה שהתשובה הרשמית, היא שנשים מוגבלות בזמן בשביל להקים משפחה, ועוד שנה של צבא, הייתה דוחה להן את התכניות בעוד שנה. כמובן שלדעתי זה תירוץ שוביניסטי ומפגר. אם שוויון, אז שוויון עד הסוף, לא רק במה שנוח.

בנוגע למשפט האחרון שלך, אני לא בטוח שזה נכון. הייתי שמח( באמת) לראות הוכחות.

דבר ראשון, בקשר לצבא אני בטוחה שזה משהו משנת 1948 שלא טרחו לעדכן וזה אדיוטי לחלוטין
מי שרוצה ללדת בגיל כזה במילא לא תתגייס לצבא אלא תשתחרר על דת או פשוט תיכנס להריון

ומה לעשות שהרבה נשים בוחרות לרצות את הגברים שלהן אחרת הם יעזבו אותן? אנחנו חיים בעולם שוביניסטי, זה לא חדש
לפעמים כשאני קוראת כתבות ב-YNET על איך לרצות את הגבר שלך שהוא לא יילך למישהי אחרת אני מתחלחלת
אבל אז אני קוראת את הטוקבקים של הגברים ובגלל אובדת לי האמונה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 14:19

חנו'ש כתב:אור, אתה לא יכול להכניס גורמים כמו הריון וחופשת לידה למשוואה, כי זה לא משהו שנשים בחרו לקחת על עצמם במקום להשאיר זאת לגברים.
אם אשה היתה יכולה לתת לגבר להיכנס להריון וללדת במקומה אני בטוחה שכמעט כל אשה היתה מאושרת לעשות זאת, אבל זה לא נתון לבחירה.
אז למה זה הוגן שזה יהיה סיבה עבור אשה להרוויח פחות מגבר?? כי הנשים נבראו אחרת מגברים??

זה כמובן נכון, אבל בשורה התחתונה הבוס מפסיד על הדברים האלה כסף. זה גם לא תמיד ילד אחד וזהו, כל הריון גורר עוד חופשות. אז מה נעשה?
ומה לגבי שאר הדברים שציינתי? את לא מסכימה שיש גם רצון אמהי שגורם לנשים להשקיע פחות זמן בעבודה? (במקרים מסויימים)
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 07 אפריל 2013, 14:45

כרמל,
אני דווקא מזדהה איתך ועם מה שאת אומרת. אני גם לא אוהב לשפוט את העבודה לפי כמות של שעות, בטח כל עוד לא מדובר בעבודה במפעל
או משהו כזה, אלא בעבודה חופשית שבה לכל אחד יש הספק שונה, ובסופו של דבר כולם נמדדים ע"פ המשימות אותן ביצעו ולא ע"פ כמות השעות
שלקח להם לעשות אותן.

לגבי חופשת הלידה, אז ראשית, גם היום בחוק הגבר יכול לקחת חופשת לידה, אם אשתו חוזרת לעבודה.
בכל זאת אני אישית חושב שחופשת הלידה זה דווקא משהו שבא להגן ולעזור לאשה היולדת.
הרי לידה זהו לא תהליך טבעי או כירורגי נטו. יש שם המון עניין רגשי.
אין הרבה אמהות, שיולדות את התינוק, ומוכנות יום למחרת להתייצב במשרד. זה מאוד מאוד נדיר, ולדעתי זה דווקא מראה דברים פחות טובים אודות אותה האשה.

חופשת הלידה מותאמת לאמהות לא רק בגלל שזה טבעי יותר שהן יישבו עם התינוק, אלא גם בשביל שיוכלו לנוח רגשית מהטרדות היומיומיות ולהתעסק בדבר החשוב באמת.

אני אישית אם הייתי בוס, הייתי מרגיש מאוד נוח לגייס אישה שאני יודע שתיעדר בגלל לידות. זהו תהליך טבעי, ולא נכון להפר אותו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אפריל 2013, 14:47

MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:אור, אתה לא יכול להכניס גורמים כמו הריון וחופשת לידה למשוואה, כי זה לא משהו שנשים בחרו לקחת על עצמם במקום להשאיר זאת לגברים.

זה כמובן נכון, אבל בשורה התחתונה הבוס מפסיד על הדברים האלה כסף. זה גם לא תמיד ילד אחד וזהו, כל הריון גורר עוד חופשות. אז מה נעשה?
ומה לגבי שאר הדברים שציינתי? את לא מסכימה שיש גם רצון אמהי שגורם לנשים להשקיע פחות זמן בעבודה? (במקרים מסויימים)

הרצון להביא ילד אחד או יותר יכול להיות רצון של הגבר יותר משל האשה לפעמים, אבל מה לעשות שהיא זו שצריכה לסבול את ההריון ואת הלידה בסופו של עניין, אז למה היא צריכה לסבול גם שכר נמוך יותר בגלל זה??

ואני מבינה על מה שאתה מדבר, אבל אל תשכח שיש גם מספר עבודות שלמרות הכל מעסיק יעדיף דווקא אשה על פני גבר משום שהן מתאימות יותר לכך (ותחומי החינוך הם דוגמא לכך), למרות החופשות שהן צריכות. והסיבה שהתחום הזה הוא יותר נשי לא נובע רק בשל השעות הנוחות (ואגב, אני לגמרי חושבת שצריך להגדיל את מס' השעות ולהפחית את כמות החופשים, גם בשביל להגדיל את השכר למורים וגם יותר טוב לילדים, ולגבי השעות כבר יש לא מעט תהליכים בכיוון), אלא יותר בגלל סוג העבודה שדורשת יותר "מגע נשי" (לא שאין מורים גברים מוכשרים מאוד בעבודתם כמובן).
גם מקצועות הטיפול הפרא רפואי כיום נוטה ליותר נשים מגברים, וזה למרות שעות לא נוחות במיוחד מאותן סיבות.

אז למה אילו מקצועות עם שכר נמוך כ"כ?? למה הפער בין שכר המורים בישראל לבין שכר המורים בשאר המדינות המופתחות נמוך כ"כ? למה יש כזה זלזול באנשי החינוך בארץ שגם מביא בין היתר לירידת הרמה של האנשים הבוחרים לעסוק בתחום?? דבר שכמובן משפיע בסופו של דבר על עתיד הדור הבא שלנו.
אח"כ מתפלאים למה הצעירים במדינה נראים כמו שהם נראים....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אפריל 2013, 14:50

בכלל, נשים אולי נעדרות מעבודה בשל הריון, אבל גם לגברים יש לפעמים סיבות להיעדר מעבודה, כמו מילואים למשל. האם מעסיק חושב על זה כשהוא מעסיק גבר לעבודה??
האם זה גורם לו לחשוב שהוא צריך לתת לו שכר נמוך יותר??
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 14:59

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:

הרצון להביא ילד אחד או יותר יכול להיות רצון של הגבר יותר משל האשה לפעמים, אבל מה לעשות שהיא זו שצריכה לסבול את ההריון ואת הלידה בסופו של עניין, אז למה היא צריכה לסבול גם שכר נמוך יותר בגלל זה??

ואני מבינה על מה שאתה מדבר, אבל אל תשכח שיש גם מספר עבודות שלמרות הכל מעסיק יעדיף דווקא אשה על פני גבר משום שהן מתאימות יותר לכך (ותחומי החינוך הם דוגמא לכך), למרות החופשות שהן צריכות. והסיבה שהתחום הזה הוא יותר נשי לא נובע רק בשל השעות הנוחות (ואגב, אני לגמרי חושבת שצריך להגדיל את מס' השעות ולהפחית את כמות החופשים, גם בשביל להגדיל את השכר למורים וגם יותר טוב לילדים, ולגבי השעות כבר יש לא מעט תהליכים בכיוון), אלא יותר בגלל סוג העבודה שדורשת יותר "מגע נשי" (לא שאין מורים גברים מוכשרים מאוד בעבודתם כמובן).
גם מקצועות הטיפול הפרא רפואי כיום נוטה ליותר נשים מגברים, וזה למרות שעות לא נוחות במיוחד מאותן סיבות.

אז למה אילו מקצועות עם שכר נמוך כ"כ?? למה הפער בין שכר המורים בישראל לבין שכר המורים בשאר המדינות המופתחות נמוך כ"כ? למה יש כזה זלזול באנשי החינוך בארץ שגם מביא בין היתר לירידת הרמה של האנשים הבוחרים לעסוק בתחום?? דבר שכמובן משפיע בסופו של דבר על עתיד הדור הבא שלנו.
אח"כ מתפלאים למה הצעירים במדינה נראים כמו שהם נראים....

בעולם מושלם האישה לא הייתה צריכה לסבול בגלל זה, אבל מה לעשות שלמעסיק יש חור בתפקיד שלה, כשהיא בחופשת לידה? הוא לא יכול להעסיק עובד חדש, כי מי יסכים לבוא רק לשלושה חודשים, והוא ממש לא יכול לפטר אותה? אז שוב, אני שואל, מה אפשר לעשות? אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
ודווקא הנושא של חופשת הלידה פחות מפריע לי( למרות שאני ממש לא מסכים עם מה שיוני אמר. אישה שבוחרת לחזור לעבודה בלי חופשת לידה ארוכה, היא אישה שמחוייבת לשוויון אמיתי, ולא רק כשנוח.). יותר מפריע לי כל הדברים מסביב, שכבר דיברנו עליהם קודם.

אני גם לא מסכים איתך בנוגע למקצועות נשיים, לעומת גבריים. אני חושב שהסיבה שיותר נשים עובדות בתחום החינוך/סיעוד/ נקיון זה בכלל אפלייה חברתית שנשמרה מתקופות חשוכות יותר, ולא בגלל חוש טוב יותר למקצועות האלה.

ברוב המדינות המפותחות בית הספר נגמר בשעה 4-5, וזה בלי תיגבורים, ובדיקות מבחנים ואסיפות הורים. אצלינו בית הספר נגמר ב1-2, וכמות החופשים היא בלתי נתפסת. אין ספק בכלל שזה גורם שמשפיע על המשכורות של המורות.
באמת מעניין אותי לדעת כמה מורות היו מסכימות לתוספת שכר תמורת שעות עבודה נוספות וחופשים מקוצצים. אני לא כל כך בטוח שיהיה לכך רוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 15:00

חנו'ש כתב:בכלל, נשים אולי נעדרות מעבודה בשל הריון, אבל גם לגברים יש לפעמים סיבות להיעדר מעבודה, כמו מילואים למשל. האם מעסיק חושב על זה כשהוא מעסיק גבר לעבודה??
האם זה גורם לו לחשוב שהוא צריך לתת לו שכר נמוך יותר??

בוודאי שהוא חושב על זה. חסרים סיפורים על מעסיקים שהעדיפו גבר שלא עושה מילואים על כזה שכן? איזה בוס רוצה לאבד עובד לחודש בשנה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אפריל 2013, 16:23

בעולם מושלם האישה לא הייתה צריכה לסבול בגלל זה, אבל מה לעשות שלמעסיק יש חור בתפקיד שלה, כשהיא בחופשת לידה? הוא לא יכול להעסיק עובד חדש, כי מי יסכים לבוא רק לשלושה חודשים, והוא ממש לא יכול לפטר אותה? אז שוב, אני שואל, מה אפשר לעשות? אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תתפלא אבל לי כבר עשו את זה (העסיקו אותי כתחילף לעובדת שיצאה לחופשת לידה...)

MTA2311 כתב:ברוב המדינות המפותחות בית הספר נגמר בשעה 4-5, וזה בלי תיגבורים, ובדיקות מבחנים ואסיפות הורים. אצלינו בית הספר נגמר ב1-2, וכמות החופשים היא בלתי נתפסת. אין ספק בכלל שזה גורם שמשפיע על המשכורות של המורות. באמת מעניין אותי לדעת כמה מורות היו מסכימות לתוספת שכר תמורת שעות עבודה נוספות וחופשים מקוצצים. אני לא כל כך בטוח שיהיה לכך רוב.

על "אופק חדש" שמעת??
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 16:40

חנו'ש כתב:

תתפלא אבל לי כבר עשו את זה (העסיקו אותי כתחילף לעובדת שיצאה לחופשת לידה...)

MTA2311 כתב:ברוב המדינות המפותחות בית הספר נגמר בשעה 4-5, וזה בלי תיגבורים, ובדיקות מבחנים ואסיפות הורים. אצלינו בית הספר נגמר ב1-2, וכמות החופשים היא בלתי נתפסת. אין ספק בכלל שזה גורם שמשפיע על המשכורות של המורות. באמת מעניין אותי לדעת כמה מורות היו מסכימות לתוספת שכר תמורת שעות עבודה נוספות וחופשים מקוצצים. אני לא כל כך בטוח שיהיה לכך רוב.

על "אופק חדש" שמעת??

אז כל הכבוד למעסיק ההוא שהצליח למצוא מחליף לשלושה חודשים. זה ממש לא פשוט.

שמעתי על אופק חדש. כנראה שזה דילג על העיר שלי, כי השעות הן אותן שעות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אפריל 2013, 17:26

MTA2311 כתב:אז כל הכבוד למעסיק ההוא שהצליח למצוא מחליף לשלושה חודשים. זה ממש לא פשוט.

זה מאוד עזר להם שהם לא סיפרו לי שזה היה רק לתקופה קצרה.... :roll:

אבל אני מכירה עוד מקרים דומים. מקום אחר שהתחלתי לעבוד בו, הבחורה השנייה שעבדה איתי בדיוק יצאה לחופשת לידה והמעסיק שלי מצא מישהי לתקופה קצרה במקומה רק שאותה אחת עברה בסוף לעיר אחרת אחרי הלידה כך שהמחליפה שלה נשארה באופן קבוע (עכשיו אותו מעסיק צריך למצוא מישהי במקום הבחורה שהחליפה אותי כשאני עזבתי שגם עומדת ללדת בקרוב.... :grin )
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 17:29

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:אז כל הכבוד למעסיק ההוא שהצליח למצוא מחליף לשלושה חודשים. זה ממש לא פשוט.

אבל אני מכירה עוד מקרים דומים. מקום אחר שהתחלתי לעבוד בו, הבחורה השנייה שעבדה איתי בדיוק יצאה לחופשת לידה והמעסיק שלי מצא מישהי לתקופה קצרה במקומה רק שאותה אחת עברה בסוף לעיר אחרת אחרי הלידה כך שהמחליפה שלה נשארה באופן קבוע (עכשיו אותו מעסיק צריך למצוא מישהי במקום הבחורה שהחליפה אותי כשאני עזבתי שגם עומדת ללדת בקרוב.... :grin )

ממש מפעל לתינוקות אתם
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אפריל 2013, 17:36

Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:

ממש מפעל לתינוקות אתם

חחח ורק אני נשארתי רווקה....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים