חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:אור, אתה לא יכול להכניס גורמים כמו הריון וחופשת לידה למשוואה, כי זה לא משהו שנשים בחרו לקחת על עצמם במקום להשאיר זאת לגברים.
אם אשה היתה יכולה לתת לגבר להיכנס להריון וללדת במקומה אני בטוחה שכמעט כל אשה היתה מאושרת לעשות זאת, אבל זה לא נתון לבחירה.
אז למה זה הוגן שזה יהיה סיבה עבור אשה להרוויח פחות מגבר?? כי הנשים נבראו אחרת מגברים??
זה כמובן נכון, אבל בשורה התחתונה הבוס מפסיד על הדברים האלה כסף. זה גם לא תמיד ילד אחד וזהו, כל הריון גורר עוד חופשות. אז מה נעשה?
ומה לגבי שאר הדברים שציינתי? את לא מסכימה שיש גם רצון אמהי שגורם לנשים להשקיע פחות זמן בעבודה? (במקרים מסויימים)
הרצון להביא ילד אחד או יותר יכול להיות רצון של הגבר יותר משל האשה לפעמים, אבל מה לעשות שהיא זו שצריכה לסבול את ההריון ואת הלידה בסופו של עניין, אז למה היא צריכה לסבול גם שכר נמוך יותר בגלל זה??
ואני מבינה על מה שאתה מדבר, אבל אל תשכח שיש גם מספר עבודות שלמרות הכל מעסיק יעדיף דווקא אשה על פני גבר משום שהן מתאימות יותר לכך (ותחומי החינוך הם דוגמא לכך), למרות החופשות שהן צריכות. והסיבה שהתחום הזה הוא יותר נשי לא נובע רק בשל השעות הנוחות (ואגב, אני לגמרי חושבת שצריך להגדיל את מס' השעות ולהפחית את כמות החופשים, גם בשביל להגדיל את השכר למורים וגם יותר טוב לילדים, ולגבי השעות כבר יש לא מעט תהליכים בכיוון), אלא יותר בגלל סוג העבודה שדורשת יותר "מגע נשי" (לא שאין מורים גברים מוכשרים מאוד בעבודתם כמובן).
גם מקצועות הטיפול הפרא רפואי כיום נוטה ליותר נשים מגברים, וזה למרות שעות לא נוחות במיוחד מאותן סיבות.
אז למה אילו מקצועות עם שכר נמוך כ"כ?? למה הפער בין שכר המורים בישראל לבין שכר המורים בשאר המדינות המופתחות נמוך כ"כ? למה יש כזה זלזול באנשי החינוך בארץ שגם מביא בין היתר לירידת הרמה של האנשים הבוחרים לעסוק בתחום?? דבר שכמובן משפיע בסופו של דבר על עתיד הדור הבא שלנו.
אח"כ מתפלאים למה הצעירים במדינה נראים כמו שהם נראים....
בעולם מושלם האישה לא הייתה צריכה לסבול בגלל זה, אבל מה לעשות שלמעסיק יש חור בתפקיד שלה, כשהיא בחופשת לידה? הוא לא יכול להעסיק עובד חדש, כי מי יסכים לבוא רק לשלושה חודשים, והוא ממש לא יכול לפטר אותה? אז שוב, אני שואל, מה אפשר לעשות? אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
ודווקא הנושא של חופשת הלידה פחות מפריע לי( למרות שאני ממש לא מסכים עם מה שיוני אמר. אישה שבוחרת לחזור לעבודה בלי חופשת לידה ארוכה, היא אישה שמחוייבת לשוויון אמיתי, ולא רק כשנוח.). יותר מפריע לי כל הדברים מסביב, שכבר דיברנו עליהם קודם.
אני גם לא מסכים איתך בנוגע למקצועות נשיים, לעומת גבריים. אני חושב שהסיבה שיותר נשים עובדות בתחום החינוך/סיעוד/ נקיון זה בכלל אפלייה חברתית שנשמרה מתקופות חשוכות יותר, ולא בגלל חוש טוב יותר למקצועות האלה.
ברוב המדינות המפותחות בית הספר נגמר בשעה 4-5, וזה בלי תיגבורים, ובדיקות מבחנים ואסיפות הורים. אצלינו בית הספר נגמר ב1-2, וכמות החופשים היא בלתי נתפסת. אין ספק בכלל שזה גורם שמשפיע על המשכורות של המורות.
באמת מעניין אותי לדעת כמה מורות היו מסכימות לתוספת שכר תמורת שעות עבודה נוספות וחופשים מקוצצים. אני לא כל כך בטוח שיהיה לכך רוב.