האינתיפאדה "השקטה"

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: האינתיפאדה "השקטה"

הודעהעל ידי jol9 » 07 נובמבר 2014, 10:48

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
התנין כתב:איזה כיף לראות את מר ביטחון, בנימין נתניהו, עומד בראש. אחחח... איזה ראש ממשלה נפלא.

אני מניח שאולמרט היה עושה עבודה טובה יותר, בזמן שנשאר לו בין ספירת הכסף במעטפות...

ואלה האופציות שיש לנו? ביבי ואולמרט? אי אפשר למצוא אף בנאדם מוכשר אחר שינהיג את המדינה הזו?
לא יכול להיות שבוחרים שוב ושוב ראש ממשלה שלא מעניין אותו שום דבר חוץ מלשרוד בתפקיד והדרך היחידה שלו לשרוד זה לשמור על הסטטוס קוו. פשוט לא לעשות כלום.
אין אף מנהיג ראוי במדינה שיש לו גם רעיונות איך להתמודד עם המצב ולשפר את החיים שלנו?

דבר ראשון - אתה צודק. לא יכול להיות שהמדינה לא מסוגלת להצמיח אלטרנטיבה איכותית לראש ממשלה (טוב או רע) במשך משהו כמו 2 עשורים.
בעצם מאז הירצחו של רבין (שלא הסכמתי עם שום דבר שהוא עשה פוליטית, אבל לפחות הוא הלך בדרך מסויימת), היו בתכלס רק שני ראשי ממשלה חזקים שהלכו בדרך
מסויימת - ביבי ושרון. 2 אנשים ב-20 שנה...

דבר שני - אני חושב שיש נטייה חזקה לבטל את נתניהו בגלל שבתקופתו אין התקדמות מדינית. זה נכון, אבל אף אחד לא אמר שהתקדמות מדינית זה דבר כ"כ טוב לישראל.
מה שאני אומר זה שהתקדמות מדינית זאת לא המטרה. המטרה היא שלום אמיתי שמבוסס על יסודות טובים. יסודות טובים לא יכולים להיות כל עוד הגוורדיה הותיקה
שמנהיגה את הפלסטינים נמצאת שם באיזור. זה פשוט לא יקרה, גם אם ביילין יהיה ראש ממשלה.
ולכן, יש ראש ממשלה שמחליט להשקיע בעניין האבוד מראש הזה את כל מרצו (סליחה, לא את כ-ל מרצו אלא רק את הזמן שנשאר בין השחיטויות השונות לכאורה) כמו אולמרט,
ומקבל שתי מלחמות על הראש, יש ראש ממשלה שעושה מהלך חד צדדי שיש לו הרבה יתרונות והמון חסרונות, אבל את השלום הוא לא קידם, כמו אריק שרון עם ההתנתקות,
ויש ראש ממשלה שמבין שזה אבוד מראש ומסרב להשקיע בזה זמן ומשאבים יקרים, ועושה את זה רק כי האמריקאים מחייבים אותו.
אני בטוח שאם לביבי היה עם מי לדבר, זה היה נראה אחרת לגמרי. באמת שיש כאן ממשלה שהיתה יכולה ללכת להסדר מסויים, אבל פשוט אין עם מי.

דבר שלישי - אני חושב שבשנים שביבי הוא ראש ממשלה, קרו הרבה דברים. חלקם טובים, חלקם לא, כמו אצל כל ראש ממשלה ובכל מצב.
אני מדמה את התפקיד הזה של ראש הממשלה לתפקיד של מנכ"ל של חברה טכנולוגית גדולה. אם המנכ"ל הזה הוא לא עילוי כמו סטיב ג'ובס, מה שיקרה זה שהחברה תנוע
לפי מגמות השוק העולמי. כשהמצב טוב והכל עולה, גם אותה החברה תראה ביצועים טובים, ותכניס הרבה כסף, וכשיש מיתון וירידה, כך גם אותה חברה תקצץ, תפטר ותהיה בהפסדים.
זה מאוד קשה להתנהל במדינה, שמרבית התקציב שלה מופנה לביטחון, ולקיים בה חינוך נורמלי, כלכלה בריאה, מערכת בריאות טובה, שתהיה מקום מזמין לתיירים, שתהיה בה תשתית
כבישים ברמה גבוהה וכו'. בכל זאת, אנחנו מצליחים לעשות את זה באופן מכובד ויפה.
אני מניח שאם היינו יושבים איפשהו באיזור האלפים הצרפתים, היינו הופכים להיות לאחת המדינות הטובות והמתקדמות בעולם, אבל כרגע זה פשוט לא אפשרי, וזה ממש לא תלוי בראש
ממשלה כזה או אחר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 07 נובמבר 2014, 11:24

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
התנין כתב:איזה כיף לראות את מר ביטחון, בנימין נתניהו, עומד בראש. אחחח... איזה ראש ממשלה נפלא.

אני מניח שאולמרט היה עושה עבודה טובה יותר, בזמן שנשאר לו בין ספירת הכסף במעטפות...

ואלה האופציות שיש לנו? ביבי ואולמרט? אי אפשר למצוא אף בנאדם מוכשר אחר שינהיג את המדינה הזו?
לא יכול להיות שבוחרים שוב ושוב ראש ממשלה שלא מעניין אותו שום דבר חוץ מלשרוד בתפקיד והדרך היחידה שלו לשרוד זה לשמור על הסטטוס קוו. פשוט לא לעשות כלום.
אין אף מנהיג ראוי במדינה שיש לו גם רעיונות איך להתמודד עם המצב ולשפר את החיים שלנו?

אין, ומזה נובע היאוש. אלא אם אתה מדבר על מישהו מסויים.
כמו שזה נראה עכשיו בבחירות הבאות אני אשאר בבית.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 07 נובמבר 2014, 11:40

jol9 כתב:דבר ראשון - אתה צודק. לא יכול להיות שהמדינה לא מסוגלת להצמיח אלטרנטיבה איכותית לראש ממשלה (טוב או רע) במשך משהו כמו 2 עשורים.
בעצם מאז הירצחו של רבין (שלא הסכמתי עם שום דבר שהוא עשה פוליטית, אבל לפחות הוא הלך בדרך מסויימת), היו בתכלס רק שני ראשי ממשלה חזקים שהלכו בדרך
מסויימת - ביבי ושרון. 2 אנשים ב-20 שנה...

דבר שני - אני חושב שיש נטייה חזקה לבטל את נתניהו בגלל שבתקופתו אין התקדמות מדינית. זה נכון, אבל אף אחד לא אמר שהתקדמות מדינית זה דבר כ"כ טוב לישראל.
מה שאני אומר זה שהתקדמות מדינית זאת לא המטרה. המטרה היא שלום אמיתי שמבוסס על יסודות טובים. יסודות טובים לא יכולים להיות כל עוד הגוורדיה הותיקה
שמנהיגה את הפלסטינים נמצאת שם באיזור. זה פשוט לא יקרה, גם אם ביילין יהיה ראש ממשלה.
ולכן, יש ראש ממשלה שמחליט להשקיע בעניין האבוד מראש הזה את כל מרצו (סליחה, לא את כ-ל מרצו אלא רק את הזמן שנשאר בין השחיטויות השונות לכאורה) כמו אולמרט,
ומקבל שתי מלחמות על הראש, יש ראש ממשלה שעושה מהלך חד צדדי שיש לו הרבה יתרונות והמון חסרונות, אבל את השלום הוא לא קידם, כמו אריק שרון עם ההתנתקות,
ויש ראש ממשלה שמבין שזה אבוד מראש ומסרב להשקיע בזה זמן ומשאבים יקרים, ועושה את זה רק כי האמריקאים מחייבים אותו.
אני בטוח שאם לביבי היה עם מי לדבר, זה היה נראה אחרת לגמרי. באמת שיש כאן ממשלה שהיתה יכולה ללכת להסדר מסויים, אבל פשוט אין עם מי.

דבר שלישי - אני חושב שבשנים שביבי הוא ראש ממשלה, קרו הרבה דברים. חלקם טובים, חלקם לא, כמו אצל כל ראש ממשלה ובכל מצב.
אני מדמה את התפקיד הזה של ראש הממשלה לתפקיד של מנכ"ל של חברה טכנולוגית גדולה. אם המנכ"ל הזה הוא לא עילוי כמו סטיב ג'ובס, מה שיקרה זה שהחברה תנוע
לפי מגמות השוק העולמי. כשהמצב טוב והכל עולה, גם אותה החברה תראה ביצועים טובים, ותכניס הרבה כסף, וכשיש מיתון וירידה, כך גם אותה חברה תקצץ, תפטר ותהיה בהפסדים.
זה מאוד קשה להתנהל במדינה, שמרבית התקציב שלה מופנה לביטחון, ולקיים בה חינוך נורמלי, כלכלה בריאה, מערכת בריאות טובה, שתהיה מקום מזמין לתיירים, שתהיה בה תשתית
כבישים ברמה גבוהה וכו'. בכל זאת, אנחנו מצליחים לעשות את זה באופן מכובד ויפה.
אני מניח שאם היינו יושבים איפשהו באיזור האלפים הצרפתים, היינו הופכים להיות לאחת המדינות הטובות והמתקדמות בעולם, אבל כרגע זה פשוט לא אפשרי, וזה ממש לא תלוי בראש
ממשלה כזה או אחר.

יוני, להבדיל ממה שהיה כאן ב- 1993, אני חושב שדי ברור לרוב המוחלט של העם ששלום כמו שיש באירופה, או אפילו שלום קר כמו עם המצרים הוא בלתי אפשרי בעתיד הנראה לעין. הערבים שגרים בתוך תחומי ארץ ישראל המנדטורית (כול אלו עם תעודת זהות כחולה) לא מעוניינים בהסכם שלום, בטח שלא בהסכם כולל וסופי. אם היו מעוניינים בהסכם, היו יכולים לקבל תא הצעת אולמרט שהיא פחות או יותר המקסימום שמדינת ישראל יכולה לתת בלי להתפרק. זה לא רק עניין של ההנהגה - זה בא מהעם. הם לא מוכנים לקבל יהודים בישראל וחיים עדיין באותה פנטזיה של המאה ה- 20 שאוטוטו הם מחסלים את מדינת ישראל ורוצחים את כל היהודים.

את מה אפשר לעשות בתנאים כאלה? שרון ניסה התנתקות חד-צדדדית וזה הביא עלינו טילים וחמאס מעזה. אבל מה, ההתנתקות של שרון הצליחה במובן שעזה היום היא למעזה טריטוריה נפרדת שלא קשורה לגדה ו/או לישראל. שים לב איך כל העולם מתייחס לעזה והשני מליון שחיים שם בנפרד ולא כחלק אחד עם הגדה כמו שהסכמנו בטיפשותנו בהסכם אוסלו.

עכשיו השאלה זה מה לעשות עם הגדה בתנאים האלו? ברור שצה"ל לא יכול לצאת משום שטח בגדה במצב הנוכחי, אבל הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות זה לבנות עוד כל מיני מאחזים של 5-6 אנשים בלב האוכלוסיה הערבית ולצעוד בבטחה למדינה דו-לאומית שסופה יהיה כמו סוריה. בזכות הטפשות של קו המחשבה הזה, יש היום 350 אלף ערבים עם ת.ז. במזרח ירושלים שממררים לנו את החיים.

אי אפשר לעשות התקדמות מדינית? למה לא לעקוף לחלוטין את הפלסטינים? הרי יורש העצר הסעודי כתב לפני כמה חודשים טור בעיתון שבו הוא אומר שהגיע הזמן לסיים עם השנאה הלא רציונאלית לישראל וליהודים, לפתור את הנושא הפלשתיני ולקבל את המדינה היהודית. הוא גם אמר שזכות השיבה זו פנטזיה לא ריאלית ושסעודיה תעזור לאבו מאזן לקבל פשרות הסטוריות. למה ישראל לא יכולה לצאת ביוזמה פומבית לשלום - להציג תוכנית ומפות שתכלול נסיגה ישראלית מרוב הגדה, ויישוב ה"פליטים" הפלשתיניים במקומות שבהם הם נמצאים כרגע? הנסיגה תתבצע על פני מספר שנים ארוכות ביחד עם סידורי בטחון ותחת התניה שההסכם מבוטל אם קיצוניים נכנסים לשטח ו/או נורים טילים על ישראל? ישראל יכולה להביא תוכנית כזו למועצת הביטחון, ולהעביר את זה שם ולהציג את זה בתור take it or leave it לפלשתינים. במקום שיחות סודיות שהפלשתינים כל הזמן מטרפדים, אפשר ללכת מעל לראש שלהם ולהביא הסכם סגור ולתת להם פשוט לסרב.

תמיד יש אלטרנטיבות, פשוט צריך להיות יצירתי וצריך לרצות. ביבי לא רוצה, כמו שהוא לא רוצה באמת לעשות משהו בנושא יוקר המחיה והדיור. גם בשני האפיקים האלו יש אלטרנטיבות ודברים שאפשר לעשות. בזמנו, כשהגיעה העליה הרוסית, שרון בנה מאות אלפי יחידות דיור בכלום זמן. אם שרון היה היום בשלטון, לא הייתה מצוקת דיור במדינת ישראל, זה בטוח.

להיות ראש ממשלה במדינת ישראל זה התפקיד הכי קשה בעולם (אולי), אבל אני די בטוח שמגיע לכולנו יותר מביבי ושרה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 נובמבר 2014, 12:22

רוי,

אני שומע כל הזמן את ההצעות האלה "מעל הראש שלהם". גם ליברמן מדבר דברים דומים פחות או יותר, כשהוא מדבר על פתרון כולל, עם כלל מדינות ערב המתונות.
אבל נניח שאתה בא עם פתרון כזה, ונניח שהם מסרבים, אז מה הרווחת בעצם? יופי, העולם ימחה לנו כפיים ויעשו נו נו נו לאבו מאזן, הם יפתחו באינטיפדה שביעית, אנחנו נוריד בניין
עם ילדים ואז שוב כל העולם ישכח מהכל ויגנה אותנו. כבר היינו בסרטים האלה.
פתרונות קסם לא עובדים כאן, בדיוק בגלל הסיבה שהזכרת בתחילת הפוסט שלך - הם לא רוצים פתרון, הם לא רוצים אותנו כאן, הם רוצים ליישב את יפו, תל אביב וחיפה ואין להם שום אינטרס
להתפשר על שום דבר.
זה בדיוק הלב של כל הסכסוך הזה. אנחנו רוצים ומוכנים לוותר, והם לא רוצים ולא מוכנים לוותר. זאת המשוואה בכל תהליך שאתה עושה איתם או עם מישהו מטעמם (ראה דוגמא גלעד שליט).

לגבי ההתנחלויות אני מסכים לחלוטין. אין בזה שום טעם, אלא אם זה נעשה בשטח שלאחר מכן יהיה שלנו, ואז זה בסדר.

אנח חושב שביבי לא רוצה ללכת למסלול הזה כי הוא לא מאמין שזה יכול לקרות. ד"א זאת זכותו - הוא נבחר בבחירות דמוקרטיות, בדיוק בשביל לא ללכת להצעות שרוב העם לא מסכים להן.

לגבי יוקר המחייה והדיור - רמת המחירים של הדירות קפצה לשמיים בשנים האחרונות. זה לאו דווקא תלוי בממשלה אלא יותר בשוק. הממשלה היתה יכולה וצריכה לעשות יותר בשביל
לרסן את המחירים. מנגד, צריך להסתכל על המצב כמו שהוא עכשיו ולחשוב מה עושים.
אם פתאום הממשלה מצליחה להפעיל מפסק שמוריד את כל המחירים ב-30%. האם זה דבר טוב לכולם? מה עם אלה שבדיוק עכשיו לקחו משכנתא על דירה של 1.3 מליון, ומחר הדירה
שלהם שווה כבר רק מליון אחד? הם לא בני אדם? הם לא זוג צעיר שפתאום מוצא את עצמו בבעיה גדולה?
ומה קורה עם בני המעמד הביניים שיש להם דירה אחת שלהם, ודירה אחת שהם משכירים? האם זה בסדר להיכנס להם לכיס ולגרום להם להפסיד חלק גדול מהכסף שמושקע בדירה ומשכר
הדירה שהיא מניבה?

אני רק יכול להמר שיש כמה סדרי גודל יותר אנשים כאלה מאשר אלה שרוצים עכשיו לקנות את הדירה הראשונה שלהם, ולכן פתרון שמיטיב עם סגמנט אחד של האוכלוסייה, ופוגע קשות בסגמנט
אחר, הוא פתרון רע בעיניי.
דווקא הדברים שלפיד מציע הם בסדר, כי הוא מנסה לתת הטבה לרוכשי דירה ראשונה, מבלי לאנוס את השוק ולפגוע באחרים. זה כנראה צריך להיות הכיוון.

יוקר המחייה זאת צרה של כלל האזרחים, וכאן דווקא קורות רפורמות לא רעות בכלל. למשל, הורדת מחירי הסלולר לתא משפחתי במאות שקלים, למשל ביטול האגרה, למשל הוספת נקודות
מס לאבות לילדים צעירים, למשל סיבסוד גנים לילדים החל מגיל 3 וכו'. כל הדברים האלה שווים בין מאות לאלפי שקלים לבני מעמד הביניים, וזה משהו שממשלות קודמות לא עשו,
וממשלת נתניהו כן עשתה.
להיפך, ממשלת אולמרט רק הכניסה את היד לכיס, כשהעלתה את המס על רכבי הליסינג (פרופר פגיעה בבני מעמד הביניים - עובדי הייטק וכספים). לדעתי גם הממשלה שלו העלתה
את מס ההכנסה, אבל בזה אני לא בטוח.

בקיצור, הדברים הם לא חד צדדיים, ואפשר לראות כמעט כל דבר לכאן ולכאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 נובמבר 2014, 14:38

jol9 כתב:רוי,

אני שומע כל הזמן את ההצעות האלה "מעל הראש שלהם". גם ליברמן מדבר דברים דומים פחות או יותר, כשהוא מדבר על פתרון כולל, עם כלל מדינות ערב המתונות.
אבל נניח שאתה בא עם פתרון כזה, ונניח שהם מסרבים, אז מה הרווחת בעצם? יופי, העולם ימחה לנו כפיים ויעשו נו נו נו לאבו מאזן, הם יפתחו באינטיפדה שביעית, אנחנו נוריד בניין
עם ילדים ואז שוב כל העולם ישכח מהכל ויגנה אותנו. כבר היינו בסרטים האלה.
פתרונות קסם לא עובדים כאן, בדיוק בגלל הסיבה שהזכרת בתחילת הפוסט שלך - הם לא רוצים פתרון, הם לא רוצים אותנו כאן, הם רוצים ליישב את יפו, תל אביב וחיפה ואין להם שום אינטרס
להתפשר על שום דבר.
זה בדיוק הלב של כל הסכסוך הזה. אנחנו רוצים ומוכנים לוותר, והם לא רוצים ולא מוכנים לוותר. זאת המשוואה בכל תהליך שאתה עושה איתם או עם מישהו מטעמם (ראה דוגמא גלעד שליט).

לגבי ההתנחלויות אני מסכים לחלוטין. אין בזה שום טעם, אלא אם זה נעשה בשטח שלאחר מכן יהיה שלנו, ואז זה בסדר.

אנח חושב שביבי לא רוצה ללכת למסלול הזה כי הוא לא מאמין שזה יכול לקרות. ד"א זאת זכותו - הוא נבחר בבחירות דמוקרטיות, בדיוק בשביל לא ללכת להצעות שרוב העם לא מסכים להן.

לגבי יוקר המחייה והדיור - רמת המחירים של הדירות קפצה לשמיים בשנים האחרונות. זה לאו דווקא תלוי בממשלה אלא יותר בשוק. הממשלה היתה יכולה וצריכה לעשות יותר בשביל
לרסן את המחירים. מנגד, צריך להסתכל על המצב כמו שהוא עכשיו ולחשוב מה עושים.
אם פתאום הממשלה מצליחה להפעיל מפסק שמוריד את כל המחירים ב-30%. האם זה דבר טוב לכולם? מה עם אלה שבדיוק עכשיו לקחו משכנתא על דירה של 1.3 מליון, ומחר הדירה
שלהם שווה כבר רק מליון אחד? הם לא בני אדם? הם לא זוג צעיר שפתאום מוצא את עצמו בבעיה גדולה?
ומה קורה עם בני המעמד הביניים שיש להם דירה אחת שלהם, ודירה אחת שהם משכירים? האם זה בסדר להיכנס להם לכיס ולגרום להם להפסיד חלק גדול מהכסף שמושקע בדירה ומשכר
הדירה שהיא מניבה?

אני רק יכול להמר שיש כמה סדרי גודל יותר אנשים כאלה מאשר אלה שרוצים עכשיו לקנות את הדירה הראשונה שלהם, ולכן פתרון שמיטיב עם סגמנט אחד של האוכלוסייה, ופוגע קשות בסגמנט
אחר, הוא פתרון רע בעיניי.
דווקא הדברים שלפיד מציע הם בסדר, כי הוא מנסה לתת הטבה לרוכשי דירה ראשונה, מבלי לאנוס את השוק ולפגוע באחרים. זה כנראה צריך להיות הכיוון.

יוקר המחייה זאת צרה של כלל האזרחים, וכאן דווקא קורות רפורמות לא רעות בכלל. למשל, הורדת מחירי הסלולר לתא משפחתי במאות שקלים, למשל ביטול האגרה, למשל הוספת נקודות
מס לאבות לילדים צעירים, למשל סיבסוד גנים לילדים החל מגיל 3 וכו'. כל הדברים האלה שווים בין מאות לאלפי שקלים לבני מעמד הביניים, וזה משהו שממשלות קודמות לא עשו,
וממשלת נתניהו כן עשתה.
להיפך, ממשלת אולמרט רק הכניסה את היד לכיס, כשהעלתה את המס על רכבי הליסינג (פרופר פגיעה בבני מעמד הביניים - עובדי הייטק וכספים). לדעתי גם הממשלה שלו העלתה
את מס ההכנסה, אבל בזה אני לא בטוח.

בקיצור, הדברים הם לא חד צדדיים, ואפשר לראות כמעט כל דבר לכאן ולכאן.

כרגע, אין שום מוכנות בקרב הפלשתינים לקבל שום הסכם - זה הנחה די וודאית. מה הרווחת? וודאות מסויימת לגבי העתיד. אם אתה הולך למועצת הבטחון ומצליח להעביר הסכם עם גבול ברור ובלי זכות שיבה, הרווחת את זה שאתה יכול לבנות בתוך הגבולות האלה והרווחת את זה שתוכל להפעיל לחץ בלתי פוסק על הפלשתינים עד שהם יקבלו את ההסכם הזה. זה יכול לקחת 5 שנים או 20 שנה, אבל אם תהיה תוכנית כזו, הפלשתינים בסופו של דבר ייאלצו לקבל אותה. יש לך הרבה כלים להפעיל עליהם לחץ - החל מפירוק אונר"א ועד סגירת כל ברזי הסיוע. חייבים להציע אלטרנטיבה הגיונית ואז יהיה אפשר לחכות להתבגרות של השכנים שלנו.

ברור לכולם שזה לא יביא לסיום מיידי של האלימות ושימשיכו בשנים הקרובות ליפול טילים, אבל זה כן משהו לטווח ארוך שבסופו של דבר יהיה אפשר לממש. אחרת, אנחנו נופלים לבור של המדינה הדו-לאומית שזה בדיוק מה שהפלשתינים רוצים.

תמיד יש את הקונפליקט בין אלו שיש להם דירה שאלו שאין להם, אבל בסופו של דבר מחירי דיור נמוכים עדיפים לכלל האוכלוסיה. מי שיידפק מירידת מחירי הדיור אלו בעיקר המשקיעים, אבל אותם אין בעיה לדפוק כי אלו אנשים שבמילא יש להם כסף להפסיד. זוג צעיר שקנה דירה וגר בה, זה לא ממש משנה לו אם מחיר הדירה ירד באופן זמני כל עוד יש להם עבודה והם יכולים לשלם את המשכנתא. זה מבאס, אבל זה ממש לא קריטי.

הפתרון הוא ברור - להגדיל את ההיצע. לא יכול להיות שמהנדס עריית ת"א קובע שחצי מהעיר היא "לשימור" ולא נותן לבנות - שרון בחיים לא היה נותן לדבר כזה לקרות. מהנדס עיר כזה צריך להכניס לכלא. יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות כמו לשבור את מונופול המלט שעולה 50 אלף ש"ח לכל דירה, ערבויות ועוד.

הפתרון ליוקר המחיה הוא די פשוט - פתיחה מוחלטת של שוק המזון לייבוא ללא הגבלה. כולם יודעים את זה, אבל משום מה לא עושים את זה.

שוב, לביבי אין יכולת לבצע שום מהלך גדול. זה פשוט לא באופי שלו. בגדול, הייתי רוצה סגנון מנהיגות קצת יותר "סיני" וקצת פחות "הודי".
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 נובמבר 2014, 17:24

תראה, אני מניח שיש לכולם את הסיבות שלהם, למה לא ללכת למהלך מהסוג הזה. אני לא חושב שהאמת נמצאת בצד אחד, אלא יש הרבה שיקולים ומרכיבים
מסובכים. בראש ובראשונה, הפלסטינאים, שפשוט לא מוכנים לקבל על עצמם שום הסכם ושום אחריות. ראית מה קרה כשעשו איתם הסכם (אני מדבר על אוסלו).
קיבלנו מאות הרוגים, אוטובוסים מתפוצצים, ומצב קשה מאוד. אני מניח שזה מה שנתניהו רוצה למנוע.

לגבי הדיור - אני לא חושב שאתה צודק. תחשוב שבמחי יד, אתה מוחק למשהו כמו מליון אנשים 30% מההון שלהם (והרי אצל רובנו הדירה זה עיקר ההון). זה ממש לא נשמע לי כמו משהו
לא קריטי. ואלה שיש להם עוד דירה, אין בעיה לדפוק? אתה מודע לזה שאני לא מתכוון ליצחק תשובה ולב לבייב, אלא אליי ואליך שמתפרנסים בסדר ויכולים להרשות לעצמם כל מיני
דברים, ובוחרים לקנות איזו דירה מצ'וקמקת בדימונה ועוד חצי דירה עם זוג חברים בקרית אתא. אז תמחק 30% מערך הדירות, מחקת 30% מההון של האנשים הרגילים שפשוט
יש להם עוד דירה.
ממש לא אילי נדל"ן, אלא אנשים רגילים לחלוטין.
פתרון לא קביל בכלל בשביל שכמה זוגות צעירים יוכלו לקנות דירה... אם הם לא יכולים לקנות שישכירו כמו שאנחנו עשינו, ושיקנו כשיהיה להם הון עצמי מספיק גדול.

איפה שאפשר להוזיל אני אשמח. אם אפשר להוריד במעט את מחירי הדירות בגלל הוזלת מוצרי הבנייה וכאלה, אז זה בסדר גמור. זה לא ייצר סחף ולא יימחק לאנשים אחוז נחבד מהונם
הפרטי, אבל לא משהו מעבר לזה.

פתרון ליוקר המחייה מתחיל להיות מיושם לאט לאט. אל תשכח שיש את היצרנים המקומיים, שיש להם לוביסטים, כסף והמון אינטרסים. זה לא קל לעשות רפורמה במכה אחת.
אולי בממשלה הבאה יוכלו לקדם את הנושא הזה באופן רציני יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 07 נובמבר 2014, 18:03

jol9 כתב:

אולמרט לא היה מחביביי כמובן, אבל לפחות עליו כולם (או לפחות דעת הרוב) הצביעו ככישלון. על ביבי, מאידך, מדברים כאילו הוא המושיע וראש הממשלה היחיד שמסוגל להוביל את המדינה. לא ייתכן שחדל האישים הזה (שאתה טורח בכל הזדמנות להגן עליו בחירוף נפש), שכל מטרתו היא לשרוד עוד ועוד קדנציה, ממשיך להיבחר פעם אחר פעם. עדיף כבר לסגור את המדינה הזאת אם אלו מנהיגיה.
התנין

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 נובמבר 2014, 18:08

תנין, מי ראש הממשלה שלך?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 07 נובמבר 2014, 18:13

התנין כתב:
jol9 כתב:

אולמרט לא היה מחביביי כמובן, אבל לפחות עליו כולם (או לפחות דעת הרוב) הצביעו ככישלון. על ביבי, מאידך, מדברים כאילו הוא המושיע וראש הממשלה היחיד שמסוגל להוביל את המדינה. לא ייתכן שחדל האישים הזה (שאתה טורח בכל הזדמנות להגן עליו בחירוף נפש), שכל מטרתו היא לשרוד עוד ועוד קדנציה, ממשיך להיבחר פעם אחר פעם. עדיף כבר לסגור את המדינה הזאת אם אלו מנהיגיה.

אני כידוע לא ממנה ראשי ממשלה. מסתבר שיש כמה אנשים שבחרו בביבי להיות ראש ממשלה כבר 10 שנים. אז אולי צריך לסגור את המדינה, ואולי צריך פשוט לפתוח את העיניים
ולהסתכל קצת מעבר.

אתה אומר שהוא חדל אישים. אני מניח שאתה אומר את זה על בסיס היכרות אישית בלתי אמצעית, אחרת זאת אמירה חסרת בסיס.
אני לא טורח להגן עליו בכל הזדמנות, אלא להראות שלכל אמירה ולכל קביעה יש שני צדדים (או יותר). ראש ממשלה, שר ובכלל פוליטיקאי לא יכול להימדד ע"פ
הקריטריונים שאנחנו שופטים שחקנים ומאמני כדורסל.
אתה לא מרוצה ממשהו, אתה מוזמן לעלות את זה ונדבר על זה, כמו שעושה רוי.

ד"א אני בכלל לא בטוח שאצביע ליכוד בבחירות הבאות. כך שגם לי יש חוש ביקורת, ואני מנסה כן לראות את הדברים הטובים והפחות טובים, והכל באופן ענייני כמה שאפשר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 07 נובמבר 2014, 18:15

מבין המועמדים שעמדו לבחירה בפעם האחרונה אין דרך לדעת מי טוב בוודאות מביבי. בדבר אחד אני כן בטוח, והוא שכל מי שהיה נבחר במקום ביבי, כולל לבני, שנואת נפשי, היה עושה את אותה עבודה בדיוק. רק שמשום מה אצל הביבי הכל עטוף בהילת ''מנהיגות'' מדומה ותלושה מהמציאות. ראשית כל, הוא לא עשה כלום עם יוקר המחייה, מחירי הדיור וכו'. מצדדיו תמיד סיפרו לנו שבמדינה מהסוג שלנו, שכל הכסף מופנה לביטחון, אין אלטרנטיבה במישור הזה. עם זאת, הם ציינו שלפחות "עם ביבי יש לך ביטחון''. במידה מסוימת אני די מבסוט שבלון ה''ביטחון'' של הביבי התפוצץ ואפילו לא מוצאים את שרידיו, שכן רק כך העם בישראל יבין שחייבים לתת הזדמנויות למנהיגים חדשים שאולי אולי יכולים להביא בשורה מחודשת.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 07 נובמבר 2014, 18:22

יוני, דיברתי בעבר המון על הבעיות שלי עם ראש הממשלה, ואפילו די פירטתי. חלק מהדברים שנאמרו ע"י רוי (שצודק לחלוטין) נאמרו גם על ידי באופן מדויק, אבל כבר נמאס לחזור על כך שוב ושוב.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 07 נובמבר 2014, 18:24

יוני, זה הכל מתחיל ונגמר בזה שראש הממשלה הנוכחי לא מעוניין בשינוי הסטטוס קוו בשום תחום. לא המדיני, לא החברתי ולא הכלכלי. זו הסיבה שאין שום מהלך מדיני (והמהלך המדיני שאני תיארתי לדוגמא לא כולל שום סיכון בטחוני), ואין שום מהלכים משמעותיים בתחומים אחרים - הכל בשוליים והכל נורא לאט. אני סתם נתתי מהלך מדיני שאפשר לבצע לדוגמא, יש המון מהלכים אחרים (שלא כוללים סיכונים בטחוניים מידיים) שאפשר לבצע, אבל ברור לחלוטין שאין שום עניין לעשות כלום.

לגבי הדיור - שוב, נגיד שקנית דירה ב- 1.3 מליון והמחיר ירד למליון. אתה גר בדירה ומתכוון לגור בה לעוד כמה שנים. אתה עובד ויכול להרשות לעצמך לשלם את המשכנתא - מה מחיר הדירה משנה לחיי היומיום שלך? הרי זה הכל וירטואלי. לגבי אלו שיש להם שתי דירות ומעלה - אז כן, רובם לא תשובה ולבייב, אבל בהגדרה, מי שמחזיק ביותר מדירה אחת (וזה משהו כמו 5% מהאוכלוסיה אם אני לא טועה), יכול לעמוד במכה, גם אם היא לא נעימה. אל תשכח שזה לא פוגע באפשרות שלו להשכיר את הדירה ולקבל תשואה. יש גם אינטרס של המדינה לעצור את הריצה הזו של אנשים לרכישת דירות להשקעה. זה עיוות של הקצאת המשאבים במשק וגורם נזק לטווח הארוך.

אני אתן לך עוד דוגמא - סיפור הרכבת התחתית בת"א. הרי ברור שהעיר הזו לא יכול להמשיך להתפתח ללא מערכת להסעת המונים נורמלית כמו שיש בכל העולם (כולל בטהרן). למה לוקח לבנות קו של רכבת תחתית 15 שנים? הרי היה אפשר לתת את הפרוייקט לסינים או לצרפתים ולקבל רכבת תחתית מודרנית (לא קו אחד אלא 4-5 קווים) בתוך 3-4 שנים (כמו שעשו את זה ביוון ובמקומות אחרים) ובעשירית מהעלות שהעסקנים המקומיים יוציאו. למה זה לא נעשה? פשוט כי אין לאף אחד עניין להתעמת על המערכת הבירוקרטית המקומית. המוטו של הממשלה הזו זה השרדות פוליטית. לאף אחד אין כוונה לבצע מהלכים גדולים לטובת האזרחים. המקסימום שאפשר לקבל אלו מהלכים סופר-איטיים וסופר שוליים כמו הסלולר.

מתי גם מישהו יתעמת עם הצבא כמו שעשו בין גוריון ורבין? הרי לא יכול להיות שאחרי שהצבא של סוריה נמחק לחלוטין והצבא העיראקי נמחק והצבא המצרי ירד בכוחו באופן משמעותי, אנחנו לא נשנה כלום? לא יכול להיות שאנחנו מחזיקים חיל אוויר יותר גדול משל בריטניה כאילו היינו איזה מעצמה שנלחמת מלחמות לכיף כשמסביבנו אין שום חיל אוויר מתחרה. לא יכול להיות שמאשרים רכישות של F-35 במליארדי דולרים בזמן שאין אף אוייב מולנו שמצריך את המטוסים האלה. לא יכול להיות שאנחנו מוציאים חצי מליון שקל בשביל להרוג מחבל בעזה. אלו דברים הזויים. הצבא שלנו מנותק מהמציאות. הוא מנותק מהאיומים של מדינת ישראל והוא משתמש בכלים שבכלל לא מתאימים לאיומים. למה צריך להעלות F-16 לאוויר בעלות של מאה אלף דולר לשעה בשביל להוריד בית שנמצא 20 קילומטר ממך? הרי יש היום רקטות מונחות שעולות כמה אלפי דולרים ויכולות לפגוע באותה רמת דיוק.

למה צה"ל עדיין מחזיק אלפי טנקים בני 50 שנה ביחד עם מערכי תחזוקה ואחסנה ומילואים שעולים מליארדים? הרי ברור שהטנקים האלה לעולם לא ייכנסו לשימוש. קרבות שריון כמו שהיו פעם כבר לא יהיו פשוט כי לאף אחד מהאויבים שלנו אין טנקים וגם לא יהיו ב- 50 שנה הקרובות. אז אולי במקום 3000 טנקים יספיקו לנו כמה מאות טנקים חדישים וממוגנים? הרי ברור שלא נשתמש ביותר מזה בשום תסריט.

אבל הכי חשוב זה לשרוד, להישאר במעון ראש הממשלה, וששרה תמשיך לרדות בכל מי שנמצא סביבה. חוץ מזה, לא חשוב כלום.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 07 נובמבר 2014, 18:36

התנין כתב:מבין המועמדים שעמדו לבחירה בפעם האחרונה אין דרך לדעת מי טוב בוודאות מביבי. בדבר אחד אני כן בטוח, והוא שכל מי שהיה נבחר במקום ביבי, כולל לבני, שנואת נפשי, היה עושה את אותה עבודה בדיוק. רק שמשום מה אצל הביבי הכל עטוף בהילת ''מנהיגות'' מדומה ותלושה מהמציאות. ראשית כל, הוא לא עשה כלום עם יוקר המחייה, מחירי הדיור וכו'. מצדדיו תמיד סיפרו לנו שבמדינה מהסוג שלנו, שכל הכסף מופנה לביטחון, אין אלטרנטיבה במישור הזה. עם זאת, הם ציינו שלפחות "עם ביבי יש לך ביטחון''. במידה מסוימת אני די מבסוט שבלון ה''ביטחון'' של הביבי התפוצץ ואפילו לא מוצאים את שרידיו, שכן רק כך העם בישראל יבין שחייבים לתת הזדמנויות למנהיגים חדשים שאולי אולי יכולים להביא בשורה מחודשת.

אף אחד מהאנשים שיש היום בפוליטיקה הוא לא אלטרנטיבה ריאלית לביבי.

אני עוד מחכה ליום שיגיח מישהו נורמלי עם אג'נדה חילונית-ציונית-מרכז פוליטית שיהווה אלטרנטיבה לביבי. אין כזה כרגע. יאיר לפיד בא עם האג'נדה הנכונה, אבל לאיש עצמו אין את שיעור הקומה הנדרש בשביל להנהיג. ציפי ליבני זה בדיחה לצערי. אין אלטרנטיבה ולכן נמשיך עם ביבי בעתיד הנראה לעין. זה לא קטסטרופה וזה לא סוף העולם בטווח הקצר, אבל זה כן מדכא ואני ממש לא מבין למה אי אפשא להצמיח מנהיגים בסדרי הגודל שהיו בעבר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 נובמבר 2014, 19:39

התנין כתב:מבין המועמדים שעמדו לבחירה בפעם האחרונה אין דרך לדעת מי טוב בוודאות מביבי. בדבר אחד אני כן בטוח, והוא שכל מי שהיה נבחר במקום ביבי, כולל לבני, שנואת נפשי, היה עושה את אותה עבודה בדיוק. רק שמשום מה אצל הביבי הכל עטוף בהילת ''מנהיגות'' מדומה ותלושה מהמציאות. ראשית כל, הוא לא עשה כלום עם יוקר המחייה, מחירי הדיור וכו'. מצדדיו תמיד סיפרו לנו שבמדינה מהסוג שלנו, שכל הכסף מופנה לביטחון, אין אלטרנטיבה במישור הזה. עם זאת, הם ציינו שלפחות "עם ביבי יש לך ביטחון''. במידה מסוימת אני די מבסוט שבלון ה''ביטחון'' של הביבי התפוצץ ואפילו לא מוצאים את שרידיו, שכן רק כך העם בישראל יבין שחייבים לתת הזדמנויות למנהיגים חדשים שאולי אולי יכולים להביא בשורה מחודשת.

דבר ראשון, אין לי שום בעיה עם מתן הזדמנות לאנשים אחרים, באם יימצאו ראויים וייבחרו ע"י העם.

דבר שני, שום בלון לא התפוצץ. המצב הביטחוני שלנו מאז ומעולם הוא מטוטלת שנעה במהירות קיצונית מצד אחד לשני. פעם, חיים כאן בביטחון מוחלט ובשקט גמור, ופעם נמצאים בסבבים של
לחימה קשה יותר או פחות.
אף ראש ממשלה לא הצליח לפתור את הבעיה, כי בעיית הביטחון איננה פתירה כל עוד יש כאן מליוני ערבים שרוצים לחסל אותך וזה כל מה שמעסיק אותם יומם וליל.
צריך לציין שבפרספקטיבה ארוכת תווך, שנות שלטונו של נתניהו התאפיינו גם הם בעליות וירידות. לא השנים הכי שקטות שהיו לנו, ובוודאי לא השנים הכי קשות שהיו לנו.

דבר שלישי, האם לבני היתה עושה את אותה העבודה? יכול להיות שכן. יש כאן שני פרמטרים. 1 - כמו שכתבתי בפוסט לרוי, חלק גדול מהעניין נקבע ע"י המציאות בשטח, ואין שליטה
לא לראש ממשלה אחד ולא לשני. בהקשר הזה, סביר שהיא היתה עושה עבודה דומה לנתניהו. 2 - סמכות, יכולת להעביר החלטות, יכולת להחזיק קואליציה. בהקשרים האלה, אני לא בטוח
שיש לה את מה שצריך. עובדה שלא הצליחה להרכיב ממשלה כשהיתה יכולה, מה שאומר שיש סיכוי שהיא לא באמת יכולה להנהיג ולהתנהל במציאות הפוליטית הקשה שלנו.
צריך להבין שבשיטת הממשל כאן, קשה מאוד למצוא מכנה משותף אחד וללכת עליו. תמיד יצוצו בעיות שונות, שחלק מהקואליציה ימשוך לצד אחד, וחלקו לצד השני.
כבר היו לנו ראשי ממשלה שלא בדיוק הצליחו - ברק ואולמרט, כך שלא כל אחד שתשים שם יוכל לעמוד בזה.

דבר אחרון, אני נתתי כמה דוגמאות בהקשר ליוקר המחייה, שממשל נתניהו טיפל. כך שאי אפשר להגיד שהוא לא עשה כלום עם יוקר המחייה, כי זה פשוט לא נכון.
אולי לא נעשה מספיק, אבל אי אפשר להגיד שלא נעשה כלום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 07 נובמבר 2014, 19:40

התנין כתב:יוני, דיברתי בעבר המון על הבעיות שלי עם ראש הממשלה, ואפילו די פירטתי. חלק מהדברים שנאמרו ע"י רוי (שצודק לחלוטין) נאמרו גם על ידי באופן מדויק, אבל כבר נמאס לחזור על כך שוב ושוב.

בסדר. אנחנו מנהלים דיון עכשיו. אם לא בא לך, אז זכותך, אבל קשה להתייחס ברצינות לדברים לא מבוססים. גם הדברים שאני כותב כאן, כבר נכתבו בעבר, אבל אם הנושא שוב
עולה לדיון, אז צריך לכתוב שוב... אין מה לעשות, ככה זה עובד
:bigsmile3
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 07 נובמבר 2014, 19:56

יוני לגביי נושא הביטחון אני לא חולק על מה שאתה אומר, אבל העניין שלגביו אני מתרעם הוא שמציגים את ביבי כמעניק ''אקסטרה'' ביטחון לעומת ראשי ממשלה אחרים. בפועל הוא לא עשה יותר מאף אחד אחר.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 07 נובמבר 2014, 20:12

roy1000 כתב:יוני, זה הכל מתחיל ונגמר בזה שראש הממשלה הנוכחי לא מעוניין בשינוי הסטטוס קוו בשום תחום. לא המדיני, לא החברתי ולא הכלכלי. זו הסיבה שאין שום מהלך מדיני (והמהלך המדיני שאני תיארתי לדוגמא לא כולל שום סיכון בטחוני), ואין שום מהלכים משמעותיים בתחומים אחרים - הכל בשוליים והכל נורא לאט. אני סתם נתתי מהלך מדיני שאפשר לבצע לדוגמא, יש המון מהלכים אחרים (שלא כוללים סיכונים בטחוניים מידיים) שאפשר לבצע, אבל ברור לחלוטין שאין שום עניין לעשות כלום.

לגבי הדיור - שוב, נגיד שקנית דירה ב- 1.3 מליון והמחיר ירד למליון. אתה גר בדירה ומתכוון לגור בה לעוד כמה שנים. אתה עובד ויכול להרשות לעצמך לשלם את המשכנתא - מה מחיר הדירה משנה לחיי היומיום שלך? הרי זה הכל וירטואלי. לגבי אלו שיש להם שתי דירות ומעלה - אז כן, רובם לא תשובה ולבייב, אבל בהגדרה, מי שמחזיק ביותר מדירה אחת (וזה משהו כמו 5% מהאוכלוסיה אם אני לא טועה), יכול לעמוד במכה, גם אם היא לא נעימה. אל תשכח שזה לא פוגע באפשרות שלו להשכיר את הדירה ולקבל תשואה. יש גם אינטרס של המדינה לעצור את הריצה הזו של אנשים לרכישת דירות להשקעה. זה עיוות של הקצאת המשאבים במשק וגורם נזק לטווח הארוך.

אני אתן לך עוד דוגמא - סיפור הרכבת התחתית בת"א. הרי ברור שהעיר הזו לא יכול להמשיך להתפתח ללא מערכת להסעת המונים נורמלית כמו שיש בכל העולם (כולל בטהרן). למה לוקח לבנות קו של רכבת תחתית 15 שנים? הרי היה אפשר לתת את הפרוייקט לסינים או לצרפתים ולקבל רכבת תחתית מודרנית (לא קו אחד אלא 4-5 קווים) בתוך 3-4 שנים (כמו שעשו את זה ביוון ובמקומות אחרים) ובעשירית מהעלות שהעסקנים המקומיים יוציאו. למה זה לא נעשה? פשוט כי אין לאף אחד עניין להתעמת על המערכת הבירוקרטית המקומית. המוטו של הממשלה הזו זה השרדות פוליטית. לאף אחד אין כוונה לבצע מהלכים גדולים לטובת האזרחים. המקסימום שאפשר לקבל אלו מהלכים סופר-איטיים וסופר שוליים כמו הסלולר.

מתי גם מישהו יתעמת עם הצבא כמו שעשו בין גוריון ורבין? הרי לא יכול להיות שאחרי שהצבא של סוריה נמחק לחלוטין והצבא העיראקי נמחק והצבא המצרי ירד בכוחו באופן משמעותי, אנחנו לא נשנה כלום? לא יכול להיות שאנחנו מחזיקים חיל אוויר יותר גדול משל בריטניה כאילו היינו איזה מעצמה שנלחמת מלחמות לכיף כשמסביבנו אין שום חיל אוויר מתחרה. לא יכול להיות שמאשרים רכישות של F-35 במליארדי דולרים בזמן שאין אף אוייב מולנו שמצריך את המטוסים האלה. לא יכול להיות שאנחנו מוציאים חצי מליון שקל בשביל להרוג מחבל בעזה. אלו דברים הזויים. הצבא שלנו מנותק מהמציאות. הוא מנותק מהאיומים של מדינת ישראל והוא משתמש בכלים שבכלל לא מתאימים לאיומים. למה צריך להעלות F-16 לאוויר בעלות של מאה אלף דולר לשעה בשביל להוריד בית שנמצא 20 קילומטר ממך? הרי יש היום רקטות מונחות שעולות כמה אלפי דולרים ויכולות לפגוע באותה רמת דיוק.

למה צה"ל עדיין מחזיק אלפי טנקים בני 50 שנה ביחד עם מערכי תחזוקה ואחסנה ומילואים שעולים מליארדים? הרי ברור שהטנקים האלה לעולם לא ייכנסו לשימוש. קרבות שריון כמו שהיו פעם כבר לא יהיו פשוט כי לאף אחד מהאויבים שלנו אין טנקים וגם לא יהיו ב- 50 שנה הקרובות. אז אולי במקום 3000 טנקים יספיקו לנו כמה מאות טנקים חדישים וממוגנים? הרי ברור שלא נשתמש ביותר מזה בשום תסריט.

אבל הכי חשוב זה לשרוד, להישאר במעון ראש הממשלה, וששרה תמשיך לרדות בכל מי שנמצא סביבה. חוץ מזה, לא חשוב כלום.

תראה, אני מאמין שלפחות חלק מהדברים שרשמת כאן הם דברים שכמעט כולם שואלים את עצמם.
כלומר, כשמדברים עם צה"ל על קיצוצים, אז הוא ישר מאיים - אבל לא יהיו לנו מספיק מערכות כיפת ברזל אם נקצץ. זה בערך כמו שתבוא לאיזה אוליגרך ותבקש ממנו לקצץ בהוצאות, והוא יגיד
לך שבמקרה כזה לא יהיה לילדים שלו אוכל, וכל זה כשתמונות מקוריות של בוטיצ'לי ומודיליאני תלויות לו בסלון.

מה שאני אומר זה שהדברים האלה נכונים מאוד ובאמת מרגיזים. אלא שכמעט כל הנושאים שהעלת הם נושאים ותיקים שהתחילו לדבר עליהם הרבה לפני שנתניהו עלה לשלטון.
כלומר, את הטענות האלה אפשר וצריך להפנות לכל ראשי הממשלה שהיו כאן. אף אחד מהם, כולל בולדוזר שלא רואה אף אחד ממטר, כמו אריק שרון, לא עשה שום צעד
בהקשר לדוגמאות שהבאת
מן הסתם, לנתניהו יש אולי משקל גדול יותר בטענות האלה, כי הוא ראש ממשלה כבר הרבה שנים, והיה מצופה ממנו אולי באמת ללכת על דברים גדולים יותר
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 נובמבר 2014, 20:34

יוני, לביבי פשוט אין את הרצון ו/או שיעור הקומה לעשות דברים ומהלכים אמיתיים.
זה לא בלתי אפשרי להתעמת עם צה"ל. בן גוריון ורבין עשו את זה בהצלחה. אני מאמין גם שרון היה עושה את זה אם היה נדרש לזה ואם היה בשלטון היום.

אין לי טענות לשרון כי רוב הדברים שכתבתי לא היו רלוונטיים לתקופה שבה הוא היה בשלטון (שלא הייתה תקופה ארוכה במיוחד). אולמרט, כמושאמרת היה עסוק יותר בבעיות הכספיות שלו ושל המשפחה שלו מאשר בניהול ענייני המדינה. את ברק עניינים אזרחיים בכלל לא עניינו.

לביבי היו את כל האפשרויות לעשות דברים לעשות דברים גדולים במדינה. הייתה לו את כל התמיכה שבעולם מהציבור, הייתה לו קואליציה יציבה והיה לו שקט בטחוני לאורך זמן. הוא בחר לא לעשות כלום. לא בצד המדיני ולא בצד האזרחי. חבל. לא יודע מתי יהיה לנו שוב ראש ממשלה שיהנה מכזה גיבוי וכאלה אפשרויות. עכשיו אפשר רק לחכות למנהיג הבא שיצוץ לו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 08 נובמבר 2014, 00:20

roy1000 כתב:יוני, לביבי פשוט אין את הרצון ו/או שיעור הקומה לעשות דברים ומהלכים אמיתיים.
זה לא בלתי אפשרי להתעמת עם צה"ל. בן גוריון ורבין עשו את זה בהצלחה. אני מאמין גם שרון היה עושה את זה אם היה נדרש לזה ואם היה בשלטון היום.

אין לי טענות לשרון כי רוב הדברים שכתבתי לא היו רלוונטיים לתקופה שבה הוא היה בשלטון (שלא הייתה תקופה ארוכה במיוחד). אולמרט, כמושאמרת היה עסוק יותר בבעיות הכספיות שלו ושל המשפחה שלו מאשר בניהול ענייני המדינה. את ברק עניינים אזרחיים בכלל לא עניינו.

לביבי היו את כל האפשרויות לעשות דברים לעשות דברים גדולים במדינה. הייתה לו את כל התמיכה שבעולם מהציבור, הייתה לו קואליציה יציבה והיה לו שקט בטחוני לאורך זמן. הוא בחר לא לעשות כלום. לא בצד המדיני ולא בצד האזרחי. חבל. לא יודע מתי יהיה לנו שוב ראש ממשלה שיהנה מכזה גיבוי וכאלה אפשרויות. עכשיו אפשר רק לחכות למנהיג הבא שיצוץ לו.

יכול להיות שאתה צודק. השאלה היא האם אלה הפרמטרים שראש ממשלה צריך להישפט כל פיהם.
אני אגיד את זה אחרת - זה לא שביבי הבטיח את הרכבת הקלה במערכת הבחירות ולא ביצע. הוא גם לא הבטיח רפורמות בצבא.

אני חושב שפשוט קצת מוגזם לצפות שישראל תהיה כמו נורבגיה, כי זה לא יקרה. הפרוייקטים הגדולים והיקרים נדחים ומתבטלים לרוב בגלל סבבי אלימות חוזרים ונשנים,
ובשביל שעלותם של אותם הסבבים, לא תצא ישירות מהכיס שלנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 08 נובמבר 2014, 09:15

jol9 כתב:יכול להיות שאתה צודק. השאלה היא האם אלה הפרמטרים שראש ממשלה צריך להישפט כל פיהם.
אני אגיד את זה אחרת - זה לא שביבי הבטיח את הרכבת הקלה במערכת הבחירות ולא ביצע. הוא גם לא הבטיח רפורמות בצבא.

אני חושב שפשוט קצת מוגזם לצפות שישראל תהיה כמו נורבגיה, כי זה לא יקרה. הפרוייקטים הגדולים והיקרים נדחים ומתבטלים לרוב בגלל סבבי אלימות חוזרים ונשנים,
ובשביל שעלותם של אותם הסבבים, לא תצא ישירות מהכיס שלנו.

ראש ממשלה נשפט לפי הדברים שקודמו בקדנציה שלו. איזה דברים קודמו בעשור האחרון כביבי נמצא בשלטון? אז היה את רפורמת הסלולר. חוץ מזה מה עוד? הרכבת המהירה לירושלים זה פרוייקט שהתחיל לפניו. כלום. שום רפורמה חוקית/אזרחית, שום פרוייקט תשתית גדול, שום דבר מדיני/בטחוני שום רפורמה בצבא. סטטוס קוו מוחלט בכל התחומים.

כשביבי יעזוב את משרד ראש הממשלה (בעוד 5-20 שנה), מה הוא ישאיר אחריו? בדיוק אותה מדינה כמו שקיבל. כאילו שמו הכל על טייס אוטומטי.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים