roy1000 כתב:jol9 כתב:התנין כתב:איזה כיף לראות את מר ביטחון, בנימין נתניהו, עומד בראש. אחחח... איזה ראש ממשלה נפלא.
אני מניח שאולמרט היה עושה עבודה טובה יותר, בזמן שנשאר לו בין ספירת הכסף במעטפות...
ואלה האופציות שיש לנו? ביבי ואולמרט? אי אפשר למצוא אף בנאדם מוכשר אחר שינהיג את המדינה הזו?
לא יכול להיות שבוחרים שוב ושוב ראש ממשלה שלא מעניין אותו שום דבר חוץ מלשרוד בתפקיד והדרך היחידה שלו לשרוד זה לשמור על הסטטוס קוו. פשוט לא לעשות כלום.
אין אף מנהיג ראוי במדינה שיש לו גם רעיונות איך להתמודד עם המצב ולשפר את החיים שלנו?
דבר ראשון - אתה צודק. לא יכול להיות שהמדינה לא מסוגלת להצמיח אלטרנטיבה איכותית לראש ממשלה (טוב או רע) במשך משהו כמו 2 עשורים.
בעצם מאז הירצחו של רבין (שלא הסכמתי עם שום דבר שהוא עשה פוליטית, אבל לפחות הוא הלך בדרך מסויימת), היו בתכלס רק שני ראשי ממשלה חזקים שהלכו בדרך
מסויימת - ביבי ושרון. 2 אנשים ב-20 שנה...
דבר שני - אני חושב שיש נטייה חזקה לבטל את נתניהו בגלל שבתקופתו אין התקדמות מדינית. זה נכון, אבל אף אחד לא אמר שהתקדמות מדינית זה דבר כ"כ טוב לישראל.
מה שאני אומר זה שהתקדמות מדינית זאת לא המטרה. המטרה היא שלום אמיתי שמבוסס על יסודות טובים. יסודות טובים לא יכולים להיות כל עוד הגוורדיה הותיקה
שמנהיגה את הפלסטינים נמצאת שם באיזור. זה פשוט לא יקרה, גם אם ביילין יהיה ראש ממשלה.
ולכן, יש ראש ממשלה שמחליט להשקיע בעניין האבוד מראש הזה את כל מרצו (סליחה, לא את כ-ל מרצו אלא רק את הזמן שנשאר בין השחיטויות השונות לכאורה) כמו אולמרט,
ומקבל שתי מלחמות על הראש, יש ראש ממשלה שעושה מהלך חד צדדי שיש לו הרבה יתרונות והמון חסרונות, אבל את השלום הוא לא קידם, כמו אריק שרון עם ההתנתקות,
ויש ראש ממשלה שמבין שזה אבוד מראש ומסרב להשקיע בזה זמן ומשאבים יקרים, ועושה את זה רק כי האמריקאים מחייבים אותו.
אני בטוח שאם לביבי היה עם מי לדבר, זה היה נראה אחרת לגמרי. באמת שיש כאן ממשלה שהיתה יכולה ללכת להסדר מסויים, אבל פשוט אין עם מי.
דבר שלישי - אני חושב שבשנים שביבי הוא ראש ממשלה, קרו הרבה דברים. חלקם טובים, חלקם לא, כמו אצל כל ראש ממשלה ובכל מצב.
אני מדמה את התפקיד הזה של ראש הממשלה לתפקיד של מנכ"ל של חברה טכנולוגית גדולה. אם המנכ"ל הזה הוא לא עילוי כמו סטיב ג'ובס, מה שיקרה זה שהחברה תנוע
לפי מגמות השוק העולמי. כשהמצב טוב והכל עולה, גם אותה החברה תראה ביצועים טובים, ותכניס הרבה כסף, וכשיש מיתון וירידה, כך גם אותה חברה תקצץ, תפטר ותהיה בהפסדים.
זה מאוד קשה להתנהל במדינה, שמרבית התקציב שלה מופנה לביטחון, ולקיים בה חינוך נורמלי, כלכלה בריאה, מערכת בריאות טובה, שתהיה מקום מזמין לתיירים, שתהיה בה תשתית
כבישים ברמה גבוהה וכו'. בכל זאת, אנחנו מצליחים לעשות את זה באופן מכובד ויפה.
אני מניח שאם היינו יושבים איפשהו באיזור האלפים הצרפתים, היינו הופכים להיות לאחת המדינות הטובות והמתקדמות בעולם, אבל כרגע זה פשוט לא אפשרי, וזה ממש לא תלוי בראש
ממשלה כזה או אחר.