כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: הולכים לבחירות

14 ינואר 2015, 13:09

אני בעד שקיפות כמובן. השאלה היא האם הדרך בה היא פעלה היא טובה ונכונה.

אני חושב שנכון לכרגע אם בוז'י רוצה סיכוי להיות ראש ממשלה, אז הוא באמת צריך להתאחד עם מרץ. זה יביא לו עוד כמה מנדטים מהשמאל, במקום אלה שיברחו לימין ולמרכז, ואני מאמין שיהיו כאלה
בכל מקרה (כי כל בר דעת רואה את הרשימה).
אני מחכה לשמוע את דעתם של לפיד ושל כחלון על הרשימה. מעניין אם לפיד יעדיף לשבת בממשלת שמאל, שלא תיתן יד כמעט לשום יוזמה שהוא ניסה להעביר בממשלה האחרונה.

14 ינואר 2015, 13:16

jol9 כתב:אני בעד שקיפות כמובן. השאלה היא האם הדרך בה היא פעלה היא טובה ונכונה.

אני חושב שנכון לכרגע אם בוז'י רוצה סיכוי להיות ראש ממשלה, אז הוא באמת צריך להתאחד עם מרץ. זה יביא לו עוד כמה מנדטים מהשמאל, במקום אלה שיברחו לימין ולמרכז, ואני מאמין שיהיו כאלה
בכל מקרה (כי כל בר דעת רואה את הרשימה).
אני מחכה לשמוע את דעתם של לפיד ושל כחלון על הרשימה. מעניין אם לפיד יעדיף לשבת בממשלת שמאל, שלא תיתן יד כמעט לשום יוזמה שהוא ניסה להעביר בממשלה האחרונה.

על פי הסקרים אני לא רואה אופציה אמיתית לממשלת שמאל, ממשלה שתכלול את בוזי-מרצ-לפיד-כחלון-ליברמן-חרדים זו לא ממשלה שיכולה לשרוד, הממשלה ממנה אנשי ימין צריכים לפחד, והיא כרגע נראית הריאלית ביותר, היא ממשלת אחדות רוטציה ביבי-בוזי, עם לפיד-כחלון-ליברמן בקואליציה.

14 ינואר 2015, 13:25

אני גם חושב שאין ממשלת שמאל באופק אבל אם נניח העבודה ייקבלו כמה מנדטים יותר אז הם ייראו בעצמם מועמדים טבעיים להרכיב ממשלה. ואז זה כבר מדע הכיסאולוגיה...

דווקא ממשלת אחדות אני לא רואה שקמה. נתניהו לעולם לא יילך לרוטציה והוא יידע שעם העבודה הזאת המשילות תהיה הרבה יותר קשה ממה שהיה עם לפיד.

הקואליציה הנורמלית היחידה שתוכל למשול (למרות שזה יעלה לנו לא מעט) היא קואליציית ימין-מרכז-חרדים.

14 ינואר 2015, 13:38

מה שמפלגת העבודה (בעיניים) מנסה לעשות, זה בדיוק מה שפרנסואה הולנד עשה בצרפת - לעלות לשלטון בעזרת הקול הערבי. ההבדל היחידי הוא בכך, שבניגוד ליהודי צרפת, לנו לא יהיה לאן לברוח...

14 ינואר 2015, 14:13

jol9 כתב:אני גם חושב שאין ממשלת שמאל באופק אבל אם נניח העבודה ייקבלו כמה מנדטים יותר אז הם ייראו בעצמם מועמדים טבעיים להרכיב ממשלה. ואז זה כבר מדע הכיסאולוגיה...

דווקא ממשלת אחדות אני לא רואה שקמה. נתניהו לעולם לא יילך לרוטציה והוא יידע שעם העבודה הזאת המשילות תהיה הרבה יותר קשה ממה שהיה עם לפיד.

הקואליציה הנורמלית היחידה שתוכל למשול (למרות שזה יעלה לנו לא מעט) היא קואליציית ימין-מרכז-חרדים.

לא מספיק שהעבודה תקבל יותר מנדטים, הספירה הבסיסית צריכה להיות ביבי+בנט אל מול בוזי+מרצ, אם בוזי+מרצ עולים ביחד על מספר המנדטים של הימין, אז אולי אפשר לראות קמה ממשלת שמאל, וגם אז לא מאוד הגיוני חרדים עם לפיד ומרצ?
בקיצור, אני לא רואה התכנות פוליטית לממשלת שמאל.
זו תהיה ממשלת ימין חרדים או ממשלת אחדות ברוטציה ביבי בוזי, כאיש ימין, אני חושב שהייתי חושש מהתסריט של ביבי בוזי ברוטציה.

14 ינואר 2015, 14:26

הממשלה שתקום תהיה ביבי-בנט-חרדים-כחלון. שום דבר לא השתנה. הכל שטויות.

14 ינואר 2015, 14:58

roy1000 כתב:הממשלה שתקום תהיה ביבי-בנט-חרדים-כחלון. שום דבר לא השתנה. הכל שטויות.

שכחת את ליברמן

14 ינואר 2015, 14:59

roy1000 כתב:הממשלה שתקום תהיה ביבי-בנט-חרדים-כחלון. שום דבר לא השתנה. הכל שטויות.

אני לא מאמין שיש לצירוף הזה 61.
ביבי+בנט=38-40 מנדטים.
חרדים ללא ישי=15 בתסריט אופטימי.
כחלון=כיום 8-10, מאמין שיירד לסביבות ה5-6, מפלגה פשוט הזויה.

14 ינואר 2015, 15:23

tzachMTA כתב:

ביבי+בנט=38-40 מנדטים.

תראה, הבסיס האלקטורלי של הליכוד וליברמן הוא סדר גודל של 30-35 מנדטים (תלוי באיזה יום). אני מעריך שאם ליברמן ידרדר למספר נמוך
של מנדטים, אוב המנדטים האבודים יעברו לליכוד.

להערכתי ביבי, בנט וליברמן שווים סדר גודל של 45 מנדטים לפחות, וזה משאיר בסה"כ פער לא גדול מדי להשלים... אני מאמין
שאם ביבי ייתן לבנט את הביטחון, ולכחלון (אם יעבור את ה-10 מנדטים) את האוצר, אז תהיה לו קואליציה יציבה של 68-70 חברים.
ליברמן צריך להיות מוכן להיפרד מלשכת שר החוץ, אלא אם יצליח להביא גם הוא 10 מנדטים ומעלה.
לדעתי, בכל מקרה הוא צריך לדרוש לעצמו תיק אחר אפילו אם זה תיק פחות יוקרתי. תיק החוץ די תוקע אותו לדעתי.

14 ינואר 2015, 15:42

jol9 כתב:
tzachMTA כתב:

ביבי+בנט=38-40 מנדטים.

תראה, הבסיס האלקטורלי של הליכוד וליברמן הוא סדר גודל של 30-35 מנדטים (תלוי באיזה יום). אני מעריך שאם ליברמן ידרדר למספר נמוך
של מנדטים, אוב המנדטים האבודים יעברו לליכוד.

להערכתי ביבי, בנט וליברמן שווים סדר גודל של 45 מנדטים לפחות, וזה משאיר בסה"כ פער לא גדול מדי להשלים... אני מאמין
שאם ביבי ייתן לבנט את הביטחון, ולכחלון (אם יעבור את ה-10 מנדטים) את האוצר, אז תהיה לו קואליציה יציבה של 68-70 חברים.
ליברמן צריך להיות מוכן להיפרד מלשכת שר החוץ, אלא אם יצליח להביא גם הוא 10 מנדטים ומעלה.
לדעתי, בכל מקרה הוא צריך לדרוש לעצמו תיק אחר אפילו אם זה תיק פחות יוקרתי. תיק החוץ די תוקע אותו לדעתי.

שכחתי באמת את ליברמן, זה הופך את התסריט הזה להגיוני יותר, תלוי בישי ובן ארי, שביחד עוברים את אחוז החסימה כנראה, ולחוד מאבדים משהו כמו 4-5 מנדטים לגוש הימין.
אני לא רואה את כחלון מגיע ל10 מנדטים, כרגע נראה שהמפלגה שלו תהיה פשוט בדיחה.
רחל עזריה - https://www.youtube.com/watch?v=TOCS-jAqivQ - סוגיות מדיניות - לא, כלכליות? לא מבינה בזה.
מלקו - http://www.israelhayom.co.il/article/250003
יואב גלנט עם אחוזה של 14 דונם, שטירפדה לו את הרמטכלות.
וכחלון בעצמו שכנראה מקושר למימון ותשובה, כמובן שהוא יפרק את המונפולים, יש לי תחושה שמונפול הגז יהיה חזק על הכוונת שלו.
פשוט בדיחה.

14 ינואר 2015, 15:57

אני לא מכיר את רחל עזריה, אבל בגדול לא כל ח"כ צריך שתהיה לו אג'נדה מוכנה בכל נושא.
אם לדוגמא ח"כ מסויים רץ על טיקט של לקדם את החינוך (באופן כזה או אחר), אז אני לא מצפה ממנו להיות בעל דעה מוצקה בעניינים המדיניים.

מה שכן אני מצפה מח"כ לדעת על מה הוא מצביע, ובשביל זה צריך שתהיה לכל ח"כ קליטה מהירה, ויכולת לשבת ולהבין את נושאים השונים
עליהם הוא אמור להצביע.

לגבי גלנט, אני די בטוח שבוז'י היה מת להביא אותו לעבודה. היה סוגר לו יפה את הפינה של הביטחוניסט שחסרה לו.

המפלגה של כחלון היא כחלון ועוד כמה לוויינים... המצביעים מצביעים עבורו. אני חושב שהוא עשה טעות ברשימה. אם אתה רץ
על טיקט חברתי-כלכלי, אז לך על רשימה חברתית-כלכלית. במקום זה הוא מביא מישהו שההתמחות שלו היא מדינית, ואחר שהוא ביטחוניסט.
מה הם אמורים בדיוק לעשות במפלגה שנלחמת על יוקר המחייה? מה תהיה התרומה שלהם לנושא?

הטעות של כחלון היא כמו זאת של לבני, שאספה אנשים לא קשורים אחד לשני תחת מפלגה לא קשורה. דווקא לפיד לא עשה את הטעות הזאת,
ורוב הרשימה שלו מורכבת מאנשים עם רקורד עשייה ונסיון הקשורים לענייני פנים וענייני היומיום, וגם התפקידים שהם קיבלו התאימו לאנשים.

14 ינואר 2015, 19:43

אני לא בטוחה שכחלון עובר כל כך בקלות את ה-10 מנדטים
אני לא יודעת מי מנהל לו את הקמפיין אבל זה אחד הבזיונות הגדולים שנראו אי פעם במדינה הזאת

כל יום הוא מחרב יותר ויותר את המעמד שלו שהיה אחד הדברים היותר קלים ויותר בטוחים שנראו אי פעם לפני בחירות
אם היה לו את מנהל הקמפיין של יאיר הוא היה עם איזה 30 מנדטים עכשיו

14 ינואר 2015, 20:04

יש היום פריימריז במפלגה השלישית בגודלה ושום אזכור באתרי החדשות-כלום...פשוט ביזיון!!!

14 ינואר 2015, 20:15

Holiday_Armadillo כתב:אני לא בטוחה שכחלון עובר כל כך בקלות את ה-10 מנדטים
אני לא יודעת מי מנהל לו את הקמפיין אבל זה אחד הבזיונות הגדולים שנראו אי פעם במדינה הזאת

כל יום הוא מחרב יותר ויותר את המעמד שלו שהיה אחד הדברים היותר קלים ויותר בטוחים שנראו אי פעם לפני בחירות

אני אצביע לו כנראה.

14 ינואר 2015, 20:17

MTA2311 כתב:

אני אצביע לו כנראה.

מעולם לא סמכתי על הדעה שלך אז אני לא מופתעת

14 ינואר 2015, 20:31

my man כתב:יש היום פריימריז במפלגה השלישית בגודלה ושום אזכור באתרי החדשות-כלום...פשוט ביזיון!!!

ברור, התקשורת שמאלנית.
כשיהיו תוצאות, מחר, ידברו על זה.

14 ינואר 2015, 20:43

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:

אני אצביע לו כנראה.

זוכרת שהצבעת ליאיר פעם?

14 ינואר 2015, 20:47

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:

אני אצביע לו כנראה.

זוכרת שהצבעת ליאיר פעם?

זוכרת שכנראה אצביע לו שוב במרץ

14 ינואר 2015, 20:48

אז עדיף שלא נדבר על הדעה שלי.

14 ינואר 2015, 20:59

MTA2311 כתב:אז עדיף שלא נדבר על הדעה שלי.

אני לא רואה שום דבר פסול שלהצביע ליאיר
לא חושבת שהוא מושלם או שלא עשה טעויות בקדנציה שלו אבל זה משהו שאני מוכנה לתת עליו הזדמנות שנייה כי אני כן מאמינה במצע החברתי, מדיני, כלכלי שלו
נושא נעול