המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:רוג'ר יושב ומחכך ידיים. יש לו הזדמנות גדולה לנצח את רפא בסלאם, מה שהוא לא עשה מ2007.
רוג'ר בכושר מטורף ויותר מזה, משחק בשלווה גדולה. רפא מצידו מגיע אחרי מאמץ גדול מאוד, כשהוא מאוד פגיע, בעיקר בצד המנטלי.
יותר מדי פעמים הוא מתקפל בנקודות הגדולות ומפשל.
מה שכן, רפא נהיה front runner ממש משובח. הוא משחק מאוד משוחרר, ושולט בקצב, כשהוא מוביל. הבעיה היא, שמול הגדולים, מאוד קשה לו להגיע למצב של הובלה.
אני כן מרוצה מהשיפור בסרב הראשון של רפא, שמביא לו נקודות קלות, מנגד, הסרב השני, במיוחד ברגעי לחץ, פשוט קורס פעם אחר פעם, ומעמיד כדורים גבוהים
ונוחים להתקפה.
אני לא מהמר על המשחקים של רפא, אבל לדעתי פדרר הוא פייבוריט מובהק במשחק הזה.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:רוג'ר יושב ומחכך ידיים. יש לו הזדמנות גדולה לנצח את רפא בסלאם, מה שהוא לא עשה מ2007.
רוג'ר בכושר מטורף ויותר מזה, משחק בשלווה גדולה. רפא מצידו מגיע אחרי מאמץ גדול מאוד, כשהוא מאוד פגיע, בעיקר בצד המנטלי.
יותר מדי פעמים הוא מתקפל בנקודות הגדולות ומפשל.
מה שכן, רפא נהיה front runner ממש משובח. הוא משחק מאוד משוחרר, ושולט בקצב, כשהוא מוביל. הבעיה היא, שמול הגדולים, מאוד קשה לו להגיע למצב של הובלה.
אני כן מרוצה מהשיפור בסרב הראשון של רפא, שמביא לו נקודות קלות, מנגד, הסרב השני, במיוחד ברגעי לחץ, פשוט קורס פעם אחר פעם, ומעמיד כדורים גבוהים
ונוחים להתקפה.
אני לא מהמר על המשחקים של רפא, אבל לדעתי פדרר הוא פייבוריט מובהק במשחק הזה.
מסכים.. כמו שרוג'ר נראה עכשיו קשה לי להאמין שהוא יפסיד, מה שגם לא כל כך התלהבתי מרפא בטורניר הזה. כמובן שהוא מראה שיפור די גדול משנה שעברה, אבל הוא עדיין די פאסיבי וצפוי. כרגיל, כשהם משחקים אחד נגד השני, הסרב של רוג'ר יהיה אולי הפאקטור הכי משמעותי במשחק. רפא כרגיל ידחוף המון כדורים לבקהנד של פדרר, שמאוד השתפר לדעתי.
yiffy כתב:פשוט תענוג היה לראות את פדרר משחק כפי ששיחק. אחרי טורניר סוף השנה, היה לי חשש כבד שהוא יגיע לאוסטרליה עייף ומרוט כמו בשנה שעברה (גם אז זה היה אחרי סיום עונה מצוין). בפועל - אי אפשר להשוות בכלל בין אוסטרליה של שנה שעברה - בה רוג'ר גמגם מול ריאן האריסון וז'יל סימון - לבין אוסטרליה של השנה. עד כה מבחינת ההישגים זה הוביל לאותו נתיב - חצי הגמר - כאשר הפעם זה נדאל ולא ג'וקוביץ', אבל התחושה היא אחרת לגמרי.
יוני,אני מסכים אם מה שאמרת על מאצ'-אפ א-ב-ל חשוב גם לשים לב טוב טוב למאזן בין פדרר לנדאל על משטחים קשים. כרגע הוא עומד על 5:4 לטובת פדרר. אז נכון, המשטח באוסטרליה הוא יחסית איטי עבור משטחים קשים. לכך אפשר גם להוסיף את העובדה שבפעם היחידה בה השניים נפגשו במלבורן נדאל ניצח (למרות שאז, תחילת 09', פדרר עדיין סבל ממחלת הנשיקה), אבל עדיין נראה לי שכאשר מדובר במשחק על משטח קשה, אין לנדאל את האפ-סייד הברור שיש לו על פדרר על חימר. בכלל - גם אם מתעלמים מהכושר של שניהם - אני לא חושב שנדאל פיבוריט מול רוג'ר על משטח קשה אף פעם.
בסופו של יום זהו מצב מאוד מוזר מבחינתו של רוג'ר. זו הפעם הראשונה שהוא פוגש בסלאם את המשוכה הכי גבוהה של הקריירה בידיעה שהיא בעצם לא הכי גבוהה. אני כאמור חושב שזה טוב, כי אם יוצאים מנקודת הנחה שעל משטחים קשים כרגע ג'וקוביץ' יותר טוב מנדאל, מפגש עם נדאל בחצי ונולה בגמר הוא הגיוני מבחינת רמת קושי (בחימר זה כמובן הפוך וטוב שה-RG של שנה שעברה הוגרל כפי שהוגרל).
אני אישית אבריז לי משעות הבוקר של העבודה ואמצע לי פינה שקטה לראות את המשחק עם עצבים מפלסטלינה. מקווה שיהיה כיף
yiffy כתב:אכן שיחקו כמה וכמה משחקים - אבל רק אחד מהם היה על משטח קשה, וזה כאמור בתקופה בה פדרר עדיין מחלים ממחלת הנשיקה (למרות שדברים כאלה תמיד כדאי לקחת בערבון מוגבל). בכלל - זה היה המפגש היחיד שלהם אי פעם ב-GS שאינו ווימבי או RG.
אין מה לעשות - משחקים כאלה צריך לראות, ואז להגיד לעצמך שהשנה מהחיים שזה כנראה עלה לך היה שווה את זה.
MTA2311 כתב:הכושר של פרר זה משהו מדהים.. לא חושב שהוא נופל משל רפא
jol9 כתב:זהו, יש פיינל פור. כל אחד יכול לזכות, אם כי לדעתי הסיכויים של דג'וקוביץ' ופדרר גבוהים יותר.
misha כתב:jol9 כתב:זהו, יש פיינל פור. כל אחד יכול לזכות, אם כי לדעתי הסיכויים של דג'וקוביץ' ופדרר גבוהים יותר.
הייתי שם את נובאק קצת מעל השאר. מול מארי הוא פייבוריט ברור, מאוד יפתיע אותי אם הבריטי יעבור.
רפא - רוג'ר זה 50-50. אולי פדרר נראה קצת יותר טוב, אבל אין פה מצב כמו לפני המשחק האחרון ביניהם בטורניר סוף עונה, כשהיה ברור שרפא מגיע מרוסק.
בשנה שנתיים האחרונות רוג'ר מתקשה לשמור על יציבות לאורך תקופה כמו בימים הגדולים, ואחרי משחק מצוין, יכול לתת משחק בינוני לגמרי. מקווה שזה לא יהיה המצב הפעם.
שיהיה משחק טוב ושהשחקן עם אלף משחקים בקריירה ינצח![]()
המשחק מתחיל ב10 וחצי בבוקר
misha כתב:מארי נתן לו פייט ברומא אבל מארי רגיל להיות טוב במאסטרסים ולהיחנק בסלאמים. הגמר החד צדדי באוסטרליה אשתקד בערך מייצג איך לדעתי גם המשחק הזה יתנהל. אולי מארי יצליח לקחת מערכה אבל לא יותר מזה.
כן, אבל המוטיבציה והריכוז של רפא מול רוג'ר תהיה הרבה יותר יחסית למשחק נגד ברדיץ' (שאותו הוא ניצח כבר 10 פעמים רצוף, אם אני לא טועה). לא הייתי משליך מהמשחק ההוא למשחק הזה.
ושהשחקן שניצח יותר מ-2000 מערכות בקריירה ינצח
jol9 כתב:yiffy כתב:אכן שיחקו כמה וכמה משחקים - אבל רק אחד מהם היה על משטח קשה, וזה כאמור בתקופה בה פדרר עדיין מחלים ממחלת הנשיקה (למרות שדברים כאלה תמיד כדאי לקחת בערבון מוגבל). בכלל - זה היה המפגש היחיד שלהם אי פעם ב-GS שאינו ווימבי או RG.
אין מה לעשות - משחקים כאלה צריך לראות, ואז להגיד לעצמך שהשנה מהחיים שזה כנראה עלה לך היה שווה את זה.
![]()
טניס זה ספורט מטורף. כ"כ הרבה אמוציות שזה מדהים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים