הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 מאי 2015, 13:35

jol9 כתב:אני לא, ואני מאוד מאוכזב מהממשלה שהולכת לקום...

למה מאוכזב? הרי אחרי הבחירות זה היה ברור שזו הולכת להיות הממשלה מינוס ליברמן.
אז אם ליברמן היה נכנס לא היית מאוכזב?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מאי 2015, 13:35

my man כתב:אני בכלל לא בטוח!

איזה ברירה יש לביבי? בנט יכל גם לבקש את תיק החוץ אם היה רוצה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מאי 2015, 14:29

חנו'ש כתב:למה מאוכזב? הרי אחרי הבחירות זה היה ברור שזו הולכת להיות הממשלה מינוס ליברמן.

הכניעה המוחלטת לחרדים הפתיעה גם אותי. זה חסר תקדים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מאי 2015, 14:32

my man כתב:אני בכלל לא בטוח!

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/693/ ... =404&loc=1

קיבלה הכל חוץ מיו"ר הועדה למינוי דיינים שהולכת לש"ס. היא תהיה ראש הועדה למינוי שופטים וראש ועדת החקיקה בכנסת ויו"ר ועדת האיתור של היועץ המשפטי הבא.

לכל המתנחלים עם רקע משפטי - תצחצחו את הרזומה - יש לכם הזדמנות מאוד מוגבלת בזמן להתמנות לשופטים.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 06 מאי 2015, 15:08

roy1000 כתב:
אי אפשר לקחת כל אדמה חלקאית ולהתחיל לבנות - אתה צריך תשתיות ופיתוח וכבישים ואלה תהליכים מאוד ארוכים שלוקחים שנים. הפתרון לבעיית הדיור זה פחות לבנות ערים ושכונות חדשות ויותר לצופף ערים קיימות. השטח של ת"א יותר גדול פי כמה מהשטח של מנהטן. אין שום סיבה בעולם לא לעשות פינוי/בינוי בכל שכונת התקווה (לדוגמא) ולהוסיף שם 30,000 יחידות דיור. כל בעיות הדיור במדינה היו נפתרות אם אישור תוכנית בניה היה לוקח שנה במקום 10 שנים. זה עד כדי ככה פשוט.

אחת הבעיות הן שאדמות רבות ''מקורקעות'' ע"י החקלאים, מכל מיני סיבות ופסיקות בג"ץ היסטוריות. גם אם לא תנצל את כל הקרקעות הנ"ל, אלא רק חצי מהן יתווספו לשוק מאות אלפי יחידות דיור שצפויות להעניק פתרון משמעותי לאנשים רבים. זה מן הסתם לא תהליך שלוקח יום או אפילו שנה, אבל חייבים להתחיל ממקום כלשהו, והמצב הנוכחי הוא שאף אחד לא עושה כלום. בעיניי, יוזמה של שר לפעול חזק בנושא בצורה כזו שעשויה להניב פירות בעוד 5-10 שנים זו כבר סיבה עבורי לבחור ברשימה שלו עוד פעם, להבדיל משר חסר השכלה ופופוליסט שמבטיח לך מע"מ 0 שרק יחריף את הבעיה. הרי זו אחת הבעיות שמצויות בליבה של מדינת ישראל. כל הדיבורים סביב החרדים והמתנחלים זה הבעיות היותר קטנות, גם אם הן מכעיסות חלק משמעותי בעם.

אבל מכאן ועד שזה יעשה המרחק הוא אדיר. אנחנו עוד לא מכירים את כחלון מספיק כדי לדעת עד כמה הוא מוכן להילחם על מה שהבטיח. כולי תקווה שהוא כן.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מאי 2015, 15:34

מע"מ אפס לא היה מחריף שום בעיה. זה בסה"כ חוק שנותן הטבת מס לחלק מסויים באוכלוסיה. אין שום הבדל בין זה לבין לתת נקודות זיכוי במס ליוצאי צבא.

אני לא חושב שהפרטת המנהל לבדה תביא לפתרון. רק טיפול בבירוקרטיה ובועדות הבניה יפתור את הבעיה ויאפשר לתת מענה למצוקת ההיצע.

לצערי, אני חושש שכחלון יהיה עסוק בכיבוי שריפות תקציביות בעקבות ההסכמים הקואליציוניים והוא לא יוכל להתעסק בשום רפורמה.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 06 מאי 2015, 16:21

roy1000 כתב:מע"מ אפס לא היה מחריף שום בעיה. זה בסה"כ חוק שנותן הטבת מס לחלק מסויים באוכלוסיה. אין שום הבדל בין זה לבין לתת נקודות זיכוי במס ליוצאי צבא.

אני לא חושב שהפרטת המנהל לבדה תביא לפתרון. רק טיפול בבירוקרטיה ובועדות הבניה יפתור את הבעיה ויאפשר לתת מענה למצוקת ההיצע.

לצערי, אני חושש שכחלון יהיה עסוק בכיבוי שריפות תקציביות בעקבות ההסכמים הקואליציוניים והוא לא יוכל להתעסק בשום רפורמה.

מע"מ 0 יכל להחריף את הבעיה במובן הבא: לכאורה היתה נוצרת ירידה במחירי הדירות, וכתוצאה מכך הביקוש היה גובר על זה שיש היום ומכאן שהמחירים היו חוזרים פחות או יותר להיות זהים לתקופה שקדמה למע"מ 0. ההפסד הוא כפול: אלו שאמורים ליהנות מירידה במחיר נדרשים בפועל לשלם מחיר דומה וגם סכום המע"מ מגולם לכיסו של הקבלן ולא למדינה. לכן המסקנה היא שמדובר בפלסטר לחולה סרטן. אין מנוס מלהגדיל את היצע הדירות אם ברצונך לראות מחירים שאנשים מן היישוב יכולים לעמוד בהם, וחלק גדול מכך נמנע בשל העובדה שישנם מאות אלפי דונמים בלתי מנוצלים.

אגב, הוא מעוניין לפרק את המנהל בדיוק מהסיבה שאתה מדבר עליה - הביורוקרטיה, הסחבת, מתן אישורים, הקצאת אדמות וכו'. אבל זה לבד לא יספיק, כי חייבים לשחרר את אותן אדמות שמוחזקות ע"י החקלאים (בדרך של הסכם כמובן), שבעצמם תקועים איתן - בגלל פסיקת עבר של בג"ץ - והם ממשיכים לגדל בהן בלית ברירה והרווח שלהם הוא שולי עד לא קיים.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מאי 2015, 16:31

הביקוש לא היה גובר כי מדובר על קבוצה מאוד מסויימת שהייתה מקבלת את ההטבה ולדירות מאוד מסויימות, והקבוצה הזו לא כוללת משקיעים. מכיוון שזו קבוצה לא גדולה, זה גם לא היה מזיז את המחירים של כלל השוק. המע"מ לא היה מגולגל לכיסו של הקבלן כי אז זה אומר שמי שלא מקבל את ההטבה, מחיר הדירה שלו עולה ב- 18%.

זה שאין מנוס מהגדיל את היצע הדירות כולם מבינים, אבל אלו שני מסלולים מקבילים - אחד לטווח הקצר ואחד לטווח הבינוני-ארוך.

אתה לא יכול פשוט לקחת שטח חקלאי ולהתחיל לבנות שם שכונות מגורים - זה יעשה לך קטסטרופה של תחבורה ותכנון. הפתרון זה לבנות ולהגדיל ערים קיימות. הבעיה היא לא רק במנהל - הבעיה העיקרית היא שלוקח 10 שנים לאשר תוכנית בועדה המקומית/מחוזית. תחשוב שקנית קרקע לבניה ואתה רוצה לבנות בניין - ייקח לך 10 שנים להשיג אישורים לבניה. אין לדבר כזה תקדים בעולם וזה שורש הבעיה של הדיור בארץ.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מאי 2015, 19:07

שיהיה בהצלחה לכולנו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מאי 2015, 19:53

אז מסתבר שלא רק שרוב הדירות במכרזים של כחלון יהיו ישירות לחרדים, אלא שגם בערים החילוניות לחרדים שרוצים דירות להשקעה תהיה עדיפות:

http://www.themarker.com/news/1.2630428

זה כבר מגיע לרמות אבסורדיות. ביבי פשוט מכר את כל המדינה לחרדים. עכשיו הם גם יהיו בעלי הבית של החילונים. לא ייאמן.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2015, 21:11

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אין בעיה שיגן על אולמרט, אבל שישתוק בהקשר לביבי. זה לא שהוא איזה מישהו חשוב, שהדעה שלו נחשבת או מעניינת מישהו...

זה פשוט לא נראה טוב.

אני לא מבין למה אתה קושר בין השניים? דגן הוא בנאדם פרטי. למה אסור לא להביע את דעתו הפוליטית (ומצד שני לבוגי יעלון כן מותר)?

מותר לו, זה פשוט מראה שהוא סתם אינטרסנט, והדברים שלו הם לא דברי טעם.
זה בערך כמו הביקורת של רוני בראון על נתניהו...

לא הבנתי למה התכוונת בהקשר לבוגי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 06 מאי 2015, 21:18

roy1000 כתב:אז מסתבר שלא רק שרוב הדירות במכרזים של כחלון יהיו ישירות לחרדים, אלא שגם בערים החילוניות לחרדים שרוצים דירות להשקעה תהיה עדיפות:

http://www.themarker.com/news/1.2630428

זה כבר מגיע לרמות אבסורדיות. ביבי פשוט מכר את כל המדינה לחרדים. עכשיו הם גם יהיו בעלי הבית של החילונים. לא ייאמן.

אני כבר ממש שונא את המפלגות החרדיות ולא מוכן לראות אותן בקואליציה
גועל נפש של הסכמים ודוחה לא פחות שנתניהו מסכים לכך
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2015, 21:31

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:אני לא, ואני מאוד מאוכזב מהממשלה שהולכת לקום...

למה מאוכזב? הרי אחרי הבחירות זה היה ברור שזו הולכת להיות הממשלה מינוס ליברמן.

אני מאוכזב מזה שנראה שכל מה שעניין את כל החברים העתידיים לקואליציה, זה לסחוט את הלימון עד הסוף.
זה כאילו שפרט לאג'נדה הפרטית של כל מפלגה, שום דבר אחר לא קיים בעולם...

זה באמת נראה לך סביר שעושים UNDO לשנתיים של עשייה (ולא משנה כרגע מה העשייה)?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2015, 21:34

רוי, אתה זה שצריך להיות הכי מרוצה כאן.
גם קיבלת ממשלה ימנית עקומה שלא תחזיק יותר מכמה חודשים, או לכל היותר שנה, וגם קיבלת את איילת
שקד במשפטים לשם הבידור...

לדעתי האישית, לא יהיו בחירות בעוד שנה. אני חושב שיש סיכוי לא רע, שיעשו לביבי פוצ', ויכריחו אותו להתפטר וללכת
הביתה.
ככה שלא רק משפטנים מתנחלים צריכים לצחצח את הרזומה, אלא גם גלעד ארדן ויולי אדלשטיין שיש סיכוי לא
רע שאחד מהם יהיה זה שיחליף את ביבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 06 מאי 2015, 22:48

לא יאומן. בסוף בנט קיבל הכי הרבה. נוקאאוט מוחלט לבנט, כבר פעם שנייה שבמומ הקואליציוני בנט מנצח לחלוטין את נתניהו. וזה אחרי שכולם היו בטוחים שהבית היהודי יהיו המפסידה הגדולה במומ.
בכלל ביבי נכשל לגמרי במומ הזה, לא יכל לנהל את המומ הזה פחות טוב. כל אחד מהשותפות קיבל בסוף מה שהוא רצה..
tzachMTA

הודעהעל ידי toja27 » 06 מאי 2015, 22:52

tzachMTA כתב:לא יאומן. בסוף בנט קיבל הכי הרבה. נוקאאוט מוחלט לבנט, כבר פעם שנייה שבמומ הקואליציוני בנט מנצח לחלוטין את נתניהו. וזה אחרי שכולם היו בטוחים שהבית היהודי יהיו המפסידה הגדולה במומ.
בכלל ביבי נכשל לגמרי במומ הזה, לא יכל לנהל את המומ הזה פחות טוב. כל אחד מהשותפות קיבל בסוף מה שהוא רצה..

בנסיבות שנוצרו הוא היה יכול לקבל יותר אם רצה, הוא רצה את תיק הביטחון/חוץ/דתות/משפטים ובסוף קיבל רק את המשפטים.שום דבר מיוחד למען האמת.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי tzachMTA » 06 מאי 2015, 23:07

toja27 כתב:
tzachMTA כתב:לא יאומן. בסוף בנט קיבל הכי הרבה. נוקאאוט מוחלט לבנט, כבר פעם שנייה שבמומ הקואליציוני בנט מנצח לחלוטין את נתניהו. וזה אחרי שכולם היו בטוחים שהבית היהודי יהיו המפסידה הגדולה במומ.

בנסיבות שנוצרו הוא היה יכול לקבל יותר אם רצה, הוא רצה את תיק הביטחון/חוץ/דתות/משפטים ובסוף קיבל רק את המשפטים.שום דבר מיוחד למען האמת.

חינוך ומשפטים זה שני תיקים בדרג בינוני-גדול יחד עם חקלאות שזה משרד קטן, קיבל גם סגן שר ביטחון ויור ועדת חוקה חוק ומשפט. זה הישג גדול. בטח בהתחשב ב8 מנדטים, פעם קודמת עם 12 קיבל הרבה פחות. גם שני מושבים בקבינט, לכל שאר המפלגות לא כולל ליכוד מושב אחד.
ביבי פשוט נוראי במשא ומתן, נכנע בסוף על הכל, אבל משאיר טעם רע בפה של כולם..
tzachMTA

הודעהעל ידי toja27 » 06 מאי 2015, 23:27

tzachMTA כתב:
toja27 כתב:

חינוך ומשפטים זה שני תיקים בדרג בינוני-גדול יחד עם חקלאות שזה משרד קטן, קיבל גם סגן שר ביטחון ויור ועדת חוקה חוק ומשפט. זה הישג גדול. בטח בהתחשב ב8 מנדטים, פעם קודמת עם 12 קיבל הרבה פחות. גם שני מושבים בקבינט, לכל שאר המפלגות לא כולל ליכוד מושב אחד.
ביבי פשוט נוראי במשא ומתן, נכנע בסוף על הכל, אבל משאיר טעם רע בפה של כולם..

ה8 מנדטים זה דבר יחסי. ראית שכחלון קיבל כמעט את כל מה שהוא רצה עם 10 מנדטים. אני לא רואה הרבה חשיבות ליוקרת התיק אלא לתיקים שבנט רצה לקבל. כל האחרים קיבלו כמעט את כל מה שהם רצו ורק בנט היה צריך לשים אולטימטום לנתניהו בשביל תיק אחד מיני כמה שהוא רצה, וכל זאת במצב שלביבי אין ממשלה בלעדיו. אני חושב שביבי שם את בנט בתחתית הרשימה וזה די היה ברור.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 00:40

טוב, בשעה טובה ומוצלחת יש ממשלה שתושבע כנראה כבר בקרוב.
השאלות שנשארו פתוחות קשורות לתיקי הליכוד...

בעצם המצב הוא כזה נכון לעכשיו ובסוגריים הימור:
אוצר - כחלון
ביטחון - בוגי
חוץ - ? (ביבי כנראה ישאיר אצלו, למרות שהיה עושה בשכל אם היה נותן לארדן)
פנים - ? (ארדן, אם יקבל את החוץ אז סילבן או שטייניץ)
חינוך - בנט
משפטים - שקד (אני דווקא שמח שבחורה צעירה הולכת להחזיק בתפקיד כ"כ בכיר. כל הכבוד לה)
כלכלה, פיתוח הנגב ודתות - דרעי
תחבורה - (כץ)
בריאות - ליצמן (ללא שר)
ביטחון פנים - ? (שטייניץ/שלום/דיכטר)
תקשורת - ? (אלקין/לווין/חוטובלי)
תיירות - ? (מירי רגב/גילה גמליאל)
נושאים אסטרטגיים - ? (בני בגין)
תשתיות - ? (שטייניץ/שלום)
הגנת הסביבה - אלאלוף
שיכון - גלאנט
רווחה - ? (מירי רגב/גילה גמליאל)
מדע - ? (צחי הנגבי/חוטובלי)
אזרחים ותיקים - ? (לוין/חוטובלי/אקוניס)
חקלאות - אריאל
קליטת עליה - ? (אלקין)
תרבות וספורט - ? (אקוניס/צחי הנגבי)
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 03:31

jol9 כתב:מותר לו, זה פשוט מראה שהוא סתם אינטרסנט, והדברים שלו הם לא דברי טעם.
זה בערך כמו הביקורת של רוני בראון על נתניהו...

לא הבנתי למה התכוונת בהקשר לבוגי

זה נשמע לי כאילו יש לך בעיה עם אנשי צבא (לשעבר) שמדברים על פוליטיקה, אבל מצד שני עם בוגי, אין בעיה.

אני לא חושב שיש משהו לא אותנטי או צבוע בביקורת של דגן על נתניהו. דגן הוא איש מרכז-שמאל (כמו שבוגי הוא איש ימין).
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד