roy1000 כתב:jol9 כתב:גרוע זה עניין סובייקטיבי. לדעתי ביבי ראש ממשלה טוב, ואפילו למעלה מזה. בטח בהשוואה לאולמרט, לברק ולחבורה שהביאה לנו את אוסלו.
להגיד "בטח ובטח שבוז'י לא יהיה גרוע ממנו", זה כמו לקחת את המוכר במכולת שבה אתה קונה, ולהגיד שהוא יהיה לא פחות טוב ממך בעבודה שלך באוניברסיטה.
מבחינתי זה זהה לחלוטין.
לגבי שאר הדברים - נכון שדיבורים זה פחות חשוב ממעשים, אבל עצם הדיבורים בסגנון הזה, מראים לי מי הבן אדם. זה בן אדם שטחי, שלא באמת מעוניין
להתמודד עם שאלות ועם בעיות, ומעדיף להגיד את הobvious. ד"א, גם ההתנהלות שלו בפרשת העמותות של ברק, מראה את אותו הדבר. זה האיש.
מנהיגים לא חייבים להיות זהים. לא כולם חייבים להיות אנשי שפה ונאום, לא כולם חייבים להיות כריזמטיים, אבל חייב להיות איזשהו מכנה משותף בסיסי של עומק,
עשייה, יכולת לסחוף, יכולת לעמוד מול לחצים מבית ומחוץ ודברים נוספים.
אז מעבר לזה שבוז'י לא כריזמטי בשיט, גם אין לו שום רקורד משמעותי של עשייה ציבורית, למעט להיות שר רווחה ופאפי של ברק בממשלה של ביבי.
ממש לא מרשים.
ודבר אחרון - החלטות. אתה באמת חושב שביבי לא קיבל החלטות? הוא 9 שנים ראש ממשלה. מדובר ב-9 שנים של החלטות על גבי החלטות.
החלטה לבנות את הגדר שתעצור את ההסתננות, החלטה לצאת למבצע צוק איתן, החלטה להיענות להזמנה לנאום בקונגרס, החלטה לאפשר לקדם את רפורמת הסלולר,
גם ההחלטה לקדם את היוזמות של לפיד בשביל לאפשר לו להגיע להישגים פוליטיים זאת גם החלטה.
עזוב נו, בכל יום מתקבלות החלטות, משמעותיות יותר או פחות. לא כל החלטה צריכה להימדד מול החלטה להפציץ את הכור בעירק, או לחלץ את חטופי אנטבה.
אני בטוח שגם אם היה צריך לקבל החלטות הרות גורל מהסוג הזה, גם אז היה עושה את זה, וטוב בהרבה מבוז'י וציפי, שטרם קיבלו ולו החלטה משמעותית אחת
בקריירה הפוליטית הלא קצרה שלהם.
גרוע זה בהחלט עניין סוייבקטיבי. אני לא חושב שביבי היה ראש ממשלה טוב יותר מאולמרט או ברק. הוא בטוח שהיה ראש ממשלה פחות טוב מרבין ופרס שהיו מצויינים ובתקופות שלהם נרשמה הצמיחה הכלכלית הכי גדולה במשק.
ראש ממשלה זה מנהל. הוא לא צריך השכלה ייחודית. אתה לא יכול להשוות את זה לעבודה שלי (שאליה דרושה הכשרה של עשור בממוצע) או לעבודה של מתכנת. מנהל זה כישורים. או שיש לך או שאין לך. באמת יכול להיות שהאיש במכולת יהיה ראש ממשלה מצויין.
והנאומים של ביבי לא שטחיים ומוגכחים? בנט שהוא ללא ספק בנאדם אינטילגנטי וכריזמטי אומר בראיונות דברים מגוחכים בטיפשוטתם. לצערי, הזלזול באינטילגנציה של הבוחרים זה הנורמה. היועצים הפוליטיים לא חושבים שהעם מסוגל לקבל מסרים מסובכים ולכן זה מה שאנחנו מקבלים. זה נחמד שיש מנהיג כריזמטי, אבל אפשר להסתדר גם בלי זה. לגבי עמידה בלחצים - יהיה בסדר. יש לו גם את ליבני שעברה די הרבה במערכת הפוליטית אם לזה אתה דואג.
אני חושב שב- 9 שנים של ביבי הוא ברח מכל החלטה קשה. ההחלטה לבנות את הגדר בדרום היא החלטה מאוד קלה וכל אחד היה עושה אותה, לצוק איתן הוא נגרר - לא הייתה שום החלטה מצידו שם, בטח שלא החלטה קשה, ההחלטה לנאום בקונגרס כנראה נתקבלה ע"י אדלסון ובטח שביבי לא ציפה לתגובה שקיבל. תסתכל על ראשי ממשלה אחרים ותראה שביבי לא קיבל שום החלטה משמעותית בכהונה שלו. הכל על טייס אוטומטי. אני בטוח שציפי ובוזי' יקבלו החלטות הרבה יותר טוב מביבי. אני סומך עליהם שלפחות טובת המדינה תעמוד לנגד עיניהם ולא רק טובתם האישית. גם זה משהו.
רוי, אני חושב שהבנתי מה העניין. פשוט היית בתקופה הזאת בארה"ב וכנראה שכחת... אז אני אזכיר לך.
בשנת 1992 עלה רבין לשלטון והדיח את שמיר. הממשלה של שמיר היתה זאת שקלטה מאות אלפי עולים ושר השיכון שרון היה זה ששיכן אותם בארץ.
הפריחה בכלכלה, הפריחה במערכת הבריאות ובהשכלה הגבוהה באה כתוצאה מהעלייה הזאת, בה המדינה קיבלה אלפים רבים של אנשי מקצוע מוכשרים
ואיכותיים, מבלי שהיתה צריכה להשקיע ולו שקל אחד לצורך הכשרתם.
אז בוא נשים את הפריחה הכלכלית רגע בצד. הנושא המדיני בימים ההם, היה הדבר כמעט היחיד שדיברו עליו. היום הנושא החברתי כלכלי הוא זה שבכותרות,
אבל אז זה לא היה. ממשלת רבין עסקה בדבר אחד - מו"מ עם ערפאת והסכמי שלום. לצד הסכם מצויין שרבין חתם עם המלך חוסיין, שמחזיק מעמד עד היום,
באופן מעורר התפלאות (ואני עושה מילואים על הגבול, ורואה את מה שקורה, וזה באמת מצויין לישראל), ההסכם שנחתם עם ערפאת, הוליד ובמידה רבה אחראי, על
המצב שיש לנו היום.
פעם אנשים היונוסעים לעזה לקניות זולות, לתיקוני רכב וכו'. גם אז היו שם ערבים ופלסטינאים, אבל מאז שרבין ופרס חימשו אותם, הם הבינו שאין גבול
למה שאלימות יכולה להשיג, וכן נחשפנו לפריצת האינטיפדה השנייה ולאוטובוסים מתפוצצים.
אז לא - רבין ופרס הם כנראה מראשי הממשלה הגרועים ביותר, כי הם קיבלו החלטה הרת גורל, שגרמה להרג של אלפי ישראלים (ועשרות אלפי ערבים),
והם גרועים, כי הם לא ידעו להתמודד עם המצב שייצרו.
נדלג רגע על ביבי, שבאופן פלא הצליח להביא שקט במשך 3 שנים, ונגיע לברק. אותו ברק גם עשה דבר אחד טוב מאוד (אם כי לא בדרך טובה) וזה
כאמור היציאה מלבנון, אבל שוב אותה מגלומניה שמאלנית גרמה לו לנהל שיחות שלום שסופן היה ידוע מראש, וכך חודשה לה האינטיפדה, ושוב אוטובוסים
מתפוצצים ומאות הרוגים. אני מזכיר לך שהממשלה של ברק קרסה אחרי שנתיים בערך, ושרון היה זה שהיה צריך לנקות את הבלגאן.
אני באמת לא מבין איך אפשר לשים אדם שבתקופת שלטונו היה שקט יחסי, שנמנע מלנהל מלחמות, עד השנה האחרונה, שניהל כלכלה טובה, שדחף
לפיתוח של תשתיות וכבישים וכו' כגרוע מבין ראשי הממשלה שהיו לנו. יותר גרוע מאלה שבתקופתם היו מאות ואלפים של אזרחים תמימים שהתפוצצו לחתיכות
קטנות, או שנכנסו אליהם הביתה וירו לילדים ולתינוקות שלהם בראש מטווח 0.
באמת שזה בלתי מובן לי.