10 מרץ 2017, 19:53
10 מרץ 2017, 19:57
roy1000 כתב:jol9 כתב:לא הבנתי על סמך מה הבנת אחרת ממה שכתבת בחלק הראשון...
ברור שצריכה להיות עבודה כתובה. התכוונתי, שלא בהכרח צריך להיות מאמר, למרות שזה רצוי.
כך גם לגבי המרצה - התכוונתי שאם מתפרסם מזה מאמר, אז זה בטח לא מזיק למנחה שמופיע על המאמר, לא?
אוקי. לפי מה שכתבת היה נראה לי שאולי לא צריך לצאת מוצר כתוב בכלל.
לגבי מאמר - אני לא מכיר תלמיד תזה שיכול להוציא מאמר ברמה אפילו קרובה לנדרשת. מצד שני, בב"ש באמת עובדים בשיטה אחרת, אז ייתכן מאוד שהם ישלחו לפרסום גם דברים כאלה.
ברמת העיקרון, הנחיית סטודנטים לתזה זה משהו שעושים מתוך טוב לב גרידא. אין על זה תמורה ממשית.
10 מרץ 2017, 20:08
10 מרץ 2017, 21:20
roy1000 כתב:jol9 כתב:טוב לב אבל גם עם ראייה לטווח ארוך.
הרי אותו אחד שעושה תזה, יכול אחרי זה להמשיך לדוקטורט.
אני מסכים, שסטודנט כמוני זה טוב לב נטו, כי ממני אין לו יותר מדי תועלת, והוא גם יודע שהסיכוי שאני אוותר
על 2/3 שכר בשביל לבוא להיות אצלו דוקטורנט הוא לא ממש גבוה...
ד"א, לגבי עניין המאמרים המדעיים. אני חושב שהמאמרים האלה הם די נוראיים, לפחות אלו שנתקלתי בהם.
הם כתובים בשפה בלתי קריאה, מלאים בנוסחאות שרוב מטרתן היא לתת לעבודה אופי מדעי יותר, ומאוד קשה להבין את התכלס.
אני מתאר לעצמי שאחרי שקוראים עשרות כאלה, זה הופך להיות יותר נורמלי, אבל אני באמת לא מבין למה זה חייב להיות ככה...
אם באמת מעניין אותו לגייס דוקטורנטים אז זה יכול לעזור.
לגבי המאמרים המדעיים - אתה צריך להבין שהם לא מיועדים לקהל הרחב. הם מיועדים לקוראים בתוך הקהילה שמבינים את הז'רגון ומכירים את המתודולוגיה ולכן אין שום מאמץ של הכותבים להפוך אותם ליותר "נגישים". הרבה פעמים אנשים גם אוהבים לכתוב דברים מאוד טכניים ו"מסובכים" בשביל להראות חכמים. כמובן גם שחלק מהאנשים שכותבים אותם הם אולי מדענים ומתמטיקאים מוכשרים, אבל הם לאו דווקא כותבים מוכשרים במיוחד.
באופן אישי, אני אוהב רעיונות פשוטים וקלים להבנה והמחקרים שלי הם כאלה. אבל כל אחד והנישה שלו.
10 מרץ 2017, 22:37
10 מרץ 2017, 22:43
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני מתאר לעצמי שמעניין אותו, לא? כל איש אקדמיה מריץ מחקרים, וצריך אנשים...
ברור לי שמאמר אקדמי לא מיועד לקהל הרחב. אבל לצורך העניין הזה, אני לא מחשיב את עצמי כקהל רחב.
אני מכיר את הטרמינולוגיה ואת התאוריה (לא במלואה כמובן), ובכל זאת, אני מתקשה להבין את הרעיונות הבסיסיים.
כלומר, זה עד כדי כך מפותל ומלא בבולשיט, שהמסר העיקרי שאתה רוצה להפיק מהמאמר, פשוט מתחבה
בין השורות ולא נגיש.
אתה צריך אנשים טובים. בנאדם לא טוב הוא לחלוטין חסר תועלת כשמדובר במחקר.
יוני, אתה עדיין בגדר קהל רחב. זה לוקח הרבה מאוד זמן לדעת לקרוא את המאמרים האלה ולהבין איזה מהם טובים ואיזה לא, ולהבין את הפואנטה בכל אחד. וכן, כשהרעיון שלך חלש והתרומה לא גדולה אז ממלאים בהרבה בולשיט.
11 מרץ 2017, 19:46
11 מרץ 2017, 20:28
jol9 כתב:לכל הסטודנטים של בן גוריון - שיהיה סמסטר אביב מוצלח (מי ייתן וזה יהיה האחרון שלי).
14 מרץ 2017, 01:59
14 מרץ 2017, 13:22
shayD כתב:ברכה והצלחה לכולם בסמסטר החדש.
לא לבחור קלסר בצבע של אחד שהיה לכם סמסטר עגום איתו.
19 מרץ 2017, 01:31
19 מרץ 2017, 01:32
jol9 כתב:פייטון זה חתיכת מפלצת. אמנם JAVA זאת השפה הכי פופולרית עדיין, אבל לדעתי פייטון הולך להיות הדבר הכי גדול בעתיד.
כמות הספריות המובנות, הכלים שפותחו, קהליית המשתמשים היא פשוט אדירה, והכל נוח וחופשי למשתמש.
19 מרץ 2017, 01:34
jol9 כתב:פייטון זה חתיכת מפלצת. אמנם JAVA זאת השפה הכי פופולרית עדיין, אבל לדעתי פייטון הולך להיות הדבר הכי גדול בעתיד.
כמות הספריות המובנות, הכלים שפותחו, קהליית המשתמשים היא פשוט אדירה, והכל נוח וחופשי למשתמש.
19 מרץ 2017, 01:43
19 מרץ 2017, 02:01
שמואל1 כתב:jol9 כתב:פייטון זה חתיכת מפלצת. אמנם JAVA זאת השפה הכי פופולרית עדיין, אבל לדעתי פייטון הולך להיות הדבר הכי גדול בעתיד.
פייטון אחלה שפה, אבל היא לא יכולה להחזיק מערכות גדולות וכבדות.
היא לא מהירה כמו JAVA ובטח C++ מבוססות הקומפיילרים.
פייטון נוחה מאוד למימושים קטנים, סקריפטים וטסטים אוטומטיים.
19 מרץ 2017, 02:02
MTA2311 כתב:jol9 כתב:פייטון זה חתיכת מפלצת. אמנם JAVA זאת השפה הכי פופולרית עדיין, אבל לדעתי פייטון הולך להיות הדבר הכי גדול בעתיד.
נרדמתי ב"פייטון"
19 מרץ 2017, 13:14
19 מרץ 2017, 13:18
איתי-שגב כתב:
כשאני חכם בהגזמה.
19 מרץ 2017, 16:33
19 מרץ 2017, 18:53