misha כתב:אתה מסתכל על זה מנקדות מבט של אוהד נדאל אבל תאמין לי שיש הרבה אוהדי נדאל שאי אפשר לדבר איתם בהיגיון וימצאו לך אלף ואחת סיבות, רובן הזויות, כדי להוריד את פדרר לרצפה. ככה שיש מספיק טמבלים גם אצלכם וגם אצלנו.
הוויכוחים האלה של GOAT תמיד יהיו אבל הם די מאוסים ונמאס לשמוע את אותם טיעונים בכל חור אפשרי. לחלק אולי יותר קשה לקבל כי לפני כמה שנים היה נראה שהוויכוח סגור אבל בשנים האחרונות זה נהיה יותר צמוד ממה שחשבו שיהיה. אבל אם נוריד את הקיצונים מכל הצדדים, אני חושב שהרוב כבר מזמן לא רואה את רפא רק כמלך חימר ותתקשה למצוא אוהד טניס שפוי שלא רואה בו טניסאי אדיר. בסופו של דבר, רוב האוהדים של שניהם לא ישנו את דעתם בקשר למי גדול יותר לא משנה מה יקרה (יש לי הרבה כבוד לרפא ואני רואה בו ספורטאי גדול אבל אצלי רוג'ר יהיה גדול יותר גם אם חו"ח רפא יגיע ל-20), ככה שבסוף זה יגיע לנייטרלים ולרושם שייווצר בדעת הקהל בעוד כמה שנים כששניהם יסיימו (כשהגורם המרכזי כמובן יהיה למי יש יותר סלאמים). מבחינה זו, לרפא תהיה הזדמנות טובה לשפר עמדות אם יישאר בריא ('אם' גדול אצלו) כי לדעתי רוג'ר כבר לא יגיע ל-18.
תראה, מאוד קשה לבדוק את הדברים האלה.
התחושה שלי היא שאלה שלא סופרים את פדרר מצד אוהדי נדאל הם מיעוט שבמיעוטים, כי בעצם גדלנו על הגדולה של פדרר ובאנו לזנב בו, ככה שלזלזל בפדרר זה נגד הדנא הטבעי של אוהד
רפא. מנגד, מבין אוהדי פדרר, זה נראה הרבה יותר במיינסטרים.
כך למשל הטענה הסטנדרטית של אוהדי נדאל לגבי פדרר היא שהתחרות שהיתה לו בשנות השיא שלו (2004-2007) היתה די בינונית, למעט החימר.
מנגד הטענה הסטנדרטית של אוהדי פדרר היא שרפא עשה את ההישגים שלו בזכות רמאות (סמים).
אלה שתי טענות סטנדרטיות לחלוטין שמופיעות כמעט בכל פורום שעוסק בטניס. בעוד הטענה הראשונה היא לגיטימית וניתן לבדוק בדרכים מדידות כאלה ואחרות, הטענה השניה היא דבילית
וקנטרנית. אף אחד לא יכול לבדוק את זה, וכל עוד לא הוכח שום דבר אין טעם להתעסק בזה בכלל.
מכאן אפשר להבין איפה נמצאת ההתפלגות של אוהדי פדרר וזו של אוהדי נדאל.
בכל אופן אני די מסכים עם מה שכתבת בסוף. אני לא אשכנע אותך גם אם רפא ייקח 20, ואתה לא תשכנע אותי גם אם המצב יישאר כמו שהוא עכשיו. והדבר המצחיק הוא שעוד נמשיך להתווכח
על זה שנים רבות...