עולם הטניס 4 - עונת 2014 נכנסת להילוך גבוה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס 4 - עונת 2014 נכנסת להילוך גבוה

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2014, 08:07

misha כתב:אם רק היה משחק כמו באנגליה... עוד הזדמנות טובה לקחת אבל היה לי ברור שפה זה לא יקרה כי הוא פשוט לא הציג יכולת מספיק טובה בטורניר הזה. חבל שנובאק לא פישל ככה בווימבי.
גם אם רוג'ר לא יזכה שוב, וזה כנראה כבר לא יקרה, חייבים להעריך את היכולות שלו להישאר בטופ גם בגיל 33, במיוחד בתקופה הנוכחית.

MTA2311 כתב:אין פה שום גילוי משמעותי.
מאז ומתמיד אוהדי פדרר טענו להגרלות נוחות לרפא ואוהדי רפא טענו להגרלות נוחות לרוג'ר.
המוח שלנו מחפש תירוצים באופן טבעי כשאנשים שאנחנו לא אוהבים מצליחים. לאו דווקא בספורט.

בדיוק. זה עובד לשני הכיוונים אבל מסתבר שנוח לשכוח את זה.

יש דברים שלא עובדים לשני הכיוונים. למשל ההמצאה של אוהדי פדרר על הסמים שכביכול נדאל נוטל, כי אחרת אי אפשר להסביר את ההישגים שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 07 ספטמבר 2014, 08:50

jol9 כתב:
misha כתב:אם רק היה משחק כמו באנגליה... עוד הזדמנות טובה לקחת אבל היה לי ברור שפה זה לא יקרה כי הוא פשוט לא הציג יכולת מספיק טובה בטורניר הזה. חבל שנובאק לא פישל ככה בווימבי.
גם אם רוג'ר לא יזכה שוב, וזה כנראה כבר לא יקרה, חייבים להעריך את היכולות שלו להישאר בטופ גם בגיל 33, במיוחד בתקופה הנוכחית.

מאז ומתמיד אוהדי פדרר טענו להגרלות נוחות לרפא ואוהדי רפא טענו להגרלות נוחות לרוג'ר.
המוח שלנו מחפש תירוצים באופן טבעי כשאנשים שאנחנו לא אוהבים מצליחים. לאו דווקא בספורט.

יש דברים שלא עובדים לשני הכיוונים. למשל ההמצאה של אוהדי פדרר על הסמים שכביכול נדאל נוטל, כי אחרת אי אפשר להסביר את ההישגים שלו.

נו ו? יש המון אוהדי נדאל הזויים שיורדים על פדרר באלפי דרכים עם כל מיני דברים מכוערים (גם סמים, אפילו דברים אישיים על ילדיו וכו'), כל מי שמסתובב קצת בפורומי טניס מכיר.
וכן, גם כל מיני דברים שדיברת עליהם קודם כמו הגרלות קלות של פדרר, הצגה של כל יריב של נדאל, גם אם הוא איזה אוזבקי שמדורג 2000, כיריב רצחני וכה דומה.
לא יודע למה התחלת עם כל זה כי בפורום שלנו עד כמה שאני יודע כל אוהדי טניס הם (יחסית :) ) שפויים. ואם אתה מתלונן שאוהדי פדרר מביאים הגרלות קלות כתירוץ (ועוד כמעט בכל סלאם, לא פחות), אז כן, יש גם צד שני לא פחות, ואולי אף יותר, מכוער.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2014, 11:16

misha כתב:
jol9 כתב:

נו ו? יש המון אוהדי נדאל הזויים שיורדים על פדרר באלפי דרכים עם כל מיני דברים מכוערים (גם סמים, אפילו דברים אישיים על ילדיו וכו'), כל מי שמסתובב קצת בפורומי טניס מכיר.
וכן, גם כל מיני דברים שדיברת עליהם קודם כמו הגרלות קלות של פדרר, הצגה של כל יריב של נדאל, גם אם הוא איזה אוזבקי שמדורג 2000, כיריב רצחני וכה דומה.
לא יודע למה התחלת עם כל זה כי בפורום שלנו עד כמה שאני יודע כל אוהדי טניס הם (יחסית :) ) שפויים. ואם אתה מתלונן שאוהדי פדרר מביאים הגרלות קלות כתירוץ (ועוד כמעט בכל סלאם, לא פחות), אז כן, יש גם צד שני לא פחות, ואולי אף יותר, מכוער.

א - אתה צודק. בפורום הזה (בעיקר בגלל מיעוט המשתתפים בדיוני טניס) אין את התופעה בכלל.
ב - אתה צודק. זה לא היה הכי רלוונטי לעלות את זה.
ג - בכל זאת, טענות קנטרניות ודביליות יש תמיד, אבל טענת הסמים היא טענה שתפסה לה רגליים גם כי היא מוזרקת ע"י גורמים שונים כמו עיתונאים ואנשי טניס, ולא
רק ע"י אוהדים, שתפסו טרמפ על זה.

הנה למשל - היום שמעתי את שלמה צורף מדבר על נישיקורי וטוען באופן גס מאוד בכיוון הזה. למה? כי הוא שיחק שני משחקים של 5 מערכות ברציפות לפני המשחק מול נובאק, אז "איך
הוא עשה את זה?".
אני אישית סולד מאוד מהתנהגות כזאת, במיוחד כשמדובר באנשי טניס, ולמעשה בקולגות. גם אמיר וויינטרוב נשאל על כך ספציפית כלפי נדאל (נדמה לי) ובמקום להכחיש ולהגיד שזה
לא רלוונטי, אמר ש"יש דיבורים בסבב".

זאת התנהלות בעייתית, כי כמו שהיא מופנית כלפי נדאל, נובאק, נישיקורי ואחרים, היא צריכה להיות מופנית כלפי כולם או לא מופנית כלפי אף אחד.

כמו שאמרתי, כל זה לא ממש קשור לעכשיו, אבל אם כבר אנחנו מדברים אז הנה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 07 ספטמבר 2014, 11:41

זה בעייתי בכל מקרה, גם עם זה מופנה כלפי כולם וגם אני סולד מזה. אבל זה ממש לא קשור לאוהדי פדרר כי כולם מעלים ספקולציות כאלה ואחרות, כולל עיתונאים, וגם רוג'ר לא חסין בקטע הזה.
ספציפי בקטע של סמים, קל יותר ללכת לשחקנים כמו נדאל בגלל הפיזיות וכו', אבל יש את זה גם בענפי ספורט אחרים וכל עוד עוד מדובר בשטויות ללא שום בסיס, הרוב ממש לא קונה את זה.
גם בכדורסל למשל, יש הרבה שמועות על ווייד, לברון ואחרים ואפילו על מייקל היו בזמנו. ולי כאוהד של הגדול מכולם זה ממש לא הזיז.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2014, 11:59

misha כתב:זה בעייתי בכל מקרה, גם עם זה מופנה כלפי כולם וגם אני סולד מזה. אבל זה ממש לא קשור לאוהדי פדרר כי כולם מעלים ספקולציות כאלה ואחרות, כולל עיתונאים, וגם רוג'ר לא חסין בקטע הזה.
ספציפי בקטע של סמים, קל יותר ללכת לשחקנים כמו נדאל בגלל הפיזיות וכו', אבל יש את זה גם בענפי ספורט אחרים וכל עוד עוד מדובר בשטויות ללא שום בסיס, הרוב ממש לא קונה את זה.
גם בכדורסל למשל, יש הרבה שמועות על ווייד, לברון ואחרים ואפילו על מייקל היו בזמנו. ולי כאוהד של הגדול מכולם זה ממש לא הזיז.

לצערי הרבה אנשים לא כמוך. היו לי אינספור דיונים עם אוהדי פדרר סבירים (פנאטים אבל לא מטורפים) והם די בונים על העניין הזה.

בסופו של דבר לצערי הנושא של הGOAT בטניס הוא שאלה ששני מחנות האוהדים עוסקים בה בלי הפסקה. יש לזה סיבות היסטוריות, ולכל מחנה טיעונים טובים בנושא.
אני חושב שאחת הסיבות העיקריות היא אי יכולתם של רבים מאוהדי פדרר, לקבל את נדאל כטניסאי אדיר ושווה כוחות לפדרר, גם אם עדיין לא השיג אותו בכל מיני פרמטרים סטטיסטיים.
למה זה ככה? גם לזה אפשר למצוא הרבה הסברים, החל מסגנון המשחק הפחות אסתטי, דרך העובדה שהוא דחק את פדרר עד לקצה ו"גנב" לו לא מעט סלאמים בדרך, וכו'

אותם אוהדים מנסים למצוא לרפא נישה שבה נוח להם לתייג אותו, למשל - מלך החימר או שחקן החימר הטוב בהיסטוריה. לדעתי זה נובע מתוך זלזול וחוסר נכונות לקבל את נדאל
כטניסאי אדיר, גם בלי קשר לחימר. הדרך היחידה לשנות את זה היא שרפא יגיע למספר של רוג'ר, ויעשה את זה לא רק דרך הRG. זה האתגר הגדול שלו בשנים הקרובות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 07 ספטמבר 2014, 12:50

אתה מסתכל על זה מנקדות מבט של אוהד נדאל אבל תאמין לי שיש הרבה אוהדי נדאל שאי אפשר לדבר איתם בהיגיון וימצאו לך אלף ואחת סיבות, רובן הזויות, כדי להוריד את פדרר לרצפה. ככה שיש מספיק טמבלים גם אצלכם וגם אצלנו.

הוויכוחים האלה של GOAT תמיד יהיו אבל הם די מאוסים ונמאס לשמוע את אותם טיעונים בכל חור אפשרי. לחלק אולי יותר קשה לקבל כי לפני כמה שנים היה נראה שהוויכוח סגור אבל בשנים האחרונות זה נהיה יותר צמוד ממה שחשבו שיהיה. אבל אם נוריד את הקיצונים מכל הצדדים, אני חושב שהרוב כבר מזמן לא רואה את רפא רק כמלך חימר ותתקשה למצוא אוהד טניס שפוי שלא רואה בו טניסאי אדיר. בסופו של דבר, רוב האוהדים של שניהם לא ישנו את דעתם בקשר למי גדול יותר לא משנה מה יקרה (יש לי הרבה כבוד לרפא ואני רואה בו ספורטאי גדול אבל אצלי רוג'ר יהיה גדול יותר גם אם חו"ח רפא יגיע ל-20), ככה שבסוף זה יגיע לנייטרלים ולרושם שייווצר בדעת הקהל בעוד כמה שנים כששניהם יסיימו (כשהגורם המרכזי כמובן יהיה למי יש יותר סלאמים). מבחינה זו, לרפא תהיה הזדמנות טובה לשפר עמדות אם יישאר בריא ('אם' גדול אצלו) כי לדעתי רוג'ר כבר לא יגיע ל-18.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 ספטמבר 2014, 17:47

עכשיו זילברשטיין אומר שלדעתו נדאל תמיד נעדר בחצי השני של העונה בגלל עונשים של ראשי הסבב, ולא חושפים אותו כי הוא מכונת כסף.
חבל דניאל, אהבתי אותך פעם...
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2014, 17:51

LIAV10 כתב:עכשיו זילברשטיין אומר שלדעתו נדאל תמיד נעדר בחצי השני של העונה בגלל עונשים של ראשי הסבב, ולא חושפים אותו כי הוא מכונת כסף.
חבל דניאל, אהבתי אותך פעם...

אתה מבין? עזוב את זה שנדאל זכה פעמיים בUO והיה בגמר ובחצי עוד איזה פעמיים-שלוש. עזוב את זה שבכל הקריירה שלו הוא כמעט ולא פיספס את טורניר סוף השנה
כולל כמה הופעות בגמר ובחצי.

אותי מעניין על מה הדעה הזאת מבוססת והאם זילברשטיין הוא אוהד פנאט של פדרר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 ספטמבר 2014, 17:56

מבוססת על ״אנשים שהוא מכיר וסומך עליהם״.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2014, 18:03

misha כתב:אתה מסתכל על זה מנקדות מבט של אוהד נדאל אבל תאמין לי שיש הרבה אוהדי נדאל שאי אפשר לדבר איתם בהיגיון וימצאו לך אלף ואחת סיבות, רובן הזויות, כדי להוריד את פדרר לרצפה. ככה שיש מספיק טמבלים גם אצלכם וגם אצלנו.

הוויכוחים האלה של GOAT תמיד יהיו אבל הם די מאוסים ונמאס לשמוע את אותם טיעונים בכל חור אפשרי. לחלק אולי יותר קשה לקבל כי לפני כמה שנים היה נראה שהוויכוח סגור אבל בשנים האחרונות זה נהיה יותר צמוד ממה שחשבו שיהיה. אבל אם נוריד את הקיצונים מכל הצדדים, אני חושב שהרוב כבר מזמן לא רואה את רפא רק כמלך חימר ותתקשה למצוא אוהד טניס שפוי שלא רואה בו טניסאי אדיר. בסופו של דבר, רוב האוהדים של שניהם לא ישנו את דעתם בקשר למי גדול יותר לא משנה מה יקרה (יש לי הרבה כבוד לרפא ואני רואה בו ספורטאי גדול אבל אצלי רוג'ר יהיה גדול יותר גם אם חו"ח רפא יגיע ל-20), ככה שבסוף זה יגיע לנייטרלים ולרושם שייווצר בדעת הקהל בעוד כמה שנים כששניהם יסיימו (כשהגורם המרכזי כמובן יהיה למי יש יותר סלאמים). מבחינה זו, לרפא תהיה הזדמנות טובה לשפר עמדות אם יישאר בריא ('אם' גדול אצלו) כי לדעתי רוג'ר כבר לא יגיע ל-18.

תראה, מאוד קשה לבדוק את הדברים האלה.

התחושה שלי היא שאלה שלא סופרים את פדרר מצד אוהדי נדאל הם מיעוט שבמיעוטים, כי בעצם גדלנו על הגדולה של פדרר ובאנו לזנב בו, ככה שלזלזל בפדרר זה נגד הדנא הטבעי של אוהד
רפא. מנגד, מבין אוהדי פדרר, זה נראה הרבה יותר במיינסטרים.

כך למשל הטענה הסטנדרטית של אוהדי נדאל לגבי פדרר היא שהתחרות שהיתה לו בשנות השיא שלו (2004-2007) היתה די בינונית, למעט החימר.
מנגד הטענה הסטנדרטית של אוהדי פדרר היא שרפא עשה את ההישגים שלו בזכות רמאות (סמים).

אלה שתי טענות סטנדרטיות לחלוטין שמופיעות כמעט בכל פורום שעוסק בטניס. בעוד הטענה הראשונה היא לגיטימית וניתן לבדוק בדרכים מדידות כאלה ואחרות, הטענה השניה היא דבילית
וקנטרנית. אף אחד לא יכול לבדוק את זה, וכל עוד לא הוכח שום דבר אין טעם להתעסק בזה בכלל.

מכאן אפשר להבין איפה נמצאת ההתפלגות של אוהדי פדרר וזו של אוהדי נדאל.

בכל אופן אני די מסכים עם מה שכתבת בסוף. אני לא אשכנע אותך גם אם רפא ייקח 20, ואתה לא תשכנע אותי גם אם המצב יישאר כמו שהוא עכשיו. והדבר המצחיק הוא שעוד נמשיך להתווכח
על זה שנים רבות... :laugh1
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 08 ספטמבר 2014, 20:59

יוני .. לדעתי אתה לוקח את זה למקום לא נכון .

אתה מתמקד במיעוט שולי ומגוחך כדי שיהיה לך קל להתמודד כשההתמודדות שלך היא בכלל במקום אחר .

המיינסטרים לא חושב שנדאל מסומם , הוא גם לא חושב שהוא שחקן שולי ... הוא דווקא חושב שהוא שחקן ענק והגדול אי פעם על חימר עם נתונים בלתי נתפסים .

אבל אותו מיינסטרים לא רואה אותו כמתמודד לגיטימי על הגדול מכולם כי יש שם מישהו שהוא יצטרך לעשות משהו יוצא דופן כדי לעבור אותו .

אבל יתכן שאני טועה .. רק בעוד כמה שנים כשהאבק ישקע נוכל להעריך מי צדק .

לדעתי גם אם נדאל יעבור את פדרר בסלאמים זה לא יעזור לו ( לא בקרב אוהדי פדרר אלא בקרב אותו מיינסטרים בלתי מוגדר ) אבל את זה נוכל להעריך רק בדיעבד .

בכל מקרה אם פדרר היה לוקח עוד סלאם או שנייים זה היה מרחיק אותו עוד קצת ומקבע אותו כגדול מכולם וחבל לי שהוא לא עשה את זה כי זה היה לגמרי בהישג יד .
יוסי22

הודעהעל ידי misha » 08 ספטמבר 2014, 21:13

jol9 כתב:
misha כתב:אתה מסתכל על זה מנקדות מבט של אוהד נדאל אבל תאמין לי שיש הרבה אוהדי נדאל שאי אפשר לדבר איתם בהיגיון וימצאו לך אלף ואחת סיבות, רובן הזויות, כדי להוריד את פדרר לרצפה. ככה שיש מספיק טמבלים גם אצלכם וגם אצלנו.

תראה, מאוד קשה לבדוק את הדברים האלה.

התחושה שלי היא שאלה שלא סופרים את פדרר מצד אוהדי נדאל הם מיעוט שבמיעוטים, כי בעצם גדלנו על הגדולה של פדרר ובאנו לזנב בו, ככה שלזלזל בפדרר זה נגד הדנא הטבעי של אוהד
רפא. מנגד, מבין אוהדי פדרר, זה נראה הרבה יותר במיינסטרים.

כך למשל הטענה הסטנדרטית של אוהדי נדאל לגבי פדרר היא שהתחרות שהיתה לו בשנות השיא שלו (2004-2007) היתה די בינונית, למעט החימר.
מנגד הטענה הסטנדרטית של אוהדי פדרר היא שרפא עשה את ההישגים שלו בזכות רמאות (סמים).

אלה שתי טענות סטנדרטיות לחלוטין שמופיעות כמעט בכל פורום שעוסק בטניס. בעוד הטענה הראשונה היא לגיטימית וניתן לבדוק בדרכים מדידות כאלה ואחרות, הטענה השניה היא דבילית
וקנטרנית. אף אחד לא יכול לבדוק את זה, וכל עוד לא הוכח שום דבר אין טעם להתעסק בזה בכלל.

מכאן אפשר להבין איפה נמצאת ההתפלגות של אוהדי פדרר וזו של אוהדי נדאל.

בכל אופן אני די מסכים עם מה שכתבת בסוף. אני לא אשכנע אותך גם אם רפא ייקח 20, ואתה לא תשכנע אותי גם אם המצב יישאר כמו שהוא עכשיו. והדבר המצחיק הוא שעוד נמשיך להתווכח
על זה שנים רבות... :laugh1

מהסתכלות שלי אתה טועה בקשר לסמים ואוהדי פדרר. כמו שאתה חושב שאוהדי נדאל שלא סופרים את פדרר הם מיעוט שבמיעוטים, כשמניסיון שלי זה ממש לא נכון (ואני אפילו לא מדבר על הייטרים טהורים של פדרר, שלא מעניין אותם כלום חוץ להטריל את פדרר), ככה לדעתי כל הטענות של סמים ונדאל הם ממש לא במיינסטרים של אוהדי פדרר, רחוק מזה. אולי היה פעם (גם לא בטוח), אבל בשנים האחרונות אני בקושי שומע על זה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2014, 08:44

ברכות למארין צ'יליץ' שניפנף את נישיקורי וזכה בתואר גראנד סלאם ראשון בקריירה.
לא ראיתי את המשחק אבל עפ התוצאה, לא ממש היה שם קרב וחבל.

יוסי, בתחושה שלי לא מדובר במיעוט שולי ומגוחך, אבל בוא נניח לזה.
אני חושב שיש הבדל בין המיינסטרים שאני מדבר עליו לבין המיינסטרים שאתה מדבר עליו.
המיינסטרים שלי צריך לכלול אנשים שלאו דווקא אוהדים בפנאטיות אחד משניהם, אבל חשוב שיבינו בטניס ויידעו לשקול את הדברים בצורה מקצועית.
אתה מדבר על מיינסטרים שיותר דומה לאנשים שנמצאים למשל בפאנל של יציע העיתונות, כלומר אנשים שאוהבים ומבינים בספורט, אבל לאו דווקא בטניס.

אז נכון שפדרר הוא הטניסאי הכי פופולרי בעולם (לא בפער גדול על נדאל). אין ספק שהוא זוכה להכי הרבה דחיפה מהקהל (יכול להיות גם בגלל גילו) בכל מקום, אולי למעט ספרד.
וזה נכון גם שהוא הטניסאי הכי עשיר אוור. כמו כן כמובן הוא גם שולט בינתיים בכל השיאים החשובים כמו כמות תארי סלאם ומספר שבועות במקום הראשון.
אלה דברים שאותו המיינסטרים שלך, בוודאי ישקלל הרבה לפני דברים אחרים שבהם לנדאל יתרון ברור, כמו המצ'אפ הישיר בינהם, כמו כמות הזכיות בטורנירי מאסטרס, כמו תארי גביע
הדייויד, המדליה האולימפית וכו'.
מצד שני, המיינסטרים שלי, דווקא כן מדבר על הדברים האלה, וכך למשל אנשים כמו מקנרו ואגאסי התבטאו לא פעם בנושא.

בכל אופן, אתה צודק - העניין ייבחן רק בעוד כמה שנים, אבל הדבר הזה ממש לא בכיס של פדרר. לדעתי יש לו מזל גדול שרפא לא הגיע לטורניר הזה, כי ע"פ איך שהתפתח, סיכוי לא רע
שרפא היה לוקח את זה.

מישה, אני מתבסס על נסיון של כמה שנים. אני כבר לא גולש בפורומים של טניס כמה וכמה שנים, אבל כשכן גלשתי, זה ממש לא היה כמו שאתה מתאר.
אני כן גולש בדפי הטניס של אתר וואלה, ושם יש חגיגות גדולות סביב זה. נכון שבדר"כ מדובר על טרולים ועל אותם גולשים בכל פעם, ובכל זאת התופעה קיימת ועוד איך.
הכי גרוע זה שאנשים כמו צורף ווויינטרוב מעלים את זה על השולחן כששואלים אותם (ולמה בכלל שואלים?).
בקיצור הדיון הזה כן קיים, ולדעתי (וזה ניחוש מושכל), זה משהו שהומצא ע"י אוהדי פדרר, בעיקר כל מיני עיתונאים, שהפיצו את העניין והלבישו את זה על הסגנון הפיזי של נדאל כי
זה נוח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 09 ספטמבר 2014, 09:31

גם אני מתבסס על ניסיון של כמה שנים. לא אמרתי שזה לא קיים, אבל ממש לא באותן כמויות שאתה מדבר ותגובות של ילדים בוואלה הן בטח לא מדד לשום דבר. ואני לא שותף לניחוש הכאילו מושכל שלך, באותה מידה אני יכול להגיד שאת השמועות על נובאק המציאו אוהדי נדאל. זה משהו שהיה קיים מהרגע שנדאל הגיע לסבב. ברור שחלק מאוהדי פדרר היה נוח להשתמש בזה אבל סה"כ מדובר בתופעה (שמן הסתם ממש לא מוגבלת בנדאל) שבה פחות משנה את מי אתה אוהד, שהייתה קיימת הרבה לפני נדאל ותהיה קיימת הרבה אחרי.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2014, 09:54

טוב. לא יודע אלה התחושות שלי. מעניין שבין הספורטאים עצמם יש יחסים מעולים. האוהדים הם אלה שהופכים את זה ליריבות מרה ומדממת...

יאללה. שתהיה לנו 2015 מוצלחת ומעניינת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 09 ספטמבר 2014, 22:04

jol9 כתב:ברכות למארין צ'יליץ' שניפנף את נישיקורי וזכה בתואר גראנד סלאם ראשון בקריירה.

המיינסטרים שלי צריך לכלול אנשים שלאו דווקא אוהדים בפנאטיות אחד משניהם, אבל חשוב שיבינו בטניס ויידעו לשקול את הדברים בצורה מקצועית.
אתה מדבר על מיינסטרים שיותר דומה לאנשים שנמצאים למשל בפאנל של יציע העיתונות, כלומר אנשים שאוהבים ומבינים בספורט, אבל לאו דווקא בטניס.

אז נכון שפדרר הוא הטניסאי הכי פופולרי בעולם (לא בפער גדול על נדאל). אין ספק שהוא זוכה להכי הרבה דחיפה מהקהל (יכול להיות גם בגלל גילו) בכל מקום, אולי למעט ספרד.
וזה נכון גם שהוא הטניסאי הכי עשיר אוור. כמו כן כמובן הוא גם שולט בינתיים בכל השיאים החשובים כמו כמות תארי סלאם ומספר שבועות במקום הראשון.
אלה דברים שאותו המיינסטרים שלך, בוודאי ישקלל הרבה לפני דברים אחרים שבהם לנדאל יתרון ברור, כמו המצ'אפ הישיר בינהם, כמו כמות הזכיות בטורנירי מאסטרס, כמו תארי גביע
מצד שני, המיינסטרים שלי, דווקא כן מדבר על הדברים האלה, וכך למשל אנשים כמו מקנרו ואגאסי התבטאו לא פעם בנושא.

בכל אופן, אתה צודק - העניין ייבחן רק בעוד כמה שנים, אבל הדבר הזה ממש לא בכיס של פדרר. לדעתי יש לו מזל גדול שרפא לא הגיע לטורניר הזה, כי ע"פ איך שהתפתח, סיכוי לא רע
שרפא היה לוקח את זה.

מישה, אני מתבסס על נסיון של כמה שנים. אני כבר לא גולש בפורומים של טניס כמה וכמה שנים, אבל כשכן גלשתי, זה ממש לא היה כמו שאתה מתאר.
אני כן גולש בדפי הטניס של אתר וואלה, ושם יש חגיגות גדולות סביב זה. נכון שבדר"כ מדובר על טרולים ועל אותם גולשים בכל פעם, ובכל זאת התופעה קיימת ועוד איך.
הכי גרוע זה שאנשים כמו צורף ווויינטרוב מעלים את זה על השולחן כששואלים אותם (ולמה בכלל שואלים?).
בקיצור הדיון הזה כן קיים, ולדעתי (וזה ניחוש מושכל), זה משהו שהומצא ע"י אוהדי פדרר, בעיקר כל מיני עיתונאים, שהפיצו את העניין והלבישו את זה על הסגנון הפיזי של נדאל כי
זה נוח.

עכשיו אני כבר יכול להסכים ...

אני באמת מדבר על המיינסטרים הרחב ביותר ... אפילו יותר רחב מיציע העיתונות .

אנשים שלא ממש מבינים בספורט אבל יודעים שיש שחקן שוויצרי שבמובן מסויים נתן דחיפה עצומה לענף שלם , משהו בסגנון של ג'ורדן בכדורסל .

בסופו של דבר פדרר לא מתחרה רק על הטוב ביותר בטניס אלא על אחד הספורטאים המשמעותיים בהיסטוריה .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2014, 22:41

יוסי22 כתב:
jol9 כתב:ברכות למארין צ'יליץ' שניפנף את נישיקורי וזכה בתואר גראנד סלאם ראשון בקריירה.

שרפא היה לוקח את זה.

זה נוח.

עכשיו אני כבר יכול להסכים ...

אני באמת מדבר על המיינסטרים הרחב ביותר ... אפילו יותר רחב מיציע העיתונות .

אנשים שלא ממש מבינים בספורט אבל יודעים שיש שחקן שוויצרי שבמובן מסויים נתן דחיפה עצומה לענף שלם , משהו בסגנון של ג'ורדן בכדורסל .

בסופו של דבר פדרר לא מתחרה רק על הטוב ביותר בטניס אלא על אחד הספורטאים המשמעותיים בהיסטוריה .

פדרר לבדו לא דחף את הטניס קדימה. הטניס היה פופולרי בטירוף כשהיתה היריבות בין אגאסי לפיט, וכמובן אח"כ ביריבות בין רפא לרוג'ר. דווקא בתקופת
הביניים, כשפדרר היה בשלטון יחיד, הטניס חדל מלהיות מעניין, כי פשוט לא היתה בו יריבות, וענף בלי יריבות, לא ממש מעניין.

אבל הראש מובן. במיינסטרים הרחב הזה יכול להיות שאתה צודק. זה עניין של תזמון. פדרר היה שם לפני רפא, וזהו. למרות זאת, ובזה גם אוהדי פדרר צריכים להודות, שרפא
הוא טניסאי סופר פופולרי. רמת הפופולריות שלו נמוכה אולי במעט מזו של פדרר. יש לו בסיסי אוהדים בכל העולם, המרצ'נדייז שלו נמכר בכל העולם, והוא באמת אחד הכוכבים הכי גדולים שהענף
הזה ייצר אי פעם, ואחד הספורטאים האהודים והאהובים בעולם (מכלל ענפי הספורט).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 12 ספטמבר 2014, 19:59

וואו, מדהים, למרות שהוא יפסיד זה מכובד לקחת ממאייר מערכה אחת.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 12 ספטמבר 2014, 21:14

בהחלט. נסיון יקר ערך הוא קיבל היום.

שווייץ וצרפת מובילות על איטליה וצ'כיה בהתאמה 2-0 וכנראה ייפגשו בגמר.

ע"פ מיטב הבנתי המגרש אמור להתקיים בצרפת. הצרפתים יותר עמוקים אבל לשוויץ יש 2 טניסאים ברביעייה הראשונה, וזאת תהיה הזדמנות גדולה לפדרר להשיג את התואר שחסר לו

מעניין על איזה מגרש יבחרו הצרפתים לארח..
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 13 ספטמבר 2014, 09:36

דודי השווה ל1-1. הרבה מאוד תלוי במשחק הזוגות היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים