על ידי jol9 » 22 ינואר 2015, 22:42
עידכון סקרים קטן...
בסקר שנערך היום בערוץ 1 התקבלו התוצאות הבאות:
ליכוד - 26, עבודה - 24, בנט - 15, ש"ס - 9, יש עתיד - 8, יהדות התורה - 8, ליברמן - 7, כחלון - 7, מרצ - 5, ערבים - 11
גושים:
ימין - 48, מרכז - 15, שמאל - 29, חרדים - 17, ערבים - 11
הסקר הזה של ערוץ 1 מראה תוצאות מעט ימניות יותר מסקרים אחרים, ובכל זאת אפשר להצביע על מספר מגמות:
- לליכוד ולבית היהודי לא כדאי להתאחד, כי למרות שזה יבטיח להם את השלטון, זה קרוב לוודאי יקזז בכוחן. חלק מהקיזוז עובר
לליברמן, אבל חלקו יכול לזלוג למרכז או לימין הקיצוני, ובכך ליצור מצב דומה שהיה אחרי האיחוד של ביבי וליברמן, שבדיעבד לא הצליח
- המפלגה של אלי ישי לא תעבור את אחוז החסימה ובכלל - לא יהיו מפלגות קטנות בכנסת כנראה
- הכוח של החרדים גדול - 17 מנדטים שדי מתואמים בינהם, זה כח גדול, שבלי שום ספק יכריע בדבר מי יהיה בשלטון (ובוועדת הכספים)
- ליברמן בלם במעט את הנפילה שלו. הנסיון להפוך את פרשת קירשנבאום לפרשת ישראל ביתנו נגס ללא ספק בכוחה של המפלגה,
אבל ליברמן יכול להתנחם שהנסיון הזה בא מוקדם מדי, ועוד יש זמן לתקן. אין ספק שזה היה עוד נסיון חיסול, כי כאמור עברו כבר מספר שבועות,
ואפילו כתב אישום אחד לא הוגש.
ליברמן הציג רשימה קצת יותר צעירה מזו שהיתה, אבל לטעמי הוא לא עשה מספיק בשביל להביא עוד כמה אנשים מעניינים. הקידום של אורלי
לוי למקום השני, זאת הברקה גדולה, אבל אני בטוח שיכולים להיות עוד לפחות 2-3 אנשים איכותיים שהיו שמחים לכרטיס כניסה חופשי לכנסת...
- כחלון ממשיך בצניחה. המפלגה הזאת לא ברורה, ואני רק מקווה שלא יגמור כמו התנועה של לבני. סה"כ יש לו שם אנשים איכותיים, רק שלא
ברור למה צריך אותם דווקא במפלגה הזאת.
לא ברור גם למה הוא סינדל את עצמו והצהיר במפורש שלא ירוץ יחד עם לפיד. האגו שם פשוט מטורף. איחוד של לפיד, ליברמן וכחלון שווה 22
מנדטים אם מסכמים את כולם, אבל אני בטוח שהם היו חוצים את רף ה-30 אם היו מתאחדים. מפלגת ימין מרכז, עם אג'נדה כלכלית די דומה, אג'נדה
מדינית די דומה, עם מועמד טוב לתפקיד שר ביטחון, שר אוצר, עם שר חינוך שהיה טוב, ורק דבר אחד לא ברור - מי יהיה בראש. על זה, זה בחיים לא יקרה
וחבל.