כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: בחירות 2

14 מרץ 2015, 12:31

jol9 כתב:לא לגיטימי לעשות את מה שעשו במערכת הבחירות הזאת. רק שמאלנים שטופי שנאה וחסרי אינטגריטי בסיסי לא רואים את זה.
אפילו בתקשורת מודים בזה שהקמפיין היה מוגזם ולא לגיטימי.

לא היה שום דבר לא לגיטימי בבחירות האלה. לא לגיטימי היה הנאום בקונגרס. אין דבר יותר לגיטימי מלהחליף ראש ממשלה בבחירות דמוקרטיות. באיזה עולם הזוי זה לא לגיטימי?

דבר ראשון אחרי הבחירות האלה צריך להבטיח שלא נחזור למצב שהיה עם ביבי. הגענו באמת אל סף הדיקטטוטרה עם הזוג הזה.

14 מרץ 2015, 12:55

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לא לגיטימי לעשות את מה שעשו במערכת הבחירות הזאת. רק שמאלנים שטופי שנאה וחסרי אינטגריטי בסיסי לא רואים את זה.

לא היה שום דבר לא לגיטימי בבחירות האלה. לא לגיטימי היה הנאום בקונגרס. אין דבר יותר לגיטימי מלהחליף ראש ממשלה בבחירות דמוקרטיות. באיזה עולם הזוי זה לא לגיטימי?

דבר ראשון אחרי הבחירות האלה צריך להבטיח שלא נחזור למצב שהיה עם ביבי. הגענו באמת אל סף הדיקטטוטרה עם הזוג הזה.

מה זה הקישקושים האלה? מי אמר שלהחליף הנהגה זה לא לגיטימי?
מה שלא לגיטימי זה שכל התקשורת התגייסה למטרה הזאת, במימון חיצוני. יצא לך לפתוח את ידיעות אחרונות לאחרונה?
יצא לך לשמוע את הפאנלים בערוץ 2 ו-10? יצא לך לשמוע את התכנית של בן כספית, שבה הוא בפירוש קורא לא להצביע לנתניהו?

ואתה חושב שהקמפיין של העבודה הוא לגיטימי? "רק לא ביבי"... זה קמפיין לגיטימי? הייתי מצביע לעודה לפני שהייתי מצביע להם.

14 מרץ 2015, 14:32

jol9 כתב:
roy1000 כתב:
שלטון הימין בסכנה. גורמי שמאל ותקשורת בארץ ובחו"ל חברו יחד כדי להעלות את ציפי ובוז'י לשלטון באופן לא לגיטימי, תוך שימוש בהשמצות מבית ובכספים מחו"ל בהיקף חסר תקדים.

זה הזוי שהאיש הזה חושב שהנסיון להחליף אותו בבחירות דמוקרטיות הוא "לא לגיטימי". האיש ההזוי הזה ואישתו המטורללת באמת ובתמים חושבים שזה לא לגיטימי שלא לבחור בהם. מייד אחרי הבחירות הבאות חייבים להעביר חוק שמגביל כהונת ראש ממשלה מקסימום של 8 שנים. אסור לאפשר עוד מקרה של ביבי/שרה - זו הדרך המהירה לדיקטטורה.

לא לגיטימי לעשות את מה שעשו במערכת הבחירות הזאת. רק שמאלנים שטופי שנאה וחסרי אינטגריטי בסיסי לא רואים את זה.

אני מסכים איתך שהקמפיין שעושים נגד נתניהו הוא אגריסיבי ולי באופן אישי הוא לא מרגיש נעים אבל חייבים להגיד את האמת(לפחות האמת שלי), יש תחושה גדולה של מיצוי ממנו. אני הייתי שמח אם הוא היה מכהן כשר חוץ בממשלה הבאה אבל לא ראש ממשלה. אני חושב שהלב שלו לא נמצא במקום שבו הציבור מרגיש את הצורך הגדול ביותר לשינוי והוא איכות החיים במדינה ביום יום של הבן אדם. הלב שלו נמצא יותר בעניינים שביחסים בין מדינות. קמפיין אגרסיבי נגדו אבל מבחינתי הגיע הזמן לשנות ראש ממשלה.

14 מרץ 2015, 15:47

toja27 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:
שלטון הימין בסכנה. גורמי שמאל ותקשורת בארץ ובחו"ל חברו יחד כדי להעלות את ציפי ובוז'י לשלטון באופן לא לגיטימי, תוך שימוש בהשמצות מבית ובכספים מחו"ל בהיקף חסר תקדים.

זה הזוי שהאיש הזה חושב שהנסיון להחליף אותו בבחירות דמוקרטיות הוא "לא לגיטימי". האיש ההזוי הזה ואישתו המטורללת באמת ובתמים חושבים שזה לא לגיטימי שלא לבחור בהם. מייד אחרי הבחירות הבאות חייבים להעביר חוק שמגביל כהונת ראש ממשלה מקסימום של 8 שנים. אסור לאפשר עוד מקרה של ביבי/שרה - זו הדרך המהירה לדיקטטורה.

לא לגיטימי לעשות את מה שעשו במערכת הבחירות הזאת. רק שמאלנים שטופי שנאה וחסרי אינטגריטי בסיסי לא רואים את זה.

אני מסכים איתך שהקמפיין שעושים נגד נתניהו הוא אגריסיבי ולי באופן אישי הוא לא מרגיש נעים אבל חייבים להגיד את האמת(לפחות האמת שלי), יש תחושה גדולה של מיצוי ממנו. אני הייתי שמח אם הוא היה מכהן כשר חוץ בממשלה הבאה אבל לא ראש ממשלה. אני חושב שהלב שלו לא נמצא במקום שבו הציבור מרגיש את הצורך הגדול ביותר לשינוי והוא איכות החיים במדינה ביום יום של הבן אדם. הלב שלו נמצא יותר בעניינים שביחסים בין מדינות. קמפיין אגרסיבי נגדו אבל מבחינתי הגיע הזמן לשנות ראש ממשלה.

אין שום בעיה עם זה.
אבל א - התקשורת לא אמורה להחליף את ההנהגה, אלא העם.
ב - הפכו את ביבי לסוג של מוקצה. לאיזשהו נטל על המדינה. זה לא לגיטימי בעיניי.
ג - אתה יודע מה? נניח שהקמפיין הוא בסדר. מה בוז'י מבטיח? מה הוא אומר? אפילו על השאלה הבסיסית של - מה הדבר
הראשון שתעשה אחרי בחירות, הוא ענה - ארכיב קואליציה אחראית ועוד איזה קשקוש.
אפילו הבטחה אחת אין כאן שאפשר למדוד אותו על פיה.
יש כאן תופעה די מטופשת, של המוני צעירים ואנשים אחרים, שנוהרים אחרי אופורטוניסטית חסרת עמוד שדרה, ואחרי
נחנח שרק מדקלם סיסמאות, שעומדים בראש מפלגה שמאלנית מאוד, ושלא באמת מסוגלים להרכיב קואליציה.

אני מאוד מקווה שהליכוד לפחות יצליח לצמצם את הפער בשביל שלא יהיה מצב שנקבל כאן ממשלת טלאים ללא כיוון
וללא הנהגה.

14 מרץ 2015, 18:50

צריך לומר את האמת ,
אנשים מאסו בביבי כי שטפו להם את המוח במשך תקופה ארוכה.
במשך תקופה ארוכה שהמדינה שלנו עוברת שטיפת מוח תקשורתית יוצאת דופן בהיקפה ובכוחה.
המצאת פרשיות שונות ומשונות , הכפשות והוצאת מידע ממש בסמוך לבחירות כדי לפגוע בנתניהו ובליכוד.
מה לא אמרו עליו , מה לא הכפישו ?
מה עם פרשת הכלים המלוכלכים בכיור ?
מה עם פרשת הדגים הרעבים ?
:-)

בכלל אנחנו במדינה אלופים בזה , וכל פעם שיש איזה מתמודד לתפקיד מייד פותחים את התיק "הסודי" עליו
שהכינו מראש ומוציאים את כל הרפש החוצה.
זה פשוט דבר מכוער. אם יש מה להגיד על אדם מסויים יש לחשוף את המידע מייד ולא לחכות לו בפינה ליום הדין.

בכלל , חשוב שנזכור , הרבה מאוד כספים של מדינות אירופה הגיעו לכאן ובשיטות מתוחכמות הגיעו לארגונים רדיקליים למיניהם שחרטו על דגלם את שינויי צביונה של מדינת ישראל בדרכים עקלקלות חלקלקות ונעימות.
הרבה מאוד כסף זר מסתובב כאן במטרה לשנות את מדינת ישראל מבפנים.
מה שהם לא הצליחו לעשות בשדה הקרב הם מנסים כעת לעשות מבפנים , בעזרת החלשת החברה הישראלית מבפנים.

הם משתמשים בהרבה מוטיבציה של תמימים מקומיים שחולמים חלומות בהקיץ ומפנטזים דברים שלא יקרו.
לא יקרו כי אנחנו במזרח התיכון ומה שמוביל כאן זה לא מה אנחנו רוצים אלא מה האיסלאם רוצה.
והאיסלאם רוצה את אדמת הווקף עליה אנחנו יושבים , אדמה שהוא חרט על דגלו לשחרר אותה בכל דרך , אפשר במלחמה , אפשר במו"מ , אפשר בשלום ואח"כ עוד מלחמה. כל הדרכים כשרות ולהם יש הרבה סבלנות בניגוד אלינו.

כל הזמן יש את השכחה הזאת שאנחנו למעשה וילה בג'ונגל כפי שאמר למיטב זכרוני אהוד ברק.
אנחנו מקום טוב ומסוגר שחשוב לשמור ולהגן עליו כי הפראיים מחוץ לגדר מנסים לפלוש ולהרוס כל חלקה טובה בו.

איך שר שלום חנוך : הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם ,
הציבור הישראלי מחפש קוסמים , כחלון שיתן דירות בחצי מחיר , בוזי שיביא שלום עם שונאי ישראל ועוד מחוללי ניסים וקסמים כאלה ואחרים.

הבשורה היחידה המשמחת מכל מה שכתבתי היא שבוזי לא ירכיב את הממשלה הבא.
הסיבה היא פשוטה , לא תהיה לו קואליציה.

גם אם הוא יהיה המפלגה הגדולה ביותר כפי שסביר להניח שיקרה - קואליציה הוא לא יצליח להקים.

לסיכום : בהצלחה לבנימין נתניהו בבחירות הקרובות ושימשיך לשמור על בטחון ישראל.
בוזי - אני מעדיף שאתה תהיה ראש האופוזיצה ולא איימן עודה מהרשימה הערבית המשותפת. קבל את תפקיד ראש האופוזיציה בכיף. אני בטוח שתוכל לתרום משם.

14 מרץ 2015, 19:08

jol9 כתב:מה זה הקישקושים האלה? מי אמר שלהחליף הנהגה זה לא לגיטימי?
מה שלא לגיטימי זה שכל התקשורת התגייסה למטרה הזאת, במימון חיצוני. יצא לך לפתוח את ידיעות אחרונות לאחרונה?
יצא לך לשמוע את הפאנלים בערוץ 2 ו-10? יצא לך לשמוע את התכנית של בן כספית, שבה הוא בפירוש קורא לא להצביע לנתניהו?

ואתה חושב שהקמפיין של העבודה הוא לגיטימי? "רק לא ביבי"... זה קמפיין לגיטימי? הייתי מצביע לעודה לפני שהייתי מצביע להם.

אתה אמרת בצורה ברורה שהקמפיין נגד ביבי הוא לא לגיטימי. זה עצוב לי שאתה חושב שקמפיין נגד ראש ממשלה הוא משהו לא לגיטימי במדינה דמוקרטית. בפעם האחרונה שבדקתי גם ידיעות אחרונות וגם ערוץ 2 וגם ערוץ 10 הם גופים פרטיים שלא חייבים דין וחשבון לאף אחד על צורת הסיקור שלהם. אתה לא חייב לצרוך את הערוצים האלה. אתה יכול לקרוא את הביביתון אם זה מה שאתה מעדיף. זכותו של בן כספית כמו כל אדם אחר במדינת ישראל לקרוא שלא להצביע לביבי. זו המהות של דמוקרטיה.

קמפיין ה"רק לא ביבי" הוא לא רק לגיטימי, הוא סופר-לגיטימי. לא אתה תכתיב למישהו איזה קמפיין להריץ. זכותך להצביע לעודה או למי שאתה רוצה. כל אחד עושה את הקמפיין שלו וכל אחד בוחר במה שמתאים לו. זו משמעות הדמוקרטיה.

מימון חיצוני זה קשקוש. אני לא רואה שום בעיה עם זה. מצידי שאיראן תעשה קמפיין רק לא ביבי. בכל מקרה, זה חוקי לחלוטין.

14 מרץ 2015, 19:11

jol9 כתב:אין שום בעיה עם זה.
אבל א - התקשורת לא אמורה להחליף את ההנהגה, אלא העם.
ב - הפכו את ביבי לסוג של מוקצה. לאיזשהו נטל על המדינה. זה לא לגיטימי בעיניי.
ג - אתה יודע מה? נניח שהקמפיין הוא בסדר. מה בוז'י מבטיח? מה הוא אומר? אפילו על השאלה הבסיסית של - מה הדבר
הראשון שתעשה אחרי בחירות, הוא ענה - ארכיב קואליציה אחראית ועוד איזה קשקוש.
אפילו הבטחה אחת אין כאן שאפשר למדוד אותו על פיה.
יש כאן תופעה די מטופשת, של המוני צעירים ואנשים אחרים, שנוהרים אחרי אופורטוניסטית חסרת עמוד שדרה, ואחרי
נחנח שרק מדקלם סיסמאות, שעומדים בראש מפלגה שמאלנית מאוד, ושלא באמת מסוגלים להרכיב קואליציה.

אני מאוד מקווה שהליכוד לפחות יצליח לצמצם את הפער בשביל שלא יהיה מצב שנקבל כאן ממשלת טלאים ללא כיוון
וללא הנהגה.

א - אין דבר כזה "תקשורת". מדובר בגופים פרטיים שיכולים לנקוט בעמדה פוליטית. הם לא מחוייבים לשום "אוייקטיביות".
ב - ביבי צריך להיות מוקצה. מי שהולך לשרוף את המדינה בשביל קמפיין בחירות צריך להיות מוקצה. רק אדם בזוי יעשה את זה.
ג - בוז'י לא חייב להבטיח כלום. מי שלא רוצה שלא יבחר בו. גם ביבי לא מבטיח כלום. מי שלא אוהב את בוז'י/ציפי שלא יצביע להם. השיטה הזו שקואים לה דמוקרטיה היא די פשוטה.

14 מרץ 2015, 19:42

רוי, אל תלמד אותי מה זה דמוקרטיה.
תגיד מה שתגיד ותסובב איך שתסובב - הקמפיינים האלה לא לגיטימיים.
ערוץ 10, שהוא אחד המסיתים הגדולים מול ביבי (וליברמן), ביד אחת קוטל וביד השניה מקבץ נדבות מביבי,
שלא יסגור אותם.
אני בטוח שמתישהו שידיעות אחרונות יקרוס אל תוך עצמו, גם הוא יבקש נדבות מאותו הגוף אותו השמיץ באופן
לא פרופורציונלי.

בכל אופן - ברור שכל אחד יעשה את שלו, אבל צריכים להגיד את האמת. האמת היא שהתקשורת נשלטת ע"י השמאל,
ושהוא מסית נגד הימים, ובנוסף שהאלטרנטיבה שקיימת לנתניהו היא עלובה במיוחד.

14 מרץ 2015, 20:19

יוני, הדברים שאתה אומר לא עומדים בקנה אחד עם דמוקרטיה. אלו הזיות של הימין שחושב שהשלטון שלו בטאבו ושכל מי שקורא להחלפה של ביבי הוא בוגד.

מה הקשר הסתה? אתה יודע מה זו הסתה? הסתה זה להגיד שביבי בוגד או שצריך לפגוע בו פיזית. זה מושג שנוצר בהקשר של רצח רבין. אף אחד לא מסית נגד ביבי (או ליברמן). להעביר ביקורת על ראש הממשלה זו לא הסתה. זה כאילו בימין למדו מילה והם חוזרים אחריה שוב ושוב בלי שום הקשר. מזכיר לי שהערבים למדו להשתמש במילה "טרוריסט" והם חוזרים שוב ושוב על הקשקוש שישראל זו "מדינת טרור".

אין שום דבר לא לגיטימי בקמפיין "רק לא ביבי". שום דבר חוץ מזה שאתה לא אוהב את הקמפיין. ערוץ 10 יכול לעשות מה שבא לו. אתה לא חייב לראות. כני"ל ידיעות. מה רע בביביתון? שם אין שום ביקורת על ביבי? למה אתה צריך לקרוא ידיעות?

חלק מהתקשורת היא בעלת נטיה שמאלנית. אין בזה שום ספק ואני לא ראיתי אף אחד מנסה להכחיש את זה. אז מה? מה הבעיה עם זה? אלו גופים פרטיים. כולם יודעים בדיוק מי זה האלטרנטיבה לביבי. היא אכן עלובה, אבל עדיין הרבה פחות עלובה מהקיסר והקיסרית.

14 מרץ 2015, 22:02

"אני אשמור על נתניהו מאוחדת" :D

14 מרץ 2015, 22:57

jol9 כתב:יש כאן תופעה די מטופשת, של המוני צעירים ואנשים אחרים, שנוהרים אחרי אופורטוניסטית חסרת עמוד שדרה, ואחרינחנח שרק מדקלם סיסמאות, שעומדים בראש מפלגה שמאלנית מאוד, ושלא באמת מסוגלים להרכיב קואליציה.

אתה לא חושב שזה קצת התנשאות מצידך להגיד דבר כזה?
על כל מועמד אפשר להגיד ולזרוק מלא רפש ותאמין לי שכולם די דפוקים אופורטוניסטים אגו מניאקים רודפי שררה שמנסים כנראה לפצות על איבר ספציפי וקטן בגוך שלהם (וזה כולל את הנשים שבהם...)
זה לא שהמועמד שאתה מאמין בו מושלם וחסר דפקטים.

זה שאנשים לא רוצים יותר את ביבי הופך אותם לטיפשים שנוהרים אחרי סיסמאות ומה שהתקשורת אומרת להם? כי אין לאנשים כאלה מחשבה משל עצמם והם סתם סתומים??
למה לא יכול להיות מצב שאנשים מאסו בזה שאותו בנאדם נמצא בשלטון כבר מיליון שנה ורוצים קצת לחדש ולשנות?
זה שלא העמידו מישהו נורמלי זו אכן בעיה, אבל זו לא סיבה ישר לפסול אותו.

ואגב, למה הימין לא מעמיד כבר מישהו חדש? לא הגיע הזמן גם בליכוד לחדש קצת? לא הגיע הזמן למנהיג חדש לצד הימני של הפוליטיקה?

הרי בסופו של דבר תמיד יגיע הרגע שגוף או אדם שנמצא בשלטון מלא שנים הופך בסוף למסואב ואפתי.
זה קרה לשלטון מפא"י בעבר וזה קורה לליכוד כיום.
בגלל זה חשוב לשנות ולהתחדש מידי פעם, לא יקרה כלום אם יהיה מישהו אחר שהוא לא ביבי, והגיע הזמן שגם בימין יבינו את זה כי העם כן רוצה את הימין בשלטון, אבל הגיע הזמן למישהו חדש.

15 מרץ 2015, 00:14

roy1000 כתב:יוני, הדברים שאתה אומר לא עומדים בקנה אחד עם דמוקרטיה. אלו הזיות של הימין שחושב שהשלטון שלו בטאבו ושכל מי שקורא להחלפה של ביבי הוא בוגד.

מה הקשר הסתה? אתה יודע מה זו הסתה? הסתה זה להגיד שביבי בוגד או שצריך לפגוע בו פיזית. זה מושג שנוצר בהקשר של רצח רבין. אף אחד לא מסית נגד ביבי (או ליברמן). להעביר ביקורת על ראש הממשלה זו לא הסתה. זה כאילו בימין למדו מילה והם חוזרים אחריה שוב ושוב בלי שום הקשר. מזכיר לי שהערבים למדו להשתמש במילה "טרוריסט" והם חוזרים שוב ושוב על הקשקוש שישראל זו "מדינת טרור".

אין שום דבר לא לגיטימי בקמפיין "רק לא ביבי". שום דבר חוץ מזה שאתה לא אוהב את הקמפיין. ערוץ 10 יכול לעשות מה שבא לו. אתה לא חייב לראות. כני"ל ידיעות. מה רע בביביתון? שם אין שום ביקורת על ביבי? למה אתה צריך לקרוא ידיעות?

חלק מהתקשורת היא בעלת נטיה שמאלנית. אין בזה שום ספק ואני לא ראיתי אף אחד מנסה להכחיש את זה. אז מה? מה הבעיה עם זה? אלו גופים פרטיים. כולם יודעים בדיוק מי זה האלטרנטיבה לביבי. היא אכן עלובה, אבל עדיין הרבה פחות עלובה מהקיסר והקיסרית.

כל עוד התקשורת לא מכריזה על עצמה כמייצגת של צד פוליטי מסויים, אז היא אמורה להיות נייטרלית ואובייקטיבית.
אני תמיד לוקח כדוגמא את ערוץ 9. אין שם שום אינטרסים מיוחדים או שונים מגופי תקשורת אחרים, אבל משום מה
הסיקור שם הוא אחר לגמרי - אובייקטיבי.
אי אפשר לפתור את הכל ב"אלו גופים פרטיים". אז מה? אלו גופי תקשורת, שאוהבת לקרוא לעצמה "מדורת השבט",
והיא עושה שטיפת מוח בלתי פוסקת נגד הימין.
בד בבד החברים שלהם מהשמאל, מעבירים חוקים אנטי דמוקרטיים, שפוגעים בגוף תקשורת אחר רק כי זה
קצת כואב לנוני בכיס. על זה אין לך טענה שזה פוגע בדמוקרטיה...

קמפיין שפוסל אדם באופן הזה הוא לא לגיטימי בעיניי

15 מרץ 2015, 00:18

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:יש כאן תופעה די מטופשת, של המוני צעירים ואנשים אחרים, שנוהרים אחרי אופורטוניסטית חסרת עמוד שדרה, ואחרינחנח שרק מדקלם סיסמאות, שעומדים בראש מפלגה שמאלנית מאוד, ושלא באמת מסוגלים להרכיב קואליציה.

אתה לא חושב שזה קצת התנשאות מצידך להגיד דבר כזה?
על כל מועמד אפשר להגיד ולזרוק מלא רפש ותאמין לי שכולם די דפוקים אופורטוניסטים אגו מניאקים רודפי שררה שמנסים כנראה לפצות על איבר ספציפי וקטן בגוך שלהם (וזה כולל את הנשים שבהם...)
זה לא שהמועמד שאתה מאמין בו מושלם וחסר דפקטים.

זה שאנשים לא רוצים יותר את ביבי הופך אותם לטיפשים שנוהרים אחרי סיסמאות ומה שהתקשורת אומרת להם? כי אין לאנשים כאלה מחשבה משל עצמם והם סתם סתומים??
למה לא יכול להיות מצב שאנשים מאסו בזה שאותו בנאדם נמצא בשלטון כבר מיליון שנה ורוצים קצת לחדש ולשנות?
זה שלא העמידו מישהו נורמלי זו אכן בעיה, אבל זו לא סיבה ישר לפסול אותו.

ואגב, למה הימין לא מעמיד כבר מישהו חדש? לא הגיע הזמן גם בליכוד לחדש קצת? לא הגיע הזמן למנהיג חדש לצד הימני של הפוליטיקה?

הרי בסופו של דבר תמיד יגיע הרגע שגוף או אדם שנמצא בשלטון מלא שנים הופך בסוף למסואב ואפתי.
זה קרה לשלטון מפא"י בעבר וזה קורה לליכוד כיום.
בגלל זה חשוב לשנות ולהתחדש מידי פעם, לא יקרה כלום אם יהיה מישהו אחר שהוא לא ביבי, והגיע הזמן שגם בימין יבינו את זה כי העם כן רוצה את הימין בשלטון, אבל הגיע הזמן למישהו חדש.

אני לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.
מה שאני מתכוון זה שיש המון אנשים שלא באמת חושבים לעומק, וסתם רצים להצביע כי זה קול ונחמד, וכי יש
שם כמה אנרכיסטים ברשימה.
הרי באוניברסיטאות לומדים אנשים מכל המגוון. למה יש שם יתרון לעבודה? ובתיכונים?
זה די ברור לי - אין שם באמת מחשבה עמוקה לדעתי.

אני כמובן לא מדבר על אנשים שמצביעים עבודה כבר שנים, או כאלה שבאמת חשבו והחליטו שזה מה שהם רוצים,
אלא על כאלה שמצביעים סתם, בלי לחשוב על התוצאות של הדברים האלה, ויש לא מעט כאלה לצערי.

15 מרץ 2015, 00:24

כאלה שמצביעים סתם יש בכל המפלגות.
כמה מצביעי ליכוד יש שמצביעים ככה לא חשוב מה יעשו או לא יעשו כי ככה הצביעו כל חייהם וככה הצביעו ההורים שלהם וכי היד שלהם לא מסוגלת ללכת למקום אחר?
זה כן בא מתוך מחשבה עמוקה?
האמת שרוב העם הוא כזה - הולך לפי מה שהוא והוריו תמיד הצביעו (לפחות מצביעי המפלגות הגדולות) בלי לחשוב יותר מידי.
קצת כמו אהדה לקבוצה, לאנשים קשה לשנות אהדה למפלגה.

דווקא אלה שכן משנים את דעתם מידי פעם הם אלה שמקדישים לכך יותר מחשבה ומבינים שאם בחרת שמישהו שאכזב אותך אז אולי כדאי לשקול לתת את הקול שלך למישהו אחר ולהראות בכך שאתה מאוכזב.

15 מרץ 2015, 01:43

חנו'ש כתב:כאלה שמצביעים סתם יש בכל המפלגות.
כמה מצביעי ליכוד יש שמצביעים ככה לא חשוב מה יעשו או לא יעשו כי ככה הצביעו כל חייהם וככה הצביעו ההורים שלהם וכי היד שלהם לא מסוגלת ללכת למקום אחר?
זה כן בא מתוך מחשבה עמוקה?
האמת שרוב העם הוא כזה - הולך לפי מה שהוא והוריו תמיד הצביעו (לפחות מצביעי המפלגות הגדולות) בלי לחשוב יותר מידי.
קצת כמו אהדה לקבוצה, לאנשים קשה לשנות אהדה למפלגה.

דווקא אלה שכן משנים את דעתם מידי פעם הם אלה שמקדישים לכך יותר מחשבה ומבינים שאם בחרת שמישהו שאכזב אותך אז אולי כדאי לשקול לתת את הקול שלך למישהו אחר ולהראות בכך שאתה מאוכזב.

הצבעות עדר מגיעות לרוב ללא הרבה מחשבה...

אני אולי אתן דוגמא בשביל להמחיש את קו המחשבה שלי.
סטודנטים למשל הם לא עם טיפש מן הסתם. אבל הם אנשים שנמצאים במקום מאוד מסויים בחיים שלהם.
רובם לא עובדים, או שלא מגיעים לרמות מס משמעותיות, ולכן אותם לא מעניין למשל מאיפה אותן ההבטחות שניתנות
חדשות לבקרים, יקויימו. לי, אחרי די הרבה שנות נסיון, כבר די ברור שכשמציבים יעד (יעד חשוב אבל לא ריאלי) תוך שנה אין
קשישים עניים, זה יצטרך לבוא על חשבון מעמד הביניים, שיצטרך לשלם עוד מיסים.

אפשר לטעון לחלופין למשל, שלי יותר קל לקרוא למיטוט החמאס, כי אני לא אהיה זה שבפועל יצטרך להשתתף
בלחימה, ולכן אולי אותם צעירים לפני צבא וחיילים יתלהבו פחות מהעניין הזה.

בכל אופן, אני מאוד מאוד לא מתרשם מהאלטרנטיבה שניצבת מול נתניהו, וזה מאוד מפליא אותי
שהם מובילים בסקרים. לפחות קדימה ההיא של לבני היתה אלטרנטיבה ראוייה יותר. לבני היתה אז עוד נסבלת,
וגם אחרי שסיימה תפקיד בכיר בממשלה של אולמרט. היה להם צוות אנשים מנוסה (אחרי שכל המושחטים
נזרקו), שמילא תפקידים משמעותיים בממשלות הקודמות.
מה יש לנו כאן? איזה תפקידים מילאו הבכירים ביותר בעבודה? מי יהיה שר ביטחון? מי יהיה שר אוצר?
למה ממשיכים לזרוע חול בעיניי הציבור שידלין וטרכטנברג מועמדים לאיזשהו תפקיד בכיר, כשברור לכולם,
שהסיכוי שלהם להיות שר ביטחון ואוצר בהתאמה, הוא בערך כמו הסיכוי של ברוך מרזל להיות שר ביטחון או אוצר.

15 מרץ 2015, 01:55

שר האוצר יהיה ככל הנראה כחלון.
מי ירכיב את הממשלה אני לא יודעת, אבל שר האוצר - זה כבר הוחלט (אלא אם כן תהיה ממשלת אחדות ואז זה לא ברור)

בכל מקרה, אני רק אומרת שכל אחד יצביע למי שהוא חושב ולכל אחד סיבותיו שלו ואין שום צורך להתנצל או להתנשא על האחר כי הוא מצביע משהו אחר.
גם אלה שמצביעים למפלגה כי הרב אמר להם ככה נראה לחלקינו כסיבה מאוד מטופשת, אבל זו גם זכותם.
אתה חושב שמי שגדל למשל במערכת החינוך הדתית לאומית לא מקבל שטיפת מוח חזקה כדי שיהיה לו ברור למי הוא יצביע כשיגדל? (ואני יודעת כי אני עצמי קיבלתי לא מעט מהשטיפת מוח הזו)

כל סיבה להצבעה יכולה להחשב בעיניי אחר כטפשית, אבל זה גם חלק מהדמוקרטיה.

15 מרץ 2015, 02:09

חנו'ש כתב:שר האוצר יהיה ככל הנראה כחלון.
מי ירכיב את הממשלה אני לא יודעת, אבל שר האוצר - זה כבר הוחלט (אלא אם כן תהיה ממשלת אחדות ואז זה לא ברור)

בכל מקרה, אני רק אומרת שכל אחד יצביע למי שהוא חושב ולכל אחד סיבותיו שלו ואין שום צורך להתנצל או להתנשא על האחר כי הוא מצביע משהו אחר.
גם אלה שמצביעים למפלגה כי הרב אמר להם ככה נראה לחלקינו כסיבה מאוד מטופשת, אבל זו גם זכותם.
אתה חושב שמי שגדל למשל במערכת החינוך הדתית לאומית לא מקבל שטיפת מוח חזקה כדי שיהיה לו ברור למי הוא יצביע כשיגדל? (ואני יודעת כי אני עצמי קיבלתי לא מעט מהשטיפת מוח הזו)

כל סיבה להצבעה יכולה להחשב בעיניי אחר כטפשית, אבל זה גם חלק מהדמוקרטיה.

אני חושב שאת צודקת לגבי כחלון. זאת סיטואציה שנוצרה רק בשבועות האחרונים, כי הליכוד וכל המחנה הימני
נחלש.
אני חושב שאם כחלון וליברמן ייאחדו כוחות אחרי הבחירות ואם יגיעו יחד ל17-18 מנדטים, אז הם יוכלו להיות השותפים
הבכירים של מי שירכיב את הממשלה ולדרוש את האוצר והביטחון.

לגבי ההצבעות, ברור שלכל אחד יש את הזכות להצביע מה שהוא רוצה, וכל הצבעה היא לגיטימית (אפילו הצבעה
לבני גולדשטיין). סתם זה היה סוג של תיסכול מאנשים שמצביעים לפלקט (ובניגוד ללפיד, פלקט לא מוצלח).
ראית היום בתכנית של רינה מצליח? 3 חודשים הוא מתחנן לעימות (האמת, שבחודש האחרון, ברגע שעבר
בסקרים את הליכוד, זה כבר לא ממש נכון), והנה יש כאן הזדמנות קטנה של עימותון. מכל מה שאפשר, מה הוא שאל
את ביבי? האם הוא יתמוך בזה שהמפלגה הגדולה תרכיב את הממשלה... כאילו זה באמת הדבר הכי חשוב?
הבן הזה, והשותפה שלו, לא רואים כלום בעיניים חוץ מלנסות להשיג את השלטון. אם זה יקרה, תהיה שם
רשימת חיסול בשביל להרכיב ממשלה. לדעתי העבודה תשאיר את כל המשרדים למלפגות האחרות, ותושיב מפלגות
לא קשורות אחת עם השנייה, רק בשביל הטייטל של להיות ראש ממשלה... זה הולך להיות קרקס אם זה יקרה.

15 מרץ 2015, 02:11

היי, לפחות הוא הודה שישמור על נתניהו מאוחדת.... :grin

15 מרץ 2015, 02:28

חנו'ש כתב:היי, לפחות הוא הודה שישמור על נתניהו מאוחדת.... :grin

:grin
האמת, אני באמת לא מבין למה נתניהו לא הולך לעימות. כבר לפני שבוע הוא היה צריך להיענות לזה...
למרות שמעשים תמיד מחווירים מול הצהרות וקשקושים (והרי להרצוג אין שום דבר מעבר לזה להציג).
נקווה שהעימות יקרה.

ד"א, הרצוג מספר לכולם שהוא כיהן בחמישה תפקידי שרים, ובכולם עשה עבודה מצויינת.
אז בדקתי בויקיפדיה.
הוא היה שר השיכון במשך 10 חודשים בממשלה של שרון.
אח"כ הוא היה 10 חודשים שר התיירות בממשלה של אולמרט ואז עבר להיות שר הרווחה ושר לענייני תפוצות,
ושר לענייני רשות השידור...
אח"כ הוא היה שר הרווחה בממשלה השניה של ביבי.

זה באמת די מביך להגדיר את התפקיד "שר לענייני רשות השידור" כתפקיד שר, וזה די מביך לכלול 2 אפיזודות
של שר של עשרה חודשים. גם שר לענייני תפוצות זה שר שקר כלשהו.
תכלס הבן אדם היה רק שר רווחה, וחוץ מזה פשוט היה תחנת מעבר ולא השאיר שום חותם בשום מקום.

ועוד משהו - הוא מספר שהוא היה 7 שנים בקבינט הביטחוני מדיני... בהתחשב בזה שהוא בפוליטיקה
מ1999 ולמעשה אז היה מזכיר ממשלה, וזה לא באמת נחשב גם אם ישב בקבינט, ובממשלות של נתניהו הוא לא ישב,
ולדעתי גם לא בזו של אולמרט, אז אני לא מבין מאיפה הוא הנפיץ 7 שנים כאלה.
חיפוש קצר בגוגל לא העלה שום קשר בין בוז'י ולקבינט המדיני ביטחוני...

15 מרץ 2015, 06:05

jol9 כתב:כל עוד התקשורת לא מכריזה על עצמה כמייצגת של צד פוליטי מסויים, אז היא אמורה להיות נייטרלית ואובייקטיבית.
אני תמיד לוקח כדוגמא את ערוץ 9. אין שם שום אינטרסים מיוחדים או שונים מגופי תקשורת אחרים, אבל משום מה
הסיקור שם הוא אחר לגמרי - אובייקטיבי.
אי אפשר לפתור את הכל ב"אלו גופים פרטיים". אז מה? אלו גופי תקשורת, שאוהבת לקרוא לעצמה "מדורת השבט",
והיא עושה שטיפת מוח בלתי פוסקת נגד הימין.
בד בבד החברים שלהם מהשמאל, מעבירים חוקים אנטי דמוקרטיים, שפוגעים בגוף תקשורת אחר רק כי זה
קצת כואב לנוני בכיס. על זה אין לך טענה שזה פוגע בדמוקרטיה...

קמפיין שפוסל אדם באופן הזה הוא לא לגיטימי בעיניי

אף אחד לא חייב להכריז על עצמו בתור כלום. חופש הביטוי כולל את כולם, גם עיתונאים. אין דבר כזה מדורת השבט. אני באמת לא מבין על מה אתה מדבר. בכל העולם התקשורת שמאלנית. לא ברור לי איך ועל בסיס מה אתה רוצה להגביל את חופש הביטוי של אהרון ברנע או נוני מוזס או רביב דרוקר. במדינה דמוקרטית אין אפשרות כזו.

יש לך אפשרות לראות את ערוץ 9 ולקרוא את הביביתון. ידיעות אחרונות לא עומד להפוך לביביתון 2 ואין שום אפשרות להכריח אותו להפוך לכזה.

בדבר אחד אתה צודק - החוק נגד ישראל היום הוא לא ראוי ולא דמוקרטי, אבל אין מה לדאוג, אין לחוק הזה שום סיכוי לעבור את בג"ץ.

אני מציע שתקרא את ההודעות שלך לחני שוב - אתה אומרים דברים הזויים לחלוטין. בכל מקרה יש לי שאלה אליך - אם היו מגבילים את ההצבעה לפי IQ ונונתים רק לאנשים עם IQ של 110 ומעלה להצביע, מי אתה חושב שהיה נבחר? אתה חושב שזה היה טוב לביבי? את חושב שבממוצע, מי שמצביע ליכוד הם אנשים עם IQ גבוה יותר? אתה הלכת למקום הכי גרוע ליכלת ללכת עם הטיעונים שלך.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 15 מרץ 2015, 09:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
פרסם תגובה