הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 17:47

roy1000 כתב:נראה לי מוזר שהרצוג פתאום ייכנס אחרי שכל יומיים (כולל היום) הוא יוצא בהצהרות שהוא לא מתכוון להיכנס. יש גם גבול לצביעות.

אני חושב שהרצוג ייתן לממשלה הזו לדמם, לנסות להעביר תקציב (ויהיה קשה מאוד לעשות את זה), ורק אז אולי יחפש את הדרך פנימה תמורת ויתורים גדולים.

אני מסכים.
יש סיכוי גדול יותר שהממשלה תקרוס לפני שבכלל הדיבורים עם העבודה יהיו רלוונטיים.
אולי ביבי לא רוצה לחזק את "חבריו" בליכוד, אבל אני באמת לא מבין את ההגיון. בוגי, ארדן ושלום (אם נניח ימונה לתיק הפנים) יוכלו לעזור לנתניהו
ולקחת אליהם חלק מהאש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 18:01

לדעתי הוא מבין שיהיה לו הרבה יותר קשה לקחת את החוץ מארדן לטובת בוז'י עוד חודש מאשר להתמודד עם האכזבה שלו עכשיו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 07 מאי 2015, 19:54

MTA2311 כתב:לדעתי הוא מבין שיהיה לו הרבה יותר קשה לקחת את החוץ מארדן לטובת בוז'י עוד חודש מאשר להתמודד עם האכזבה שלו עכשיו.

אבל מפלגת העבודה היא מפלגה גדולה, שקיבלה הרבה מנדטים. אתה לא תשכנע אותם להצטרף רק על ידי תיק שר החוץ.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 20:04

toja27 כתב:
MTA2311 כתב:לדעתי הוא מבין שיהיה לו הרבה יותר קשה לקחת את החוץ מארדן לטובת בוז'י עוד חודש מאשר להתמודד עם האכזבה שלו עכשיו.

אבל מפלגת העבודה היא מפלגה גדולה, שקיבלה הרבה מנדטים. אתה לא תשכנע אותם להצטרף רק על ידי תיק שר החוץ.

נכון, וכבר כתבתי ליוני קודם- ודאי שהחוץ לבד לא יספיק, אבל הוא המנוף העיקרי. לדעתי ביבי יעדיף לשמור את החוץ אצלו, ואת הקיצוצים בתיקים הבינוניים קטנים לעשות אחר כך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 07 מאי 2015, 20:09

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

נכון, וכבר כתבתי ליוני קודם- ודאי שהחוץ לבד לא יספיק, אבל הוא המנוף העיקרי. לדעתי ביבי יעדיף לשמור את החוץ אצלו, ואת הקיצוצים בתיקים הבינוניים קטנים לעשות אחר כך.

יכול להיות שאתה צודק. אבל אני בכלל לא מבין איך ביבי יכול לקחת את התיקים של שרי הליכוד לאחר שהם קיבלו אותם בלי ליצור הרבה תסכול בקרב חברי הליכוד. אם יש דבר ששמתי לב אצל הפוליטקאים בימינו, שהם אוהבים מאוד תיקים ותפקידים.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 20:13

toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

יכול להיות שאתה צודק. אבל אני בכלל לא מבין איך ביבי יכול לקחת את התיקים של שרי הליכוד לאחר שהם קיבלו אותם בלי ליצור הרבה תסכול בקרב חברי הליכוד. אם יש דבר ששמתי לב אצל הפוליטקאים בימינו, שהם אוהבים מאוד תיקים ותפקידים.

יצור המון תסכול, אבל מה כבר הם יכולים לעשות? לארדן אולי יש עוד קצת leverage על ביבי, אבל לאלה שיקבלו תיקים קטנים בינוניים-קטנים אין הרבה מה לעשות בסיטואציה כזאת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 22:01

אור,
דבר ראשון, אני לא רואה שום סיכוי שבוז'י יחבור לביבי בקרוב, בטח לא בעוד חודש. הסיכוי הוא אפסי, ולמעשה גומר את הקריירה הפוליטית
שלו.
יש סיכוי מסויים שחרי הפריימריז בעבודה זה ישתנה, אבל יש עוד די הרבה זמן עד אז.
עוד סיכוי הוא היפרדות בין בוז'י לציפ'קה.

בכל אופן, אלה תהליכים שייקחו את הזמן שלהם. ואין שום סיבה בינתיים להחזיק תיקים כפיקדון עבורם.

דבר שני - כניסה של מפלגה בת 24 מנדטים לקואליציה אמורה לשנות את כל המשחק. אם בנט עם ה-8 שלו מחזיק בשני תיקים חשובים,
ו-3 סה"כ, אז בו'זי צריך לקבל פי 3 לפי המפתח הזה...
הליכוד לא יהיה היחיד שמשלם את המחיר ולכן יהיה מהפך בקואליציה וזה אומר שכולם יצטרכו לוותר על תפקידים.
אני מאמין למהלך כזה יש סיכוי בערך בעוד שנתיים או במקרה קיצוני מאוד שבו נתניהו יחליט שאי אפשר לנהל את הממשלה,
רק שהפעם במקום בחירות, הוא ינסה להקים ממשלה חדשה עם קווי יסוד חדשים, ותפקידים חדשים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 22:10

ולמרות שזה נשמע כל כך מופרך, אתה רואה עוד סיבות פוטנציאליות לכך שהוא שומר את החוץ לעצמו בינתיים?
אנחנו גם יודעים שהוא יעשה הכל בשביל לא להשאיר את הקואליציה שלו במצב הזה.
זה מצב בעייתי מאוד, ולכן סביר שנראה מהלכים לא בדיוק קונבנציונאליים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי tzachMTA » 07 מאי 2015, 22:36

אני לא רואה את העבודה נכנסת כרגע בגלל סיבה אחרת לגמרי, אם הרצוג נכנס בלי רוטציה (והוא לא יקבל רוטציה), הוא יישחט במפלגה ושלי יחימוביץ תהיה היו"ר הבא, בעוד לא הרבה זמן..
tzachMTA

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 22:37

MTA2311 כתב:ולמרות שזה נשמע כל כך מופרך, אתה רואה עוד סיבות פוטנציאליות לכך שהוא שומר את החוץ לעצמו בינתיים?
אנחנו גם יודעים שהוא יעשה הכל בשביל לא להשאיר את הקואליציה שלו במצב הזה.
זה מצב בעייתי מאוד, ולכן סביר שנראה מהלכים לא בדיוק קונבנציונאליים.

נחכה ונראה. סביר שכבר ביום ראשון שני נדע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 07 מאי 2015, 23:28

הוא שומר את החוץ בשביל ליברמן ... בוודאי שלא בשביל הרצוג כי זה פשוט לא יספיק .

אני יודע את זה כי אני עובד בטוקבקים של ביבי , לפרטים פנו לרועי ;)

וכמו שכבר כתבתי זו ממשלת 61 שעשויה להיות מאוד יציבה , יש את הליכוד שהיא מפלגת שלטון ואף אחד במפלגה לא יתאבד פוליטית ויפיל ממשלת ליכוד , אצל החרדים בוודאי שאין מושג של ח"כ סורר שעושה מה שבא לו .

נשארנו עם בנט שאני לא מאמין שמישהו מה-8 יפיל ממשלת ימין , מקסימום יאיים על הקפאה כזו או אחרת .

נשארנו עם איזה ח"כ אלמוני מכולנו אבל הם יודעים שהם שם רק בזכות כחלון וכל עוד ביבי לא ייגע לכחלון בבייבי שלו שזה הדיור אני מאמין שנראה שקט ממנו .

לדעתי הממשלה הזו עוד עשויה להפתיע בשרידותה .

בנוסף צריך לזכור שהיום כדי להפיל ממשלה צריך 61 חברי כנסת סביב מועמד אלטרנטיבי (אלא אם כן ראש הממשלה מפזר את הכנסת מה שהוביל לבחירות האחרונות) ואני לא רואה מועמד שליברמן ואיימן עודה יכולים להסכים עליו .
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 07 מאי 2015, 23:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוסי22

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 מאי 2015, 23:33

אם ליברמן יחזור לממשלה אחרי הפרישה... זה יהיה שיא חדש של גועל שהמערכת הפוליטית פה יכולה לעורר.

בכל מקרה, אני לא אומר שבוז'י יישב בממשלה. אני אומר שזה מה שביבי רוצה (וכנראה רצה כבר אחרי הבחירות).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי יוסי22 » 07 מאי 2015, 23:39

MTA2311 כתב:אם ליברמן יחזור לממשלה אחרי הפרישה... זה יהיה שיא חדש של גועל שהמערכת הפוליטית פה יכולה לעורר.

בכל מקרה, אני לא אומר שבוז'י יישב בממשלה. אני אומר שזה מה שביבי רוצה (וכנראה רצה כבר אחרי הבחירות).

אין שום סיבה אמיתית שליברמן ישב בחוץ , זו ממשלת ימין דתיים קלאסית שליברמן היה שותף בה בעבר יותר מפעם אחת ואחרי כיפופי ידיים הוא או יורשו(אם הוא ייסתבך בפרשות הפליליות) בהחלט עשויים למצוא את עצמם בממשלה .

אני גם לא חושב שנתניהו רצה את הרצוג והעובדה היא שהוא פנה קודם כל לשותפים הטיבעיים שלו , הספיקה לו הקדנציה האחרונה עם לבני ולפיד שתפקדו כשני סוסים טרויאנים מהרגע הראשון של הממשלה הקודמת.
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מאי 2015, 05:34

יוסי, אני רואה שבנושאי פוליטיקה אתה חי בסרטים עוד יותר גדולים מאשר מכבי... וזה קשה...

בוא נראה את הממשלה הזו בכלל מעבירה תקציב. בשביל זה צריך 61.

ולא, אף אחד לא חושב שביבי משלם לך משהו. בשביל שישלמו לך כסף, צריך שהדעות שלך יעניינו מישהו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 08 מאי 2015, 08:13

יוסי, אני חושב שזאת טעות לבנות על ליברמן. ליברמן הוא לא מופז והוא האחרון שיזחל לממשלה. הרי את תיק החוץ והקליטה
כבר היה לו ביד. גם את ועדת הרווחה עבור אורלי לוי הוא היה מקבל. אז מה השתנה עכשיו או ישתנה בעוד חודש?

אני חושב שביבי לא צריך לבנות לא על ליברמן ולא על בוז'י, ולא להחזיק פקדונות עבורם. זאת תהיה טעות שתעלה לו מחיר יקר בתוך הליכוד.

לדעתי ליברמן חושב יותר בגדול. הוא ינסה ליזום מהלכים פוליטיים ולנסות להתאחד בשלב הראשון עם יאיר לפיד, ובשלב השני
עם כחלון, ובכך לייצר מפלגת מרכז גדולה וחזקה, עם אג'נדה אזרחית כלכלית מרכזית והשקפה מדינית ימנית.
מתוך הקואליציה, הוא לא ממש היה יכול להתעסק בדברים האלה, אבל באופוזיציה, שום דבר לא יפריע לו, ובסופו של דבר, שלושת
המפלגות האלה פועלות עבור סקטור דומה, רק שכחלון וליברמן חזקים יותר בפריפריה, ולפיד חזק יותר במרכז.
איחוד שכזה יכול לעשות תיקון לפילוג שנוצר במערכת הבחירות האחרונה.

אח"כ, עם כח פוליטי גדול כזה, הם יוכלו גם לנסות לשנות את הקואליציה, ולהילחם על הדברים שלהם מתוך הממשלה.

בכל אופן, גלעד ארדן חייב לקבל את תיק החוץ. הוא הרוויח אותו ביושר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 08 מאי 2015, 14:11

ליברמן ימחק אחרי 4 שנים באופוזיציה .

אני מבין שרועי חולם שהממשלה הזו תיפול אבל אני מבין אותו , חלומות לפעמים זה כל מה שנשאר .

וכל מי שרוצה לקבל מושג על יכולת החיזוי של רועי במגרש הפוליטי יכול לחזור לעמודים הראשונים של השרשור הזה ... תהנו ;)
יוסי22

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 מאי 2015, 14:18

איש המורשע בשוחד לתפקיד שר הכלכלה.
איש שנפסל מינויו כרמטכ"ל עקב עבירות תכנון ובנייה לתפקיד שר הבינוי.
איש הומופוב וגזען לתפקיד שר החינוך.
אישה שהגישה את חוק עוקף בג"צ לתפקיד שרת המשפטים.
איש שחתנו התמוטט במהלך אירוע ופעולתו הראשונה הייתה לקרוא לאורחים להתפלל לתפקיד סגן שר הבריאות.
אישה דתיה לתפקיד שרת המדע.
האיש שאמר "ערבי ישראל נוהרים לקלפיות" לתפקיד ראש הממשלה.

תמונה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי יוסי22 » 08 מאי 2015, 16:09

דווקא בגלל שהיא הגישה את חוק עוקף בגץ היא צריכה להיות שרת המשפטים כדי לקדם את זה מעמדת הכוח .

יש פה הרבה מאוד אנשים שרוצים שינוי בהרכב ובסמכויות של בגץ והגיע הזמן ליישם את זה .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 08 מאי 2015, 16:16

אני מניח שהרשימה הזאת פחות גרועה מממשלת אולמרט ששלושה מחבריה היו/יהיו בבית סוהר...

גלאנט, חוטובלי וליצמן ממש לא מפחידים אותי בתפקיד שלהם (ליצמן עשה את תפקידו טוב מאוד בעבר).
שקד זה סימן שאלה, אבל אני מאמין שהיא תעשה עבודה טובה, לפחות אם נשפוט מהקריירה הפרלמנטרית שלה.

לגבי בנט אני לא סגור. הבן אדם לא רצה ולא ביקש את התפקיד, והשאלה היא כמה חזון ואורך רוח יהיו לו.

יוסי,
תן לליברמן את הקרדיט שלו. הוא פוליטיקאי קצת יותר מנוסה ומשופשף ממך, ואני מאמין שהוא עשה את מה שעשה מתוך איזשהו הגיון
ותכנית פעולה. הרי אף אחד לא דחק אותו החוצה. לא היה כאן באמת משבר. זאת היתה בחירתו של ליברמן ולכן אני לא רואה שום
סיכוי שהוא חוזר בו מזה, לפחות לא בחצי השנה הקרובה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 08 מאי 2015, 16:37

אני דווקא חושב שזה טוב שאיילת שקד תהיה שרת משפטים. עצם העובדה שכולם נכנסו שם לפאניקה, מראה יותר מכל שהם מפחדים לאבד מהכח שלהם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד