כאן מדברים על הכל
27 ינואר 2012, 11:24
מארי משחק טוב בינתיים.. מאוד מפתיע אותי
27 ינואר 2012, 12:07
כרגיל, אני עומד לצאת חומוס...
מארי לוקח את המערכה השלישית בשובר שיוויון, 2-1 במערכות.
27 ינואר 2012, 12:12
שחף כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:מכה מוראלית קשה לפדרר.. אם הוא לא מצליח לנצח את רפא, למרות שהוא בכושר שיא, ולמרות שרפא לא משחק טוב, זה אומר הכל..
פדרר פשוט נחנק החל מהמערכה השנייה, הגיש רע(מאוד), החטיא המון כדורים בוולי, החטיא יותר מדי כדורים נוחים בפורהנד והבקהנד שלו נראה כאילו הוא חזר שנתיים-שלוש אחורה..
אני מקווה שהוא יצליח להתאושש מזה
אל תגזים.
רוג'ר כבר הפסיד משחקים גדולים יותר לרפא וחזר כמו גדול.
סה"כ אוהדי רוג'ר צריכים להפנים שאי אפשר לזלול היום סלאמים בקלות כמו פעם. עם הטניס שהוא משחק, ועם הגרלה קצת יותר ידידותית ואולי קצת מזל בדרך
יש לו מספיק טניס בשביל לקחת תארים גדולים. אולי לא חמישה כמו שאתם מקווים, אבל אחד או שניים. אבל הוא בהחלט צריך להמשיך ולנסות.
סביר להניח שהרמה שלו לקראת המשך העונה תרד, והוא יתחיל לתפוס כושר ככל שעונת החימר תתקדם ויגיע הRG. זה מאפיין אותו בשנתיים האחרונות, ואני
מאמין שזה לא ישתנה, ולו רק בגלל שפדרר עצמו בונה את העונה שלו בצורה הזאת.
ד"א אני לא חושב שרפא משחק לא טוב. הוא משחק טוב +. בסט השלישי והרביעי מול ברדיץ' הוא שיחק יותר טוב ממה ששיחק היום, אבל עדיין הרמה שלו לא רעה.
הא? עדיף לפדרר שלא להשקיע יותר מידי בעונת החימר ולחכות לווימבלדון, שם אולי יש לו יתרון יחסי על שחקן כמו נובאק שבאופן יחסי זה המשטח היותר חלש שלו. גם אם הוא יצליח להגיע עד חצי הגמר בצרפת סביר להניח שרפא שוב יטייל מולו(מעולם לא לקח אותו אפילו ל-5 מערכות ברולאן גארוס).
פדרר בונה את העונות האחרונות שלו באופן כזה שהוא מגיע לשיא שלו בסלאמים ובעיקר בסוף השנה.
זה לא משנה מה הסיכויים שלו לזכות בRG, הוא צריך לעשות את המקסימום מבחינתו. הלוואי ורפא יידע לחלק את הכוחות שלו כמו שפדרר עושה כבר שנים, כשהוא הבין
שאין לו את היכולת לזכות בכל הטורנירים בהם משתתף.
27 ינואר 2012, 12:14
רפא מחלק את הכוחות שלו לא רע בכלל. מה לעשות שסגנון המשחק שלו שוחק יותר מאשר של פדרר.
27 ינואר 2012, 12:17
yiffy כתב:כרגיל, אני עומד לצאת חומוס...
מארי לוקח את המערכה השלישית בשובר שיוויון, 2-1 במערכות.
ונשבר מיד בפתיחת הסט הרביעי. המצ'אפ שלהם הוא מאוד צמוד והסגנון שלהם מאוד דומה.
אם מארי ישמור על ראש נקי, אז יש לו סיכוי אמיתי.
27 ינואר 2012, 12:20
יוני, שמארי יצא ווינר? נו באמת. זה גראנד סלאם....
27 ינואר 2012, 12:25
שחף כתב:רפא מחלק את הכוחות שלו לא רע בכלל. מה לעשות שסגנון המשחק שלו שוחק יותר מאשר של פדרר.
היום, כן. פעם הוא היה ממש לא מחלק את הכוחות נכון.
היום אפשר לראות אותו מפסיד בכל מיני טורנירים זניחים לטניסאים נחותים ממנו. למה? כי הוא לא מתאבד יותר על כל נקודה וכל טורניר.
זאת הגישה הנכונה עבור רפא בן ה-25-26. כשהוא יהיה בן 30 (ובתקווה שעדיין יהיה טניסאי תחרותי ברמה הגבוהה ביותר) הוא יצטרך לדלל אפילו עוד יותר.
ולגבי מארי... קשה לצאת ווינר כשיש לך כ"כ הרבה שדים ועוד מול הטניסאי הכי ווינר בסבב. בכל אופן, המשחק עוד פתוח, אם כי מארי די בשלומיאליות ויתר על המערכה הרביעית
וחבל.
27 ינואר 2012, 12:32
סט חמישי ומכריע אחרי שמארי פשוט ויתר על הרביעי.
27 ינואר 2012, 12:56
אם מארי ימשיך עם הפאסיביות הזאת הוא יפסיד את המשחק.. נובאק יאכל אותו כל עוד הוא ישחק כל כך הגנתי
27 ינואר 2012, 13:29
איזה משחק מותח ... חבל על הזמן.
27 ינואר 2012, 13:38
נובאק מנצח 7-5 בסט האחרון. מארי לשם שינוי הראה אופי ב 5-2 וחזר עד ל 5-5, אבל נובאק התעלה בשתי נקודות שבירה נגדו וניצח. הקלאסיקו החדש, רפא VS נובאק?
27 ינואר 2012, 13:40
בעסה. הגיע למארי לקחת. אם היה עולה ל6-5 יש מצב שהיה לוקח והיתה לו הזדמנות גדולה.
אני מקווה שלא הולך להיות גמר חד צדדי. הטניס של דג'וקוביץ' הוא קטלני לרפא...
27 ינואר 2012, 13:43
אני חושב שרפא ישבור את הנאחס ואם לא הוא באמת יהיה בבעיה פסיכולוגית רצינית.
27 ינואר 2012, 14:04
שחף כתב:אני חושב שרפא ישבור את הנאחס ואם לא הוא באמת יהיה בבעיה פסיכולוגית רצינית.
זה לא נאחס. זה מצ'אפ מאוד קשה.
אתה רואה את רפא מחליף מהלומות עם דג'וקוביץ' מהקו האחורי כמו שעשה מארי היום?
רק סרב טוב ייתן לרפא סיכוי במשחק הזה.
27 ינואר 2012, 14:14
jol9 כתב:שחף כתב:אני חושב שרפא ישבור את הנאחס ואם לא הוא באמת יהיה בבעיה פסיכולוגית רצינית.
גם הסרב יהיה משמעותי, וגם, למרות שזה נשמע הזוי, רפא יצטרך לקצר את הנקודות וללכת על כל הקופה. כל דבר פחות מזה לא יספיק
27 ינואר 2012, 14:47
MTA2311 כתב:jol9 כתב:שחף כתב:אני חושב שרפא ישבור את הנאחס ואם לא הוא באמת יהיה בבעיה פסיכולוגית רצינית.
גם הסרב יהיה משמעותי, וגם, למרות שזה נשמע הזוי, רפא יצטרך לקצר את הנקודות וללכת על כל הקופה. כל דבר פחות מזה לא יספיק
צודק מאוד. אין לו שום סיכוי מול ההגנה והדיוק של הסרבי מהקו האחורי.
הוא צריך לראות את המשחקים של רוג'ר נגדו ולא את המשחק של מארי, כי לרפא אין את היכולת לעמוד 4.5 שעות מהקו האחורי ולהתחרות מול דג'וקוביץ'.
27 ינואר 2012, 14:59
הבעיה של נדאל מול נולה היא מאוד פשוטה: נדאל אוהב לחבוט המון טופ-ספינים כדי להפוך מגננות להתקפות. נולה, בניגוד ל-99% מהטניסאים בסבב, אוכל את החבטות הללו בלי מלח (גם בגלל הגובה שלו וגם בגלל הסגנון של החבטה) ולא מאפשר לרפא דומיננטיות בנקודות.
יחד עם זאת, נולה נראה לא כשיר במאת האחוזים, ומשחק של חמש מערכות מול מארי + כושר יותר טוב של רפא יכול לתת לו edge. הבעיה היא שזה היה בדיוק אותו סיפור ביו.אס.אופן (שם ה-5 מערכות היו מול פדרר) וזה לא נגמר יותר טוב מבחינתו של רפא.
האם נדאל יוכל לעשות במלבורן מה שהוא לא יכל בווימבלדון ובפלאשינג מדו? אני כבר מת לדעת...
27 ינואר 2012, 15:21
yiffy כתב:הבעיה של נדאל מול נולה היא מאוד פשוטה: נדאל אוהב לחבוט המון טופ-ספינים כדי להפוך מגננות להתקפות. נולה, בניגוד ל-99% מהטניסאים בסבב, אוכל את החבטות הללו בלי מלח (גם בגלל הגובה שלו וגם בגלל הסגנון של החבטה) ולא מאפשר לרפא דומיננטיות בנקודות.
יחד עם זאת, נולה נראה לא כשיר במאת האחוזים, ומשחק של חמש מערכות מול מארי + כושר יותר טוב של רפא יכול לתת לו edge. הבעיה היא שזה היה בדיוק אותו סיפור ביו.אס.אופן (שם ה-5 מערכות היו מול פדרר) וזה לא נגמר יותר טוב מבחינתו של רפא.
האם נדאל יוכל לעשות במלבורן מה שהוא לא יכל בווימבלדון ובפלאשינג מדו? אני כבר מת לדעת...
תוסיף לזה חבטת בקהנד מושלמת שמשבשת לחלוטין את תכנית המשחק הסטנדרטית של רפא, ותוסיף לזה את היותו של נובאק, שחקן ההגנה הכי טוב בסבב,
שכמעט לא ניתן לחבוט מולו ווינר.
לגבי הכשירות - זה לא פקטור בכלל. נובאק יכול להתחיל את המשחק מול רפא, מיד אחרי המשחק מול מארי. לבן אדם הזה אין גבול מבחינת כושר גופני.
אני בטוח שהוא הולך לעשות הצגות במהלך המשחק, בעיקר אם לא יילך לו באיזשהו שלב, והתפקיד של רפא יהיה לא לקנות את ההצגות ולהתרכז בטניס.
27 ינואר 2012, 15:45
אני לא מסכים עם ההנחה שלך לגבי הכושר הגופני של נולה - רפא בהחלט עולה עליו בתחום זה. בניו-יורק כבר לא היה לו אוויר בריאות מול רפא.
נולה אכן מסוגל להגן נהדר על כל רוחב המגרש אבל הוא בהחלט מגיע לתשישות בשלב מסוים. בפעם הקודמת, הוא שינה לחלוטין את סגנון המשחק שלו כאשר הוא היה עייף וחבט בכוונה סרב ראשון גבוה שירחיק את רפא מהבייס ליין, רק כדי לוודא שהוא יוכל לקצר את הנקודות. הוא עשה את זה כי הוא ידע שאין לו אנרגיות לריצות נוספות במערכה הרביעית (הוא אח"כ גם הסביר את זה).
27 ינואר 2012, 17:12
yiffy כתב:הבעיה של נדאל מול נולה היא מאוד פשוטה: נדאל אוהב לחבוט המון טופ-ספינים כדי להפוך מגננות להתקפות. נולה, בניגוד ל-99% מהטניסאים בסבב, אוכל את החבטות הללו בלי מלח (גם בגלל הגובה שלו וגם בגלל הסגנון של החבטה) ולא מאפשר לרפא דומיננטיות בנקודות.
כן, פלוס יהיה מעניין לראות איך המחסום הפסיכולוגי המסוים שנוצר מהמפגשים הקודמים ישפיע על רפא.
יש לי הרגשה שרפא ייקח הפעם. הוא נראה לי יותר נחוש מהרגיל בזמן שנובאק לא בשיא שהיה ברוב העונה שעברה (אם כי לא רחוק משם).
מארי פספס פה הזדמנות גדולה, אבל גם גם היה עולה לגמר, לדעתי לא היה לוקח את הטורניר. חסרה לו הווינריות שלגדולים אחרים יש.
ד"א, לגבי הכושר של נובאק, הייתה כתבה מעניינת לפני שבועיים:
http://sports.walla.co.il/?w=/196/1893575