המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:כרמל, צריך לשלוח את הסבתא לכלא?
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:כרמל, צריך לשלוח את הסבתא לכלא?
לא יכול להיות שכל פעם יגידו ''צריך להעניש את הסבתא/אבא/אמא/גננת'' כאילו זה צריך לעורר אמפתיה
איפה האמפתיה לתינוקות שמתים מוות נוראי כזה? זה קורה כל כל הרבה ועדיין אין לאנשים את האחריות האישית בשביל שזה לא יקרה אצלם? אז צריך לנקוט צעדים
איזה? לא יודעת, לא התפקיד שלי
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:כרמל, צריך לשלוח את הסבתא לכלא?
לא יכול להיות שכל פעם יגידו ''צריך להעניש את הסבתא/אבא/אמא/גננת'' כאילו זה צריך לעורר אמפתיה
איפה האמפתיה לתינוקות שמתים מוות נוראי כזה? זה קורה כל כל הרבה ועדיין אין לאנשים את האחריות האישית בשביל שזה לא יקרה אצלם? אז צריך לנקוט צעדים
איזה? לא יודעת, לא התפקיד שלי
אני בגדול מסכים עם הגישה הזאת. שאלתי ספציפית על הסבתא.
jol9 כתב:roy1000 כתב:1000 שקל שזה שוב ערבים/חרדים.
נראה שהפעם לא...
סוסיא זאת התנחלות, לא?
בכל מקרה, נשמע שמדובר באנשים נורמטיביים לחלוטין.
מה שאומר שכל אחד מאתנו חייב להיות מאופס ולא לחשוב שלו זה לא יכול לקרות.
MTA2311 כתב:1.גרימת מוות ברשלנות היא ביסודה חסרת כוונת זדון. לכן זה לא רצח.
2.לא כל ענישה היא משיקולי הרתעה.
מסכים לגבי הפתרון הטכנולוגי.
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:1.גרימת מוות ברשלנות היא ביסודה חסרת כוונת זדון. לכן זה לא רצח.
מסכימה עם הפיתרון כי אני לא סומכת על אנשים, אבל איפה האחריות האישית?
עוד מעט ימציאו משהו שיגיד מתי התינוק עשה קקי בטיטול ואז בכלל לא נצטרך לבדוק
לא להשאיר את הילד שלך ברכב או לפחות לקלוט אחרי כמה דקות ש''היח, משהו לא בסדר'' זה דרישה בסיסית ממישהו שמתרבה רק כי הוא יכול
roy1000 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:1000 שקל שזה שוב ערבים/חרדים.
נראה שהפעם לא...
סוסיא זאת התנחלות, לא?
צודק. לא חרדים, דתיים עם כמות דומה של ילדים. אלה אנשים שמביאים יותר ילדים ממה שהם מסוגלים לדאוג להם. הסיכוי שבנאדם עם ילד אחד או שניים ישכח ילד באוטו הוא קטן מאוד. הרוב המוחלט של האנשים שמעורבים בתקריות האלה הם אנשים עם 5+ ילדים, קרי חרדים, ערבים או מתנחלים.
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:1.גרימת מוות ברשלנות היא ביסודה חסרת כוונת זדון. לכן זה לא רצח.
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:1.גרימת מוות ברשלנות היא ביסודה חסרת כוונת זדון. לכן זה לא רצח.
מסכימה עם הפיתרון כי אני לא סומכת על אנשים, אבל איפה האחריות האישית?
לא להשאיר את הילד שלך ברכב או לפחות לקלוט אחרי כמה דקות ש''היח, משהו לא בסדר'' זה דרישה בסיסית ממישהו שמתרבה רק כי הוא יכול
הפתרון לא סותר את הצורך בענישה.
זה משהו שצריך לתכנן במקביל לענישה קבועה בחוק.
MTA2311 כתב:מסכים. זאת גרימת מוות ברשלנות ואנשים צריכים להיענש על כך.
(הסבתא ספציפית לא, כי יש נסיבות משפטיות מקלות בגלל הגיל. גם אם הייתה מעורבת בתאונת דרכים)
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:מסכים. זאת גרימת מוות ברשלנות ואנשים צריכים להיענש על כך.
(הסבתא ספציפית לא, כי יש נסיבות משפטיות מקלות בגלל הגיל. גם אם הייתה מעורבת בתאונת דרכים)
כן. בוא ניקח את האבא/אמא ל-9 ילדים ונכניס אותם לכלא. זה נשמע לי יעיל מאוד מבחינה חברתית ובכלל לא יגרום לזה שעוד ילדים יפלו על מערכת הרווחה של המדינה.
אין שום תועלת או הגיון בזה. כלא נועד דבר ראשון להרחיק אנשים מסוכנים מהחברה. להעניש את ההורים לא ייתן כלום. רק יגרום נזק נוסף.
my man כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:1000 שקל שזה שוב ערבים/חרדים.
נראה שהפעם לא...
סוסיא זאת התנחלות, לא?
צודק. לא חרדים, דתיים עם כמות דומה של ילדים. אלה אנשים שמביאים יותר ילדים ממה שהם מסוגלים לדאוג להם. הסיכוי שבנאדם עם ילד אחד או שניים ישכח ילד באוטו הוא קטן מאוד. הרוב המוחלט של האנשים שמעורבים בתקריות האלה הם אנשים עם 5+ ילדים, קרי חרדים, ערבים או מתנחלים.
מאיפה אתה יודע כמה ילדים יש להם? אולי זאת הבת היחידה שלהם? אין לך מושג!
MTA2311 כתב:roy1000 כתב:MTA2311 כתב:מסכים. זאת גרימת מוות ברשלנות ואנשים צריכים להיענש על כך.
כן. בוא ניקח את האבא/אמא ל-9 ילדים ונכניס אותם לכלא. זה נשמע לי יעיל מאוד מבחינה חברתית ובכלל לא יגרום לזה שעוד ילדים יפלו על מערכת הרווחה של המדינה.
אין שום תועלת או הגיון בזה. כלא נועד דבר ראשון להרחיק אנשים מסוכנים מהחברה. להעניש את ההורים לא ייתן כלום. רק יגרום נזק נוסף.
אדם שמואשם בגרימת מוות ברשלנות הוא לא אדם מסוכן לחברה ברוב מוחלט מהפעמים. אז לא נעניש אותו?
jol9 כתב:אני חושב שהפתרון הוא טכנולוגי. לחייב את כל יבואני הרכב, להתקין מערכת שתעשה דבר מאוד פשוט -
ברגע שהיא מזהה תנועה, נשימות, בכי או כל מדד שיחליטו לנטר, היא פותחת את כל החלונות ברכב, מנטרלת
את האזעקה ואת נעילת הדלתות.
הדבר הזה ימנע 99% ממקרי המוות להערכתי, כי כשהחלונות פתוחים החום לא נאגר בתוך הרכב, והפעוט
יכול לכל היותר להתייבש, אבל בטח לא להתבשל בחום הנוראי הזה.
my man כתב:רוי אני פשוט לא מסכים! ובטח שלא מהמקרה הזה , בו הסבתא שכחה את הילדה בכלל, אתה יכול להוכיח את טענתך...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים