המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yiffy כתב:אני לא מסכים עם ההנחה שלך לגבי הכושר הגופני של נולה - רפא בהחלט עולה עליו בתחום זה. בניו-יורק כבר לא היה לו אוויר בריאות מול רפא.
נולה אכן מסוגל להגן נהדר על כל רוחב המגרש אבל הוא בהחלט מגיע לתשישות בשלב מסוים. בפעם הקודמת, הוא שינה לחלוטין את סגנון המשחק שלו כאשר הוא היה עייף וחבט בכוונה סרב ראשון גבוה שירחיק את רפא מהבייס ליין, רק כדי לוודא שהוא יוכל לקצר את הנקודות. הוא עשה את זה כי הוא ידע שאין לו אנרגיות לריצות נוספות במערכה הרביעית (הוא אח"כ גם הסביר את זה).
misha כתב:yiffy כתב:הבעיה של נדאל מול נולה היא מאוד פשוטה: נדאל אוהב לחבוט המון טופ-ספינים כדי להפוך מגננות להתקפות. נולה, בניגוד ל-99% מהטניסאים בסבב, אוכל את החבטות הללו בלי מלח (גם בגלל הגובה שלו וגם בגלל הסגנון של החבטה) ולא מאפשר לרפא דומיננטיות בנקודות.
יחד עם זאת, נולה נראה לא כשיר במאת האחוזים, ומשחק של חמש מערכות מול מארי + כושר יותר טוב של רפא יכול לתת לו edge. הבעיה היא שזה היה בדיוק אותו סיפור ביו.אס.אופן (שם ה-5 מערכות היו מול פדרר) וזה לא נגמר יותר טוב מבחינתו של רפא.
האם נדאל יוכל לעשות במלבורן מה שהוא לא יכל בווימבלדון ובפלאשינג מדו? אני כבר מת לדעת...
כן, פלוס יהיה מעניין לראות איך המחסום הפסיכולוגי המסוים שנוצר מהמפגשים הקודמים ישפיע על רפא.
יש לי הרגשה שרפא ייקח הפעם. הוא נראה לי יותר נחוש מהרגיל בזמן שנובאק לא בשיא שהיה ברוב העונה שעברה (אם כי לא רחוק משם).
מארי פספס פה הזדמנות גדולה, אבל גם גם היה עולה לגמר, לדעתי לא היה לוקח את הטורניר. חסרה לו הווינריות שלגדולים אחרים יש.
ד"א, לגבי הכושר של נובאק, הייתה כתבה מעניינת לפני שבועיים: http://sports.walla.co.il/?w=/196/1893575
yiffy כתב:אחלה משחק היה בין אזרנקה לשאראפובה. הבלארוסית משחקת טניס יפיפיה והזכייה שלה הייתה מרגשת.
קובי כתב:מתי זה ?
yiffy כתב:לדעתי אתה בנית לעצמך סיפור קצת לא סביר לגבי האופן בו נולה מבטא עייפות/כשירות על המגרש. שמעת פעם פרשן רציני טוען טענות דומות לשלך (אני לא מזלזל, אלא באמת שואל)?
אחלה משחק היה בין אזרנקה לשאראפובה. הבלארוסית משחקת טניס יפיפיה והזכייה שלה הייתה מרגשת.
MTA2311 כתב:מאטס וילאנדר והשדרן כריס משהו, דיברו על איזה שחקן נובאק במקרים האלה.. זה היה במשחק נגד פרר נראה לי
jol9 כתב:yiffy כתב:לדעתי אתה בנית לעצמך סיפור קצת לא סביר לגבי האופן בו נולה מבטא עייפות/כשירות על המגרש. שמעת פעם פרשן רציני טוען טענות דומות לשלך (אני לא מזלזל, אלא באמת שואל)?
אחלה משחק היה בין אזרנקה לשאראפובה. הבלארוסית משחקת טניס יפיפיה והזכייה שלה הייתה מרגשת.
ברור שלא. בחיים לא תשמע פרשן אומר את זה. מצד שני, שמעתי לא מעט פעמים פרשנים אומרים "נובאק נראה טוב עכשיו ואין זכר לפציעה" וזה אחרי שהוא התהלך על המגרש
כאילו אחרי קרב איגרוף מול מייק טייסון.
איזה הסבר אחר אפשר לתת חוץ מmind games?
"זה היה מצחיק לא? אחרי שעתיים, ג'וקוביץ' נראה גמור פיזית, שעתיים ו-50 דקות מאוחר יותר הוא הראה יכולת אדירה על המגרש והגיע לכל כדור..", אמר נדאל אחרי שצפה במשחק של ג'וקוביץ ומארי.
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:לדעתי אתה בנית לעצמך סיפור קצת לא סביר לגבי האופן בו נולה מבטא עייפות/כשירות על המגרש. שמעת פעם פרשן רציני טוען טענות דומות לשלך (אני לא מזלזל, אלא באמת שואל)?
ברור שלא. בחיים לא תשמע פרשן אומר את זה. מצד שני, שמעתי לא מעט פעמים פרשנים אומרים "נובאק נראה טוב עכשיו ואין זכר לפציעה" וזה אחרי שהוא התהלך על המגרש
כאילו אחרי קרב איגרוף מול מייק טייסון.
איזה הסבר אחר אפשר לתת חוץ מmind games?
יש דמות אחת בעולם הטניס שבטוח מסכימה איתך:"זה היה מצחיק לא? אחרי שעתיים, ג'וקוביץ' נראה גמור פיזית, שעתיים ו-50 דקות מאוחר יותר הוא הראה יכולת אדירה על המגרש והגיע לכל כדור..", אמר נדאל אחרי שצפה במשחק של ג'וקוביץ ומארי.
yiffy כתב:הקטע עם הפרישות זה באמת נכון ולא חדש. הראיות העדכניות ביותר הן הפרישות מסינסינטי ומלונדון. בין זה ובין הצגות של "אוי, אין לי כוח יותר (כשבעצם יש לי)" המרחק הוא גדול.
MTA2311 כתב:אני לא מבין על מה הויכוח.. כל מי שרואה משחקים של דיוקוביץ', מהיום שהוא נכנס לסבב, יודע שהוא לא בדיוק השחקן הכי ספורטיבי בסבב, וזה מתבטא בהמון הצגות שהוא עושה, בהתגרות ביריבים וכן, גם בהתנהגות מניפולטיבית לפעמים. אי אפשר להכחיש את זה. הדיון לדעתי צריך להיות על האם זה לגיטימי.. יש שיגידו, שבגלל שטניס הוא משחק, שהראש והפן הפסיכולוגי-מנטלי הם מרכיבים כל כך משמעותיים בו, מה שנובאק עושה הוא לגיטימי, אני באופן אישי מאוד לא אוהב את ההתנהגות הזאת, ובגלל זה אני גם לא מצליח להתחבר אליו, למרות שהטניס שלו מעולה.
Holiday_Armadillo כתב:נדאל מנצח את פדרר? דיוקוביץ' עושה קאמבק מול מארי? אזרנקה זוכה בטורניר? לא..זה ה-קטע של הטורניר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים