ת'רד הסרטים

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד הסרטים

הודעהעל ידי התנין » 21 ספטמבר 2015, 23:09

אני כמעט ולא נכנסתי לנושא המימון הציבורי מעבר לעיקרון כללי וייבש שמנחה אותי תמיד (שאותו אני לא חושב שצריך להחיל אוטומטית כמובן אלא להתחשב בכל המרכיבים הנוגעים בדבר), אלא יותר לבחירה של אדם פרטי לשים את כספו על מוצר נחות, לדעתי. והאמת היא שכלל לא ניסיתי לפתוח פה דיון בנושא הזה, כי זו דעתי האישית בלבד.

ויוני, מה זאת אומרת ''למה לחיות כאן אם אין תרבות בעברית"? אני חי כאן בראש ובראשונה בגלל שנולדתי כאן, בגלל שמשפחתי כאן וכל מרכז החיים שלי ועבודתי הם כאן. אם תיעלם כל אותה "תרבות ישראלית" קרוב לוודאי שגם אשאר כאן וכמוני 99% מאזרחי המדינה.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 21 ספטמבר 2015, 23:26

התנין כתב:אני כמעט ולא נכנסתי לנושא המימון הציבורי מעבר לעיקרון כללי וייבש שמנחה אותי תמיד (שאותו אני לא חושב שצריך להחיל אוטומטית כמובן אלא להתחשב בכל המרכיבים הנוגעים בדבר), אלא יותר לבחירה של אדם פרטי לשים את כספו על מוצר נחות, לדעתי. והאמת היא שכלל לא ניסיתי לפתוח פה דיון בנושא הזה, כי זו דעתי האישית בלבד.

ויוני, מה זאת אומרת ''למה לחיות כאן אם אין תרבות בעברית"? אני חי כאן בראש ובראשונה בגלל שנולדתי כאן, בגלל שמשפחתי כאן וכל מרכז החיים שלי ועבודתי הם כאן. אם תיעלם כל אותה "תרבות ישראלית" קרוב לוודאי שגם אשאר כאן וכמוני 99% מאזרחי המדינה.

כולנו משלמים מיסים וחלקם הולכים על דברים שאנחנו לא ממש מעוניינים.
קולנוע ישראלי זה מוצר טוב וחשוב, ואני שמח שהוא ממומן. היה עצוב אם זה לא היה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 22 ספטמבר 2015, 17:21

דעתך. אני עדיין חושב שמדובר במוצר נחות של יוצרים בינוניים ונפוחים מעצמם, ואמשיך להביע את תמיהתי כיצד אנשים מוכנים לבזבז את זמנם וכספם ולראות את הסרטים האלה בקולנוע.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 22 ספטמבר 2015, 17:42

התנין כתב:דעתך. אני עדיין חושב שמדובר במוצר נחות של יוצרים בינוניים ונפוחים מעצמם, ואמשיך להביע את תמיהתי כיצד אנשים מוכנים לבזבז את זמנם וכספם ולראות את הסרטים האלה בקולנוע.

אוקיי, זה משהו אחר. זה שאתה חושב שאין טעם לבזבז כסף בקולנוע בשביל לראות סרטים ישראלים, זה משהו אחר, וכאן אני דווקא מסכים.
אני חושב שבסרט ישראלי מושקע הרבה פחות כסף מאשר בסרט הוליוודי סטנדרטי, ולכן אין הצדקה לגבות מחיר של 40 ש"ח לכרטיס.

אבל זה כבר משהו אחר ולא קשור למימון הציבורי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 ספטמבר 2015, 21:48

Watchmen אחד הטובים שראיתי כבר הרבה זמן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 22 ספטמבר 2015, 21:52

פייר? נראה חרא ואני לא סומכת עליך
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 ספטמבר 2015, 21:53

לא צריך
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 22 ספטמבר 2015, 23:01

ראיתי את "עולם המחר". סרט מדע בדיוני של דיסני, וזה אומר הכל. עשוי יפה, כמו דיסני, ונועד לילדים ונוער, כמו דיסני...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 23 ספטמבר 2015, 12:01

ראיתי אתמול את "בית לחם"...
הקאסט כמעט זהה לפאודה, בלי דורון כמובן...

סיפור נחמד, עשוי נחמד. לא נפלתי אבל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 23 ספטמבר 2015, 13:22

מי שאוהב קומדיה/פארודיה, אז "SPY" בהחלט שווה צפייה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 23 ספטמבר 2015, 23:15

jol9 כתב:
התנין כתב:דעתך. אני עדיין חושב שמדובר במוצר נחות של יוצרים בינוניים ונפוחים מעצמם, ואמשיך להביע את תמיהתי כיצד אנשים מוכנים לבזבז את זמנם וכספם ולראות את הסרטים האלה בקולנוע.

אוקיי, זה משהו אחר. זה שאתה חושב שאין טעם לבזבז כסף בקולנוע בשביל לראות סרטים ישראלים, זה משהו אחר, וכאן אני דווקא מסכים.
אני חושב שבסרט ישראלי מושקע הרבה פחות כסף מאשר בסרט הוליוודי סטנדרטי, ולכן אין הצדקה לגבות מחיר של 40 ש"ח לכרטיס.

אבל זה כבר משהו אחר ולא קשור למימון הציבורי.

מלכתחילה לא נכנסתי כמעט לנושא המימון הציבורי מעבר לכך שבתגובתי לרוי - שהעלה את הנושא הזה - אמרתי שלי אישית לא יפריע אם ייפסק המימון של הסרטים האלה (או שהקולנוע הישראלי ייעלם לחלוטין) ושהמצב האידאלי ביותר, לדעתי, הוא שהם ימומנו ע"י גורמים פרטיים (בדומה לספורט). אך כשאני מסתכל על מצב העניינים בעיניים אובייקטיביות, במציאות בה מממנים ישיבות, תיאטראות, ספרות, ספורט ועוד, יש לאנשי הקולנוע קייס טוב לדרוש את הנתח שלהם. התמיהה שלי נוגעת לבחירתם של אנשים פרטיים להוציא מכספם על המוצר הזה. זה הכל. וזה לא נובע מרמת הפקה שנופלת מהסטנדרט ההוליוודי, אלא מכך שמדובר בסרטים פשוט לא טובים. בעבר כבר נעשו כאן סרטים ראויים ביותר באפס תקציב.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 24 ספטמבר 2015, 15:18

התנין כתב:מלכתחילה לא נכנסתי כמעט לנושא המימון הציבורי מעבר לכך שבתגובתי לרוי - שהעלה את הנושא הזה - אמרתי שלי אישית לא יפריע אם ייפסק המימון של הסרטים האלה (או שהקולנוע הישראלי ייעלם לחלוטין) ושהמצב האידאלי ביותר, לדעתי, הוא שהם ימומנו ע"י גורמים פרטיים (בדומה לספורט). אך כשאני מסתכל על מצב העניינים בעיניים אובייקטיביות, במציאות בה מממנים ישיבות, תיאטראות, ספרות, ספורט ועוד, יש לאנשי הקולנוע קייס טוב לדרוש את הנתח שלהם.

אתה לא צריך להתגונן. שאלת המימון הציבורי היא לדעתי השאלה הכי מעניינת בנושא הקולנוע הישראלי. מצד אחד, הרמה באמת די נמוכה ורוב הכסף הולך לכל מיני סרטים פוליטיים. מצד שני, בלי הכסף הזה, התעשייה תמות ואחרי שהיא תמות, לא בטוח שיהיה אפשר להקים אותה לתחיה בעתיד. אני חושב שראוי לתמוך בקולנוע ישראלי, אבל צריך להיות מנגנון שימנע תמיכה בסרטים פוליטיים. מי שרוצה לעסוק בפוליטיקה, שיעשה את זה על חשבונו או מכסף פרטי אחר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 ספטמבר 2015, 15:45

תנין, עכשיו הבנתי יותר טוב למה התכוונת. האמת שאני חושב שהתהיות שלך במקום, וכמו שהסכמתי איתך, להוציא 40 ש"ח על כרטיס (ועוד 30 עך פופקורן ושתיה) זה כנראה די בזבוז, כך גם הדברים שאתה ציינת.
מה שכן, אני לא הייתי רוצה שהקולנוע הישראלי ייעלם, כי מדי פעם באמת יש סרטים טובים,
ומה שאני אוהב בסרטים הישראלים, זה שמתמקדים בדר"כ יותר בעלילה ובדמויות, מה שחסר לי לא פעם
בקולנוע האמריקאי.

רוי, זה קצת קשה לצייר את הקו הזה. האם ואלס עם באשיר הוא סרט פוליטי? ומה עם בופור? ומה עם
לבנון? ובית לחם? וכו'.
אני חושב שסרטים שעוסקים במציאות שלנו, במצב הביטחוני, במלחמות, בגראדים וכו', הם סרטים לגיטימיים,
גם אם יש שם אמירה פוליטית, לכאן או לכאן.
מה שלא לגיטימי בעיניי הם סרטי הסתה ותעמולה, והיו לא מעט כאלה בשנים האחרונות, גם בקולנוע וגם בתאטרון.
דברים כאלה, המדינה לא צריכה לממן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 ספטמבר 2015, 16:18

jol9 כתב:רוי, זה קצת קשה לצייר את הקו הזה. האם ואלס עם באשיר הוא סרט פוליטי? ומה עם בופור? ומה עם
לבנון? ובית לחם? וכו'.
אני חושב שסרטים שעוסקים במציאות שלנו, במצב הביטחוני, במלחמות, בגראדים וכו', הם סרטים לגיטימיים,
מה שלא לגיטימי בעיניי הם סרטי הסתה ותעמולה, והיו לא מעט כאלה בשנים האחרונות, גם בקולנוע וגם בתאטרון.

קשה לצייר את הקו, אבל צריך לנסות. אני חושב שכל סרט שעוסק ביחסי ישראלים-פלשתינים לא צריך להיות ממומן מכספי מדינה, או צריך לעבוד ועדה מיוחדת והרבה יותר דקדקנית. כמובן שכל סרט שמציג את חיילי צה"ל כפושעי מלחמה או מוציא את דיבת הצבא לא יכול לקבל כסף. אפשר לעשות מכסה של מקסימום סרט אחד בשנה שיעסוק בנושא הזה של ישראלים-פלשתינים.

בסופו של דבר אפשר לטפל בנושא הזה בצורה יצירתית. זה לא בלתי אפשרי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 ספטמבר 2015, 16:25

roy1000 כתב:
jol9 כתב:רוי, זה קצת קשה לצייר את הקו הזה. האם ואלס עם באשיר הוא סרט פוליטי? ומה עם בופור? ומה עם
לבנון? ובית לחם? וכו'.

קשה לצייר את הקו, אבל צריך לנסות. אני חושב שכל סרט שעוסק ביחסי ישראלים-פלשתינים לא צריך להיות ממומן מכספי מדינה, או צריך לעבוד ועדה מיוחדת והרבה יותר דקדקנית. כמובן שכל סרט שמציג את חיילי צה"ל כפושעי מלחמה או מוציא את דיבת הצבא לא יכול לקבל כסף. אפשר לעשות מכסה של מקסימום סרט אחד בשנה שיעסוק בנושא הזה של ישראלים-פלשתינים.

בסופו של דבר אפשר לטפל בנושא הזה בצורה יצירתית. זה לא בלתי אפשרי.

הטיפול של מירי רגב הוא דווקא סבבה. היא שרת התרבות הראשונה, שמעלה על סדר היום את הדברים האלה, של מימון אירועי תרבות
שהם אנטי ישראלים ואנטישמים.
אנשי התרבות יכולים לא לאהוב את זה עד מחר, אבל אין שום סיבה שהמדינה תממן הצגות על מחבלים, או סרטי תעמולה אנטישמיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 25 ספטמבר 2015, 01:09

roy1000 כתב:אתה לא צריך להתגונן. שאלת המימון הציבורי היא לדעתי השאלה הכי מעניינת בנושא הקולנוע הישראלי. מצד אחד, הרמה באמת די נמוכה ורוב הכסף הולך לכל מיני סרטים פוליטיים. מצד שני, בלי הכסף הזה, התעשייה תמות ואחרי שהיא תמות, לא בטוח שיהיה אפשר להקים אותה לתחיה בעתיד. אני חושב שראוי לתמוך בקולנוע ישראלי, אבל צריך להיות מנגנון שימנע תמיכה בסרטים פוליטיים. מי שרוצה לעסוק בפוליטיקה, שיעשה את זה על חשבונו או מכסף פרטי אחר.

אני לא מתגונן, אני באמת מכיר באינטרס של המדינה שיהיה פה קולנוע ישראלי אף על פי שאותי זה לא מעניין. עצם העובדה שאני לא מגלה עניין בקולנוע ישראלי לא מובילה אותי למסקנה הסופית שהמדינה לא צריכה לתמוך בקולנוע. כלומר לא באמת איכפת לי אם המדינה תפסיק לממן קולנוע ישראלי (וכפועל יוצא מכך שהוא ייעלם), אבל אני בהחלט יכול להבין מדוע היא בוחרת להמשיך לממן. בגלל זה כל מה שאמרתי נשאר במסגרת האישית של כל אדם והבחירה שלו על מה להוציא את כספו. באותה מידה יכולתי להגיד שאני לא מבין אנשים שהולכים לראות כדורגל ישראלי ומשלמים על זה כסף (למרות שאני אישית כן מחבב את הכדורגל הישראלי).
התנין

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 ספטמבר 2015, 01:12

יש סרט שאני מאוד רוצה לראות בשם The Martian, עוד לא בבתי הקולנוע
עכשיו ראיתי שתירגמו את זה ל''להציל את מארק וואטני''
וואט דה פאק?! מה זה להציל את טוראי ריאן? מה זה התירגומים המזעזעים האלה?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 25 ספטמבר 2015, 03:14

Holiday_Armadillo כתב:יש סרט שאני מאוד רוצה לראות בשם The Martian, עוד לא בבתי הקולנוע

לא הייתי פה מאז קום המדינה, אבל לפחות ב 35 השנים האחרונות, רק דגנרטים עובדים בתרגום שמות הסרטים לעברית....
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 25 ספטמבר 2015, 08:31

Holiday_Armadillo כתב:יש סרט שאני מאוד רוצה לראות בשם The Martian, עוד לא בבתי הקולנוע

זה סרט התעמולה של נאסא?
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 נובמבר 2015, 16:00

טריילר מצוין

סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר