כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס 4 - עונת 2014 נכנסת להילוך גבוה

24 אוקטובר 2014, 19:01

לא יאמן, הבנאדם נפצע כל שני וחמישי.

24 אוקטובר 2014, 19:57

נדאל נשבר במשחקון הראשון נגד בן 17.

24 אוקטובר 2014, 20:04

ואו, עדיף לו לפרוש.

24 אוקטובר 2014, 20:55

הוא לא צריך לפרוש רק לחזור כשהוא בכושר ולא חצי מת

25 אוקטובר 2014, 02:35

jol9 כתב:נ.ב - בדיוק קראתי שרפא ויתר על ההשתתפות בפריז מסיבות אישיות, ואמור להודיע היום בהמשך היום לגבי טורניר סוף השנה.

הודיע שלא ישתתף.
------

רוג'ר ממשיך לשחק טוב, היה נהדר נגד דימיטרוב.

25 אוקטובר 2014, 10:42

misha כתב:
jol9 כתב:נ.ב - בדיוק קראתי שרפא ויתר על ההשתתפות בפריז מסיבות אישיות, ואמור להודיע היום בהמשך היום לגבי טורניר סוף השנה.

הודיע שלא ישתתף.
------

רוג'ר ממשיך לשחק טוב, היה נהדר נגד דימיטרוב.

אני קצת מתקשה להבין את האופן בו הוא ניהל את סוף העונה הזאת. למה היה צריך להשתתף בשנחאי ובבאזל? אני מניח שהוא קיבל על זה לא מעט כסף, השאלה היא האם בשלב הזה
של הקריירה, הכסף הזה באמת משמעותי עבורו.
לא היה עדיף להמנע מהפסדים מביכים ולקחת את הזמן בשביל להבריא לגמרי ולחזור לכושר?

בכל אופן, ההחלטה לסיים את העונה עכשיו היא נכונה. זה נותן לו חודשיים בערך לעבור את הניתוח, לנוח, להתאמן ולחזור לכושר.

נקווה לעונת 2015 מוצלחת יותר ולנגיסה (תרתי משמע) נוספת בפער.

25 אוקטובר 2014, 11:08

אנחנו כנראה נקווה לדברים שונים ;)

כן, היה סתם מיותר מבחינתו אבל לפחות שימח ילד בן 17, שעכשיו גם ייכנס למאיה הראשונה, ואולי אפילו יפגוש את פדרר בגמר.

25 אוקטובר 2014, 12:48

misha כתב:אנחנו כנראה נקווה לדברים שונים ;)

כן, היה סתם מיותר מבחינתו אבל לפחות שימח ילד בן 17, שעכשיו גם ייכנס למאיה הראשונה, ואולי אפילו יפגוש את פדרר בגמר.

בוודאי... לא חשבתי אחרת

מה שכן, אני חייב להגיד שאני לא זוכר עונת טניס שהיתה צפוייה מראש. תמיד כשנראה שהכל ברור, הדברים משתנים באופן קיצוני. לדעתי חלק גדול מזה זה בגלל המטוטלת הזאת
שנקראת רפא נדאל, שכשהוא טוב, הוא באמת הכי טוב, אבל הוא מאוד לא יציב, ואחרי עונה טובה, כמעט תמיד תבוא נפילה גדולה.

25 אוקטובר 2014, 14:12

אפנדציט עכשיו? כמה חוסר מזל?

25 אוקטובר 2014, 14:39

MTA2311 כתב:אפנדציט עכשיו? כמה חוסר מזל?

קודם הפציעה הדבילית הזאת ביד ימין, עכשיו זה,.... הבחור לא יכול לתת שנתיים רצופות של בריאות תקינה.

25 אוקטובר 2014, 22:39

בסוף הוא עוד יפרוש לפני פדרר...

אי אפשר לנחש שהוא עבר את ה-33 מהמשחק שלו וכמה חבל שהוא איבד השנה שני סלאמים שהוא היה בהם במרחק נגיעה בווימבלדון ובארצות הברית.

מבחינת יכולת בוודאי בהתחשב במצב הסגל הוא לגמרי שם אבל כל יום שעובר מקטין את הסיכוי .

בסוף השנה הוא תמיד היה טוב ואני מקווה שהוא יעשה שם את העבודה כמו שצריך.

25 אוקטובר 2014, 23:31

יוסי22 כתב:בסוף הוא עוד יפרוש לפני פדרר...

אי אפשר לנחש שהוא עבר את ה-33 מהמשחק שלו וכמה חבל שהוא איבד השנה שני סלאמים שהוא היה בהם במרחק נגיעה בווימבלדון ובארצות הברית.

מבחינת יכולת בוודאי בהתחשב במצב הסגל הוא לגמרי שם אבל כל יום שעובר מקטין את הסיכוי .

בסוף השנה הוא תמיד היה טוב ואני מקווה שהוא יעשה שם את העבודה כמו שצריך.

אכן כך.
לפדרר הסתדר מצויין - גם יכולת טובה מאוד שלו וגם שני היריבים הגדולים בשנה די פושרת.
והוא באמת היה קרוב השנה לעוד סלאם, שזה דבר די מטורף לכשעצמו, בטח אם נזכרים ב2013...

אני לא יודע מתי רפא יפרוש, אבל לא הייתי ממהר לשלוח לו שעון זהב ופרחים עדיין. רפא סבל מהרבה חוסר מזל השנה, וזה
מאוד פגע בו והוא לא הצליח להתאושש.
אם ינוח היטב ויספיק להתארגן לקראת 2015 כמו שצריך, אני מאמין שנראה שוב את אותו הטניסאי המצויין שדי ניפנף את הסבב בשנה
שעברה.

30 אוקטובר 2014, 20:40

רפא הודיע היום שהוא מוסיף גם את הברכיים לרשימת המכולת של הפציעות. הוא ינצל את הזמן שיש לו בשביל לעבור טיפולים בברך/יים.

בינתיים פדרר ממשיך להתקרב לנובאק. זה הולך להיות קרב עד הרגע האחרון. פדרר באמת נמצא בכושר ובביטחון אחרים לגמרי, ומגיע לו קרדיט גדול.
מחכה כבר שרפא יחזור להיות רלוונטי.

15 נובמבר 2014, 21:39

האשכול הזה חי?

דג'וקוביץ הבטיח את המקום ה1 בסוף השנה...

חצי הגמר השני שיהיה היום יהיה דרבי שוויצרי..פדרר נראה בכושר מטורף..

15 נובמבר 2014, 22:22

my man כתב:האשכול הזה חי?

דג'וקוביץ הבטיח את המקום ה1 בסוף השנה...

חצי הגמר השני שיהיה היום יהיה דרבי שוויצרי..פדרר נראה בכושר מטורף..

האשכול יתעורר מחדש כשיתחילו הגראנד סלאמים.... זה הדבר היחיד שמעניין את הרוב (אותי דווקא לא בהכרח)

17 נובמבר 2014, 01:29

טוב חברים, נגמרה לה 2014. שנה מעניינת, לא צפוייה ומאופיינת בהתפרצויות של שחקנים חדשים לצמרת הגבוהה.

אז מה היה לנו?
אוסטרליה - הפתעה עצומה. סטאן לא רק שהדיח את נובאק בעוד משחק אפי בינהם, הוא התגבר על רפא שהיה פייבוריט ברור מולו. אמנם רפא היה פצוע בגמר הזה, אבל
עדיין התואר הזה הוא בזכות. תואר GS ראשון ואדיר עבור אחד הטניסאים המעניינים בסבב.
רולאן - רפא נראה מאוד פגיע על החימר השנה. הוא הפסיד בשלבים מוקדמים במונטה קרלו ובברצלונה, הפסיד בגמר ברומא לדג'וקוביץ' וניצח בנס את נישיקורי במדריד. הוא גם
זכה בטורניר בריו. אבל ברולאן זה היה רפא איכותי וחד שלא השאיר לאף אחד יותר מדי סיכוי, כולל לנובאק בגמר
ווימבלדון - רפא כרגיל פישל, מארי כבר חודשים רבים לא ממש רלוונטי, דימיטרוב עשה ביקור נימוסין עד לחצי גמר, אבל הגמר היה ברור ומוחלט. נובאק נגד פדרר. זה היה הכי קרוב שפדרר
הגיע לתואר GS מאז התואר האחרון שלו בווימבלדון לפני שנתיים, אבל בסופו של דבר נובאק היה חזק יותר ולקח את הGS השביעי שלו והשני על הדשא.
ניו יורק - הGS הכי מפתיע של השנה וכנראה אחד המפתיעים בעשור האחרון. מארי שוב נופנף, רפא שוב הלך לדוג במאיורקה ופדרר ונובאק נראו שוב בדרך הבטוחה לגמר, אלא שנישיקורי
וצ'יליץ' חשבו אחרת, והדיחו את שני הטיטאנים, רק בשביל לספק גמר אנמי וחד צדדי ותואר בלתי נשכח לכרואטי. כמובן שעשר דקות אחרי זה, הם כבר חטפו בייגלים וסטיקים
מאותם פדררים ונובאקים ממש, אבל זה לא משנה, כי את ההישג הם עשו.
טורניר סוף השנה - נובאק ופדרר נראו ראש מעל כולם ורצו אל ראשות הבית ללא שום קושי. בחצאים שניהם הפסידו מערכות, ורוג'ר היה ממש ממש קרוב להפסיד לסטאן. בסופו של דבר
פדרר פרש ממשחק הגמר והעניק את התואר לנובאק (שההיה זוכה בו כנראה בכל מקרה). תואר סוף שנה שלישי ברציפות של נובאק.

בין לבין לפדרר נשארה עוד כוכבית לסגור בקריירה שלו כשהוא וסטאן ינסו להוביל את שווייץ לתואר מול צרפת (בצרפת) וזה לא יהיה קל.
במניין תארי המאסטרס - נובאק זכה באינדיאן וולס, מיאמי, רומא ופריז, פדרר בסינסינטי ובשנחאי, רפא במדריד, סטאן במונטה קרלו וטסונגה בטורונטו.

אז מה יהיה שנה הבאה?

ישנם כמה תהליכים שקורים בסבב:
1 - רפא מנסה לסגור את הפער מול רוג'ר - זה לדעתי הדבר הכי גדול שקורה בסבב, כי מדובר בהיסטוריה מטורפת. מעולם לא היו 3 טניסאים ששיחקו בו זמנית בשיא כושרם
שבאמתחתם 38 תארי GS (!!!). המאזן הפנימי של הדירוג בינהם משמעותי במיוחד לאוהדים של השלושה, אבל לא להיסטוריה הכללית. רפא מצהיר תחת כל עץ רענן שזה לא הדרייב שלו להמשיך
ולשחק, אבל אני מניח שגם הוא יודע שהוא חייב למצוא עוד עונה ולתת בה פוש, כי פרקי הזמן בהם הוא בריא וכשיר לחלוטין, הולכים ומצטמצמים.

2 - נובאק מצידו מנסה לבנות את המורשת שלו. אין ספק שמדובר באחד הטניססאים המושלמים שהיו. שני כנראה רק לפדרר. אבל משהו במכונה הנובאקית קצת חורק. הוא הכי טוב, הכי יציב,
אול אראונד מושלם, לא פוחד מרפא ובכל זאת, הוא לא מצליח לחבר עונה ממש ממש טובה כמו שהיתה לו ב2011, ולא הכי ברור למה. אני מניח שהעונה הבאה תהיה הזדמנות גדולה עבורו
לתת עונה חלומית. מצבו של רפא לא ברור, פדרר לא נהיה צעיר יותר, ומארי לא ממש רלוונטי. הצעירים עדיין לא מספיק טובים ויציבים, והצעירים יותר עוד לא בשלים מספיק.
קשה למצוא טיימינג טוב יותר עבורו לתת עונה גדולה.

3 - בכל זאת חילופי דורות. פדרר בן 33 (יהיה 34 בשנה הבאה), רפא בן 28 ונובאק 27. הם עדיין ראש מעל הצעירים, ובכל זאת, הצעירים יכולים לזקוף לזכותם כמה ניצחונות גדולים השנה.
ישנם שלושה בולטים - נישי, דימיטרוב וראוניץ'. מהשלושה, היפני נראה כשחקן שאמור להיות הכי בשל. ראוניץ' הוא די גולם, שלא ממש משחק על הקרקע, ודימיטרוב לא מסוגל לנפק
תקופות יציבות מספיק ארוכות, בשביל לזכות בתארים.
אני לא בטוח שמישהו מהם מסוגל באמת לאיים על המקומות הגבוהים. במצב הסבב הנוכחי, אם רפא חוזר לעצמו, צריך לעבור בדר"כ לפחות שניים משלושת אלה, בדרך לתואר,
ובשביל זה צריך הרבה מזל.

4 - מתי פדרר יפרוש? כנראה לא בקרוב. היתה לו עונה חלשה ב2013. סביר להניח שעד שהוא יפרוש תהיה לו עוד אחת כזאת בערך, אבל לפי העונה האחרונה, הוא ממש לא שם.
5 תארים, 10 גמרים, רק 10 הפסדים, זה מאזן מדהים גם עבור שני הטיטאנים הגדולים, אז בטח שבשביל פדרר בגילו. אוהדיו בטח מרגישים טיפה פיספוס גם בגלל ווימבי ואולי בעיקר
בגלל ניו יורק. אני מאמין שיהיו לו עוד הזדמנויות לזכות, והייתי אומר שהיחידים שבאמת טובים מרוג'ר היום במצב עניינים סטנדרטי הם רפא ונובאק. מול כל השאר, רוג'ר פייבוריט ואפילו די
ברור, ככה שגם הוא יחכה למעידה/פציעה/כושר לא טוב וינסה לזכות בתארים גדולים בשנה הקרובה.

17 נובמבר 2014, 02:01

לא מעניין בלי נדאל, סורי.

21 נובמבר 2014, 07:11

הפרסומת לגמר גביע הדייויס מגניבה.
אם הייתי אוהד פדרר בטח הייתי מתרגש.

אגב, מי שר בפרסומת? זה לא נשמע כמו הביטלס.

23 נובמבר 2014, 20:36

ברכות לרוג'ר ולסטאן על הזכיה המוצדקת בגביע הדייויס.
ניצחו בצרפת על חימר 3-1. אם הקפטן הצרפתי היה יכול להרכיב את מונפיס לכל המשחקים, אני בטוח שהיה עושה את זה. הוא היחיד שהגיע למפגש הזה באמונה
אמיתית שאפשר לנצח. אולי גם בנטו בזוגות.

בכל אופן, פדרר משיג את אחד התארים המשמעותיים שחסרים בקריירה שלו, וזה גם מגיע לו.

23 דצמבר 2014, 00:58

http://edition.cnn.com/video/?/video/sp ... Findex.xml

איזה מזל יש למנאקור הזאת... מרכז כזה לא היה מבייש שום בירה אירופאית. איפה אנחנו ואיפה זה.

כל הכבוד לרפא על הפרוייקט המצויין הזה.
נושא נעול