ת'רד הכדורגל על שם באן לג'ורדי v17

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד הכדורגל על שם באן לג'ורדי v17

הודעהעל ידי מקובי » 08 ספטמבר 2016, 20:19

MTA2311 כתב:אז בוא ניכינס לזה, אין לי בעיה.

מבין כל הזרים שעברו במכבי תחת ג'ורדי, כמה נחשבו להצלחות?
אני סופר את קרלוס, ראיקו, פריצה ו.. זהו. נוסא ומדו הם שחקנים שכבר היו בארץ, ולא נחשבים כרכש שלו. מהמנהל המקצועי שלך, אתה צריך לצפות לאחוזי פגיעה גבוהים הרבה יותר עם הזרים.

לגבי הישראלים, צר לי. אתה לא צריך את ג'ורדי בשביל להביא שחקן כמו ערן זהבי למכבי. כולם הכירו אותו. חוץ מערן, היו לו הצלחות יפות כמו טיבי וטבח והיו גם נפילות עצומות (אבו זייד מישהו?).

למכבי יש את התקציב הכי גדול בפער עצום. מן הסתם זה יביא להצלחות בטווח הארוך. הסטטיסטיקה של ג'ורדי ברכש היא לא מספיק טובה. החוזקות שלו הן בנקודות אחרות, שאפשר לטעון שהן לא פחות חשובות.

להגיד שג'ורדי עשה עבודה טובה ברכש זה מוזר מאוד.

מכבי (עד השנה) הלכו על ישראלים בכל הכוח. והכסף הגדול הלך אליהם.

ג'ורדי הוא לא סקאוטר (זה הדבר הבא שהקבוצה צריכה להתפתח בו לדעתי אגב... לבנות מערך סקאוטינג מקצועי), הוא מנהל מקצועי שאחראי על הרכש ולהתאים אותו לקבוצה.

שהולכים על זרים בכסף יחסית לא גדול- ברור שיהיו נפילות וברור שיהיו הצלחות. הממוצע שלו שם זה 50%. (וסלח לי שאני לא מקבל את הטענה על שחקנים שכבר שיחקו בארץ. הרי אם היו מביאים זר ששיחק בארץ והוא היה נכשל היית אומר שזה גם על ג'ורדי)
מסכים איתך- מבחינת הצלחה בזרים הוא בינוני בהחלט (היו הברקות, היו בינוניים שנותנים תפוקה, היו נפילות)

מה זה אתה לא צריך להיות מנהל מקצועי כדי להביא את ערן זהבי? אתה לא זוכר שתמיד היינו המלכים של חלון העברות וכל שנה מחדש זה התפוצץ?
על אותו משקל אני בטוח שאתה אומר שבן בסט הוא כשלון של ג'ורדי- אז על אותו משקל אני יכול להגיד לך- כולם הכירו את בן בסט. אבל זאת היתה נפילה. צריך לדעת לזהות הזדמנויות, ושאתה מצליח לקחת אותה אתה צריך לדעת להתאים אותה לצרכים שלך (מאמין שערן לא היה נותן את אותו הדבר אם הוא היה נופל בחיפה או בהפועל)
יש כאן תרבות של להעביר ביקורת, אבל ההצלחות הן "באשמת" מישהו אחר.

לפני שג'ורדי הגיע היה לנו את התקציב הכי גבוה בפער גדול. להזכיר לך איפה סיימנו את השנים האלה?
בלי קשר, אני לא בטוח שהפער כ"כ גדול כמו שהוא מצויין בתקשורת.
(מכבי קונה את יחזקאל במיליון יורו- סכום מופרך, קבוצה של כסף. ב"ש קונה את חצי אוחנה ביותר והכל בסדר- מהלך גדול של אלונה)
מקובי

הודעהעל ידי מקובי » 08 ספטמבר 2016, 20:28

אגב זרים:
עונה 1(אוסקר): ארנשואו, גורי, גרסיה בלם, גונזלו גרסיה, פריצה, אניימה
עונה 2(סוזה): חואן פאבלו, מיטרוביץ, מראבל, מאנה
עונה 3(אוסקר ופאקו): אייגיבור
עונה 4(יוקאנוביץ ובוס): ראייקוביץ, מדוניאנין, סה
(עונה 5(שוטה): סקאריונה, וידאר)

ברשותך נוריד את עונה 5.
טובים: קרלוס , פריצה, אניימה, ראיקו, מדו
בינוניים: גונזלו (עד ההגעה של ערן הוא די החזיק אותנו), חפ"ק, מיטרוביץ', איגבור (התלבטתי.. אמרתי אחד מבינו לבין מדו פה והשני בטובים)
נפילה: ארנשואו, גורי, מראבל (לא אשכח לו את החגיגות אליפות.. כמה צחקתי), מאנה, סה.

כמו שאמרתי- די מאוזן בסה"כ.
מקובי

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2016, 20:29

או, זאת עוד נקודה באמת. החוזים המופרכים לישראלים בינוניים שסותמים לחלוטין את התקציב. יצחקי, יואב זיו, שפונגין וכו'.
יש ללכת כאידיאולוגיה על הישראלים הטובים ביותר, ויש חוזים מופרכים לשחקנים שלא שווים את זה.

לא אמרתי שלא צריך להיות מנהל מקצועי בשביל להביא את ערן. אמרתי שלא צריך זר בקליבר של ג'ורדי, עם המשכורת שלו בשביל להביא אותו. שלא תבין לא נכון, אני חושב שכל הצוות המקצועי במועדון (גם בנוער) צריך להיות מורכב מזרים, אבל להביא שחקן כמו ערן, שכל איש מקצוע ואוהד בארץ מכיר, זאת לא הברקת רכש מיוחדת.

ובדיוק בגלל זה כתבתי "לטווח הארוך". כסף גדול= תארים בספורט המודרני. זה יכול לקחת זמן, אבל בסוף זה בלתי נמנע. וזה גם מתחבר לנקודה העיקרית שלי בדיון. ההצלחות הגדולות של מכבי תחת ג'ורדי הן לא בגלל הרכש המוצלח, אלא בגלל הסדר שהוא עשה במועדון. הנוכחות שלו היא פאקטור מכריע במועדון כמו מכבי וכראיה ראינו את המיני התפרקות שהייתי העונה כשנסע לסדר את העניינים של אבא שלו בספרד (גם ערן רמז את זה באחד הראיונות שלו).

הציפייה שלי מג'ורדי, כאיש מקצוע זר, בעל שם, קשרים וכו', היא קודם כל להביא לפה זרים ברמה גבוהה מאוד (שיהיו "מעל הליגה"). בזה הוא נכשל. את הכסף של מיטש הוא בחר להשקיע קודם כל בישראלים (רובם הגדול בינוני) ואת ההשלכות לזה אנחנו רואים כל חלון. מיטש לא מוכן להוציא יותר כסף סתם כל עוד יש לו על הפיי רול שחקנים ישראלים סופר יקרים.

וכן, כבר הרבה זמן מתבקש שיקימו מחלקת סקאוטינג ברמה גבוהה. זה היה יכול לעזור מאוד לג'ורדי. אני גם חושב שהיו צריכים להחתים סגן לג'ורדי, שיתעסק יותר בענייני רכש.

שוב, ג'ורדי באובר אול הוא הצלחה עצומה. אגדה אפילו, שיזכר לנצח כאדם שהתחיל את המהפכה במכבי פוסט השכונתיות. בנושאי רכש הוא רע מאוד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מקובי » 09 ספטמבר 2016, 12:41

או, זאת עוד נקודה באמת. החוזים המופרכים לישראלים בינוניים שסותמים לחלוטין את התקציב. יצחקי, יואב זיו, שפונגין וכו'.
יש ללכת כאידיאולוגיה על הישראלים הטובים ביותר, ויש חוזים מופרכים לשחקנים שלא שווים את זה.

החוזה המפוצץ של יצחקי נחתם בתקופה של של לפני ג'ורדי. לפי מה שאומרים הוא האריך לו את החוזה (אחרי הפציעה מול באזל) ויצחקי קיצץ לא מעט. זה לא אותם סכומים.
גם זיו לא מרוויח כזה הרבה (בשנה הראשונה של ג'ורדי הוא היה משמעותי אגב).
שפונגין הוא החתמה טובה, אבל הוא פציע ברמות היסטריות ככה שאי אפשר להאשים את ג'ורדי בנושא הזה.

לא אמרתי שלא צריך להיות מנהל מקצועי בשביל להביא את ערן. אמרתי שלא צריך זר בקליבר של ג'ורדי, עם המשכורת שלו בשביל להביא אותו. שלא תבין לא נכון, אני חושב שכל הצוות המקצועי במועדון (גם בנוער) צריך להיות מורכב מזרים, אבל להביא שחקן כמו ערן, שכל איש מקצוע ואוהד בארץ מכיר, זאת לא הברקת רכש מיוחדת.

שומע? לא צריך להיות זר בקליבר של ג'ורדי כדי להביא את בן בסט. להביא שחקן כמוהו שכל איש מקצוע ואוהד בארץ זה לא הברקה מיוחדת..
אותו משקל בדיוק. רק שכאן מדובר על שחקן שלא התחבר לקבוצה וכאן מדובר על אחד מהשחקנים הגדולים בתולדות המועדון.
מבחינתי- ג'ורדי זיהה הזדמנות, לקח אותה, ההזדמנות הזאת נתנו לו שנים טובות (או פחות טובות אם מדברים על בן בסט) ונתנה לו בסופו של דבר גם תשואה מדהימה (או כלום..)
בכל מקרה- לג'ורדי היו גם פגיעות בינגו- ראדי (שהיה שחקן בקבוצות קטנות) וטיבי.

ובדיוק בגלל זה כתבתי "לטווח הארוך". כסף גדול= תארים בספורט המודרני. זה יכול לקחת זמן, אבל בסוף זה בלתי נמנע. וזה גם מתחבר לנקודה העיקרית שלי בדיון. ההצלחות הגדולות של מכבי תחת ג'ורדי הן לא בגלל הרכש המוצלח, אלא בגלל הסדר שהוא עשה במועדון. הנוכחות שלו היא פאקטור מכריע במועדון כמו מכבי וכראיה ראינו את המיני התפרקות שהייתי העונה כשנסע לסדר את העניינים של אבא שלו בספרד (גם ערן רמז את זה באחד הראיונות שלו).

ג'ורדי ניקה את המערכת, אני מאמין שאחרי שהוא ילך אנחנו נמשיך בדרך שלו.
הוא לא סקאוטר גדול, הבחירות שלו ברכש לא היו מדהימות. אבל מבחינתי- כל עוד המועדון ממשיך להתקדם בצעדי ענק לעבר מועדון שמכלכל את עצמו (ההכנסות הטבעיות שלו שוות להוצאות) אז הוא יכול להמשיך לעשות מה שהוא רוצה.

הציפייה שלי מג'ורדי, כאיש מקצוע זר, בעל שם, קשרים וכו', היא קודם כל להביא לפה זרים ברמה גבוהה מאוד (שיהיו "מעל הליגה"). בזה הוא נכשל. את הכסף של מיטש הוא בחר להשקיע קודם כל בישראלים (רובם הגדול בינוני) ואת ההשלכות לזה אנחנו רואים כל חלון. מיטש לא מוכן להוציא יותר כסף סתם כל עוד יש לו על הפיי רול שחקנים ישראלים סופר יקרים.

הוא אמר את זה בראיונות- הוא הגיע לכאן ורצה להביא זרים טובים, ואז הבין שיש רק 5 זרים אז הוא שינה קונספציה. וההחלטה הזו בין השאר הביאה את התארים הללו.
אתה לא יכול לבקר אותו על משהו שהוא (ומיץ') החליטו שהוא נכון יותר לקבוצה.
השנה הוא הביא זרים שנחשבים מעל הליגה (ראיקו שנה שעברה, סקאריונה ווידאר השנה) ויהיה מעניין לראות אותם.
וכן, כבר הרבה זמן מתבקש שיקימו מחלקת סקאוטינג ברמה גבוהה. זה היה יכול לעזור מאוד לג'ורדי. אני גם חושב שהיו צריכים להחתים סגן לג'ורדי, שיתעסק יותר בענייני רכש.

שוב, ג'ורדי באובר אול הוא הצלחה עצומה. אגדה אפילו, שיזכר לנצח כאדם שהתחיל את המהפכה במכבי פוסט השכונתיות. בנושאי רכש הוא רע מאוד.

מסכים.
חוץ מהקטע של הרע מאוד. בסופו של דבר לדעתי הוא בינוני שם. אם הוא היה רע מאוד אז לא היינו מגיעים להישגים שהגענו בתקופה שלו.
מקובי

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 ספטמבר 2016, 13:32

ברק מרוויח פה 300 אלף דולר לעונה. ביחס לתפוקה שלו (וגם ביחס להיותו ספורטאי דרג ז'), זה חוזה מופרך לחלוטין. גם יואב זיו אגב מרוויח משהו כזה, והוא בכלל יושב ביציע כל העונה.

לא הגבתי קודם על עדן, כי אני לא יכול להיות אובייקטיבי לגבי הסיטואציה הזאת. בעיני הוא היה החתמה מזעזעת מההתחלה (גם כתבתי את זה פה אז) . אבל אני לא מבין איך זה סותר את הטענה שלי. זה שערן מצליח ועדן לא, לא קשור בשום צורה ליכולות הרכש של ג'ורדי. ג'ורדי מציע חוזה לכל לגיונר בערך, אלה שמסכימים הגיעו למכבי. מה זה אומר בדיוק?

בקיצור כל הדיון נופל על זה שאתה חושב שהוא בינוני ברכש, אני חושב שהרבה פחות. בכל שאר הנושאים, ובין היתר בשורה התחתונה שהיא שג'ורדי הוא הצלחה עצומה אנחנו מסכימים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 ספטמבר 2016, 13:40

אנחנו לא יודעים מה הולך מאחורי הקלעים, יש המון דברים שחסרים לנו
מוזר נורא אבל שנלחמו והובילו את המהלך ל-6 זרים ובסוף אנחנו היחידים שהחתימו 5, נורא מוזר

מאוד מעניין אותי אם מה שאומרים על מוסר העבודה של ג'ורדי נכון
עד עכשיו הוא ניסה לפגוע בינגו בלי הרבה תקציב כי זה הלך לישראלים
נראה מה הוא יכול לעשות כשיש לו תקציב גדול (זה התחיל טוב עם ראיקו)
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 ספטמבר 2016, 18:30

סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי איתי-שגב » 10 ספטמבר 2016, 19:53

כיף להיות אוהד ליברפול. מאכזב שבדור שלי כבר אין כאלה.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי felix_r » 10 ספטמבר 2016, 21:29

איתי-שגב כתב:כיף להיות אוהד ליברפול. מאכזב שבדור שלי כבר אין כאלה.

אני פה מחזיק את תא אוהדי ליברפול בפורום :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי איתי-שגב » 10 ספטמבר 2016, 21:36

felix_r כתב:
איתי-שגב כתב:כיף להיות אוהד ליברפול. מאכזב שבדור שלי כבר אין כאלה.

אני פה מחזיק את תא אוהדי ליברפול בפורום :D

רק אני ואתה ?.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2016, 21:39

הייתה לי תקופה אחרי שראיתי משחק בבר אוהדי ליברפול בלונדון.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי איתי-שגב » 10 ספטמבר 2016, 21:40

כבר אין אוהדים בדור שלי. כולם אוהדים של התועבה הכחולה (מנצסטר סיטי), יונייטד וצלסי באנגליה. מה לעשות שאתה חייב להיות לפחות בן 27 כדי לדעת מה זה אליפות בתור אוהד ליברפול.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ספטמבר 2016, 21:57

סכנין מתפרקת מול בש.
כאילו לא התחילה עונה חדשה בכלל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 10 ספטמבר 2016, 21:57

3:0 לב"ש
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 ספטמבר 2016, 21:59

MTA2311 כתב:סכנין מתפרקת מול בש.
כאילו לא התחילה עונה חדשה בכלל.

בדיוק מה שחשבתי
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט24 » 11 ספטמבר 2016, 00:05

מעטות הקבוצות שלא יתפרקו מול באר שבע. יש לה סגל איכותי מדי לליגה הזאת מה לעשות..
מתפלל שגם ההגנה שלנו לא תתפרק מולה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי shayD » 11 ספטמבר 2016, 01:17

שיביאו את פלקוצ׳נקו ,זו תהיה בכיה לדורות אם הוא יחתום בקבוצה אחרת בליגה.

יש לו כשרון טהור שמזכיר לי את רביבו וברקוביץ בשעתם.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי מקובי » 11 ספטמבר 2016, 02:11

shayD כתב:שיביאו את פלקוצ׳נקו ,זו תהיה בכיה לדורות אם הוא יחתום בקבוצה אחרת בליגה.

יש לו כשרון טהור שמזכיר לי את רביבו וברקוביץ בשעתם.

מסכים.
אבל שימשיך להתבשל השנה במקום אחר.

הקישור שלנו פשוט מטורף.
אלברמן, נוסא, מדו, סקאריונה, גולסה.

הוא פחות טוב מכולם.
בשנה הבאה מניח שנוסא או מדו יעזבו (וגל מתבגר לאט לאט) אז יהיה לנו מקום.
מקובי

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 ספטמבר 2016, 14:54

חלום שלי שוידאר פותח היום
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 ספטמבר 2016, 14:56

MTA2311 כתב:חלום שלי שוידאר פותח היום

גם אני, אבל אם מדברים כל כך על זה שהוא יפתח אז הוא יעלה מהספסל
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא