MTA2311 כתב:אז בוא ניכינס לזה, אין לי בעיה.
מבין כל הזרים שעברו במכבי תחת ג'ורדי, כמה נחשבו להצלחות?
אני סופר את קרלוס, ראיקו, פריצה ו.. זהו. נוסא ומדו הם שחקנים שכבר היו בארץ, ולא נחשבים כרכש שלו. מהמנהל המקצועי שלך, אתה צריך לצפות לאחוזי פגיעה גבוהים הרבה יותר עם הזרים.
לגבי הישראלים, צר לי. אתה לא צריך את ג'ורדי בשביל להביא שחקן כמו ערן זהבי למכבי. כולם הכירו אותו. חוץ מערן, היו לו הצלחות יפות כמו טיבי וטבח והיו גם נפילות עצומות (אבו זייד מישהו?).
למכבי יש את התקציב הכי גדול בפער עצום. מן הסתם זה יביא להצלחות בטווח הארוך. הסטטיסטיקה של ג'ורדי ברכש היא לא מספיק טובה. החוזקות שלו הן בנקודות אחרות, שאפשר לטעון שהן לא פחות חשובות.
להגיד שג'ורדי עשה עבודה טובה ברכש זה מוזר מאוד.
מכבי (עד השנה) הלכו על ישראלים בכל הכוח. והכסף הגדול הלך אליהם.
ג'ורדי הוא לא סקאוטר (זה הדבר הבא שהקבוצה צריכה להתפתח בו לדעתי אגב... לבנות מערך סקאוטינג מקצועי), הוא מנהל מקצועי שאחראי על הרכש ולהתאים אותו לקבוצה.
שהולכים על זרים בכסף יחסית לא גדול- ברור שיהיו נפילות וברור שיהיו הצלחות. הממוצע שלו שם זה 50%. (וסלח לי שאני לא מקבל את הטענה על שחקנים שכבר שיחקו בארץ. הרי אם היו מביאים זר ששיחק בארץ והוא היה נכשל היית אומר שזה גם על ג'ורדי)
מסכים איתך- מבחינת הצלחה בזרים הוא בינוני בהחלט (היו הברקות, היו בינוניים שנותנים תפוקה, היו נפילות)
מה זה אתה לא צריך להיות מנהל מקצועי כדי להביא את ערן זהבי? אתה לא זוכר שתמיד היינו המלכים של חלון העברות וכל שנה מחדש זה התפוצץ?
על אותו משקל אני בטוח שאתה אומר שבן בסט הוא כשלון של ג'ורדי- אז על אותו משקל אני יכול להגיד לך- כולם הכירו את בן בסט. אבל זאת היתה נפילה. צריך לדעת לזהות הזדמנויות, ושאתה מצליח לקחת אותה אתה צריך לדעת להתאים אותה לצרכים שלך (מאמין שערן לא היה נותן את אותו הדבר אם הוא היה נופל בחיפה או בהפועל)
יש כאן תרבות של להעביר ביקורת, אבל ההצלחות הן "באשמת" מישהו אחר.
לפני שג'ורדי הגיע היה לנו את התקציב הכי גבוה בפער גדול. להזכיר לך איפה סיימנו את השנים האלה?
בלי קשר, אני לא בטוח שהפער כ"כ גדול כמו שהוא מצויין בתקשורת.
(מכבי קונה את יחזקאל במיליון יורו- סכום מופרך, קבוצה של כסף. ב"ש קונה את חצי אוחנה ביותר והכל בסדר- מהלך גדול של אלונה)