המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:[quote="MTA2311"]תקשורת לא אמורה להיות מאוזנת גם באוטופיה
זה לא נכון..לא מציאותי אמנם אבל כן אמורה להיות שאיפה לאוטופיה כזו.
למה זה מצב אוטופי?
זה שזה בלתי ישים לא אומר שזה צריך להיות ככה..
ודאי שיש אינטרסים בעולם שמשפיעים על התקשורת בכללי וודאי שעל העיתונאים בפרט..
אבל גם אתה תודה שאתה נהנה שפתאום יש דעה שמרגישה לך יותר אובייקטיבית ממה ששמעת עד לאותה דעה.
לא הכל חייב להיות אינטרסנטי. זו מציאות שנוצרה.(ואני מאמין שפה אנחנו כבר גולשים לדיון עמוק הרבה יותר)
זה לא מה ששאלתי. שאלתי למה בעולם אוטופי התקשורת צריכה להיות מאוזנת? מי קבע שתקשורת לא אמורה להיות מבוססת אג'נדה?
my man כתב:אור, אני לא מדבר על עוינות- לא נכנס לדיון הזה מרגיש לי קצת ילדותי..
אבל בנוגע להפרדה - זה שהיא לא היתה זה מחדל. כלי התקשורת משחקים אותה אוביקטיביים וזה מה שחורה לי. כי העיתונות וכלי התקשורת מאמינים שכך צריך להיות אבל הם מועלים בעקרונות שהם בעצמם מציבים ומאמינים בהם..
תראה את העקרונות שישראל היום מציג בעיתון שלו:
הם לגמרי מאמינים בזה וזה בדיוק מה שדפוק פה. כי זה מה שצריך להיות ובזה הם מאמינים אבל הם ממש לא מיישמים..
MTA2311 כתב:my man כתב:אור, אני לא מדבר על עוינות- לא נכנס לדיון הזה מרגיש לי קצת ילדותי..
אבל בנוגע להפרדה - זה שהיא לא היתה זה מחדל. כלי התקשורת משחקים אותה אוביקטיביים וזה מה שחורה לי. כי העיתונות וכלי התקשורת מאמינים שכך צריך להיות אבל הם מועלים בעקרונות שהם בעצמם מציבים ומאמינים בהם..
תראה את העקרונות שישראל היום מציג בעיתון שלו:
הם לגמרי מאמינים בזה וזה בדיוק מה שדפוק פה. כי זה מה שצריך להיות ובזה הם מאמינים אבל הם ממש לא מיישמים..
זה כבר פילוסופי. האם זה אפשרי להציג סיטואציה בצורה אובייקטייבת לחלוטין? מה זה אובייקטיביות בכלל?
זה הרבה יותר מורכב.
roy1000 כתב:זה עלוב שראש ממשלה מעסיק כל כך הרבה מזמנו בהתעסקות עם התקשורת.
roy1000 כתב:זה עלוב שראש ממשלה מעסיק כל כך הרבה מזמנו בהתעסקות עם התקשורת.
תקשורת צריכה להיות חופשית ועצמאית. היא לא צריכה להיות "מאוזנת" (וכשאתם אומרים "מאוזנת" הכוונה שלכם לימנית). ראש ממשלה צריך לנהל את המדינה והתקשורת צריכה לסקר ולבקר.
מי שרוצה תקשורת שתהיה שאך ורק שופר של ראש הממשלה ותפנה לאישור של שרה בכל פעם שתרצה לפרסם תמונה שלה צריך אולי לעבור לפוטין או לארדואן.
jol9 כתב:roy1000 כתב:זה עלוב שראש ממשלה מעסיק כל כך הרבה מזמנו בהתעסקות עם התקשורת.
תקשורת צריכה להיות חופשית ועצמאית. היא לא צריכה להיות "מאוזנת" (וכשאתם אומרים "מאוזנת" הכוונה שלכם לימנית). ראש ממשלה צריך לנהל את המדינה והתקשורת צריכה לסקר ולבקר.
מי שרוצה תקשורת שתהיה שאך ורק שופר של ראש הממשלה ותפנה לאישור של שרה בכל פעם שתרצה לפרסם תמונה שלה צריך אולי לעבור לפוטין או לארדואן.
אני מסכים שביבי לא צריך להשחיט כ"כ הרבה זמן על הנושא הזה.
אבל, תסביר לי אתה (וגם האחרים, כי כבר שאלתי לפני), איך יכול להיות
שבידיעות אחרונות, יחס האיזכורים החיוביים אל מול השליליים של נתניהו הוא 1:20?
אין לי בעיה עם שום דבר כל עוד הכותרת תואמת את הכוונות.
זה קצת מזכיר לי את מה שקורה במכבי...
MTA2311 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:זה עלוב שראש ממשלה מעסיק כל כך הרבה מזמנו בהתעסקות עם התקשורת.
כי ידיעות אחרונות שונא את ביבי. זכותם. זה עיתון פרטי וזכותו לפתח אג'נדה אנטי ביבי מובהקת. אתנ לא רוצה, אל תקרא.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:זה עלוב שראש ממשלה מעסיק כל כך הרבה מזמנו בהתעסקות עם התקשורת.
כי ידיעות אחרונות שונא את ביבי. זכותם. זה עיתון פרטי וזכותו לפתח אג'נדה אנטי ביבי מובהקת. אתנ לא רוצה, אל תקרא.
אז שלא יקראו לעצמם עיתונות מאוזנת, אובייקטיבית, אבירת הדמוקרטיה וחופש הביטוי כי הם ממש לא.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:
אז שלא יקראו לעצמם עיתונות מאוזנת, אובייקטיבית, אבירת הדמוקרטיה וחופש הביטוי כי הם ממש לא.
למה זה אנטי דמוקרטיה ואנטי חופש הביטוי להציג דעה לא מאוזנת?
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:
למה זה אנטי דמוקרטיה ואנטי חופש הביטוי להציג דעה לא מאוזנת?
כי חופש ביטוי אמור להיות לכולם ולא רק לצד אחד...
ודמוקרטיה זה שלטון הרוב, אבל איך זה בדיוק תומך בדמוקרטיה כשהעיתון,
באופן קבוע מכפיש את הרוב?
אני אתן לך דוגמא - במוסף השבת של ידיעות, יש באופן קבוע שני טורים
אחד של סימה קדמון ואחד של נחום ברנע.
הם באופן קבוע הטורים הראשונים והמרכזיים בכל מוסף שבת, והם מדברים על פוליטיקה ואקטואליה.
זה אף פעם לא מוצג כטור דעה בלבד, אלא משהו הרבה יותר מזה.
זה מתיימר להיות דיווח חדשותי, ופרשנות נטולת עניין, ובפועל זה הכל חוץ מזה.
felix_r כתב:עכשיו בגלל השמאלנים נאלצתי לצפות בערוץ 20, ונודע לי שג'ירפה היא חיה טהורה, אבל יש בעיה עם השחיטה בגלל צווארה הארוך
![]()
my man כתב:felix_r כתב:עכשיו בגלל השמאלנים נאלצתי לצפות בערוץ 20, ונודע לי שג'ירפה היא חיה טהורה, אבל יש בעיה עם השחיטה בגלל צווארה הארוך
![]()
אבל זה לא נכון..דווקא זה שיש לה צוואר ארוך היה יכול להקל על השחיטה שלה כי כל(!) הצוואר כשר לשחיטה..
הסיבה שלא אוכלים ג'ירפה- זה כי אין לנו מסורת שאכלו את החיה הזו מעולם..
felix_r כתב:פייי! איזה מועיל זה לצפות בערוץ 20!
דיברו שם ב"פטריוטים" על פרס נובל לשלום שקיבל אובאמה, ואז הם הזכירו את העובדה, שב 1939 (לפני פרוץ המלחמה) המליצו על היטלר לקבלת פרס נובל לשלום. ומי הימליץ עליו? מי שהמליץ עליו הייתה גרטרוד שטיין - סופרת יהודיה לסבית אמריקאית, שחייה את רוב חייה בפריז
לא ידעתי את זה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים