על ידי jol9 » 04 ינואר 2017, 15:00
כרמל ואור, אני אענה לשניכם.
אור, אני לא מדבר על קביעות משפטיות של הפתולוג או של השופטת, ששניהם לא היו שם, וקיבלו את ההחלטות שהם קיבלו במשרדים הממוזגים שלהם, ואחרי שהיה להם את כל הזמן שבעולם להתעמק ולבדוק את העובדות.
יכול מאוד להיות, שמבחינה רפואית ומבחינה משפטית, המחבל היה מנוטרל.
אני מסתכל על זה מזווית של חייל (צעיר), שמגיע לזירת פיגוע, בזמן אמת, אחרי שהדופק שלו בטח בשמיים, וידיו מגואלות מדם של חברו, בו הוא טיפל.
הפרספקטיבה הזאת, שונה מאוד מהפרספקטיבה של השופטת ושל הפתולוג, שמעולם כנראה לא היו בזירת קרב שכזאת בזמן אמת.
אז אם המחבל ערום וכפות עם הידיים מאחורי הגב, או שהוא מת, אז מכל ניתוח סביר - הוא מנוטרל. ברגע שהוא שוכב על הקרקע, סכין לידו, הבגדים עליו, הידיים שלו חופשיות (וזזות ע"פ עדויות), אז זה סובייקטיבי לגמרי.
ואם הוא עושה את עצמו, ומחכה שיבואו לטפל בו בשביל להפעיל מטען שעל גופו? מה אז היה אומר הפתולוג או השופטת?
ואם הוא פתאום היה חוזר להכרתו, תופס את הסכין ומתנפל על מישהו שעמד אליו עם הגב?
חייל בן 19, אמור להיות מסוגל לקבוע מרחוק האם המחבל גוסס, או לא?
אף אחד לא אומר שלא היתה כאן טעות בשיקול דעת, ובהתנהלות של עזריה, אבל מכאן ועד להריגה, המרחק הוא עצום בעיניי.
כרמל,
אף אחד מאתנו לא נמצא במצב של לקבוע שום דבר. אנחנו בפורום אינטרנטי, ולא בבית משפט. על אותו המשקל, הדעה שלנו לא נחשבת בהקשר לבניית הקבוצה של מכבי, ובכל זאת, אין יום שלא נשפכות פה אלפי מילים על העניין.
אנחנו בסה"כ מדברים ואומרים את דעתנו על העניינים, ודעתי על העניין שהיתה כאן טעות גדולה בתהליך, וגם טעות בפסק הדין.
ד"א, זה שפסק הדין הוא כ"כ חד צדדי וכ"כ חד משמעי, כשהמקרה הוא כ"כ לא (ויש עשרות דעות של אנשים ברמה מאוד גבוהה שטוענים הפוך מפסק הדין), רק מעלה
בעיניי את החשד כלפי פסק הדין הזה עוד יותר.