כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס - שנת הפריצה של נובאק

22 מאי 2011, 16:31

yiffy כתב:לפי דעתי שום דבר בעולם לא יעצור את נובאק בכושרו הנ וכחי מלהגיע לחצי הגמר. סביר מאוד שגם נדאל יגיע לשם, בכל זאת הוא לא הפסיד על החימר לאף אחד שהוא נולה השנה.
מארי נכנס סוף סוף לכושר טוב אך הוא לא יציב. אם הוא כן יצליח להגיע לחצי גמר, לדעתי יש לו מה למכור מול רפא. בחצי גמר רומא הוא כמעט ניצח את נולה, כאשר השני לא שיחק פחות טוב מאשר בגמר של רומא מול נדאל.
אצל פדרר התמונה יותר מסובכת. הוא עדיין לא עשה גמר בעונת החימר ועברה יותר משנה מאז שהגיע לגמר טורניר GS כלשהו. אני מעריך שאם הוא יגיע לחצי הגמר יש לו מה למכור מול ג'וקוביץ'. נולה עדיין לא שיחק מולו על החימר השנה, ופדרר על חימר הוא יריב שונה לחלוטין מנדאל - ייתכן שאולי קשה יותר בשביל נולה.

אם הייתי צריך לדרג, הסבירות הייתה נראית ככה:
1. נולה
2. רפא
3. פדרר
4. מארי
אין שום סיכוי לדעתי שסוס שחור כלשהו יכול לתברג.

אני מסכים עם הדברים שאמרת בכללי. הבעיה של נדאל מול דג'וקוביץ' היא שהוא לא מספיק תוקפני כשיש לו הזדמנות. והבעיה השניה היא שאין מספיק הזדמנויות מול דג'וקוביץ' והבעיה השלישית היא שהוא לא מתעייף ולא ניתן להתשה.
אני מסכים שיכול מאוד להיות שהטניס של פדרר יאיים עליו יותר מזה של נדאל. יכול להיות גם שדלפוטרו או בלוצ'י, אותם נובאק אמור לפגוש בהמשך יקשו עליו יותר ממה שעשה רפא
ברומא ובמדריד.

לגבי הפייבוריטים - אני חושב שמארי הוא תותח, ומבחינת ההגרלה, יש מצב שאתה צודק, אבל אם נתעלם לרגע מההגרלה, אז לפרר מגיע להיות מדורג לפני מארי, ע"פ עונת החימר שלו,
ואולי גם לפני פדרר (שהם ככל הנראה ייפגשו ברבע).

22 מאי 2011, 16:34

misha כתב:נובאק צריך לקחת את הRG על חשבון רפא ולהוכיח סופית שעוברים לעידן חדש. זה הסלאם הראשון שהוא מגיע כפייבוריט הגדול, כל הלחץ עליו ויהיה מעניין לראות איך הוא יתמודד עם זה. מצד שני, גם רפא יהיה מאוד נחוש ולא ירצה להפסיד עוד פעם לסרבי. יהיה מעניין.
--------------------------

שחר מפסידה כבר בסיבוב ראשון :thumbdown

אני לא רוצה שיעברו לעידן החדש, בדיוק כמו שאתה לא שמחת שרפא העביר את עולם הטניס לעידן שבו פדרר הוא לא השליט הכל יכול.
אני חושב שלרפא יש הרבה חוסר מזל בעניין הזה של נובאק, כי אלה אמורות היו להיות שנות השליטה שלו. לא מן הנמנע, שרפא היה מחזיק היום ב-4 תארי מאסטרס נוספים
אותם הפסיד לנובאק, אם הוא לא היה פתאום מתפוצץ על הסבב כמו שהוא עשה.

זה רק מוכיח עד כמה הסבב הזה הוא איכותי וברמה גבוהה, בטח בהשוואה לתחילת המלניום, שם הטניסאים הדומיננטיים היו בעיקר טניסאיי על מזדקנים ואנדראצ'יברים עם בעיות
מנטליות.

22 מאי 2011, 19:11

יוני, ה"לא מן הנמנע" הזה נכון לגבי כל דבר בערך. לא מן הנמנע שלפדרר היו עוד 3 רולאן גארוסים אם נדאל לא היה פורץ. לא מן הנמנע שלג'וקוביץ' היה גם את ה-US OPEN אם פדרר היה מתחיל את הדעיכה שלו מוקדם יותר והרשימה עוד ארוכה...

בסופו של יום כל מה שיכול היה לקרות הוא לא ממש נושא לדיון. אם נתדיין על מה יכול היה להיות, היינו יכולים להגיד שבלי שג'וקוביץ' לפדרר היה יותר סיכוי לצבור עוד גראנד סלאמים, שמארי יכול היה לממש יותר בקלות את הפוטנציאל שלו ועוד ימבה סיפורים.

לדעתי השיח הכי מעניין (שאתה בד"כ זה שמוביל אותו) הוא על ה קורה עכשיו ועל מה יהיה בהמשך.

23 מאי 2011, 04:13

jol9 כתב:
misha כתב:נובאק צריך לקחת את הRG על חשבון רפא ולהוכיח סופית שעוברים לעידן חדש. זה הסלאם הראשון שהוא מגיע כפייבוריט הגדול, כל הלחץ עליו ויהיה מעניין לראות איך הוא יתמודד עם זה. מצד שני, גם רפא יהיה מאוד נחוש ולא ירצה להפסיד עוד פעם לסרבי. יהיה מעניין.

אני לא רוצה שיעברו לעידן החדש, בדיוק כמו שאתה לא שמחת שרפא העביר את עולם הטניס לעידן שבו פדרר הוא לא השליט הכל יכול.
אני חושב שלרפא יש הרבה חוסר מזל בעניין הזה של נובאק, כי אלה אמורות היו להיות שנות השליטה שלו. לא מן הנמנע, שרפא היה מחזיק היום ב-4 תארי מאסטרס נוספים

זה רק מוכיח עד כמה הסבב הזה הוא איכותי וברמה גבוהה, בטח בהשוואה לתחילת המלניום, שם הטניסאים הדומיננטיים היו בעיקר טניסאיי על מזדקנים ואנדראצ'יברים עם בעיות
מנטליות.

לא שמחתי אבל זה עשה טוב לטניס. עדיף שבו זמנית יהיו לפחות 2 סופר סטארים כדי שיהיה מעניין ויותר משיכה. כל כוכב על צריך יריב ברמתו וכך זה היה כמעט תמיד לאורך ההיסטוריה של המשחק.

בעניין כל המשחקי 'מה אם', אני מסכים עם יפתח. בלי רפא, פדרר היה זוכה לפחות פעמיים בגראנד סלאם שנתי והיה כבר מזמן עם מעל 20 זכיות. זה מה יש וצריך לאמץ את המציאות.

בסופו של דבר טוב שזה קרה כמו שזה קרה ונובאק נכנס למשבצת שפדרר משאיר. יהיה הרבה קרבות מעניין ביניהם לאורך השנים. ואולי אולי גם מארי מתישהו סוף סוף יסדר את הראש ויתחיל להתקרב אליהם.

23 מאי 2011, 15:00

yiffy כתב:יוני, ה"לא מן הנמנע" הזה נכון לגבי כל דבר בערך. לא מן הנמנע שלפדרר היו עוד 3 רולאן גארוסים אם נדאל לא היה פורץ. לא מן הנמנע שלג'וקוביץ' היה גם את ה-US OPEN אם פדרר היה מתחיל את הדעיכה שלו מוקדם יותר והרשימה עוד ארוכה...

בסופו של יום כל מה שיכול היה לקרות הוא לא ממש נושא לדיון. אם נתדיין על מה יכול היה להיות, היינו יכולים להגיד שבלי שג'וקוביץ' לפדרר היה יותר סיכוי לצבור עוד גראנד סלאמים, שמארי יכול היה לממש יותר בקלות את הפוטנציאל שלו ועוד ימבה סיפורים.

לדעתי השיח הכי מעניין (שאתה בד"כ זה שמוביל אותו) הוא על ה קורה עכשיו ועל מה יהיה בהמשך.

אתה צודק ואני מקבל את הנזיפה... :laugh1

בינתיים ברדיך הוא המדורג הבכיר היחיד שמודח, ועוד ע"י טניסאי אלמוני. ההדחה הזאת של ברדיך פותחת לחלוטין את השמינית שלו, וכל אחד מאלה שנמצאים בסיבוב השני שם, יכולים להגיע לרבע גמר GS
ולהפסיד לנובאק.

פדרר ניצח את פלי לופז בשלוש מערכות ונובאק טיאטא את דה בקר.
מחר מארי ונדאל ייכנסו לעניינים.

23 מאי 2011, 15:11

misha כתב:
jol9 כתב:

מנטליות.

לא שמחתי אבל זה עשה טוב לטניס. עדיף שבו זמנית יהיו לפחות 2 סופר סטארים כדי שיהיה מעניין ויותר משיכה. כל כוכב על צריך יריב ברמתו וכך זה היה כמעט תמיד לאורך ההיסטוריה של המשחק.

בעניין כל המשחקי 'מה אם', אני מסכים עם יפתח. בלי רפא, פדרר היה זוכה לפחות פעמיים בגראנד סלאם שנתי והיה כבר מזמן עם מעל 20 זכיות. זה מה יש וצריך לאמץ את המציאות.

בסופו של דבר טוב שזה קרה כמו שזה קרה ונובאק נכנס למשבצת שפדרר משאיר. יהיה הרבה קרבות מעניין ביניהם לאורך השנים. ואולי אולי גם מארי מתישהו סוף סוף יסדר את הראש ויתחיל להתקרב אליהם.

מארי בתמונה, בטח כל עוד לא מדובר בגמר GS... :frightened

23 מאי 2011, 15:20

אולי הפריצה של דיוקו תיתן למארי יותר מוטיבציה, פתאום כולם שכחו ממנו באופן יחסי. בחצי גמר ברומא הוא הזכיר למה הוא מסוגל. לך תדע, אולי יעשה הפתעה בחצי הגמר גם בRG ;)

23 מאי 2011, 16:53

misha כתב:אולי הפריצה של דיוקו תיתן למארי יותר מוטיבציה, פתאום כולם שכחו ממנו באופן יחסי. בחצי גמר ברומא הוא הזכיר למה הוא מסוגל. לך תדע, אולי יעשה הפתעה בחצי הגמר גם בRG ;)

מקווה שלא... :fuck

בכל מקרה לשניהם יש עוד דרך ארוכה עד החצי גמר, אם כי זו של מארי, נראית די סלולה.

23 מאי 2011, 18:57

צפיתי קצת במשחק של פדרר מול לופז. התוצאה (ובעיקר ההארכה במערכה השלישית) מטעה במקצת. פדרר ניראה מצויין וניצח בצורה מאוד משכנעת את לופז חרף העובדה שהספרדי שיחק יפה מאוד. הנקודה היחידה שצריכה להדאיג אותו להמשך הדרך היא כמות השגיאות הלא מחויבות, אבל אני מעריך שממשחק למשחק הוא ישתפשף בחימר של פאריז וזה יסתדר.

לגבי מארי - האמת שאני יחסית אופטימי עבורו. אני חושב שהפריצה של נובאק הורידה ממנו הרבה לחץ, כי עכשיו רוב האנשים לא סופרים אותו בכלל לפני השלושה הראשונים שלפניו - בעיקר נדאל וג'וקוביץ'. אני מהמר שהוא יגיע לחצי, ייתן לרפא פייט מכובד וילך הבייתה עם הרבה כבוד.

24 מאי 2011, 14:02

:eek נדאל משחק כרגע מול איזנר - ניצח את המערכה הראשונה 6-4 אבל הפסיד שתי הבאות בטייברייק. חבל שהמשחק הזה מצטלב עם המשחק של מכבי.

24 מאי 2011, 15:39

נדאל מנצח בסופו של דבר בחמש מערכות אבל משאיר הרבה סיבות לדאגה למעריציו. הוא צריך לגמור משחקים כאלה תוך שעה וחצי מקסימום.

24 מאי 2011, 15:41

misha כתב::eek נדאל משחק כרגע מול איזנר - ניצח את המערכה הראשונה 6-4 אבל הפסיד שתי הבאות בטייברייק. חבל שהמשחק הזה מצטלב עם המשחק של מכבי.

אבל ניצח בסוף...

24 מאי 2011, 17:13

לצערי פיספסתי גם את רפא וגם את מכבי, ואני שמח שבסופו של דבר הכל הסתדר.

רפא צריך לבנות את עצמו בתוך הטורניר, וההגרלה שהוא קיבל לא הקלה עליו. אני מניח שהוא גם לא היה במיטבו, אבל כל הכבוד לו שהוא יצא מזה.

24 מאי 2011, 17:17

מצד אחד, לא ראיתי את המשחק אבל נראה שרפא הפגין המון אופי ויצא ממצב לא פשוט במיוחד. סחטיין עליו.
מצד שני, המשחק הזה מזכיר לי את המשחק של פדרר בסיבוב הראשון של ווימבלדון מול פאיה. רוג'ר היה אפילו בפיגור גדול יותר (היה ב-0-2 במערכות) וחזר בסופו של דבר. גם זה היה ניצחון של הרבה אופי באחד הימים הגרועים אי פעם של פדרר בווימבלדון, אבל זה גם העיד על הבאות. פדרר הודח באותו טורניר ברבע הגמר.
מעניין יהיה לראות אם גם בשביל רפא מדובר על עדות לבאות או בסה"כ פתיחה מהוססת למה שהולך להיות עוד טורניר גדול.

24 מאי 2011, 17:26

רפא היה בפיגור 2-1 פעמיים בווימבלדון האחרון, ואחרי שהתאפס על עצמו רץ כל הדרך אל התואר.

גם לפדרר היה איזה טורניר שבו הוא הודח כמעט בסיבוב הראשון, ואח"כ הוא רץ עד התואר.

24 מאי 2011, 17:36

jol9 כתב:רפא היה בפיגור 2-1 פעמיים בווימבלדון האחרון, ואחרי שהתאפס על עצמו רץ כל הדרך אל התואר.

גם לפדרר היה איזה טורניר שבו הוא הודח כמעט בסיבוב הראשון, ואח"כ הוא רץ עד התואר.

אין ספק שיש לא מעט תקדימים. אבל עבור פדרר, פיגור כה ניכר מול שחקן כה אלמוני בטורניר שבזמנו היה המועדף עליו, היה משהו שונה. זה גם ניכר בהמשך הטורניר.

הרולאן גארוס עבור נדאל הוא פלוס מינוס מה שהיה ווימבלדון לפדרר במשך שנים. איזנר הרבה פחות אלמוני מפאיה, אבל הרולאן גארוס אמור להיות לחם חוקו של נדאל, ואני לא זוכר משחק מול מישהו שהוא לא פדרר ברולאן גארוס, או בשלב כה מוקדם, בו רפא ניקלע לפיגור שכזה.

24 מאי 2011, 17:49

yiffy כתב:
jol9 כתב:רפא היה בפיגור 2-1 פעמיים בווימבלדון האחרון, ואחרי שהתאפס על עצמו רץ כל הדרך אל התואר.

אין ספק שיש לא מעט תקדימים. אבל עבור פדרר, פיגור כה ניכר מול שחקן כה אלמוני בטורניר שבזמנו היה המועדף עליו, היה משהו שונה. זה גם ניכר בהמשך הטורניר.

הרולאן גארוס עבור נדאל הוא פלוס מינוס מה שהיה ווימבלדון לפדרר במשך שנים. איזנר הרבה פחות אלמוני מפאיה, אבל הרולאן גארוס אמור להיות לחם חוקו של נדאל, ואני לא זוכר משחק מול מישהו שהוא לא פדרר ברולאן גארוס, או בשלב כה מוקדם, בו רפא ניקלע לפיגור שכזה.

אני חושב שזו פעם שלישית שהוא היה בפיגור בRG: הגמר של 2006 מול פדרר וההפסד מול סודרלינג לפני שנתיים (אגב, הם יכולים להיפגש ברבע). איזנר זה שחקן שלא אמור לעשות צרות לנדאל על חימר בשום אופן.

24 מאי 2011, 18:01

כמובן שלא ספרתי במאזן הפיגורים של רפא ב-RG את אותו משחק שהוא בסופו של דבר הפסיד P:

24 מאי 2011, 18:39

רפא נקלע לפיגור מול שחקן הרבה פחות טוב במאסטרס של רומא, ואח"כ דילג די בקלילות עד הגמר.

אני לא הכי מבין מה עובר על רפא השנה. מצד אחד הוא עושה 4 גמרים של מאסטרסים + זכיה במאסטרס אחד + זכיה בברצלונה.
מנגד, הוא לא משחק באמת טניס טוב, ורחוק מאוד מהטניס ששיחק בשנה שעברה.

מקווה שיהיה בסדר

26 מאי 2011, 15:26

הפתעה גדולה אצל הבנות - קלייסטרס עפה כבר בסיבוב שני אחרי הפסד לארנצ'ה רוס שמדורגת 114. גם זבונרבה הייתה קרובה להפסד אבל ניצלה בסוף.
נושא נעול