לפיד ומעמד הביניים

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לפיד ומעמד הביניים

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2013, 17:39

חנו'ש כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:אז כל הכבוד למעסיק ההוא שהצליח למצוא מחליף לשלושה חודשים. זה ממש לא פשוט.

זה מאוד עזר להם שהם לא סיפרו לי שזה היה רק לתקופה קצרה.... :roll:

אבל אני מכירה עוד מקרים דומים. מקום אחר שהתחלתי לעבוד בו, הבחורה השנייה שעבדה איתי בדיוק יצאה לחופשת לידה והמעסיק שלי מצא מישהי לתקופה קצרה במקומה רק שאותה אחת עברה בסוף לעיר אחרת אחרי הלידה כך שהמחליפה שלה נשארה באופן קבוע (עכשיו אותו מעסיק צריך למצוא מישהי במקום הבחורה שהחליפה אותי כשאני עזבתי שגם עומדת ללדת בקרוב.... :grin )

ממש מפעל לתינוקות אתם

חחח ורק אני נשארתי רווקה....

את גרה בתל אביב עכשיו. מותר לך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 17:59

חנו'ש כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:אז כל הכבוד למעסיק ההוא שהצליח למצוא מחליף לשלושה חודשים. זה ממש לא פשוט.

זה מאוד עזר להם שהם לא סיפרו לי שזה היה רק לתקופה קצרה.... :roll:

אבל אני מכירה עוד מקרים דומים. מקום אחר שהתחלתי לעבוד בו, הבחורה השנייה שעבדה איתי בדיוק יצאה לחופשת לידה והמעסיק שלי מצא מישהי לתקופה קצרה במקומה רק שאותה אחת עברה בסוף לעיר אחרת אחרי הלידה כך שהמחליפה שלה נשארה באופן קבוע (עכשיו אותו מעסיק צריך למצוא מישהי במקום הבחורה שהחליפה אותי כשאני עזבתי שגם עומדת ללדת בקרוב.... :grin )

ממש מפעל לתינוקות אתם

חחח ורק אני נשארתי רווקה....

זה יגיע אל תדאגי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אפריל 2013, 18:18

איך אני בטח נשמעת כמו איזו רווקה אומללה שרק מחפשת חתן כל היום.... :roll:
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 18:22

חנו'ש כתב:איך אני בטח נשמעת כמו איזו רווקה אומללה שרק מחפשת חתן כל היום.... :roll:

ממש ממש לא
אם היית ככה כבר היית מוצאת :laugh2
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 אפריל 2013, 20:25

אין מה לעשות, אנחנו בני אדם ולא חלזונות. כל חלזון הוא דו-מיני ויכול לשמש גם זכר וגם נקבה. אצל בני אדם זה אחרת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 20:30

פליקס אתה אומר פה דברים מרתיחים

זה לא אתלטיקה פה שאישה לא תקפוץ לאותו גובה במוט או תעשה את אותה תוצאה ב-100 מטר
אתה מדבר פה על עבודות בית או עבודות משרד מה זה קשור בכלל לאחד גבר ואחת אישה? אין פה שום קשר ל''אבולוציה'' או יתרון פיזי

תפקידה של האישה הוא לא רק לטפל בעבודות הבית והילדים בזמן שהאבא מגרבץ ו\או יושב במשרד 8 שעות בגלל שהוא גבר והיא אישה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 אפריל 2013, 22:02

Holiday_Armadillo כתב:פליקס אתה אומר פה דברים מרתיחים

זה לא אתלטיקה פה שאישה לא תקפוץ לאותו גובה במוט או תעשה את אותה תוצאה ב-100 מטר
אתה מדבר פה על עבודות בית או עבודות משרד מה זה קשור בכלל לאחד גבר ואחת אישה? אין פה שום קשר ל''אבולוציה'' או יתרון פיזי

תפקידה של האישה הוא לא רק לטפל בעבודות הבית והילדים בזמן שהאבא מגרבץ ו\או יושב במשרד 8 שעות בגלל שהוא גבר והיא אישה

מרתיחים? לא יודע למה הם מרתיחים אותך.
אני לא אמרתי בשום מקום, שגבר שווה יותר מאישה. הם פשוט שונים.
גבר ואישה בנויים בצורה שונה. עובדה מדעית.
אפילו המוח שלהם עובד בצורה שונה וכל אחד מצטיין יותר בדברים אחרים. זאת גם עובדה מדעית. (לדוגמא הנשים טובות יותר במולטי-טאסקינג, וגברים מצטיינים יותר בלהתרכז במשימה אחת)
למרות שבני האדם הם בעלי חיים הכי מתקדמים בכדור הארץ, אסור לשכוח שהם בכל זאת בעלי חיים.
מה לעשות, הטבע עשה את היונקים ככה, שאצל כולם הנקבות הן אלה שמטפלות בצאצאים.
וזה לא סתם. יש לזה הרבה סיבות מאוד הגיוניות, אתן כמה דוגמאות:
א) לזכרים אין חלב, רק הנקבה יכולה להניק. מה לעשות? :D
ב) לזכרים יש הורמונים זכריים, שגורמים להם להיות אגרסיביים. במקור האגרסיביות הזאת ניתנה לזכרים כדי לעזור להם לשרוד: להיות טובים יותר בצייד, בהגנה מול תוקפים וכו', אבל היא גם מסכנת את צאצאיהם החלשים. בגלל האגרסיביות שנגרמת מההורמונים, הזכרים עלולים לפגוע בצאצאים (אצל מינים רבים, לא אצל כולם). לדוגמא, אצל הקופים (שהם קרובי המשפחה של האדם), הזכר יכול להרוג את הגור, כדי שהנקבה שוב תחזור להיות מיוחמת, והוא יוכל לקיים יחסי מין... לעומת זאת הנקבה היא פחות אגרסיבית והאינסטינקטים גורמים לנקבה לשמור ולהגן על הצאצאים מכל רע.
ג) הזכרים הם חזקים יותר, מה שבאופן הגיוני מאפשר להם להצטיין יותר בצייד - הספקת האוכל למשפחה.

אז נכון, אנחנו הרבה יותר מתקדמים מכל החיות. גם העולם שלנו היום הוא הרבה יותר מתקדם מפעם. הנשים לא חייבות להניק את התינוקות, יש תחליפי חלב אם. גם הגברים בחברה שלנו לא יוצאים היום להילחם באריות, ובהרבה מאוד מקרים עובדים במשרד, בעבודה שגם האישה יכולה לעשות לא פחות טוב, ואולי אפילו טוב יותר. הכול נכון. אבל, ובכל זאת יש אבל, את לא יכולה לבטל מיליוני שנה של אבולוציה, שבמהלכם הנשים חידדו את ההצטיינות שלהן בגידול ילדים, ואילו הגברים את ההצטיינות בלפרנס את המשפחה ולהגן עליה.

לא יודע מה מרתיח אותך בזה...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 22:07

אה אז זה שהגברים חזקים יותר ויותר טובים בציד עוזר להם בהיי-טק? שטויות
אנחנו לא חיים במערות יותר

אם גבר יושב על הספה בזמן שהאישה מנקה\מבשלת זה לא קשור לאבולוציה זה בדיוק ההפך, זה קשור לחוסר התפתחות

חוץ מהדברים הפיזיים שלעולם כנראה לא תהיה אישה שתשבור את השיא של בובקה או של בולט, אין משהו שגבר יכול לעשות בסביבה משרדית שהאישה לא יכולה לעשות ואין משהו שהאישה יכולה לעשות בבית שהגבר לא יכול

וד''א, בטבע לא כל הנקבות מטפלות בצאצאים, לא חסרים זכרים שמטפלים בצאצאים
הדוגמה הכי טובה היא סוסון הים ששומר על הביצים עד שהן מוכנות בזמן שהאמא לא בסביבה אפילו
או הפינגווין שדוגר על הביצה ולא זז ממנה והאמא לא שם
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 אפריל 2013, 22:33

Holiday_Armadillo כתב:אה אז זה שהגברים חזקים יותר ויותר טובים בציד עוזר להם בהיי-טק? שטויות

אם גבר יושב על הספה בזמן שהאישה מנקה\מבשלת זה לא קשור לאבולוציה זה בדיוק ההפך, זה קשור לחוסר התפתחות

חוץ מהדברים הפיזיים שלעולם כנראה לא תהיה אישה שתשבור את השיא של בובקה או של בולט, אין משהו שגבר יכול לעשות בסביבה משרדית שהאישה לא יכולה לעשות ואין משהו שהאישה יכולה לעשות בבית שהגבר לא יכול

הדוגמה הכי טובה היא סוסון הים ששומר על הביצים עד שהן מוכנות בזמן שהאמא לא בסביבה אפילו

קודם כל, אני בעצמי ציינתי, שיש היום הרבה מאוד עבודות שמתאימות לגברים ולנשים באותה המידה, אז אני לא יודע למה את שוב חוזרת לזה. אם כי, אני רוצה להזכיר לך, שעדיין יש הרבה מאוד עבודות, שמשום מה הנשים בוחרות לא לעבוד בהן. כמה נשים פגשת במקצועות הבאים: אינסטלטור? חשמלאי? מכונאי? טכנאי מזגנים? טכנאי מכונות כביסה? מתקין דודי שמש? עובד בניין (על כל המקצועות השונים שיש שם)? רתח? מפעיל טרקטור? מפעיל מנוף? ימאי? סנדלר? וכו'. לא הכול זה עבודה משרדית.

דיברתי על היונקים. כשתטילי ביצה נדבר על הפינגווינים, טוב ? :)

לגבי האישה שעושה את כל עבודות הבית בזמן שהגבר יושב על הספה, אני מצטער להגיד, אבל ברוב המשפחות זה מזמן לא ככה. כמו שהחברה שלנו השתנתה, ככה גם היחסים בתוך המשפחה וחלוקת העבודה. אז נכון, גם היום לא הרבה גברים עושים ספונג'ה. אבל הרבה מאוד גברים כן מתחלקים עם הנשים ברוב עבודות הבית. הגברים מבשלים, שותפים את הכלים, עושים כביסה, מאכילים את הילדים וכו'. המצב שאת מתארת הוא בדרך כלל בדור המבוגר של אנשים שאחרי גיל 50 ו 60. אצל הצעירים הרוב מתחלקים בעבודות הבית גם אם בחלק מהמקרים זה עדיין לא באופן שווה.

ועוד דבר. גידול ילדים זה הדבר הכי נפלא שיש לבן אדם לחוות. אז אני מצטער מאוד בשבילך, שאת לא מעוניינת לעסוק בזה. לא יודע מה יש לך נגד זה. אולי את סובלת מדיסוננס הורמונאלי או שסתם האינסטינקט האימהי מאחר להתעורר אצלך. מי יודע? בכל מקרה אני מאחל לך, שזה יעבור אצלך במהירות האפשרית ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 22:40

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אה אז זה שהגברים חזקים יותר ויותר טובים בציד עוזר להם בהיי-טק? שטויות

קודם כל, אני בעצמי ציינתי, שיש היום הרבה מאוד עבודות שמתאימות לגברים ולנשים באותה המידה, אז אני לא יודע למה את שוב חוזרת לזה. אם כי, אני רוצה להזכיר לך, שעדיין יש הרבה מאוד עבודות, שמשום מה הנשים בוחרות לא לעבוד בהן. כמה נשים פגשת במקצועות הבאים: אינסטלטור? חשמלאי? מכונאי? טכנאי מזגנים? טכנאי מכונות כביסה? מתקין דודי שמש? עובד בניין (על כל המקצועות השונים שיש שם)? רתח? מפעיל טרקטור? מפעיל מנוף? ימאי? סנדלר? וכו'. לא הכול זה עבודה משרדית.

לגבי האישה שעושה את כל עבודות הבית בזמן שהגבר יושב על הספה, אני מצטער להגיד, אבל ברוב המשפחות זה מזמן לא ככה. כמו שהחברה שלנו השתנתה, ככה גם היחסים בתוך המשפחה וחלוקת העבודה. אז נכון, גם היום לא הרבה גברים עושים ספונג'ה. אבל הרבה מאוד גברים כן מתחלקים עם הנשים ברוב עבודות הבית. הגברים מבשלים, שותפים את הכלים, עושים כביסה, מאכילים את הילדים וכו'. המצב שאת מתארת הוא בדרך כלל בדור המבוגר של אנשים שאחרי גיל 50 ו 60. אצל הצעירים הרוב מתחלקים בעבודות הבית גם אם בחלק מהמקרים זה עדיין לא באופן שווה.

ועוד דבר. גידול ילדים זה הדבר הכי נפלא שיש לבן אדם לחוות. אז אני מצטער מאוד בשבילך, שאת לא מעוניינת לעסוק בזה. לא יודע מה יש לך נגד זה. אולי את סובלת מדיסוננס הורמונאלי או שסתם האינסטינקט האימהי מאחר להתעורר אצלך. מי יודע? בכל מקרה אני מאחל לך, שזה יעבור אצלך במהירות האפשרית ;)

נו באמת, זה לא קשור ליונקים כי אנחנו מדברים על בעלי חיים כשהאמא יולדת אז היא גם יותר קשורה לילדים
הבאתי דוגמאות, בין אם זה יונק או לא, שזה לא נכון

אולי יותר גברים עוזרים בבית אבל זה לא עניין של דורות רק זה גם עניין של תרבות ובין אם נרצה להודות בזה או לא, מהיום שאנחנו נולדים אנחנו רואים את האמא מבשלת ומנקה בין אם זה בבית ובין אם זה בטלוויזיה שזה פשוט מושרש לנו שהאבא עובד והאמא מנקה

איך אתה יודע אם יש לי רצון לגדל ילדים או לא? כי לא על זה דיברתי ובין אם מישהי רוצה ילדים או לא זה לא אומר שמשהו לא בסדר אצלה
דיברתי על חלוקת העבודות בבית ועל זה שאין מה להכניס את האבולוציה לעניין כי אם האבא לא עושה כביסה אין לזה שום קשר לתקופה שבני האדם ישנו במערות, יש לזה קשר לזה שהוא חושב שזה תפקיד האישה

ד''א, דווקא כשהתקלקל לנו המקרר הגיעה לנו בחורה לתקן אותו ולא בחור
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 אפריל 2013, 23:05

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:

נו באמת, זה לא קשור ליונקים כי אנחנו מדברים על בעלי חיים כשהאמא יולדת אז היא גם יותר קשורה לילדים

אולי יותר גברים עוזרים בבית אבל זה לא עניין של דורות רק זה גם עניין של תרבות ובין אם נרצה להודות בזה או לא, מהיום שאנחנו נולדים אנחנו רואים את האמא מבשלת ומנקה בין אם זה בבית ובין אם זה בטלוויזיה שזה פשוט מושרש לנו שהאבא עובד והאמא מנקה

איך אתה יודע אם יש לי רצון לגדל ילדים או לא? כי לא על זה דיברתי ובין אם מישהי רוצה ילדים או לא זה לא אומר שמשהו לא בסדר אצלה
דיברתי על חלוקת העבודות בבית ועל זה שאין מה להכניס את האבולוציה לעניין כי אם האבא לא עושה כביסה אין לזה שום קשר לתקופה שבני האדם ישנו במערות, יש לזה קשר לזה שהוא חושב שזה תפקיד האישה

נתחיל בזה, שאני זה שהתחיל לדבר על הטבע ועל האבולוציה, ואני כן דיברתי על היונקים, כי מה לעשות, בני האדם הם יונקים.
חוץ מזה, הדוגמא שלך עם הפינגווינים היא לא נכונה. אצל הפינגווינים הזכר והנקבה מתחלפים בשמירה על הביצה (גם אם החלוקה היא לא שווה). אם כבר אצל היענים הזכר הוא זה ששומר באופן בלעדי (אפשר לראות סרטון נפלא על כך, אותו הבאתי באחד האשכולות פה בפורום). עדיין הדוגמא הזאת היא לטובתי ולא לטובתך! הזכר לא צריך להניק את הביצה, רק לשמור עליה. הוא גדול וחזק יותר מהנקבה, אז ברור שהוא יצטיין יותר בלשמור על הביצה מכל סוגי הטורפים שרוצים לאכול אותה.

אני מסכים איתך, שזה גם עניין של תרבויות שונות. זה גם עניין של השכלה בהרבה מקרים. אבל בכל מקרה, המצב בחלוקת עבודות הבית הוא שונה היום באופן חד מאוד ממה שהיה לפני חמישים שנה.

טכנאית המזגנים שהגיע אליך היא יוצאת מן הכלל שרק מוכיחה את הכלל. יש גם גברים שמשמשים כ"עקרת בית" כשהאישה היא דווקא זו שמפתחת קריירה. זה קורה, אבל המקרים הם כל כך מעטים שאפשר לא להתייחס אליהם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 23:13

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:

נתחיל בזה, שאני זה שהתחיל לדבר על הטבע ועל האבולוציה, ואני כן דיברתי על היונקים, כי מה לעשות, בני האדם הם יונקים.
חוץ מזה, הדוגמא שלך עם הפינגווינים היא לא נכונה. אצל הפינגווינים הזכר והנקבה מתחלפים בשמירה על הביצה (גם אם החלוקה היא לא שווה). אם כבר אצל היענים הזכר הוא זה ששומר באופן בלעדי (אפשר לראות סרטון נפלא על כך, אותו הבאתי באחד האשכולות פה בפורום). עדיין הדוגמא הזאת היא לטובתי ולא לטובתך! הזכר לא צריך להניק את הביצה, רק לשמור עליה. הוא גדול וחזק יותר מהנקבה, אז ברור שהוא יצטיין יותר בלשמור על הביצה מכל סוגי הטורפים שרוצים לאכול אותה.

אני מסכים איתך, שזה גם עניין של תרבויות שונות. זה גם עניין של השכלה בהרבה מקרים. אבל בכל מקרה, המצב בחלוקת עבודות הבית הוא שונה היום באופן חד מאוד ממה שהיה לפני חמישים שנה.

טכנאית המזגנים שהגיע אליך היא יוצאת מן הכלל שרק מוכיחה את הכלל. יש גם גברים שמשמשים כ"עקרת בית" כשהאישה היא דווקא זו שמפתחת קריירה. זה קורה, אבל המקרים הם כל כך מעטים שאפשר לא להתייחס אליהם.

יונקים? אוקיי
קוף המרמוסט שומר על הצאצאים מהרגע שהם נולדים
זאב שומר על הצאצאים והוא המגדל העיקרי שלהם
הנה, אין ביצים חוץ מעל הזכרים

זה שהמצב בחלוקת עבודות הבית שונה אני מסכימה עד לרמה מסויימת אבל כמו שאמרת, יש גם גברים מעטים שמשמשים כ''עקרת בית'' אבל זה לא כאילו אפשר להגיד שזה הרוב
ואני בספק אם לעשות ספונג'ה זה חלק מהאבולוציה של האישה כי זה לא, זה חלק מהשוביניזם שמושרש בנו כחברה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 אפריל 2013, 23:32

לא יודע לגבי הקוף מורמוסט (לא מכיר סוג כזה), אז לכן לא ארחיב עליו (אם כי עדיין קשה לי לתאר איך בדיוק הוא מניק את הגור :grin ).

לגבי הזאב מה שאת אומרת זה פשוט לא נכון. הנקבה נשארת עם הגורים את רוב הזמן בתקופת ההנקה. וכשהגורים כבר מתחילים לאכול גם בשר, אז בני הזוג מתחלפים ביניהם בשמירה על הגורים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 07 אפריל 2013, 23:38

כרמל,
את לא יכולה לקחת את הדוגמא הפרטית שלך (או כמה דוגמאות פרטיות) ולהסיק מהן על המציאות כולה.
נכון, יש בתים שזה ככה, יש בתים שהחלוקה היא שווה ויש בתים שהגברים עושים יותר.

אנחנו כבר מזמן לא בתקופה שבה הנשים היו משועבדות לבית, ואני באופן אישי לא הולך ללמד את הבת שלי אחרת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2013, 23:43

felix_r כתב:לא יודע לגבי הקוף מורמוסט (לא מכיר סוג כזה), אז לכן לא ארחיב עליו (אם כי עדיין קשה לי לתאר איך בדיוק הוא מניק את הגור :grin ).

לגבי הזאב מה שאת אומרת זה פשוט לא נכון. הנקבה נשארת עם הגורים את רוב הזמן בתקופת ההנקה. וכשהגורים כבר מתחילים לאכול גם בשר, אז בני הזוג מתחלפים ביניהם בשמירה על הגורים.

זה שגורים חייבים לינוק לא אומר שלאבא אין אחריות כלפי הילדים שלו או הבית שלו(וכן, עברתי לבני אדם)

jol9 כתב:כרמל,
את לא יכולה לקחת את הדוגמא הפרטית שלך (או כמה דוגמאות פרטיות) ולהסיק מהן על המציאות כולה.

אנחנו כבר מזמן לא בתקופה שבה הנשים היו משועבדות לבית, ואני באופן אישי לא הולך ללמד את הבת שלי אחרת.

אבל גם אתה לא יכול לקחת את דוגמא הפרטית שלך ולהסיק מהן על המציאות כולה
אתה רוצה להגיד לי שאם עכשיו אני אגיד לך ''תן לי את הדבר הראשון שעולה לך בראש! בבית ממוצע מי מבשל? מי מנקה?'' אתה לא תגיד לי ''האמא''? אין מה להתבייש בזה שזאת התשובה כי זאת המציאות שלנו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 אפריל 2013, 00:12

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:לא יודע לגבי הקוף מורמוסט (לא מכיר סוג כזה), אז לכן לא ארחיב עליו (אם כי עדיין קשה לי לתאר איך בדיוק הוא מניק את הגור :grin ).

זה שגורים חייבים לינוק לא אומר שלאבא אין אחריות כלפי הילדים שלו או הבית שלו(וכן, עברתי לבני אדם)

אתה רוצה להגיד לי שאם עכשיו אני אגיד לך ''תן לי את הדבר הראשון שעולה לך בראש! בבית ממוצע מי מבשל? מי מנקה?'' אתה לא תגיד לי ''האמא''? אין מה להתבייש בזה שזאת התשובה כי זאת המציאות שלנו

לא יודע...
אם ניקח את האנשים ברמה הגבוהה יותר, אני מאמין שזה כבר לא כמו שאת אומרת.
זה עניין של זמן עד שזה יחלחל לשאר חלקי החברה.
ברור שבחברות סגורות כמו של הערבים והחרדים זה לא ישתנה בקרוב, אבל זה כם לא הדיון שלנו, וזה פחות מעניין.

לדעתי את מנסה בכוח לזעוק את זעקת המקופח, אבל בפועל המצב הוא ממש לא כמו שהוא היה, והוא כל הזמן הולך בכיוון הנכון לעבר שוויון מוחלט בין המינים,
לפחות בתוך החברה המשכילה והרלוונטית לדיון שלנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 אפריל 2013, 00:16

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

לא יודע...
אם ניקח את האנשים ברמה הגבוהה יותר, אני מאמין שזה כבר לא כמו שאת אומרת.
זה עניין של זמן עד שזה יחלחל לשאר חלקי החברה.
ברור שבחברות סגורות כמו של הערבים והחרדים זה לא ישתנה בקרוב, אבל זה כם לא הדיון שלנו, וזה פחות מעניין.

לדעתי את מנסה בכוח לזעוק את זעקת המקופח, אבל בפועל המצב הוא ממש לא כמו שהוא היה, והוא כל הזמן הולך בכיוון הנכון לעבר שוויון מוחלט בין המינים,
לפחות בתוך החברה המשכילה והרלוונטית לדיון שלנו.

אני לא מנסה לזעוק שום זעקה ואני לא מרגישה מקופחת אני מציינת עובדה - כרגע העולם הוא מאוד גברי וגם אם יש הליכה בכיוון הנכון, עדיין יש מאפיינים גבריים שמנסים להוריד את הנשים למעמד של בובת מין (פרסומות לבירה עם נשים בביקיני) או לטעון שנשים לא טובות כמו הגברים (טיעוני ה''מחזור החודשי'' כשהילארי רצה לנשיאות) או שזה פשוט ברור שנשים חייבות להיות המטפלות הראשיות בבית (רוב הסדרות בטלוויזיה מראות את האמא כמבשלת\מנקה וכו' וכו')

אני אומרת לך בכנות מוחלטת שבמקום העבודה הקודם שלי התחננתי לעשות דברים והבוס שלי אמר לי ''מה פתאום?! השתגעת!? יש פה את הגברים, את תהיי בתוך החנות ותשרתי אנשים''..וזה ציטוט מדוייק, מילה במילה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 אפריל 2013, 09:20

אבל שוב את הולכת לדוגמאות פרטיות שלאו דווקא מייצגות את הכלל.

כמו שפליקס אמר, ישנה הפרדה גם ברמת המקצועות, אבל זה לא נובע משוביניזם או מדברים אפלים אחרים, אלא מכל מגוון הסיבות שפליקס ציין בפוסט שלו.

נניח את הולכת עכשיו לאוניברסיטת בן גוריון (או כל אחת אחרת). כמה בנות תמצאי בפקולטה למדעי ההתנהגות? וכמה בפקולטה להנדסת חשמל?
האם יש איזה מישהו עליון שמחייב את הבנות ללכת ללימודי הפסיכולוגיה ע"פ לימודי הנדסת החשמל? כנראה שלא ממש. אלה הם דברים שיותר קשורים
להתפתחות האבולוציונית ולאופי החשיבה של הנשים מול הגברים.

אני חושב שכרגע העולם הוא הרבה פחות גברי ממה שהוא היה. נכון שזה עדיין לא במקום בו היינו רוצים שזה יהיה, אבל ההתקדמות היתה גדולה ומשמעותית,
וצריך לברך על כך.

זה שסקס מוכר זה משהו אחר. אני חושב שבדיוק כמו שמצלמים בחורות יפות בביקיני בפרסומות, כך גם מצלמים כוסונים בפרסומות המיועדות לנשים.
למשל, כשהייתי בדר' קוריאה, שם על הלוחות ובפרסומות בטלויזיה לרוב מצלמים בחורים צעירים, לא יודע למה, אבל זה מה ששמתי לב אליו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אפריל 2013, 09:44

jol9 כתב:אבל שוב את הולכת לדוגמאות פרטיות שלאו דווקא מייצגות את הכלל.

כמו שפליקס אמר, ישנה הפרדה גם ברמת המקצועות, אבל זה לא נובע משוביניזם או מדברים אפלים אחרים, אלא מכל מגוון הסיבות שפליקס ציין בפוסט שלו.

נניח את הולכת עכשיו לאוניברסיטת בן גוריון (או כל אחת אחרת). כמה בנות תמצאי בפקולטה למדעי ההתנהגות? וכמה בפקולטה להנדסת חשמל?
האם יש איזה מישהו עליון שמחייב את הבנות ללכת ללימודי הפסיכולוגיה ע"פ לימודי הנדסת החשמל? כנראה שלא ממש. אלה הם דברים שיותר קשורים

אני חושב שכרגע העולם הוא הרבה פחות גברי ממה שהוא היה. נכון שזה עדיין לא במקום בו היינו רוצים שזה יהיה, אבל ההתקדמות היתה גדולה ומשמעותית,
וצריך לברך על כך.

זה שסקס מוכר זה משהו אחר. אני חושב שבדיוק כמו שמצלמים בחורות יפות בביקיני בפרסומות, כך גם מצלמים כוסונים בפרסומות המיועדות לנשים.
למשל, כשהייתי בדר' קוריאה, שם על הלוחות ובפרסומות בטלויזיה לרוב מצלמים בחורים צעירים, לא יודע למה, אבל זה מה ששמתי לב אליו.

אז זהו, ממש לא.
יש מדענים שחוקרים את זה מהזווית הגנטית, יש פסיכולוגיים שחוקרים את זה מהזווית ההתנהגותית ויש אנתרופולוגים שחוקרים את זה מהזווית התרבותית, והם עוד לא הגיעו למסקנה שהצגת פה. אתה באמת מאמין שמבחינה אבולוציונית גברים נמשכים לעבודה הנדסית, ונשים לחינוך? לדעתי זה יותר קשור בעובדה שעד לפני 30-40 שנה בערך, כשאישה הייתה אומרת שהיא רוצה להיות מהנדסת היא הייתה מקבלת נחירת גיחוך במקרה הטוב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 אפריל 2013, 11:29

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אבל שוב את הולכת לדוגמאות פרטיות שלאו דווקא מייצגות את הכלל.

וצריך לברך על כך.

אז זהו, ממש לא.
יש מדענים שחוקרים את זה מהזווית הגנטית, יש פסיכולוגיים שחוקרים את זה מהזווית ההתנהגותית ויש אנתרופולוגים שחוקרים את זה מהזווית התרבותית, והם עוד לא הגיעו למסקנה שהצגת פה. אתה באמת מאמין שמבחינה אבולוציונית גברים נמשכים לעבודה הנדסית, ונשים לחינוך? לדעתי זה יותר קשור בעובדה שעד לפני 30-40 שנה בערך, כשאישה הייתה אומרת שהיא רוצה להיות מהנדסת היא הייתה מקבלת נחירת גיחוך במקרה הטוב.

יכול להיות שהייתי מעט נמהר עם המסקנה, אבל עזוב רגע מה היה לפני 30 שנה.
היום אף אחד לא ירים גבה כשתבוא אליו לראיון עבודה מתכנתת - יש המון כאלה. מצד שני, לתפקידים השונים של הנדסת חשמל הקלאסית (ואני לא מדבר על הנדסת מכונות
או הנדסת בניין, שם מספר הנשים הוא בכלל מזערי) יש הרבה פחות מועמדות.
לכן, אין כאן שום עניין של שכל או יכולות, אלא עניין והתאמה וגם אופי החשיבה.

הבנות היום אינן מושפעות ממה שעבר על הסבתות והאמהות שלהן, ויכולות לבחור כל מה שהן רוצות לעסוק בו, החל מלהיות טייסות ועד לנהגות אוטובוסים.
אבל זה שעדיין לא הרבה בנות הולכות לתחומים האלה, מראה לדעתי את ההעדפות החופשיות לחלוטין שלהן, שתואמות את תחומי העניין ואופי המחשבה שלהן, שמה לעשות
שונה מזה של הגברים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים