roy1000 כתב:jol9 כתב:יכול להיות שאתה צודק. השאלה היא האם אלה הפרמטרים שראש ממשלה צריך להישפט כל פיהם.
אני אגיד את זה אחרת - זה לא שביבי הבטיח את הרכבת הקלה במערכת הבחירות ולא ביצע. הוא גם לא הבטיח רפורמות בצבא.
אני חושב שפשוט קצת מוגזם לצפות שישראל תהיה כמו נורבגיה, כי זה לא יקרה. הפרוייקטים הגדולים והיקרים נדחים ומתבטלים לרוב בגלל סבבי אלימות חוזרים ונשנים,
ובשביל שעלותם של אותם הסבבים, לא תצא ישירות מהכיס שלנו.
ראש ממשלה נשפט לפי הדברים שקודמו בקדנציה שלו. איזה דברים קודמו בעשור האחרון כביבי נמצא בשלטון? אז היה את רפורמת הסלולר. חוץ מזה מה עוד? הרכבת המהירה לירושלים זה פרוייקט שהתחיל לפניו. כלום. שום רפורמה חוקית/אזרחית, שום פרוייקט תשתית גדול, שום דבר מדיני/בטחוני שום רפורמה בצבא. סטטוס קוו מוחלט בכל התחומים.
כשביבי יעזוב את משרד ראש הממשלה (בעוד 5-20 שנה), מה הוא ישאיר אחריו? בדיוק אותה מדינה כמו שקיבל. כאילו שמו הכל על טייס אוטומטי.
אבל ביבי לא נמצא עשור בראשות הממשלה. הקדנציה הראשונה שלו היתה קדנציית - בין הפיגועים, וזה לא ממש היה זמן לבנות משהו גדול ומשמעותי.
בשנים האחרונות אני בהחלט מסכים שאין דברים גדולים מדי שהוא מקדם.
בכל זאת אפשר לציין דברים כמו שוויון בנטל שעלה לכותרות ומנסים לקדם שם כל מיני דברים, ברית הזוגיות, כמה עניינים כלכליים שכבר פירטתי וכו'.
בנוסף יש את עניין הקמת הנמל הפרטי באשדוד, יכול להיות דבר גדול אם יצליח.
יש כמובן דברים שקודמו בחינוך, כך שתלוש של עובד/ת הוראה נראה היום הרבה יותר סביר ומכובד (זה ממקור ראשון).
נחכה ונראה מה עוד יקרה. הדבר המעניין יהיה אם ביבי ייבחר גם לקדנציה הבאה (אם יתמודד בכלל), ואולי אז הוא כבר ירגיש משוחרר מהכל ויעשה דברים גדולים יותר.