כאן מדברים על הכל
08 נובמבר 2014, 12:10
roy1000 כתב:jol9 כתב:יכול להיות שאתה צודק. השאלה היא האם אלה הפרמטרים שראש ממשלה צריך להישפט כל פיהם.
אני אגיד את זה אחרת - זה לא שביבי הבטיח את הרכבת הקלה במערכת הבחירות ולא ביצע. הוא גם לא הבטיח רפורמות בצבא.
אני חושב שפשוט קצת מוגזם לצפות שישראל תהיה כמו נורבגיה, כי זה לא יקרה. הפרוייקטים הגדולים והיקרים נדחים ומתבטלים לרוב בגלל סבבי אלימות חוזרים ונשנים,
ובשביל שעלותם של אותם הסבבים, לא תצא ישירות מהכיס שלנו.
ראש ממשלה נשפט לפי הדברים שקודמו בקדנציה שלו. איזה דברים קודמו בעשור האחרון כביבי נמצא בשלטון? אז היה את רפורמת הסלולר. חוץ מזה מה עוד? הרכבת המהירה לירושלים זה פרוייקט שהתחיל לפניו. כלום. שום רפורמה חוקית/אזרחית, שום פרוייקט תשתית גדול, שום דבר מדיני/בטחוני שום רפורמה בצבא. סטטוס קוו מוחלט בכל התחומים.
כשביבי יעזוב את משרד ראש הממשלה (בעוד 5-20 שנה), מה הוא ישאיר אחריו? בדיוק אותה מדינה כמו שקיבל. כאילו שמו הכל על טייס אוטומטי.
אבל ביבי לא נמצא עשור בראשות הממשלה. הקדנציה הראשונה שלו היתה קדנציית - בין הפיגועים, וזה לא ממש היה זמן לבנות משהו גדול ומשמעותי.
בשנים האחרונות אני בהחלט מסכים שאין דברים גדולים מדי שהוא מקדם.
בכל זאת אפשר לציין דברים כמו שוויון בנטל שעלה לכותרות ומנסים לקדם שם כל מיני דברים, ברית הזוגיות, כמה עניינים כלכליים שכבר פירטתי וכו'.
בנוסף יש את עניין הקמת הנמל הפרטי באשדוד, יכול להיות דבר גדול אם יצליח.
יש כמובן דברים שקודמו בחינוך, כך שתלוש של עובד/ת הוראה נראה היום הרבה יותר סביר ומכובד (זה ממקור ראשון).
נחכה ונראה מה עוד יקרה. הדבר המעניין יהיה אם ביבי ייבחר גם לקדנציה הבאה (אם יתמודד בכלל), ואולי אז הוא כבר ירגיש משוחרר מהכל ויעשה דברים גדולים יותר.
08 נובמבר 2014, 13:17
שיוויון בנטל זה בכלל אג'נדה של יאיר לפיד שלא מעניינת את ביבי (להיפך). זה נכפה עליו. גם ברית הזוגיות זה משהו שממש לא מעניין אותו.
מה שאכן מעניין את ביבי זה לשבור ועדי עובדים (נמלים וחברת החשמל). למרות כל הכותרות הפומפוזיות, להפרטה של חברת החשמל והנמלים תהיה תרומה מאוד שולית למשק. אחד הסודות הפחות ידועים זה שחברת החשמל והנמלים הם ארגונים די יעילים ביחס לסטנדרטים בינלאומיים. אז כן, בשני המקומות האלו משלמים יותר מדי לעובדים ובחברת החשמל יש כמה אלפי עובדים מיותרים, אבל בהפרטה מה שתקבל זה פחות עובדים בשכר נמוך יותר, יעילות דומה או פחותה, מחירים גבוהים יותר ורווחים עצומים לאיזה טייקון שיקנה את הסיפור הזה בנזיד עדשים. את הבעיות של חברת החשמל והנמלים אפשר היה לפתור בדרכים אחרות וזולות יותר. בינינו, אני מעדיף מצב שבו העובדים מרוויחים יותר ממה שהם שווים, מאשר שיבוא איזה טייקון, יחתוך את שכר העובדים בחצי יגרוף מליארדים לכיס. אין דבר גרוע יותר ממונופולים/אוליגופולים פרטיים. כבר ראינו את זה בשוק הסלולר ואנחנו רואים את זה בהוט/בזק עכשיו. אם יפריטו את הנמלים/חברת החשמל נקבל מהגופים האלה בדיוק את אותו שירות שאנחנו מקבלים מהוט.
בתחומים הבוערים ביבי לא עשה כלום - תחבורה, מדיני, בטחוני, דיור - הכל נשאר אותו דבר וימשיך להיות אותו הדבר גם אם ביבי יהיה עוד 50 שנה בשלטון. ככה זה כשכל המטרה שלך זה לשרוד - אתה לא לוקח שום סיכונים ולא עושה כלום.
10 נובמבר 2014, 13:12
אתמול כמעט רצח בטייבה של יהודי שנכנס לעיר.
אין פחד , הגיהאד מתגבר , המדינה לא יודעת להתמודד מול הטרור האיסלאמי.
ככה בטוח לא ננצח שום דבר.
10 נובמבר 2014, 13:50
עכשיו פיגוע דקירה בתל אביב. עם ההסתה של הרשות הפלסטינית, של עמודי הפייסבוק והקריקטורות של המכוניות והסכינים זה רק הולך להתרחב.
ומי בכלל צריך את הפלסטינים שיסיתו, רק אתמול נערך מצעד חברי הכנסת לנחם את משפחתו של המחבל שתקף ניידת בסכין ונורה למוות. יש לנו ממשלה שלא מתפקדת, משטרה וצבא עם ידיים כבולות, ונציגי ציבור ישראלים שבתוך כל ההתפרעויות וההסתה הרצחנית מוצאים לנכון לפנות לציבור הערבי ולומר ״אני מחזקת את ידיכם״ (מירב מיכאלי, אתמול).
10 נובמבר 2014, 15:13
כשפתחתי את הת'רד הזה ידעתי שיש סיכוי גדול שהוא יתמלא בפיגועים
כל כך קיוויתי שזה לא יקרה אבל המצב מוכיח שכן
10 נובמבר 2014, 15:17
ממה שנראה זה כאילו שהם מחכים לתגובה הישראלית בכדי להאשים אותנו בהסלמה.
אלא שבכ"מ זה לא נראה שלביבי יש מה להציע..זאת לא עזה שאתה נכנס ויכול לייצר שקט(גם אם הוא מדומה).
בכל הארץ האדמה בוערת...
10 נובמבר 2014, 18:05
ועכשיו בת 14 נרצחה בגוש עציון
כתוב שהיא ״נדקרה ארוכות״ בצוואר ולי זה נשמע כמו דאעש.
מתי יתעוררו פה כבר?
10 נובמבר 2014, 18:08
טוב, הגיע הזמן לחומת מגן v2
10 נובמבר 2014, 18:27
לדעתי יש שני מוקדים שצריך להתמקד בהם בכדי לחדש את ההרתעה- פעילות מאסיבית במזרח ירושלים וכן בשכם- תפגע שם ואני מאמין שהשקט ישוב!
אגב ליאב אני נורא מסכים איתך חומת מגן היה אחד המבצעים הכי יעילים של צהל...
אוף יצא לי החשק מהדרבי, כל הפיגועים האלה חלאס כבר!
10 נובמבר 2014, 18:38
הבעיה במה שאמרתי היא שבחומת מגן המטרה הייתה (בנוסף להרתעה) פירוז מנשק ומטענים, מה תעשה הפעם? תחרים סכינים, אבנים ורכבים?
אם תתקוף כדי להחזיר הרתעה סתם תעצבן אותם, הם לא מפחדים ממוות, הם במילא לוקחים בחשבון שהם ימות בפיגועים שלהם.
מצב מאוד בעייתי.
10 נובמבר 2014, 18:39
אני חושב שאפשר להחליף את ה"שקטה" בכותרת ל- "3".
זאת ללא ספק אינתיפאדה שלישית ומה שעצוב זה שהכתובת הייתה על הקיר כבר כמה חודשים ולא נעשה שום דבר.
10 נובמבר 2014, 18:42
זהו, אי אפשר להמשיך ככה יותר
חייבים פעולה עכשיו
10 נובמבר 2014, 18:43
שמואל1 כתב:אני חושב שאפשר להחליף את ה"שקטה" בכותרת ל- "3".
זאת ללא ספק אינתיפאדה שלישית ומה שעצוב זה שהכתובת הייתה על הקיר כבר כמה חודשים ולא נעשה שום דבר.
זה הכי נכון וזה הכי עצוב! אם רק היו עוצרים את הכדור שלג בראש ההר לא היינו עכשיו בתוך כל הכאוס הזה...
10 נובמבר 2014, 18:44
LIAV10 כתב:הבעיה במה שאמרתי היא שבחומת מגן המטרה הייתה (בנוסף להרתעה) פירוז מנשק ומטענים, מה תעשה הפעם? תחרים סכינים, אבנים ורכבים?
אם תתקוף כדי להחזיר הרתעה סתם תעצבן אותם, הם לא מפחדים ממוות, הם במילא לוקחים בחשבון שהם ימות בפיגועים שלהם.
מצב מאוד בעייתי.
זה הזוי כמה הם צמאים להרג שהם משתמשים בכל אמצעי אפשרי למטרה הזאת
מצידי שיגדרו את כולם ויגבילו עליהם בצורה משמעותית את חופש התנועה
10 נובמבר 2014, 18:47
בדיוק באתי לכתוב את זה רוני...
המחסומים ככל הנראה יחזרו לפעולה, זאת שיטת עבודה שמתאימה לביבי -העיקר לא להיכנס למבצע-לא צריך להזכיר את ההססנות לפני הכניסה לעזה...
10 נובמבר 2014, 19:29
ראיתם את הערבי מטייבה שהציל יהודי מלינץ׳?
גבר!
10 נובמבר 2014, 19:51
פעם היה פיגוע היה שידורים מהבוקר עד 1 בלילה
היום פשוט ממשיכים בסדר היום..בושה
10 נובמבר 2014, 20:55
המחבלים מרגישים סבבה.
יש חברי כנסת שמגבים אותם ,
המדינה לא יודעת להתנהג מולם - והכל נאמר במסגרת "חופש הדיבור".
השמאל הישראלי הלך לאיבוד בכלל אם אמירות הזויות...
החוק והאכיפה בישראל חלשים מאוד ,
כל שוטר שיורה במחבל עם סכין צריך להיחקר כמו מחבל בעצמו.
העם מיואש מהממשלה , מהחוק החלש ומכל המצב.
אדון נכבד, זרקת אבנים במטרה להרוג ישראלי ? איימת עם סכין על שוטר ישראלי רק בגלל שהוא ישראלי ? הפגנת נגד קיום המדינה היהודית ?
מקומך אינו בינינו ! , ולכן :
א. שלילת אזרחות.
ב. מאסר של 20 שנה בבית הסוהר.
ג. שלילת אזרחות מיידית לכל הקרובים מדרגה ראשונה (אח , אחות , אמא , אבא)
ד. ביטול מיידי של כל הקצבאות ביטוח לאומי מהמדינה לכל המשפחה.
ה. העברה לשטחי הרשות הפלשתינית.
ו. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.
לא נפעל , לא נדע להגן על עצמנו ? הגיהאד העולמי יחסל אותנו.
10 נובמבר 2014, 21:14
michael כתב:אדון נכבד, זרקת אבנים במטרה להרוג ישראלי ? איימת עם סכין על שוטר ישראלי רק בגלל שהוא ישראלי ? הפגנת נגד קיום המדינה היהודית ?
מקומך אינו בינינו ! , ולכן :
א. שלילת אזרחות.
ב. מאסר של 20 שנה בבית הסוהר.
ג. שלילת אזרחות מיידית לכל הקרובים מדרגה ראשונה (אח , אחות , אמא , אבא)
ד. ביטול מיידי של כל הקצבאות ביטוח לאומי מהמדינה לכל המשפחה.
ה. העברה לשטחי הרשות הפלשתינית.
ו. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.
קודם כל מדובר בשב"חים דבר שני להכנס לכלא ל20 שנה? אני די סגור שזה לא כל כך יאיים עליהם הרי ישחררו אותם בעסקה הקרובה..
צריך להתחיל עם עוצרים על המקומות מהם הם באים. ואתמול כבר היה צריך להחזיר את המחסומים שהממשלה החליטה ברוב טובה להסיר כמחוות לאבו מאזן.
מסתבר גם שיש הרבה חורים בגדר ההפרדה צריך גם לסגור אותם.
עונשם של כאלו לאחר מעשה הוא פחות חשוב צריך לעצור את זה לפני שזה יוצא. עוצר יביא גם ללחץ די עוצמתי עליהם וכן אמור להוריד משמעותית את כמות השבחים..
10 נובמבר 2014, 21:24
אתה מוזמן להוסיף לרשימה עוד סנקציות, עוצר , מחסומים , וכל מה שיש.
העיקר - לפעול.
המצב הנוכחי לא הגיוני ולא מתקבל על הדעת.