14 פברואר 2016, 02:23
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:my man כתב:אני אומר לכם- אין מצב שהוא בן 21....בדוק שב"כניכ!
יש בני 21 שעובדים בשב"כ![]()
(שים לב לבדיחת משת"פים שהכנסתי פה, תעריך את זה!)
ולא כל בני ה21 סתומים. 99% מהם מוציאים שם רע לשאר
פייר? צחקתי
14 פברואר 2016, 13:16
yanay21 כתב:בתכל'ס, טראמפ פרו ישראלי, אבל יש לו יציאות כל כך סתומות, שזה יזיק לנו. כי "ספר לי מי החברים שלך, ואומר לך מי אתה".
14 פברואר 2016, 13:25
MTA2311 כתב:בהרבה מאוד מובנים סין כבר היום אחת משתי המעצמות הגדולות, ואני לא חושב שזה בהכרח שלילי. אם כבר, אז זה רק גורם לארצות הברית להגדיל את התמיכה הכלכלית בנו, כדי לשמר אחיזה במזרח התיכון. אני חושב שזה פחות משמעותי לדיון אבל.
ארצות הברית בתקופת אובאמה הורידה הילוך בכל מה שקשור ליחסי חוץ, והמזרח התיכון התפרק לה מול העיניים. מועמד רפובליקני חזק, שידע לשחק על זה כמו שצריך, יוכל למנף את זה בקלות. מה גם שחלק לא מבוטל מהאוכלוסייה שם עדיין מרגיש מחוייבות מוסרית(בהיעדר מינוח מתאים יותר) שמונעת מתחושת עליונות,
להתערב בענייני העולם. אני חושב שלא משנה מה תהיה תוצאת הבחירות, נראה ארצות הברית יותר מעורבת במה שקורה מחוץ לגבולות שלה.
14 פברואר 2016, 20:03
14 פברואר 2016, 20:11
yanay21 כתב:איפה הוא רמז את זה, והאם זו רמיזה של ממש? כי אין לו שום אינטרס לצאת נגד ישראל, הוא מנסה לפנות לקהלים כמה שיותר רחבים, ובכלל, כמה נאומים שלו מול הקהילה היהודית היו ההתחנפות הסטנדרטית. וכל נשיא ניסה ללחוץ על ישראל בעניין הזה, מי יותר ומי פחות.
לא יהיה נשיא אידיאלי לישראל, כי הוא נשיא אמריקאי, והאינטרס שלו הוא בקשר עם ישראל, אבל אין לו שום יתרון בהתנחלויות עצמן. אף נשיא לא יסוג מהמדיניות שהקו הירוק הוא גבול מדיני, כי אין לו שום סיבה לזה, העניין הזה הוא אמונה ישראלית בלבד. וישראל בעצמה לא לוחצת שיעבירו את השגרירות, היא יודעת שזה מס שפתיים, אין בזה משמעות אמיתית.
14 פברואר 2016, 20:16
roy1000 כתב:yanay21 כתב:איפה הוא רמז את זה, והאם זו רמיזה של ממש? כי אין לו שום אינטרס לצאת נגד ישראל, הוא מנסה לפנות לקהלים כמה שיותר רחבים, ובכלל, כמה נאומים שלו מול הקהילה היהודית היו ההתחנפות הסטנדרטית. וכל נשיא ניסה ללחוץ על ישראל בעניין הזה, מי יותר ומי פחות.
לא יהיה נשיא אידיאלי לישראל, כי הוא נשיא אמריקאי, והאינטרס שלו הוא בקשר עם ישראל, אבל אין לו שום יתרון בהתנחלויות עצמן. אף נשיא לא יסוג מהמדיניות שהקו הירוק הוא גבול מדיני, כי אין לו שום סיבה לזה, העניין הזה הוא אמונה ישראלית בלבד. וישראל בעצמה לא לוחצת שיעבירו את השגרירות, היא יודעת שזה מס שפתיים, אין בזה משמעות אמיתית.
הוא אמר כמה פעמים שישראל תצטרך להתפשר יותר בשביל לסגור דיל עם הפלשתינים. לדעתי הוא יהיה נשיא גרוע מאוד לישראל.
אני חושב שעם רוביו יש אופציה אמיתית לשינוי המדיניות שקו הירוק הוא קו מדיני - גם בנושא הגולן וגם בנושא ירושלים וגושי ההתנחלויות. ברגע שארה"ב תסתה מהקונצנזוס הזה, כל הסיפור יתפרק וזה יעבוד לטובת ישראל.
15 פברואר 2016, 08:29
15 פברואר 2016, 08:40
roy1000 כתב:טראמפ לא משלם מס שפתיים לאף אחד. זה לא הקטע שלו. הוא קפריזי והוא מסוכן מאוד לדעתי.
רוביו מצד שני, הוא המועמד הכי פרו ישראלי שאני אי פעם זוכר. תרשום מארקו רוביו ישראל ותראה מה הוא אומר. זה לא סתם קשקשת כללית. אלו נאומים מנומקים ברמה הכי גבוהה שיש.
לגבי שינוי המדיניות - לאו דווקא עניין של שתי מדינות או לא. יותר עניין של הקו הירוק הוא לא קו מדיני ויש מציאות בשטח שצריך להתחשב בה. עמדה כזו תשמוט באופן מיידי את הקרקע מתחת לכל מיני מדינות קקיוניות שמכירות "במדינה פלשתינית" בגבולות 67. הוא יכול לעשות גם עוד דברים כמו לפרק את אונר"א (משהו שהיה צריך לעשות מזמן) ולהוריד את עניין ה"פליטים" מסדר היום. בקיצור, יש המון דברים שנשיא אמריקני אוהד יכול לעשות - דברים שהיו צריכים להיעשות מזמן. לא יודע אם הוא יעשה את זה, אבל יש מה לעשות.
לגבי רמת הגולן - כרגע אין אף מדינה בעולם שמכירה בסיפוח הישראלי של הרמה. רוביו יכול לשנות את העמדה האמריקנית בקשר לזה.
15 פברואר 2016, 09:53
15 פברואר 2016, 15:46
roy1000 כתב:אני לא מסכים איתך לגבי טראמפ - אני רואה בו איש מאוד מסוכן.
חוץ מבוש הבן לתקופה קצרה, אך נשיא אמריקאי לא הכיר בגושי ההתנחלויות (ואפילו לא בשכונות מזרח ירושלים), ואף נשיא אמריקאי אפילו לא הכיר בזה שאין "זכות" שיבה. להיפך, אובאמה הלך כמה צעדים אחורה לעומת בוש ודחף מדינות באירופה להכיר במדינה פלשתינית בגבולות 67.
17 פברואר 2016, 00:53
19 פברואר 2016, 03:31
19 פברואר 2016, 09:30
19 פברואר 2016, 10:33
MTA2311 כתב:ראיתי אתמול סקר (של NBC לדעתי) שרואים בו שהילארי מפסידה לכל רפובליקני חוץ מטראמפ, וסנדרס מנצח את כולם.
19 פברואר 2016, 14:19
22 פברואר 2016, 00:15
22 פברואר 2016, 00:16
שחף כתב:ראיתי כמה נאומים של רוביו. יכול להיות שיש שם קצת מס שפתיים לטובת הקול היהודי, אבל האיש נראה כמו פנטזיה פרועה של נשיא אמריקאי מבחינתנו. באתר שלו כתוב שהוא תומך בהעברה של השגרירות לירושלים. זה משהו שלדעתי לא דובר אף פעם לדעתי אצל אף אחד.
22 פברואר 2016, 09:13
שחף כתב:ראיתי כמה נאומים של רוביו. יכול להיות שיש שם קצת מס שפתיים לטובת הקול היהודי, אבל האיש נראה כמו פנטזיה פרועה של נשיא אמריקאי מבחינתנו. באתר שלו כתוב שהוא תומך בהעברה של השגרירות לירושלים. זה משהו שלדעתי לא דובר אף פעם לדעתי אצל אף אחד.
22 פברואר 2016, 09:46
22 פברואר 2016, 10:21
roy1000 כתב:שחף כתב:ראיתי כמה נאומים של רוביו. יכול להיות שיש שם קצת מס שפתיים לטובת הקול היהודי, אבל האיש נראה כמו פנטזיה פרועה של נשיא אמריקאי מבחינתנו. באתר שלו כתוב שהוא תומך בהעברה של השגרירות לירושלים. זה משהו שלדעתי לא דובר אף פעם לדעתי אצל אף אחד.
אני לא חושב שזה רק מס שפתיים. אני חושב שיש מצב שהוא יהיה הנשיא הכי אוהד אי פעם לישראל ושאיתו יהיה אפשר להגיע לשינוי אמיתי במצב המדיני של ישראל בעולם.