מנפלאות האסלאם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טופ 16, מחזור 12: מכבי נגד ריאל - חמישי, 20:45, ערוץ 10

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2014, 13:30

היחס של הקוראן ליהודים הוא לא אמביוולנטי. בפרקים שנכתבו מוקדם יותר, היחס ליהודים היה יחסית בסדר, כי מחמד עוד ניסה לגרום להם להתאסלם. כשהוא הבין שזה לא הולך לקרות, הוא הכריז עליהם מלחמה. מדינת ישראל היא אדמת ווקף. גם את זה למדת? יודע מה זה אומר?
מביא לי פה ציטוטים מאתר מומצא וחושב שהוא מבין גדול.

הסכסוך הוא דתי. לא פוליטי. זה שאתה מתכחש לזה ק מראה כמה מעט אתה מכיר את האסלאם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 מרץ 2014, 13:39

MTA2311 כתב:היחס של הקוראן ליהודים הוא לא אמביוולנטי. בפרקים שנכתבו מוקדם יותר, היחס ליהודים היה יחסית בסדר, כי מחמד עוד ניסה לגרום להם להתאסלם. כשהוא הבין שזה לא הולך לקרות, הוא הכריז עליהם מלחמה. מדינת ישראל היא אדמת ווקף. גם את זה למדת? יודע מה זה אומר?
מביא לי פה ציטוטים מאתר מומצא וחושב שהוא מבין גדול.

הסכסוך הוא דתי. לא פוליטי. זה שאתה מתכחש לזה ק מראה כמה מעט אתה מכיר את האסלאם.

לא יודע מי לימד אותך את האיסלאם.
היחס של הקוראן ליהודים הוא אמביוולנטי נקודה. אתה מוזמן לגשת לגוגל ולקרוא ניתוחים ופרשנויות של חוקרי מקרא שונים- כולם טוענים אותו הדבר.
הפסוק שהבאתי כציטוט הוא אחד מיני רבים.

הסכסוך הוא דתי, אבל מתבסס על דעות קדומות ופרשנויות חד צדדיות של כתבי הקודש המוסלמים.
עובדה שבמשך מאות שנים לא הייתה שום בעיה בין היהודים למוסלמים. ההפך, הם חיו יחדיו בשלום ואחווה.

במהלך המאה ה- 20 חלה עלייה בטרור האיסלאמי שנבעה מפרשנות קיצונית של הקוראן. הם לקחו את רעיון הג'יהאד והקצינו אותו. ארגוני טרור קמו וסחפו אחריהם רבים.
כמובן שזו שטות, משום שהג'יאהד נותן לגיטימציה להילחם במגרשים ומדכאים, אבל מצד שני הקוראן מחזק את הקשר בין היהדות לארץ ישראל. יש פה פרשנות מוטעת.
השנאה נובעת בעיקר בגלל הנוכחות והתרבות היהודית במזרח התיכון, שליטתה של מדינת ישראל על ירושלים הקדושה למוסלמים ובפרט על מסגד אל אקצה, וכמובן הסכסוך הישראלי פלסטיני שהיה הגורם המרכזי.
דרך אגב, אני יכול להביא לך ציטוטים מהתנ"ך ולהקצין אותם באותו האופן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2014, 13:49

אני בניגוד אליך לא צריך לגשת לגוגל, אני יכול לפתוח את הקוראן ולקרוא. מה שכבר עשיתי מאות פעמים. כמו שהסברתי, ועוד לא קלטת, היחס לא אמביוולנטי. הוא בפירוש מחמיר עם הזמן, כשמחמד מבין שהיהודים לא יהיו מוכנים להתאסלם ולא יהיו מוכנים לקבל את מרות האסלאם(מסים, והשפלות שונות).

הסכוך הוא דתי נקודה. הוא מתבסס על הפרשנות הרווחת של הקוראן בכל העולם המוסלמי. החריגים הם אלה שמפרשים אותו בצורה אחרת מהקיצוניים שאנחנו מכירים. יש מעט מאוד פלגים באסלאם שחיים לפי דרך "הג'האד הגדול" ולא לפי הג'האד הקטן". המוסלמים והיהודים חיו בשלום במדינות ערב כל עוד היהודים היו מוכנים לקבל את מרות האסלאם בצורה מוחלטת. תקרא על זה קצת ותחזור אליי. הם היו צריכים לספוג שם השפלות שאתה לא מתאר לעצמך אפילו.

הקוראן לא מחזק את הקשר בין היהודים לארץ ישראל. הציטוט המסכן שהבאת מהאתר המסכן הוא מדגם לא מייצג של הקוראן. אותנו לא צריך לעניין שניתן לפרש את הקוראן גם בצוה אחרת. מה שמעניין זה איך הם מפרשים אותו בפועל. שים לב שאפילו עבאס(שהוא אדם מתון לכל הדעות) לא מוכן להכיר במדינה יהודית. למה נראה לך שזה קורה? באמת שלא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין את זה. גם אתה יכול.

אין טעם להמשיך את הדיון הזה פה. אם יש לך עוד דברים להגיד יש ת'רד על זה בשכונה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 27 מרץ 2014, 13:54

האמת שהסיבה שעבאס לא מוכן להכיר במדינה יהודית היא יותר פוליטית מדתית, והיא ברורה לכולם לחלוטין, אפילו לעבאס עצמו שמיתמם עם התשובה העלובה והלא רלוונטית של ''ממצרים וירדן לא דרשתם הכרה במדינה יהודית''. אבל כפי שציינת, זה לא המקום לדון בכך.
התנין

Re: מנפלאות האסלאם

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2014, 13:58

תנין, מבחינת עבאס הסיבה היא פוליטית כי הוא לא אדם דתי.
היא עדיין דתית בבסיסה, כי הוא יודע בדיוק מה יהיו ההשלכות להכרה פלסטינית במדינה יהודית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 מרץ 2014, 14:01

MTA2311 כתב:תנין, מבחינת עבאס הסיבה היא פוליטית כי הוא לא אדם דתי.
היא עדיין דתית בבסיסה, כי הוא יודע בדיוק מה יהיו ההשלכות להכרה פלסטינית במדינה יהודית.

אתה סותר עצמך. לפני רגע אמרת שהסיבה היא דתית, עכשיו אתה אומר שהיא פוליטית ודתית בבסיסה :eek
מבולבלים? גם אנחנו.

דרך אגב, היכן למדת את הקוראן? בתיכון , בצבא?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2014, 14:07

שמואל1 כתב:

אתה סותר עצמך. לפני רגע אמרת שהסיבה היא דתית, עכשיו אתה אומר שהיא פוליטית ודתית בבסיסה :eek
מבולבלים? גם אנחנו.

אתה מביך את עצמך.
הסיבה לסכסוך היהודי ערבי היא דתית. תמיד הייתה ותמיד תהיה.
פה דיברנו על אבו מאזן ספציפית.

מבולבל? לא מפתיע אף אחד...

תיכון+קורסים חיצוניים את השפה, צבא+אקדמיה(קורסים ספציפיים) את התרבות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 27 מרץ 2014, 14:07

הסיבה היא פוליטית, מאחר והכרה במדינה יהודית, הלכה ולמעשה, תביא לכך שהפלסטינים פשוט שומטים את הקרקע עליה הם עומדים בכל נושא פתרון הפליטים, דהיינו זכות השיבה. זו הסיבה שטיעונו של פועל הבניין, מחמוד עבאס, מרוקן מתוכנו כאשר הוא משיב לדרישת ישראל בהכרה בה כיהודית, בכך שהיא לא דרשה זאת ממדינות כמו ירדן ומצרים, אשר להן אין שום דרישות דומות ביחס לפליטים כאלו ואחרים (לפחות לא דרישות תנאי להסכם השלום עמן), ולכן מבחינת ישראל אין שום נפקות להכרה בה כמדינה יהודית מצדן, זאת להבדיל מהכרה דומה מהפלסטינים.
התנין

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 מרץ 2014, 14:09

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:

מבולבלים? גם אנחנו.

אתה מביך את עצמך.

גם אני דיברתי על אבו מאזן, שאיכשהו במשפט אחד כתבת שהסיבה היא דתית ושנייה אחר כך שהיא פוליטית. תחליט, דתית או פוליטית?
עכשיו ברור מדוע אתה מפרש את הקוראן כמו הזרמים הקיצוניים. למדת בצבא, וברור שהצבא חותר לאג'נדה מסוימת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 27 מרץ 2014, 14:15

לגביי הויכוח שלכם, באמת שמעבר לידע בסיסי ביותר אני לא האורים והתומים בנושא האיסלאם, אבל מה שכן אוכל להגיד, זה שכמו בכל דת, היא נתונה לפרשנות רבה, כך שלא בטוח שהאמת היא מוחלטת, ובהחלט יכול להיות ששניכם צודקים לפי נקודות המבט שלימדו אתכם.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2014, 14:17

שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:

מבולבלים? גם אנחנו.

אתה מביך את עצמך.

גם אני דיברתי על אבו מאזן, שאיכשהו במשפט אחד כתבת שהסיבה היא דתית ושנייה אחר כך שהיא פוליטית. תחליט, דתית או פוליטית?
עכשיו ברור מדוע אתה מפרש את הקוראן כמו הזרמים הקיצוניים. למדת בצבא, וברור שהצבא חותר לאג'נדה מסוימת.

כתבתי שהיא דתית בבסיסה. אין שום הבדל. גם הדרישה לזכות השיבה היא דתית בבסיסה. אבו מאזן הוא אמנם פוליטיקאי חילוני, אבל הוא צריך לייצג אינטרסים של עם שלם, שבשביל רובם מדינה פלסטינית זה גם יפו וחיפה.

למדתי גם באקדמיה, גם שם חותרים לאג'נדה קיצונית? לא מאמין שאני מנהל ויכוח עם בן אדם שאת ההתמחות שלו בנושא עשה בויקיפדיה. והוא עוד מטיף לי על דרך הפרשנות הנכונה. באמת שאתה הזוי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2014, 14:19

התנין כתב:לגביי הויכוח שלכם, באמת שמעבר לידע בסיסי ביותר אני לא האורים והתומים בנושא האיסלאם, אבל מה שכן אוכל להגיד, זה שכמו בכל דת, היא נתונה לפרשנות רבה, כך שלא בטוח שהאמת היא מוחלטת, ובהחלט יכול להיות ששניכם צודקים לפי נקודות המבט שלימדו אתכם.

אין ספק. לרגע לא טענתי שלא ניתן לפרש את הקוראן בדרכים אחרות. אמרתי שמה שצריך לעניין אותנו הוא איך העמים שסובבים אותנו מפרשים אותו, ולא איך שבטים נידחים בסעודיה, שפיתחו אורח חיים המבוסס על המיסטיקה שבאסלאם(שדים, רוחות, מכשפות וכו) עושים זאת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 מרץ 2014, 14:23

MTA2311 כתב:
התנין כתב:לגביי הויכוח שלכם, באמת שמעבר לידע בסיסי ביותר אני לא האורים והתומים בנושא האיסלאם, אבל מה שכן אוכל להגיד, זה שכמו בכל דת, היא נתונה לפרשנות רבה, כך שלא בטוח שהאמת היא מוחלטת, ובהחלט יכול להיות ששניכם צודקים לפי נקודות המבט שלימדו אתכם.

אין ספק. לרגע לא טענתי שלא ניתן לפרש את הקוראן בדרכים אחרות. אמרתי שמה שצריך לעניין אותנו הוא איך העמים שסובבים אותנו מפרשים אותו, ולא איך שבטים נידחים בסעודיה, שפיתחו אורח חיים המבוסס על המיסטיקה שבאסלאם(שדים, רוחות, מכשפות וכו) עושים זאת.

אבל זה כלל לא הדיון פה! אני טוען שהעמים השונים מפרשים אותו לא נכון, כי הם מתבססים על דעות קדומות של הזרמים הקיצוניים.
אם לרגע תתנתק מהדעות הקיצוניות שלך, ותקרא את הקוראן והכתבים בצורה נייטרלית, גם אתה תגיע למסקנה שאין שם קריאות בגנות מדינת ישראל. ההפך, הקוראן מכיר בארץ ישראל כשייכת ליהודים. זה כתוב שחור על גבי לבן.

דרך אגב, בדיוק ככה מתפתחת שנאה בין הדתות. כל דת מפרשת את כתביה שלה ושל הדתות האחרות בצורה קיצונית, ומתקבלת שנאה חסרת בסיס. זאת למרות שהפרשנות יכולה ללכת למקום אחר לגמרי של שלום ואחווה. חבל שאנשים בעולם לא מבינים את זה. הגיע הזמן להתקדם ולא להיות תקועים בפרימיטיביות פסולה ובדעות הקדומות שלימדו אותנו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 27 מרץ 2014, 14:28

כתבתי שהיא דתית בבסיסה. אין שום הבדל. גם הדרישה לזכות השיבה היא דתית בבסיסה. אבו מאזן הוא אמנם פוליטיקאי חילוני, אבל הוא צריך לייצג אינטרסים של עם שלם, שבשביל רובם מדינה פלסטינית זה גם יפו וחיפה.

לא צריך ליפול על הדקויות יותר מידי, שכן ברור ששיקולים פוליטיים מכילים בתוכם גם אלמנטים דתיים. עם זאת הסיבה שבמישור הבינ"ל, רועה הצאן לא מוכן להכיר במדינת ישראל כיהודית היא פוליטית בעיקרה, וזאת בשל הסיבות הבאות:
1. עובדתית, הערבים כן היו בהרבה מקומות בארץ לפנינו והם גורשו\ברחו במלחמת העצמאות. לכן רצונם לשוב לכאן מהווה עבורם צדק היסטורי מעל הכל, בעבור העוול שלכאורה נגרם להם. המצב הוא פשוט מאוד: הייתי פה קודם - אני רוצה לחזור לכאן.
2. עם כל הכבוד שהוא מייצג עם שלם, הוא מתדיין עם מנהיגי העולם שהם חילוניים ברובם, כך שטיעוניו הדתיים לא מעניינים אותם במיוחד. וברור שהכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית משמעה וויתור על זכות השיבה, דה פקטו.
נערך לאחרונה על ידי התנין בתאריך 27 מרץ 2014, 14:35, נערך פעם אחת בסך הכל.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 מרץ 2014, 14:30

איך אתה יכול להגיד לי איך לפרש ספר שלא קראת???
מי אתה שתגיד שעמים שלמים מפרשים את ספר התורה שלהם לא נכון???

תקשיב שמואל. אני מכיר את הדת הזאת, את התרבות הזאת ואת האנשים שמאמינים בה היום, יותר טוב ממה שתכיר כל חייך. אתה יודע באיזה חיל אני משרת, ושמעת היום גם קצת על ההכשרה שעברתי. עצם זה שאתה, שקראת קצת בויקיפדיה על הנושא, נכנס איתי לויכוח, זאת לא פחות מחוצפה.

אני גמרתי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 מרץ 2014, 14:32

MTA2311 כתב:איך אתה יכול להגיד לי איך לפרש ספר שלא קראת???
מי אתה שתגיד שעמים שלמים מפרשים את ספר התורה שלהם לא נכון???

תקשיב שמואל. אני מכיר את הדת הזאת, את התרבות הזאת ואת האנשים שמאמינים בה היום, יותר טוב ממה שתכיר כל חייך. אתה יודע באיזה חיל אני משרת, ושמעת היום גם קצת על ההכשרה שעברתי. עצם זה שאתה, שקראת קצת בויקיפדיה על הנושא, נכנס איתי לויכוח, זאת לא פחות מחוצפה.

אני גמרתי.

טוב, חבל שאתה לא מגיב בצורה עניינית לדבריי, כנראה אמרתי דברי טעם ואני צודק.
אני גם לא יודע איך הגעת למסקנה שלא למדתי את הקוראן. בנוסף, לא יזיק אם תהיה צנוע, ולא תזלזל בדעות של אחרים. אבל בסדר, שיהיה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 מרץ 2014, 14:38

אגב, זה שעמים שלמים מפרשים את הספר שלהם בצורה מסוימת, לא אומר בהכרח שהצורה הזו נכונה.
בני אדם מטבעם הם אנשים קונפורמטיבים. זאת אומרת הם נסחפים כמו עדר אחרי אמונות בהתאם לכללים הנהוגים בחברה.

להזכיר לך כמה אנשים נסחפו אחרי האידיאולוגיה הנאצית? אולי אתה חושב שהאידיאולוגיה הנאצית נכונה, כי מיליונים נסחפו אחריה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 27 מרץ 2014, 16:48

נכון, גם אני יודע שבסורת אלפאתחה (או איך שלא אומרים) כתוב שאלה שעדיין לא נחשפו לאסלאם יקבלו רחמים ואלה שנחשפו אליו ולא קבלו אותו עליהם (יהודים) אז מגיע להם מוות.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי LIAV10 » 30 מרץ 2014, 13:41

פשוט לא יאמן החוסר אנושיות.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי toja27 » 31 מרץ 2014, 07:04

אין לי כמעט וידע על הקוראן אבל קראתי לא מזמן שהפירוש המקורי של הג'יהד הוא מאבק או שאיפה. מאבקה של הנשמה להתגבר על המכשולים שחוסמים את הדרך לבורא. אותי זה הפתיע כי עד עכשיו שמעתי את המילה עם קונטציה שלילית שמתלווה אליה. אנ חושב שחלק לא מבוטל מהערבים(במקרה הזה) לקחו את המשמעות המקורית ונתנו לה משמעות "מותאמת" לעצמם ולאיך שהם רוצים שהדברים יהיו. ועם הזמן העם התרחק מהמשמעיות המקוריות.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים