המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:היחס של הקוראן ליהודים הוא לא אמביוולנטי. בפרקים שנכתבו מוקדם יותר, היחס ליהודים היה יחסית בסדר, כי מחמד עוד ניסה לגרום להם להתאסלם. כשהוא הבין שזה לא הולך לקרות, הוא הכריז עליהם מלחמה. מדינת ישראל היא אדמת ווקף. גם את זה למדת? יודע מה זה אומר?
מביא לי פה ציטוטים מאתר מומצא וחושב שהוא מבין גדול.
הסכסוך הוא דתי. לא פוליטי. זה שאתה מתכחש לזה ק מראה כמה מעט אתה מכיר את האסלאם.
MTA2311 כתב:תנין, מבחינת עבאס הסיבה היא פוליטית כי הוא לא אדם דתי.
היא עדיין דתית בבסיסה, כי הוא יודע בדיוק מה יהיו ההשלכות להכרה פלסטינית במדינה יהודית.
שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:תנין, מבחינת עבאס הסיבה היא פוליטית כי הוא לא אדם דתי.
היא עדיין דתית בבסיסה, כי הוא יודע בדיוק מה יהיו ההשלכות להכרה פלסטינית במדינה יהודית.
אתה סותר עצמך. לפני רגע אמרת שהסיבה היא דתית, עכשיו אתה אומר שהיא פוליטית ודתית בבסיסה![]()
מבולבלים? גם אנחנו.
דרך אגב, היכן למדת את הקוראן? בתיכון , בצבא?
MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:תנין, מבחינת עבאס הסיבה היא פוליטית כי הוא לא אדם דתי.
אתה סותר עצמך. לפני רגע אמרת שהסיבה היא דתית, עכשיו אתה אומר שהיא פוליטית ודתית בבסיסה![]()
מבולבלים? גם אנחנו.
אתה מביך את עצמך.
הסיבה לסכסוך היהודי ערבי היא דתית. תמיד הייתה ותמיד תהיה.
פה דיברנו על אבו מאזן ספציפית.
מבולבל? לא מפתיע אף אחד...
תיכון+קורסים חיצוניים את השפה, צבא+אקדמיה(קורסים ספציפיים) את התרבות.
שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:תנין, מבחינת עבאס הסיבה היא פוליטית כי הוא לא אדם דתי.
מבולבלים? גם אנחנו.
אתה מביך את עצמך.
הסיבה לסכסוך היהודי ערבי היא דתית. תמיד הייתה ותמיד תהיה.
פה דיברנו על אבו מאזן ספציפית.
מבולבל? לא מפתיע אף אחד...
תיכון+קורסים חיצוניים את השפה, צבא+אקדמיה(קורסים ספציפיים) את התרבות.
גם אני דיברתי על אבו מאזן, שאיכשהו במשפט אחד כתבת שהסיבה היא דתית ושנייה אחר כך שהיא פוליטית. תחליט, דתית או פוליטית?
עכשיו ברור מדוע אתה מפרש את הקוראן כמו הזרמים הקיצוניים. למדת בצבא, וברור שהצבא חותר לאג'נדה מסוימת.
התנין כתב:לגביי הויכוח שלכם, באמת שמעבר לידע בסיסי ביותר אני לא האורים והתומים בנושא האיסלאם, אבל מה שכן אוכל להגיד, זה שכמו בכל דת, היא נתונה לפרשנות רבה, כך שלא בטוח שהאמת היא מוחלטת, ובהחלט יכול להיות ששניכם צודקים לפי נקודות המבט שלימדו אתכם.
MTA2311 כתב:התנין כתב:לגביי הויכוח שלכם, באמת שמעבר לידע בסיסי ביותר אני לא האורים והתומים בנושא האיסלאם, אבל מה שכן אוכל להגיד, זה שכמו בכל דת, היא נתונה לפרשנות רבה, כך שלא בטוח שהאמת היא מוחלטת, ובהחלט יכול להיות ששניכם צודקים לפי נקודות המבט שלימדו אתכם.
אין ספק. לרגע לא טענתי שלא ניתן לפרש את הקוראן בדרכים אחרות. אמרתי שמה שצריך לעניין אותנו הוא איך העמים שסובבים אותנו מפרשים אותו, ולא איך שבטים נידחים בסעודיה, שפיתחו אורח חיים המבוסס על המיסטיקה שבאסלאם(שדים, רוחות, מכשפות וכו) עושים זאת.
כתבתי שהיא דתית בבסיסה. אין שום הבדל. גם הדרישה לזכות השיבה היא דתית בבסיסה. אבו מאזן הוא אמנם פוליטיקאי חילוני, אבל הוא צריך לייצג אינטרסים של עם שלם, שבשביל רובם מדינה פלסטינית זה גם יפו וחיפה.
MTA2311 כתב:איך אתה יכול להגיד לי איך לפרש ספר שלא קראת???
מי אתה שתגיד שעמים שלמים מפרשים את ספר התורה שלהם לא נכון???
תקשיב שמואל. אני מכיר את הדת הזאת, את התרבות הזאת ואת האנשים שמאמינים בה היום, יותר טוב ממה שתכיר כל חייך. אתה יודע באיזה חיל אני משרת, ושמעת היום גם קצת על ההכשרה שעברתי. עצם זה שאתה, שקראת קצת בויקיפדיה על הנושא, נכנס איתי לויכוח, זאת לא פחות מחוצפה.
אני גמרתי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים