כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס - נובאק סלאם? הסרבי שוב גבר על נדאל

11 פברואר 2012, 16:01

במה הוא יותר טוב ממנו? הוא לפניו בדירוג ב20 מקומות. גם אם בפועל, הוא לא הרבה יותר טוב ממנו, הנבחרת הסרבית הרבה יותר עמוקה ויש לה יותר אופציות גם ביחידים וגם בזוגות, מה שאין לשוויץ.
מ אתה מנסה להגיד בעצם? שפדרר לא מספיק טוב? שהוא כן מייחס למפעל הזה חשיבות, והפסדים כמו לאיזנר על חימר הם פשוט כי הוא נופל ממנו?

11 פברואר 2012, 16:02

שוד ושבר. פיש ומייק ניצחו כאשר נקודה לפני המאצ'-פוינט לפדרר היה אייר-בול מזעזע (אני לא יודע מה המינוח המדויק לפספוס הכדור עם המחבט).
יום עצוב לטניס השוויצרי, ובכל זאת נראה לי שלא מעט מדינות היו שמחות להתחלף עמו בכל הקשור להישגים במרוץ השנים.

11 פברואר 2012, 16:09

MTA2311 כתב:במה הוא יותר טוב ממנו? הוא לפניו בדירוג ב20 מקומות. גם אם בפועל, הוא לא הרבה יותר טוב ממנו, הנבחרת הסרבית הרבה יותר עמוקה ויש לה יותר אופציות גם ביחידים וגם בזוגות, מה שאין לשוויץ.
מ אתה מנסה להגיד בעצם? שפדרר לא מספיק טוב? שהוא כן מייחס למפעל הזה חשיבות, והפסדים כמו לאיזנר על חימר הם פשוט כי הוא נופל ממנו?

שחוץ מהמאזן הנוראי מול נאדאל יש עוד כתמים בקריירה של פדרר...

11 פברואר 2012, 16:16

בסדר.. אם זה נחשב "ככתם", מצבו מצויין

11 פברואר 2012, 16:30

שחף, עוד פעם חוסר האובייקטיביות שלך לפדרר גורמת לטיעונים מגוחכים. אז לידיעתך, פדרר לא שיחק בסיבוב הראשון של הדייויס מ2004 כי זה פשוט לא עניין אותו. רוב המשחקים שלו היו כשהוא היה צריך להציל את שוויץ מירידה מבית עליון. לא כתם ולא נעליים.

11 פברואר 2012, 16:42

האמת שאם הייתי שוויצרי הייתי נעלב מהתייחסות שכזו(למרות שזה פשוט לא מדוייק, השנה לדוגמא) כי זה לא שהאיש נוטה לפציעות. סגנון המשחק שלו הופך אותו להרבה פחות פגיע משחקנים אחרים. רוב השחקנים רואים כבוד בלהביא את הנבחרות שלהם להישגים ברמה הבינלאומית וזה כולל גם טניסאים. לא מתאים לו ולאופי שלו.

11 פברואר 2012, 16:54

אז כנראה שזה לא מפריע לשוויצרים, שממשיכים להעריץ אותו (ולא רק הם). כולה גביע דיוויס, לא גביע העולם בכדורגל. אם זה היה מעניין אותו, הוא היה זוכה בטורניר הזה בשנות השיא שלו. השנה הוא משתתף בגלל האולימפיאדה.

11 פברואר 2012, 17:11

שחף כתב:האמת שאם הייתי שוויצרי הייתי נעלב מהתייחסות שכזו(למרות שזה פשוט לא מדוייק, השנה לדוגמא) כי זה לא שהאיש נוטה לפציעות. סגנון המשחק שלו הופך אותו להרבה פחות פגיע משחקנים אחרים. רוב השחקנים רואים כבוד בלהביא את הנבחרות שלהם להישגים ברמה הבינלאומית וזה כולל גם טניסאים. לא מתאים לו ולאופי שלו.

אתה מוזמן להיעלב בשם שוויץ. רק כך בחשבון ש:
1. גם נדאל לא תמיד היה שם לעזור לנבחרת הספרדית. בשנה שהוא חזר מפציעה הוא כבר היה כשיר ובכל זאת לא הגיע למפגש מול ישראל.
2. נדאל יודע שהוא לא יצטרך לעבוד קשה גם בזוגות, כי יש מספיק שחקנים טובים שיעשו את זה במקומו, בעוד שפדרר יודע שבכל פעם שהוא יבוא לשחק בנבחרת הוא ישחק גם בזוגות.

בכל מקרה - "כתם" זה לא.

11 פברואר 2012, 17:56

ומהצד השני נאדאל הרבה יותר נוטה לפציעות וסגנון המשחק שלו לוקח ממנו הרבה יותר מאשר פדרר. והוא עדיין הוליך את ספרד ל-2 זכיות בדייויס.

11 פברואר 2012, 22:31

שחף כתב:ממש לא מדויק. פדרר שיחק 53 משחקים בדייויס, נאדאל שיחק 27(קצת יותר מחצי מפדרר) נובאק 30. לפדרר יש 77% הצלחה, לרפא 81%, נובאק משתרך מאחורה עם 70%.

מאיפה האחוזים האלה?
רפא מחזיק במאזן 20-1 בדייויס...

11 פברואר 2012, 22:36

שחף כתב:ומהצד השני נאדאל הרבה יותר נוטה לפציעות וסגנון המשחק שלו לוקח ממנו הרבה יותר מאשר פדרר. והוא עדיין הוליך את ספרד ל-2 זכיות בדייויס.

שחף, מה נסגר?? לרפא 4 זכיות בדייויס

11 פברואר 2012, 22:40

jol9 כתב:
שחף כתב:ומהצד השני נאדאל הרבה יותר נוטה לפציעות וסגנון המשחק שלו לוקח ממנו הרבה יותר מאשר פדרר. והוא עדיין הוליך את ספרד ל-2 זכיות בדייויס.

פעמיים..

12 פברואר 2012, 07:14

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:

פעמיים..

האמת היא באמצע - 3 :)
למרות שקצת מוזר לרשום לזכותו של רפא את הזכייה ב-09', שכן הוא לא שיחק כל העונה בדיוויס והגיע רק בגמר כשגם ככה לא היה ממש צריך אותו (ספרד ניצחה את צ'כיה 5-0).
אני כמובן לא מחשיב את 08' בה הוא גם נעדר מהגמר.

12 פברואר 2012, 14:00

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:

פעמיים..

4

12 פברואר 2012, 14:01

yiffy כתב:
LIAV10 כתב:
jol9 כתב:

פעמיים..

האמת היא באמצע - 3 :)
למרות שקצת מוזר לרשום לזכותו של רפא את הזכייה ב-09', שכן הוא לא שיחק כל העונה בדיוויס והגיע רק בגמר כשגם ככה לא היה ממש צריך אותו (ספרד ניצחה את צ'כיה 5-0).
אני כמובן לא מחשיב את 08' בה הוא גם נעדר מהגמר.

האמת היא - 4...

מה זה משנה אם הוא שיחק רק בגמר או לא שיחק רק בגמר. מה שחשוב הוא הקבוצה, ומספיק שהוא הופיע פעם אחת באותה השנה, בשביל להיחשב חלק מהקבוצה
בדיוק כמו שגרנולרס (נדמה לי) קיבל את הגביע, אחרי שהשתתף עם הספרדים השנה באיזשהו שלב.

התארים של רפא הם ב2004, 2008, 2009 ו2011

12 פברואר 2012, 14:47

בעיניי גם 08' וגם 09' (בעיקר 08' בה הוא נעדר מהגמר) הן חצאי זכיות, או "זכיות עם פסיק" כמו הסופרוליג של מכבי ב-01', אבל ניחא.

12 פברואר 2012, 17:16

תגיד ליד שמעון מזרחי "זכייה עם פסיק" והוא ידאג אישית שלא תיכנס ליד אליהו, נוקיה או איך שלא יקראו להיכל בעוד 20 שנה.... :)

12 פברואר 2012, 17:28

yiffy כתב:בעיניי גם 08' וגם 09' (בעיקר 08' בה הוא נעדר מהגמר) הן חצאי זכיות, או "זכיות עם פסיק" כמו הסופרוליג של מכבי ב-01', אבל ניחא.

אין דבר כזה יפתח. זכיה היא זכיה.
לא היתה שנה לדעתי שבה הוא לא השתתף בדייויס עם ספרד. לא סתם הספרדים זכו 4 פעמים בתקופתו. זה גם לא מקרי שהספרדים עפו בשנה שעברה
כשרפא ויתר על ההשתתפות באחד מהשלבים.

12 פברואר 2012, 18:11

jol9 כתב:
yiffy כתב:בעיניי גם 08' וגם 09' (בעיקר 08' בה הוא נעדר מהגמר) הן חצאי זכיות, או "זכיות עם פסיק" כמו הסופרוליג של מכבי ב-01', אבל ניחא.

לא היתה שנה לדעתי שבה הוא לא השתתף בדייויס עם ספרד. לא סתם הספרדים זכו 4 פעמים בתקופתו. זה גם לא מקרי שהספרדים עפו בשנה שעברה

לך לבדוק את מס' האליפויות של מכבי באתר היורוליג ותגיד לי שזכיה זו זכיה.

ספרד היא נבחרת עתירת כוכבים יותר מכל נבחרת אחרת. הם תמיד יהיו הפייבוריטים בשנים הללו ולא יעזור כלום. עובדה שהם מסוגלים לנצח 5-0 בגמר 08' את הקבוצה הטובה ביותר אחריהם בעולם (צ'כיה) בזמן שנדאל עושה מסאז'ים בפאלמה. עם נדאל, בלי נדאל, ספרד היא קצת כמו נבחרת הכוכבים בשנות ה-90. אם הם מפסידים, זה ממש, אבל ממש במקרה.

אגב, הנבחרת היחידה שיש לה פוטנציאל אמיתי להיות שווה לה היא צרפת, וזה בהנחה שכל הטניסאים האיכותיים שלה מתייצבים. הבעיה היא שצונגה, סימון וגאסקה מבריזים לא אחת והם נאלצים לעלות עם לודרה, שאני מכיר צ'ינצ'ילות עם סרב יותר חזק משלו.

12 פברואר 2012, 21:33

yiffy כתב:
jol9 כתב:

לך לבדוק את מס' האליפויות של מכבי באתר היורוליג ותגיד לי שזכיה זו זכיה.

ספרד היא נבחרת עתירת כוכבים יותר מכל נבחרת אחרת. הם תמיד יהיו הפייבוריטים בשנים הללו ולא יעזור כלום. עובדה שהם מסוגלים לנצח 5-0 בגמר 08' את הקבוצה הטובה ביותר אחריהם בעולם (צ'כיה) בזמן שנדאל עושה מסאז'ים בפאלמה. עם נדאל, בלי נדאל, ספרד היא קצת כמו נבחרת הכוכבים בשנות ה-90. אם הם מפסידים, זה ממש, אבל ממש במקרה.

אגב, הנבחרת היחידה שיש לה פוטנציאל אמיתי להיות שווה לה היא צרפת, וזה בהנחה שכל הטניסאים האיכותיים שלה מתייצבים. הבעיה היא שצונגה, סימון וגאסקה מבריזים לא אחת והם נאלצים לעלות עם לודרה, שאני מכיר צ'ינצ'ילות עם סרב יותר חזק משלו.

אתה צודק חלקית. היתרון הגדול של הספרדים הוא רפא ולא יעזור כלום. הבן אדם הפסיד בפעם האחרונה כשהיה טינאייג'ר במשחק יחידים.
מצד שני יש להם נבחרת מצויינת גם בלעדיו. בעצם רפא הוא ההבדל בין 4 הזכיות של ספרד בשנים האחרונות אל מול האפס של הצרפתים.
נושא נעול