המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yanay21 כתב:העניין איננו דיון מוסרי. צה"ל אוסר על חיילים לירות במחבלים מנוטרלים. כל עוד אלאור לא הוכיח שהוא חש מאויים, אסור היה לו לעשות את מה שעשה. נכון שאנשים חרצו דין, משמאל(אשם לפני שהכול התחיל), ומימין(חנינה לפני שהכול התחיל), אבל אני מעדיף לסמוך על בית המשפט שהתעלם מהרחשים הללו, מאשר להקשיב לכל מיני אנשים שלא מבינים כלום, ובאנשים שלא מבינים כלום, גם אני נכלל. רק חבל, מצד תומכי אלאור, שלא שמרו על השקט, אולי אפשר היה להקל עליו לו לא היו מתעקשים, והכול היה קצת שקט יותר.
yanay21 כתב:העניין איננו דיון מוסרי. צה"ל אוסר על חיילים לירות במחבלים מנוטרלים. כל עוד אלאור לא הוכיח שהוא חש מאויים, אסור היה לו לעשות את מה שעשה. נכון שאנשים חרצו דין, משמאל(אשם לפני שהכול התחיל), ומימין(חנינה לפני שהכול התחיל), אבל אני מעדיף לסמוך על בית המשפט שהתעלם מהרחשים הללו, מאשר להקשיב לכל מיני אנשים שלא מבינים כלום, ובאנשים שלא מבינים כלום, גם אני נכלל. רק חבל, מצד תומכי אלאור, שלא שמרו על השקט, אולי אפשר היה להקל עליו לו לא היו מתעקשים, והכול היה קצת שקט יותר.
jol9 כתב:רוי,
אני מביע דעה סובייקטיבית, שלא מבוססת על עדויות או על חומר, שמחבל שנמצא במצב שבו הוא נמצא במקרה הזה, הוא לא מחבל מנוטרל.
הדעה הזאת היא רלוונטית לזמן האמת שבו קרו הדברים, ולא בניתוח מלומד בדיעבד.
אם אני הייתי שם, אין לי מושג איך הייתי פועל, ולכן אני לא בא לשפוט בדיעבד את המעשה, ובטח ובטח לא במישור הפלילי, אלא במישור הצבאי מקצועי.
נדמה לי אבל שאתה די מסכים איתי, כי אתה גם חושב שצריך לתת לו חנינה.
felix_r כתב:yanay21 כתב:העניין איננו דיון מוסרי. צה"ל אוסר על חיילים לירות במחבלים מנוטרלים. כל עוד אלאור לא הוכיח שהוא חש מאויים, אסור היה לו לעשות את מה שעשה. נכון שאנשים חרצו דין, משמאל(אשם לפני שהכול התחיל), ומימין(חנינה לפני שהכול התחיל), אבל אני מעדיף לסמוך על בית המשפט שהתעלם מהרחשים הללו, מאשר להקשיב לכל מיני אנשים שלא מבינים כלום, ובאנשים שלא מבינים כלום, גם אני נכלל. רק חבל, מצד תומכי אלאור, שלא שמרו על השקט, אולי אפשר היה להקל עליו לו לא היו מתעקשים, והכול היה קצת שקט יותר.
אם הכל כפי שאתה מציג את זה, ואלאור בסך הכל לא ביצע בצורה נכונה את ההוראות של הצבא, איך זה הגיע למשפט פלילי? כל העניין היה אמור להסגר במשפט צבאי עם 28 ימי ריתוק
felix_r כתב:yanay21 כתב:העניין איננו דיון מוסרי. צה"ל אוסר על חיילים לירות במחבלים מנוטרלים. כל עוד אלאור לא הוכיח שהוא חש מאויים, אסור היה לו לעשות את מה שעשה. נכון שאנשים חרצו דין, משמאל(אשם לפני שהכול התחיל), ומימין(חנינה לפני שהכול התחיל), אבל אני מעדיף לסמוך על בית המשפט שהתעלם מהרחשים הללו, מאשר להקשיב לכל מיני אנשים שלא מבינים כלום, ובאנשים שלא מבינים כלום, גם אני נכלל. רק חבל, מצד תומכי אלאור, שלא שמרו על השקט, אולי אפשר היה להקל עליו לו לא היו מתעקשים, והכול היה קצת שקט יותר.
אם הכל כפי שאתה מציג את זה, ואלאור בסך הכל לא ביצע בצורה נכונה את ההוראות של הצבא, איך זה הגיע למשפט פלילי? כל העניין היה אמור להסגר במשפט צבאי עם 28 ימי ריתוק
מצד שני אני מסכים איתך, שגם הצד שתמך בחייל, עשה לו נזק
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:העניין איננו דיון מוסרי. צה"ל אוסר על חיילים לירות במחבלים מנוטרלים. כל עוד אלאור לא הוכיח שהוא חש מאויים, אסור היה לו לעשות את מה שעשה. נכון שאנשים חרצו דין, משמאל(אשם לפני שהכול התחיל), ומימין(חנינה לפני שהכול התחיל), אבל אני מעדיף לסמוך על בית המשפט שהתעלם מהרחשים הללו, מאשר להקשיב לכל מיני אנשים שלא מבינים כלום, ובאנשים שלא מבינים כלום, גם אני נכלל. רק חבל, מצד תומכי אלאור, שלא שמרו על השקט, אולי אפשר היה להקל עליו לו לא היו מתעקשים, והכול היה קצת שקט יותר.
אולי מבחינת פסק הדין אין פה היבט מוסרי אבל ברור שזה חלק גדול מאוד במשפט הזה (לפחות מבחינת השיח החברתי)
מצד שני אני מסכים איתך, שגם הצד שתמך בחייל, עשה לו נזק
שועל כתב:אני באמת לא מבין אותך יוני, ישבה השופטת במשך יותר משעתיים, אחרי שהם שמעו את כל העדויות של אלאור ושל כל הצדדים והתעמקו בהם, ולא הייתה טענה אחת שהיא לא נגעה בה, כולל ההשפעות החיצוניות על המשפט, וקבעה שהוא רצח אותו בדם קר ובמחשבה תחילה.
אתה שמעת את הטיעונים ואת העדויות? אתה שמעת את כל האמירות והעדויות של אלאור והצלבת ביניהם?
אנקדוטה אחת, השופטת קבעה שאלאור ירה במחבל 6 דקות אחרי שהוא הזיז מעט את ידו בפעם האחרונה.
yanay21 כתב:אה, והתיאור של אלאור כערס, לא במקום, תודה.
jol9 כתב:רוי,
אני מביע דעה סובייקטיבית, שלא מבוססת על עדויות או על חומר, שמחבל שנמצא במצב שבו הוא נמצא במקרה הזה, הוא לא מחבל מנוטרל.
הדעה הזאת היא רלוונטית לזמן האמת שבו קרו הדברים, ולא בניתוח מלומד בדיעבד.
אם אני הייתי שם, אין לי מושג איך הייתי פועל, ולכן אני לא בא לשפוט בדיעבד את המעשה, ובטח ובטח לא במישור הפלילי, אלא במישור הצבאי מקצועי.
נדמה לי אבל שאתה די מסכים איתי, כי אתה גם חושב שצריך לתת לו חנינה.
שועל כתב:yanay21 כתב:אה, והתיאור של אלאור כערס, לא במקום, תודה.
איך אתה רוצה שנתאר אדם שהרג מתוך דחף של נקמה ומבלי לחשוב על התוצאות של זה?
MTA2311 כתב:שועל כתב:אני באמת לא מבין אותך יוני, ישבה השופטת במשך יותר משעתיים, אחרי שהם שמעו את כל העדויות של אלאור ושל כל הצדדים והתעמקו בהם, ולא הייתה טענה אחת שהיא לא נגעה בה, כולל ההשפעות החיצוניות על המשפט, וקבעה שהוא רצח אותו בדם קר ובמחשבה תחילה.
אתה שמעת את הטיעונים ואת העדויות? אתה שמעת את כל האמירות והעדויות של אלאור והצלבת ביניהם?
אנקדוטה אחת, השופטת קבעה שאלאור ירה במחבל 6 דקות אחרי שהוא הזיז מעט את ידו בפעם האחרונה.
לא רצח אגב
yanay21 כתב:שועל כתב:yanay21 כתב:אה, והתיאור של אלאור כערס, לא במקום, תודה.
בצורה פחות גזענית, רצוי.
שועל כתב:yanay21 כתב:שועל כתב:yanay21 כתב:אה, והתיאור של אלאור כערס, לא במקום, תודה.
בצורה פחות גזענית, רצוי.
מה בין ערס לגזענות?
yanay21 כתב:שועל כתב:yanay21 כתב:שועל כתב:yanay21 כתב:אה, והתיאור של אלאור כערס, לא במקום, תודה.
בצורה פחות גזענית, רצוי.
מה בין ערס לגזענות?
די נו. אתה יותר חכם מזה, אל תיתמם. אין לי בעיה שתקרא לו בשלל כינויים, אבל "ערס" כמו "פרחה", זה כינוי שטעון בעדתיות.
yanay21 כתב:שועל כתב:yanay21 כתב:שועל כתב:yanay21 כתב:אה, והתיאור של אלאור כערס, לא במקום, תודה.
בצורה פחות גזענית, רצוי.
מה בין ערס לגזענות?
די נו. אתה יותר חכם מזה, אל תיתמם. אין לי בעיה שתקרא לו בשלל כינויים, אבל "ערס" כמו "פרחה", זה כינוי שטעון בעדתיות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים