Roni1 כתב:אתה לא מבין את ההבדל בין כסף אמריקאי ממשלתי לבין תורם פרטי? זה לא כסף פרטי של אובמה אלא של מחלקת המדינה.
קודם כל יש כאן עבירה של ארגון ״one voice" על חוקי המס בארה״ב, הם נחשבים לארגון שפטור ממס ואסור להם לעסוק בפעילות מפלגתית.
דבר שני, יש חוקי בחירות בארץ, שלדון לא מנהל לביבי קמפיין דרך עמותה צדדית כי זה פשוט אסור. ישראל היום הוא עיתון ימני פרו ביבי אבל לא נחשב לתעמולה, ואם לדעתך הוא כן, אז גם ידיעות אחרונות של נוני הוא תעמולה.
אם יש הוכחות לקשר ישיר בין v15 למפלגות השמאל, ונראה שיש, זו עבירה על החוק.
בכל אופן לדעתי חשוב לחשוף את התורמים של one voice, חשוב שאנשים שמצביעים לציפי ובוז׳י ידעו שארגון המוסלמים בבריטניה, הרשות
הפלסטינית ועוד כמה מהסוג הזה תורמים כסף כדי שהם יעלו לשלטון.
לא מכיר את החוק בארץ ובטח שלא את חוקי המס האמריקאיים לגבי עמותות ולא יודע אם יש עבירה. באופן עקרוני, לא ברור מה הסיפור הגדול אם מישהו רוצה לעשות קמפיין פוליטי בארץ. שלדון מנהל קמפיין לטובת ביבי, ואין לי שום בעיה עם זה (מה זה משנה אם הוא מקים עיתון לצורך זה או מקים עמותה?). נוני אולי שונא את ביבי ומחזיק בקו של מרכז-שמאל, אבל ידיעות אחרונות לא קיים אך ורק לצורך תעמולה פוליטית לטובת ציפי/בוז'י, להבדיל מישראל היום.
בכל מקרה, שיפרסמו ויחשפו הכל ואם היו עבירות אז שהיועץ המשפטי יטפל בזה (ואני מקווה שהוא יטפל בהם ביעילות כמו שהוא טיפל בליברמן ולא באיטיות שבה הוא מטפל בביבי). כמו שאמרתי, אני לא רואה בעבירות על חוק מימון מפלגות משהו כזה גדול (להבדיל מגניבה), אבל אם יש עבירות שיטפלו בהן. אני באופן אישי לא אזיל דמעות אם בוז'י/ציפי יגיעו לבית משפט ו/או יצטרפו לאולמרט.